Zonneboiler Asperen

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Een zonneboiler kopen in Asperen? Door middel van een zonneboiler systeem maak je in de zomer gratis warm water. Je bezuinigt grofweg de helft van de energiekosten voor warm water. Deze milieuvriendelijke installatie wordt gevormd door twee zaken: een zonnecollector op het dak en een buffervat voor warm tapwater. Aan de hand van deze website vind jij praktische info die ondersteuning bieden bij een zonneboiler kopen in Asperen.

zonneboiler systeem installeren in 4147

 • Een zonneboiler is een populaire manier om thuis je kraanwater te verwarmen.
 • Reken op gemiddelde kosten van €3600.
 • Je hebt recht op subsidies tot wel €1050.
 • Een gemiddelde woning in Lingewaal stookt 1470 M3 gas. Een zonneboiler is in staat het gasverbruik te minderen met 16%. Oftewel, een aantrekkelijke kostenbesparing tot €155 per jaar.

ProvincieGelderland
GemeenteLingewaal
Postcode4147
Netnummer0345 (+31345)
Gasverbruik M31470 M3
Stroomverbruik kWh3310 kWh
Gemiddelde energierekening€170,00

Een zonneboiler installateur in Asperen vergelijken

Zo’n 60 – 70% van onze energiekosten is puur gasverbruik. Voor de verwarming van onze woning, en voor warm water om te wassen en douchen. Ook zo’n innovatieve en goedkope zonneboiler op je dak? Zorg dat je niet teleurgesteld raakt, en maak een keuze voor een geschikte zonneboiler installateur in Asperen! Door gebruik te maken van zonneboilerrevolutie.nl check je gemakkelijk een competente installateur in jouw eigen regio. Of bezoek eens het Energieloket in de gemeente Lingewaal. Of ga naar Qbis.nl of Kvinl.nl voor een overzicht met vakbekwame installatiebedrijven uit jouw provincie. Hieronder vind jij verschillende tips.

 • Ga niet blind voor 1 aanbieder, maar vraag meerdere offertes op. Dit geeft inzicht in de huidige marktprijzen .
 • Kies niet blind voor de goedkoopste. Zo’n systeem moet namelijk wel een tijdje (circa 20 jaar) meegaan.
 • Vraag ook om ervaringen van anderen en kleine lettertjes (certificaten). Denk aan VCA, Zonnekeur, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Solar Keymark, KviNL.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)maakt gebruik van de zonnewarmte en zit dit uiteindelijk om in warm water. De werking van het systeem: In de zonnecollector bevindt zich een bepaalde vloeistof. Via warm zonlicht kan de vloeistof wel 90 graden worden. Door het gesloten systeem pompt het systeem de warme vloeistof naar een warm-water buffervat. In het najaar wordt het water niet warm genoeg. Gelukkig hebben we dan een naverwarmer (doorsnee verwarmingssysteem / ketel).

Kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Gaat jouw voorkeur uit naar de zonneboilercombi? Dit is sterk in opkomst. Deze zonneboiler combiketel is een integratie van een zonneboiler en een moderne HR-ketel. Deze installatie draagt zorg voor warm tapwater en aangename temperaturen (CV). Het product wordt gevormd door geïntegreerde cv brander, een pomp, zonnecollectoren en een buffervat voor opslag warm water. Is er sprake van beperkt zonlicht? In dat geval regelt de CV-brander de rest. Met name toegepast door grote gezinnen met vloerverwarming als hoofdverwarming.

Kan deze investering relevant zijn voor mij?

De zonneboiler is een uitstekende optie voor gezinnen die relatief veel warm water gebruiken. Omwille van lage winkelprijzen, RVO subsidie, een lagere energierekening en lagere CO-2 uitstoot willen meer en meer consumenten een zonneboiler plaatsen in Asperen. Een zonneboiler werkt ook uitstekend in combinatie met een (hybride) warmtepomp met zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik nodig?

Allereerst heb je ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. De vacuümbuis of vlakke plaat collectors kunnen 4 of 5 m2 groot zijn, een gemiddeld dak kan dit gemakkelijk aan. Voldoende plaats dus voor nog enkele zonnepanelen. Controleer goed of er niets in de schaduw staat. Verder plaatsen ze ook het voorraadvat voor warm water. Afhankelijk van jouw verbruik is deze 80 – 300 liter groot. In juli 2024 zijn er installaties met het voorraadvat voor heet water (buffervat) die op de daken worden gemonteerd.


Prijs van een zonneboiler juli 2024

De actuele kosten zonneboiler Asperen vinden we terug ergens tussen de €2650 en €3500, inclusief plaatsing. Het product heeft een typische levensduur van ongeveer 25 jaar. De uiteindelijke prijs is gebaseerd op de zonnecollector specificaties, de capaciteit van het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater, en installatie + onderhoudskosten. Gebruik makend van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) wordt je gecompenseerd met een mooie subsidie. Hierna bekijk je uitgebreide info.

Hoeveel bespaart een zonneboiler?
In het volgende schema bekijk jij voor verschillende voorbeelden de investering en een raming van de potentiële besparing. Hoe meer warm water jullie gezin verbruikt, des te interessanter een zonneboiler is. Houd rekening met een verbruik van ongeveer 50 liter per persoon. In principe is het zo: een familie met 4 personen bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Dit is circa €100 per jaar (gasprijzen juli 2024). In principe wordt gas nog duurder, de kans is groot dat de besparing over 3 jaar nog ruimer is.

Inhoud vatAantal collectorenVerwachte investeringBesparing (jaarlijks)
100 liter1€2.000 – €2.575€50
100 liter2€2.775 – €3.050€105
200 liter2€3.300 – €3.800€110
300 liter3€4.400 – €5.300€150
zonneboiler-kopen-asperen

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  We vragen om adres en contactgegevens. Daarmee weten wij ook naar wie de benodigde info toegezonden zal worden. Binnen een week krijg je een offerte van een erkende installateur uit de buurt.

 2. Energieverbruik berekenen

  Het is van belang om na te gaan hoeveel gas en stroomer op je aansluiting verbruikt wordt. Geholpen door deze info kan het betreffende bedrijf een voorstel doen voor een bepaald type zonneboiler.

 3. Huisomschrijving

  Vertel ons wat meer over de woning. Denk aan de grootte en welke isolatie er is aangebracht. Wat we ook graag willen weten is aan te geven wat voor dak u heeft en het aantal M2 ruimte dat op het dak beschikbaar is.

 4. Geef aan wat de wensen zijn

  Waar ben je precies naar op zoek? Ben je in eerste instantie op zoek naar een zonneboiler aanbieding, of mogelijk een combinatie met zonnepanelen en ketel? Benoem ook welke CO-2 besparende producten er in jouw huis staan (vaak gaat het om een warmtepomp).

 5. Ga offertes vergelijken

  Geef – indien relevant – opmerkingen door, en dien de aanvraag definitief in. U krijgt zo spoedig mogelijk een heldere offerte via een zonneboiler monteur in Asperen (onderhoud & montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Vanaf 2016 is er de Investeringssubsidie duurzame energie. Dit is twee jaar geleden verder verruimd. Elke Nederlander die een zonneboiler-systeem laat installeren, kan hiervan gebruik maken. Op de site van RVO staat een apparatenlijst met daarop alle systemen. Alle merken op deze lijst zijn goedgekeurd door de overheid. De subsidies schommelen tussen de €900 tot €1075. Let op de volgende regels:

 • Subsidie-aanvragen mogen nooit vooraf worden ingediend
 • De aankoop was na 1 januari 2016 en het adres komt overeen met de factuur
 • Uiterlijk een half jaar na aankoop is het systeem geplaatst

Enkele voorbeelden van zonneboiler subsidie in Asperen

 • Termicol (T2IA2/300S), vermogen 1368 [KW], €930 subsidie.
 • DOMA FLEX Hout (1,595×5,095m indaksysteem), vermogen 3308 [KW], €2249 subsidie.
 • DAXX (2×20 + 800L tank), vermogen 3278 [KW], €2229 subsidie.

In aanvulling op de interessante ISDE-regeling biedt de gemeente Lingewaal mogelijkerwijs een speciele lening. Check www.lingewaal.nl voor meer uitgebreide info of vraag een zonneboiler offerte Asperen aan.

Zonnepanelen combineren met een boiler?

Is er plek genoeg op het dak? In deze situatie is het combineren van zonnepanelen en de zonneboiler zeker aan te raden. De zonneboiler regelt het warme tapwater en regelt de centrale verwarming (bij een zonneboiler combi). Het resultaat is een lager gasverbruik, maar je stroomverbruik stijgt. Je elektriciteit kan je zelf genereren met zonnepanelen. Bovendien vind je in Nederland meer duurzame mogelijkheden. Vaak toegepast samen met een zonneboiler installatie met als resultaat een gasvrije woning in Asperen!

 • Warmtepomp: onttrekt energie uit onder andere de grond, grondwater of lucht.
 • Pelletketel / Pelletkachel: zonder gas toch een warme woning. Het systeem draait op speciale houtpellets. Mogelijkheid om aan te sluiten op de CV installatie.
 • Infrarood panelen: werkt op basis van stralingswarmte richting een specifieke plek in het huis. Kan alleen als hoofdverwarming worden gebruikt bij zeer goede isolatie.
 • Stadsverwarming: helemaal geen gas meer nodig. De warmte wordt gewonnen uit restwarmte van een industrieterrein. Nog niet breed ingezet in Nederland.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!