Zonneboiler Spijk

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Aan het oriënteren op een zonneboiler in Spijk? D.m.v. een zonneboiler systeem heb je duurzaam warm water. Je bezuinigt plusminus de helft op je kosten voor warm water. Dit milieuvriendelijke product bestaat in de basis uit 2 delen: de zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)en het buffervat t.b.v. verwarmd water. Middels deze website ontdek jij omvangrijke info die helpen bij een zonneboiler kopen in Spijk.

zonneboiler systeem installeren in 4212

 • Een zonneboiler is een praktisch systeem om je eigen sanitare water op te warmen.
 • Prijsindicatie gemiddelde set: €4700.
 • De subsidies lopen op tot €1350.
 • Een doorsnee huishouden in Lingewaal stookt 1470 M3 gas. Een zonneboiler is in staat het gasverbruik te minderen met 19%. Dit draait uit op een aantrekkelijke kostenbesparing tot €80 per jaar.

ProvincieGelderland
GemeenteLingewaal
Postcode4212
Netnummer0316 (+31316)
Gasverbruik M31470 M3
Stroomverbruik kWh3310 kWh
Gemiddelde energierekening€170,00

Een zonneboiler installateur in Spijk vergelijken

Een steeds groter deel van onze energiekosten heeft te maken met gasverbruik. Voor de basisverwarming en voor warm water uit de kraan. Wil jij ook besparen met een goedkope zonneboiler? Voorkom een kater achteraf, en maak een keuze voor een betrouwbare zonneboiler installateur in Spijk! Door gebruik te maken van onze vergelijker ontdek je moeiteloos een erkende installateur uit de omgeving. Tevens kun je terecht bij het Energieloket, een initiatief van de gemeente Lingewaal. Of ga naar Qbis.nl voor lijstjes met geschikte installatiebedrijven in de regio. Verderop check jij enkele tips waar je op moet letten.

 • Probeer minimaal 2 offertes op te vragen. Dit geeft inzicht in de huidige marktprijzen .
 • Ga niet perse voor de laagste prijs. Een dergelijke installatie moet namelijk wel een tijdje (circa 20 jaar) meegaan.
 • Vraag ook om reviews en vraag of het bedrijf is gecertificeerd. Denk aan Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Solar Keymark, Zonnekeur, KviNL, VCA.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) maakt gebruik van warmte van het zonlicht om warm tapwater te realiseren. Dat werkt op de volgende manier: De zonnecollector bevat weer een speciale vloeistof die niet kan bevriezen. Middels de warmte van de zon vind verhitting van een vloeistof plaats (tot 90 graden). Aan de hand van de leidingen gaat de warme vloeistof naar het voorraadvat. In de herfst en winter is de werking niet optimaal. Dan kan de naverwarmer dit compenseren (gasgestookte ketel).

Hoe kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Veel mensen vragen om een zonneboilercombi. Dit behoort tot de mogelijkheden. Zo’n zonneboiler combiketel is een combi van een normale HR-ketel en de zonneboiler. Dit duurzame product kan benut worden voor jouw sanitaire water en de centrale verwarming. Het product wordt gekenmerkt door geïntegreerde cv brander, een pomp, zonnecollectoren en een buffervat voor opslag warm water. Is er (in de winter) weinig zon? Op deze momenten is de CV-brander nodig. Bijzonder toegepast door bovengemiddelde woningen met vloerverwarming.

Hoe aantrekkelijk is deze investering?

De zonneboiler is bij uitstek geschikt voor huizen met een grote vraag naar warm water. Door dalende prijzen, ISDE subsidie, een interessante besparing en beperkte CO-2 uitstoot zien we een sterke trend in een zonneboiler plaatsen in Spijk. Deze installatie kan je ook gebruiken samen met een innovatieve warmtepomp met zonnepanelen.

Welke ruimte moet ik beschikbaar hebben?

In de eerste plaats heb je ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. De collectors (ook wel heat pipes genoemd) zijn ongeveer 3 m2 tot 5 m2, een gemiddeld dak kan dit gemakkelijk aan. De vrije ruimte kan benut worden voor zonne-energie panelen. Het is belangrijk dat de panelen en/of collectors niet in de schaduw staan. Uiteraard plaatsen ze ook het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Zo’n vat heeft een volume van circa 100 – 250 liter. Vandaag de dag zijn er systemen met het buffervat t.b.v. verwarmd water onder het dak of achter een knieschot.


Prijs van een zonneboiler juni 2024

De meest recente kosten zonneboiler Spijk variëren tussen €2450 en €3700, inclusief plaatsing. Dit duurzame systeem kan worden gebruik voor ongeveer 25 jaar. De investering wordt bepaald door de zonnecollector specificaties, de omvang vanhet buffervat, het onderhoud en de installatie prijzen. Gebruik makend van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) is er vaak ruimte voor een interessante subsidie. Hierna lees jij uitgebreide info.

Welke besparing kan ik realiseren met een zonneboiler?
In de onderstaande weergave bekijk jij voor een aantal omstandigheden de geschatte prijs en gemiddelde besparing per jaar. Hoe hoger je verbruik van het warme water, hoe meer je netto gaat besparen. Een doorsnee gezin verbruikt standaard 50 liter p.p. per dag. In principe is het zo: een 4-koppig gezin bespaart de helft op je energieverbruik voor warm water. Omgerekend €150 per jaar (gasprijzen juni 2024). Men verwacht dat gas duurder wordt, daarom is de zonneboiler ook enorm in trek.

Inhoud vatCollectorenGemiddelde kostenJaarlijkse besparing
100 liter1€2.400 – €2.600€40
100 liter2€2.950 – €3.075€85
200 liter2€3.250 – €3.850€135
300 liter3€4.450 – €5.150€185
zonneboiler-kopen-spijk

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  Het betreft adres en contactgegevens. Daarmee is het duidelijk naar wie de betreffende informatie aangeleverd zal worden. Je krijgt vrij snel een offerte van een regionaal/lokaal installatiebedrijf.

 2. Gas- en stroomverbruik invullen

  Het is noodzakelijk om boven water te krijgen hoeveel elektra + gas er op het adres wordt gebruikt. Via deze gegevens kan het installatiebedrijf bepalen welke installatie geschikt is.

 3. Soort huis

  Specificeer type woning. Van belang zijn woonoppervlak en staat van isolatie. Relevant is ook te benoemen wat voor soort dak u heeft en de totale dakoppervlakte.

 4. Omschrijf specifieke behoeften

  Geef aan wat precies de behoefte is. Ben je in eerste instantie op zoek naar een zonneboiler aanbieding, of wellicht een combi met ketel en zonne-energie? Vertel ook welke duurzame energiebronnen er in jouw huis staan (denk dan aan bijv. een warmtepomp).

 5. Prijzen & Offerte opvragen

  Geef – indien relevant – opmerkingen door, en druk op de versturen-knop. Jij krijgt binnen afzienbare tijd een maatwerk offerte afkomstig van een zonneboiler monteur in Spijk (onderhoud + montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Heb ik recht op subsidie?

Vanaf 2016 is er de Investeringssubsidie duurzame energie. Deze is twee jaar geleden extra gestimuleerd. Iedere woningeigenaar die een zonneboiler-systeem op het dak wil, kan deze aanvragen. Op RVO.nl staat een totaaloverzicht (apparatenlijst) met een compleet overzicht. Alle installaties die worden genoemd zijn geschikt voor subsidie. De subsidies liggen zo tussen de €625 tot wel €1375. Er zijn een aantal mitsen en maren:

 • Pas na montage mag subsidie worden aangevraagd
 • De aankoop vond plaats na 1 januari 2016 en er is een bewijs van betaling
 • Uiterlijk een half jaar na aankoop is het systeem geplaatst

Meerdere opties voor zonneboiler subsidie in Spijk

 • Econo (L36HPCPC-500-eco), vermogen 3233 [KW], €2198 subsidie.
 • S.Smit Solar Multisystems (Atag Solar collectorII 4m2-HSP1 400A+), vermogen 1971 [KW], €1340 subsidie.
 • Trendy Eco (1x VTC 15 + 200L), vermogen 965 [KW], €656 subsidie.

Buiten de interessante ISDE-regeling biedt de gemeente Lingewaal wellicht nog een lening of tegemoetkoming. Bekijk www.lingewaal.nl voor aanvullende info of vraag een zonneboiler offerte Spijk aan.

Combineer een boiler met zonnepanelen

Is het dak geschikt voor plaatsing? In zo’n scenario is een zonneboiler met zonnepanelen combineren echt een prima optie. De zonneboiler zorgt voor warm water uit de kraan en stuurt vloerverwarming/radiatoren aan (bij een zonneboiler combi). Je bespaart veel gas, maar je gaat wel meer elektriciteit gebruiken. Deze elektriciteit kan op basis van zonnepanelen worden gegenereerd. Mogelijk zijn er natuurlijk andere milieuvriendelijke oplossingen. Vaak toegepast samen met een zonneboiler installatie voor een gasvrije woning in Spijk!

 • De warmtepomp: onttrekt energie door gebruik te maken van de buitenlucht, water of bodem.
 • Pelletketel / Pelletkachel: (lokaal) verwarmen zonder aardgas. Houtpellets zorgen voor hoge temperaturen. Als moederhaard ook geschikt binnen een CV-systeem.
 • LT Infrarood warmtepanelen: bereikt met stralingswarmte een specifieke plek in het huis. Prima als bijverwarming.
 • Stadsverwarming: duurzame gasloze verwarming en warm water. De warmte wordt gewonnen uit restwarmte van o.a. industriële ondernemingen. Niet overal beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!