Zonneboiler Lingewaal

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Interesse in een zonneboiler in Lingewaal? Door middel van een zonneboiler systeem maak je in de zomer gratis warm water. Je bezuinigt ongeveer de helft op je energieverbruik voor warm water. Het product wordt gevormd door twee zaken: de zonnecollector en het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Door middel van de zonneboiler-vergelijker tref jij omvangrijke informatie die helpen bij een zonneboiler kopen in Lingewaal.

zonneboiler systeem installeren in 4214

 • Een zonneboiler is een populaire manier om een groot deel van het warme water zelf aan te maken.
 • Prijs: gemiddelde prijs rond €4600.
 • Royale subsidieregeling, tot wel €1350.
 • Een gemiddelde woning in Lingewaal stookt 1470 M3 gas. Een zonneboiler is in staat het gasverbruik te minderen met 16%. Dat komt overeen met potentiële besparing tot wel €55 per jaar.

ProvincieGelderland
GemeenteLingewaal
Postcode4214
Netnummer0316 (+31316)
Gasverbruik M31470 M3
Stroomverbruik kWh3310 kWh
Gemiddelde energierekening€170,00

Een zonneboiler installateur in Lingewaal vergelijken

Het grootste deel van een gemiddelde energierekening komt door ons gasverbruik. Voor de verwarming en voor warm water om te douchen. Ook zo’n innovatieve en goedkope zonneboiler op je dak? Voorkom ontevredenheid achteraf, en selecteer een vakbekwame zonneboiler installateur in Lingewaal! Aan de hand van onze tool check je gemakkelijk een goede installateur werkzaam in jouw omgeving. En andere mogelijkheid is het Energieloket, een initiatief van de gemeente Lingewaal. Of check de website echteinstallateur.nl voor een schema met professionele installatiebedrijven in de buurt. Hieronder achterhaal je diverse aanbevelingen.

 • Probeer minimaal 2 offertes op te vragen. Zo heb je vergelijkingsmateriaal.
 • Let natuurlijk niet alleen op de prijs. Een dergelijk systeem gaat ten minste 15 tot 20 jaar mee.
 • Wees scherp op klantervaringen en eventuele keurmerken. Je kunt denken aan Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Zonnekeur, Sterkin, KviNL, Solar Keymark.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector maakt gebruik van de zon als energiebron om water te verwarmen. De werking van het systeem: De zonnecollector bevat een speciaal soort vloeistof. Door warme lucht (zon) kan de vloeistof wel 90 graden worden. Aan de hand van het leidingsysteem wordt de vloeistof getransporteerd naar een warm-water voorraad buffersysteem. In koude maanden wordt een minimale / ideale temperatuur onhaalbaar. Geen nood, dan hebben we dan een naverwarmer (gasgestookte ketel).

De CV-ketel combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Prefereer jij een zonneboilercombi? Dat is mogelijk. De dergelijke zonneboiler combiketel is een combi van een gewone HR-ketel en een zonneboiler. Deze milieuvriendelijke installatie zorgt voor het warme water en verwarming (CV-installatie). Het product wordt gekenmerkt door een pomp, een groot voorraadvat, geïntegreerde cv brander en zonnecollectoren. Is er maar weinig zonlicht? In een dergelijke situatie zorgt de CV-brander voor de rest. Bijzonder interessant voor grotere huishoudens die hun huis verwarmen met lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming.

Is het een interessante investering voor mij?

De zonneboiler wordt aangeraden voor woningen met een grote vraag naar warm water. Door lagere prijzen, hoge subsidies, een betaalbare energienota en lagere CO-2 uitstoot dienen veel mensen een aanvraag in voor een zonneboiler plaatsen in Lingewaal. Een zonneboiler kan nog duurzamer zijn i.c.m. een warmtepomp en zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik ongeveer nodig?

Vanzelfsprekend moet je beschikken over ruimte voor zonnecollectors. Deze heat pipe of vlakke plaat collectors zijn niet heel groot (max 5 m2), dit kunnen de meeste daken wel kwijt. Voldoende plaats dus voor nog enkele zonnepanelen. Waak ervoor dat beide elkaar niet overschaduwen. Verder hebben we nog het buffervat voor warm tapwater. Doorgaans heeft zo’n vat een volume van 250 – 300 liter. Op dit ogenblik zijn er structuren met een warm-water voorraad buffersysteem verwerkt op het dak.


Prijs van een zonneboiler juni 2024

De kosten zonneboiler Lingewaal variëren tussen €2900 en €3450, met monteren & installeren. De installatie hoort mee te gaan voor doorgaans 23 tot 27 jaar. De feitelijke prijs is gebaseerd op de grootte van de zonnecollectors, de omvang vanhet voorraadvat voor heet water (buffervat), en de kosten van het installatiebedrijf. Met het toepassen van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) profiteer je van een stukje subsidie. In het volgende kopje check jij hierover meer info.

Welke besparing kan ik realiseren met een zonneboiler?
In de onderstaande weergave vind je voor verschillende omstandigheden de totaalprijs en een schatting van de besparing. Hoe meer warm water jullie gezin verbruikt, dan stijgt het rendement. We gaan vaak uit van een verbruik van standaard 50 liter p.p. per dag. Uitgangspunt: een gezin van 4 personen bespaart de helft van de energiekosten voor warm water. Dat resulteert in €110 per 12 maanden (gasprijzen juni 2024). De prijs van aardgas neemt toe, de besparing kan over 5 jaar dus nog veel hoger uitvallen

Inhoud voorraadvatAantal collectorenGeschatte investering Jaarlijkse besparing
100 liter1€2.250 – €2.600€40
100 liter2€2.950 – €3.100€105
200 liter2€3.125 – €3.925€125
300 liter3€4.425 – €5.150€195
zonneboiler-kopen-lingewaal

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Basisgegevens

  Het betreft adres en contactgegevens. Op die manier weten we naar wie de informatie verstuurd mag worden. Wat volgt is een offerte van een landelijke of lokale installateur.

 2. Energieverbruik invullen

  Het is essentieel om een indicatie te hebben van hoeveel elektra en gas het huis per jaar nodig heeft. Middels het verbruik kan de deskundige een voorstel op maat bieden.

 3. Woningtypering

  Beschrijf uw huis. Denk aan de inhoud en de staat van de isolatie. Interessant is ook het type dak en het aantal M2 ruimte dat op het dak beschikbaar is.

 4. Geef uw wensen door

  Geef aan wat precies de behoefte is. Kijk je allereerst echt alleen naar een zonneboiler aanbieding, of mogelijk een combinatie-systeem dat samenwerk met CV-ketel en zonnepanelen? Schets tevens welke alternatieve energiesystemen er aanwezig zijn (denk aan zaken zoals een warmtepomp).

 5. Prijzen & Offerte opvragen

  Vul opmerkingen in het betreffende veld in, en verstuur het formulier. Jij krijgt zeer binnenkort een gespecificeerde offerte bij een zonneboiler monteur in Lingewaal (onderhoud & montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe zit het met de subsidie?

Vanaf 2016 is er de ISDE-regeling. Deze subsidie werd in 2017 verder verhoogd. Elke huizenbezitter die aan de slag wil gaan met een zonneboiler-systeem, heeft hier recht op. Via RVO.nl is een apparatenlijst te vinden met toegewezen modellen. Alle types die worden genoemd doen mee met de regeling. De subsidies liggen zo tussen de €925 tot €1250. Er zijn een aantal mitsen en maren:

 • Subsidie mag aangevraagd worden na de plaatsing
 • Het systeem is niet eerder dan 1 januari 2016 aangeschaft en het adres komt overeen met de factuur
 • De zonneboiler is een half jaar na aankoop geplaatst

Rekenvoorbeelden van zonneboiler subsidie in Lingewaal

 • ATAG (CBSolarII (standaard zonneboiler) 120-5,0m2), vermogen 1906 [KW], €1296 subsidie.
 • Dijkman Energy Systems (DES Vlakke Plaat 2,7 4-300), vermogen 2785 [KW], €1894 subsidie.
 • PLEION (ECO COMPACT – 500 – 3 UNIKO21), vermogen 2124 [KW], €1444 subsidie.

Buiten deze subsidie op landelijk niveau verstrekt de gemeente Lingewaal mogelijk nog een extra vergoeding. Bezoek www.lingewaal.nl voor verdere details of vraag een zonneboiler offerte Lingewaal aan.

Een combinatie met zonnepanelen?

Heb jij een groot dakoppervlak? Op dat moment is het combineren van een zonneboiler met zonnepanelen een perfecte keuze. De zonneboiler zorgt ervoor dat er warm water uit de kraan komt en zorgt voor een aangenaam warm huis (laatstgenoemde is alleen aan de orde bij een zonneboiler combi). Je gaat veel minder gas verbruiken, maar je gaat wel meer elektriciteit gebruiken. Je elektriciteit kan je opwekken met zonnepanelen. Verder vind je in Nederland meer duurzame mogelijkheden. Allemaal perfect te integreren met een zonneboiler installatie wat resulteert in een gasvrije woning in Lingewaal!

 • Een warmtepomp: ontneemt energie via de buitenlucht of bodem.
 • Pelletketel & Pelletkachel: geen gas en toch een aangenaam verwarmd huis. Je stookt op houtpellets. Een biomassaketel kan zelfs de rol van de CV-ketel overnemen.
 • LT Infrarood warmtepanelen: geeft aangename stralingswarmte naar een klein gedeelte van een kamer. Meestal gebruikt voor bijverwarming.
 • Stadsverwarming: helemaal geen gas meer nodig. Dit is mogelijk door gebruik van restwarmte van productiebedrijven. Helaas niet in heel Nederland mogelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente