Zonneboiler Heukelum

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Interesse in een zonneboiler in Heukelum? Geholpen door een zonneboiler systeem heb je warm water met behulp van de zon. Je bespaart ongeveer de helft op je kosten voor warm water. Dit duurzame product bestaat uit twee aspecten: een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector en een warm-water voorraad buffersysteem. Door middel van de zonneboiler-vergelijker bekijk jij accurate aanbevelingen die van dienst kunnen zijn bij een zonneboiler kopen in Heukelum.

zonneboiler systeem installeren in 4161

 • Een zonneboiler is een ideale manier om water te verwarmen met behulp van warmte van de zon.
 • Een doorsnee installatie kost zo’n €3300.
 • Een subsidie bedraagt al gauw €1400.
 • Een gemiddelde woning in Lingewaal verbruikt 1470 M3 gas. Dankzij een zonneboiler kan dit worden gereduceerd met 12%. Dit mondt uit in een potentiële besparing tot wel €120 op jaarbasis.

ProvincieGelderland
GemeenteLingewaal
Postcode4161
Netnummer0345 (+31345)
Gasverbruik M31470 M3
Stroomverbruik kWh3310 kWh
Gemiddelde energierekening€170,00

Een zonneboiler installateur in Heukelum vergelijken

Het belangrijkste deel van een gemiddelde energierekening wordt teweeggebracht door het gasverbruik. Voor de verwarming en natuurlijk voor heet water. Wil jij ook duurzaam warm water met een goedkope zonneboiler? Voorkom ontevredenheid achteraf, en zoek naar een professionele zonneboiler installateur in Heukelum! Door middel van de zonneboiler-vergelijker achterhaal je moeiteloos een goede installateur werkzaam in jouw omgeving. Daarnaast bestaat er het Energieloket in de gemeente Lingewaal. Of surf naar Qbis.nl voor een database met competente installatiebedrijven uit de buurt. Verderop ontdek jij belangrijke zaken.

 • Zorg dat je bij meerdere installateurs een offerte opvraagt. Dit biedt een sterkere onderhandelingspositie.
 • Uiteraard is niet alleen de laagste prijs belangrijk. Een installatie moet een levensduur van minimaal 15 jaar hebben.
 • Vraag ook om recensies en relevante keurmerken. Dit zijn o.a. Sterkin, KviNL, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, VCA, Zonnekeur.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector maakt gebruik van warmte van het zonlicht en is in staat dit te transformeren naar warm tapwater. Dit werkt als volgt: De zonnecollector bevat een speciaal soort vloeistof. Middels de zonnewarmte kan de unieke vloeistof wel 90 graden warm worden. Middels het leidingstelsel pompt de installatie de opgewarmde vloeistof het buffervat voor warm tapwater. In de herfst en winter wordt het water niet warm genoeg. In zo’n geval biedt de naverwarmer ondersteuning (gasgestookte ketel).

Hoe werkt het combineren van een zonneboiler en CV-ketel?

Aan de slag met een zonneboilercombi? Ook dat kan. Een zonneboiler combiketel is een samenwerking tussen een zonneboiler en een moderne HR-ketel. Dit systeem draagt zorg voor warm tapwater (douche, keuken) en de verwarming van de woning. Dit duurzame systeem bevat o.a. zonnecollectoren, geïntegreerde cv brander, een pomp en een buffervat. Een periode met weinig zonlicht? In dat geval vult de CV-brander het gat op. In de basis interessant voor bovengemiddelde woningen met vloerverwarming.

Is deze investering financieel aantrekkelijk?

Een zonneboiler is heel interessant voor huizen die veel warm water uit de kraan halen. Door lage aanschafprijzen, hoge tegemoetkomingen, een mooie besparing op energiekosten en lagere CO-2 uitstoot neemt de interesse toe in een zonneboiler plaatsen in Heukelum. Zo’n systeem kan nog duurzamer zijn i.c.m. een warmtepomp installatie plus zonnepanelen.

Heb ik genoeg ruimte?

Vanzelfsprekend moeten er zonnecollectors op de woning geplaatst worden. De collectors zijn gemiddelde 4 m2, een gemiddeld dak kan dit gemakkelijk aan. Zonnepanelen kunnen gelegd worden op de vrije meters. Let op dat ze niet in elkaars schaduw staan. Daarnaast plaatsen ze ook het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. De omvang van zo’n vat ligt tussen de 80 en 300 liter. Vandaag de dag zijn er voorbeelden met een warm-water buffervat geïnstalleerd aan de binnenkant van het dak.


Prijs van een zonneboiler juni 2024

De actuele kosten zonneboiler Heukelum zitten gemiddeld tussen €2600 en €3450, met montage. Dit milieuvriendelijke product kan worden gebruik voor een periode van plus minus 24 tot 26 jaar. Het tarief kan men berekenen met de hoeveelheid zonnecollectoren, de omvang vanhet voorraadvat voor warm water, de plaatsingskosten en onderhoud. Middels de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) profiteer je van een duurzaamheidssubsidie. Op onze website vind jij uitgebreide info.

Hoeveel gas en euro bespaar ik met een zonneboiler?
In de tabel hieronder check jij voor verscheide gevallen de geschatte prijs en een indicatie van de besparing. Hoe meer warm water jullie gezin verbruikt, hoe meer je netto gaat besparen. Een regulier huishouden verbruikt ongeveer 50 liter per persoon. De stelregel is: een familie met 4 personen bespaart de helft op je kosten voor warm water. Dit komt neer op €75 per 12 maanden (gasprijzen juni 2024). In principe wordt gas nog duurder, de kans is groot dat de besparing over 3 jaar nog ruimer is.

Vat inhoudAantal collectorenGeschatte investering Besparing per jaar
100 liter1€2.000 – €2.500€50
100 liter2€2.925 – €3.200€95
200 liter2€3.100 – €3.850€120
300 liter3€4.575 – €5.100€155
zonneboiler-kopen-heukelum

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Denk aan adres en contactgegevens. Belangrijk, want zo weten we naar wie de productinfo verstuurd zal worden. Wat volgt is een offerte van een plaatselijke installateur.

 2. Specificeer jouw energieverbruik

  Het is noodzakelijk om na te gaan hoeveel gas en elektra er in het huishouden gebruikt wordt. Middels het verbruik kan de expert een persoonlijk advies aanbieden.

 3. Beschrijf de woning

  Omschrijf uw woning. Denk aan de omvang en de isolatiewaarden. Goed om te noemen is ook het dak (plat of schuin) te omschrijven en het aantal M2 ruimte dat op het dak beschikbaar is.

 4. Wat heb je precies nodig?

  Naar welke opties kijk je specifiek? Wil je een prijsopgaaf voor puur een zonneboiler aanbieding, of eerder een systeem met CV-ketel en panelen? Vertel ook of er ook andere duurzame energiebronnen in jouw huis staan (denk aan een warmtepomp).

 5. Ga offertes vergelijken

  Er is nog ruimte voor persoonlijke opmerkingen, en verstuur het formulier. Je krijgt binnen afzienbare tijd een maatwerk offerte afkomstig van een zonneboiler monteur in Heukelum (montage en onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Vanaf 2016 is er de ISDE-regeling. Deze subsidie is recent verder verhoogd. Iedere consument die een zonneboiler-systeem wil plaatsen, kan vragen om een vergoeding. Via RVO.nl kan men een apparatenlijst vinden met toegewezen modellen. Alle merken op deze lijst bieden een tegemoetkoming. De subsidies wisselen tussen de €550 tot wel €1425. Er gelden een aantal voorwaarden:

 • Subsidie vraag je aan nadat het systeem is geïnstalleerd
 • Aanschaf vind plaats na 1 januari 2016 en de factuur moet beschikbaar zijn
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop geplaatst zijn

Meerdere opties voor zonneboiler subsidie in Heukelum

 • H-Energiesystemen (Zonneboiler ZB3-480), vermogen 3241 [KW], €2204 subsidie.
 • Solvis (SolvisBen + 2 C-254-AR), vermogen 1886 [KW], €1432 subsidie.
 • Econo (M36HPCPC-500-HHB1), vermogen 3242 [KW], €2205 subsidie.

Naast de welbekende ISDE-subsidie van het RVO hanteert de gemeente Lingewaal een speciale duurzaamheidslening of regeling. Bezoek www.lingewaal.nl voor praktsiche info of vraag een zonneboiler offerte Heukelum aan.

Combineer een boiler met zonnepanelen

Is je dak groot genoeg? In zo’n scenario is zonnepanelen met een zonneboiler combineren de moeite waard. De zonneboiler regelt het warme water om te douchen en koken en draagt zorg voor een (CV) warm huis (voor het laatste is een zonneboilercombi nodig). Het aardgasverbruik zal nu fors dalen, maar je gaat wel iets meer stroom gebruiken. Deze elektriciteit kan je middels zonnepanelen zelfstandig opwekken. Daarnaast zijn er nog flink wat duurzame opties waar je uit kunt kiezen. Stuk voor stuk te combineren met een zonneboiler installatie voor een gasvrije woning in Heukelum!

 • De warmtepomp: genereert warmte door gebruik te maken van de grond, grondwater of lucht.
 • Pelletketel / Pelletkachel: duurzaam verwarmen zonder gas. Zo’n kachel gebruikt duurzame houtpellets. Mogelijkheid om aan te sluiten op de CV installatie.
 • LT Infrarood warmtepanelen: bereikt met stralingswarmte een bepaalde plek in je woning. Kan plaatselijk goed verwarmen.
 • Stadsverwarming: CV installatie en warm tapwater zonder gasgebruik. Restwarmte in samenwerking met bijv. plaatselijke bedrijven. Beschikbaar in klein deel van NL’se steden.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!