Zonneboiler Gellicum

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Behoefte aan een zonneboiler in Gellicum? Geholpen door een zonneboiler systeem heb je in de zomer gratis warm water. Je bespaart circa de helft op je energieverbruik voor warm water. Dit milieuvriendelijke product wordt opgebouwd door 2 aspecten: de zonnecollector en een warm-water buffervat. D.m.v. de zonneboiler-vergelijker tref je uitgebreide info die van dienst kunnen zijn bij een zonneboiler kopen in Gellicum.

zonneboiler systeem installeren in 4155

 • Een zonneboiler is een innovatief systeem om thuis je kraanwater te verwarmen.
 • Reken op gemiddelde kosten van €3700.
 • Je hebt recht op subsidies tot wel €1750.
 • Een gemiddeld huishouden in Geldermalsen gebruikt 1650 M3 gas. Een zonneboiler vermindert het gasverbruik met circa 12%. Dat komt overeen met mogelijk besparing van wel €145 per jaar.

ProvincieGelderland
GemeenteGeldermalsen
Postcode4155
Netnummer0345 (+31345)
Gasverbruik M31650 M3
Stroomverbruik kWh3390 kWh
Gemiddelde energierekening€183,00

Een zonneboiler installateur in Gellicum vergelijken

Veruit het grootste deel van onze energierekening komt door het verbruik van gas. Voor de centrale verwarming en om water op te warmen. Ook profiteren van warm water via de zon met een goedkope zonneboiler? Zorg dat je niet teleurgesteld raakt, en ga in zee met een geschikte zonneboiler installateur in Gellicum! Dankzij onze website achterhaal je simpel en snel een professionele installateur werkzaam in jouw omgeving. Daarnaast bestaat er het Energieloket gemeente Geldermalsen. Of probeer Qbis.nl voor een schema met competente installateurs in je omgeving. Onderstaand lees jij verschillende tips.

 • Probeer minimaal 2 offertes op te vragen. Dit geeft inzicht in de huidige marktprijzen .
 • Kijk verder dan alleen prijs. Een installatie moet een levensduur van minimaal 15 jaar hebben.
 • Bekijk ook reviews en relevante keurmerken. Bijvoorbeeld Solar Keymark, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Sterkin, Zonnekeur, VCA.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector maakt slim gebruik van zonlicht om warm tapwater te realiseren. Hoe gaat dit proces in z’n werk? Door de zonnecollector stroomt vloeistof. Door warme lucht (zon) kan deze temperatuur oplopen tot liefst 90 graden. Aan de hand van het modulaire systeem pompt het systeem de warme vloeistof naar het voorraadvat voor heet water (buffervat). In de koudere maanden is de werking niet optimaal. Geen nood, dan biedt de naverwarmer ondersteuning (standaard centrale verwarming).

Zonneboiler combineren met CV-ketel, is dat mogelijk?

Een Zonneboilercombi? Dit behoort tot de mogelijkheden. De dergelijke zonneboiler combiketel is een integratie van een zonneboiler en een moderne HR-ketel. Deze duurzame installatie draagt zorg voor het warme water en uiteraard centrale verwarming. Dit duurzame systeem bestaat uit een pomp, geïntegreerde cv brander, zonnecollectoren en het buffervat. Is er sprake van beperkt zonlicht? In dat geval regelt de CV-brander de rest. In de eerste plaats een rendabele oplossing voor grotere huizen die hun huis verwarmen met lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming.

Is deze investering financieel aantrekkelijk?

De zonneboiler is aantrekkelijk voor gezinnen die in het dagelijks leven veel warm water gebruiken. Door beperkte aanschafkosten, aantrekkelijke subsidie, een lagere energierekening en lagere CO-2 uitstoot dienen veel mensen een aanvraag in voor een zonneboiler plaatsen in Gellicum. Dit systeem rendeert ook uitstekend samen met een speciale warmtepomp of zonnepanelen.

Past een zonneboiler op mijn dak?

Als randvoorwaarde is er ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. Deze heat pipe of vlakke plaat collectors wisselen in grootte van 2 tot 5 m2, in de regel is dit dan ook geen probleem. Resterende ruimte kan ingevuld worden door zonnepanelen. Houd er rekening mee dat de panelen of collectors niet overschaduwd worden. Tevens moet er ruimte zijn voor een warm-water voorraad buffersysteem. Afhankelijk van jouw verbruik is deze 80 – 300 liter groot. Vandaag zijn er systemen met het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater die op de daken worden gemonteerd.


Prijs van een zonneboiler juni 2024

De recente kosten zonneboiler Gellicum schommelen tussen de €2475 en €4500, met monteren & installeren. Deze milieuvriendelijke installatie heeft een levensduur van om en nabij de 25 jaar. Het tarief wordt bepaald door de zonnecollector specificaties, het volume van het buffervat t.b.v. verwarmd water, en installatie + onderhoudskosten. Met het toepassen van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) wordt je gecompenseerd met een duurzaamheidssubsidie. Als je iets verders scrollt lees je een nadere toelichting.

Hoeveel kan ik besparen met een zonneboiler?
In het volgende overzicht check je voor verschillende mogelijkheden de geschatte prijs en besparing op jaarniveau. Hoe hoger je verbruik van het warme water, dan wordt de investering rendabeler. Ga uit van een verbruik van ongeveer 50 liter per persoon. De stelregel is: een doorsnee huishouden (4 personen) bespaart de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Dat resulteert in €95 per 12 maanden (gasprijzen juni 2024). Men verwacht dat gas duurder wordt, wat betekent dat de besparing nog verder stijgt.

Inhoud voorraadvatCollectorenRealistische kostenBesparing p/jaar
100 liter1€2.250 – €2.675€45
100 liter2€2.750 – €3.000€80
200 liter2€3.275 – €3.850€135
300 liter3€4.525 – €5.050€195
zonneboiler-kopen-gellicum

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Basisgegevens

  Dit zijn naam, e-mailadres en adresgegevens. Op die manier weten wij ook naar wie de informatie verzonden mag worden. Je ontvangt binnen een paar dagen een offerte van een regionaal installatiebedrijf.

 2. Energieverbruik invullen

  Het is essentieel om te weten hoeveel gas en elektriciteit je op dit moment verbruikt. Op basis van deze data kan de vakman een beter voorstel doen.

 3. Type huis

  Voer in wat voor type woning u bezit. Het betreft woonoppervlak en de isolatiewaarden. Relevant is ook het soort dak (schuin of plat) en het oppervlakte van het dak in M2.

 4. Specificeer uw wensen

  Geef aan wat precies de behoefte is. Ben je in eerste instantie op zoek naar een zonneboiler aanbieding, of eerder een combi met ketel en zonne-energie? Schets tevens welke duurzame energiebronnen er eventueel al zijn (denk aan een warmtepomp).

 5. Prijzen & Offerte opvragen

  Er is nog ruimte voor persoonlijke opmerkingen, en klik op versturen. Je ontvangt binnen een paar dagen een complete offerte van een zonneboiler monteur in Gellicum (onderhoud + montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Wat zijn de voorwaarden van de subsidieregeling?

In 2016 is de ISDE-subsidieregeling ingegaan. De tegemoetkoming vanuit de overheid werd in 2017 verder verruimd. Iedere Nederlander die een zonneboiler-systeem laat installeren, kan vragen om een vergoeding. Op RVO.nl download u een apparatenlijst met een compleet overzicht. Alle types die staan op deze lijst bieden een tegemoetkoming. De subsidies liggen zo tussen de €800 tot €1700. Er zijn een aantal mitsen en maren:

 • Subsidie-aanvragen mogen nooit vooraf worden ingediend
 • De zonneboiler is na 1 januari 2016 gekocht en de factuur moet op je naam staan
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop worden geïnstalleerd

Mogelijkheden voor zonneboiler subsidie in Gellicum

 • Termicol (T2IA3/500SM), vermogen 2554 [KW], €1737 subsidie.
 • DOMA FLEX Hout (2,055×5,095m indaksysteem), vermogen 3481 [KW], €2367 subsidie.
 • s-energy (SEN-SHC48 CPC & 500L..), vermogen 3481 [KW], €2367 subsidie.

Afgezien van de interessante ISDE-regeling geeft de gemeente Geldermalsen wellicht nog een lening of tegemoetkoming. Zie www.geldermalsen.nl voor aanvullende info of vraag een zonneboiler offerte Gellicum aan.

Kan ik het combineren met zonnepanelen?

Heb je genoeg dakoppervlak? Dan de zonneboiler met zonnepanelen combineren een perfecte keuze. De zonneboiler voorziet jou van “gratis” warm water en zorgt voor de aansturing van de verwarming (de verwarming gebeurt alleen bij een zonneboiler-combi). Je verbruikt nu een stuk minder gas, maar je gaat wel iets meer stroom gebruiken. Deze stroom kan je middels zonnepanelen zelfstandig opwekken. Bovendien zijn er nog allerlei duurzame warmtebronnen. Ook uitstekend te combineren met een zonneboiler installatie met als resultaat een gasvrije woning in Gellicum!

 • Een warmtepomp: haalt energie uit bijvoorbeeld de buitenlucht of bodem.
 • Pelletketel & Pelletkachel: geen gas en toch een aangenaam verwarmd huis. Houtpellets zorgen voor hoge temperaturen. Een biomassaketel kan zelfs de rol van de CV-ketel overnemen.
 • Infrarood panelen: werkt op basis van stralingswarmte richting een afgebakende plek in huis. Meestal gebruikt voor bijverwarming.
 • Stadsverwarming: warm water en verwarming zonder gebruik van gas. De warmte wordt gewonnen uit restwarmte van een industrieterrein. In geselecteerde gebieden beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!