Zonneboiler Meteren

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Interesse in een zonneboiler in Meteren? Met behulp van een zonneboiler systeem genereer je warm water op zonne-energie. Je bespaart ongeveer de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Deze milieuvriendelijke installatie wordt gekenmerkt door twee toepassingen: een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector en een warm-water voorraad buffersysteem. Met behulp van deze website vind jij toepasbare raadgeving die van pas komen bij een zonneboiler kopen in Meteren.

zonneboiler systeem installeren in 4194

 • Een zonneboiler is een praktisch systeem om je eigen sanitare water op te warmen.
 • Kosten: Ga uit van ongeveer €3200.
 • De subsidies lopen op tot €1400.
 • Een alledaags huishouden in Geldermalsen stookt 1650 M3 gas. Dankzij een zonneboiler kan dit worden gereduceerd met 18%. Dit houdt in een mogelijk besparing van wel €55 op jaarbasis.

ProvincieGelderland
GemeenteGeldermalsen
Postcode4194
Netnummer0345 (+31345)
Gasverbruik M31650 M3
Stroomverbruik kWh3390 kWh
Gemiddelde energierekening€183,00

Een zonneboiler installateur in Meteren vergelijken

Het grootste deel van onze energierekening komt voort uit gasverbruik. Voor de verwarming en natuurlijk voor heet water. Ook profiteren van warm water via de zon met een goedkope zonneboiler? Voorkom een kater achteraf, en kies voor een competente zonneboiler installateur in Meteren! Door gebruik te maken van deze website vind je zonder problemen een betrouwbare installateur uit de buurt. En andere mogelijkheid is het speciale Energieloket van de gemeente Geldermalsen. Of ga naar Qbis.nl voor lijstjes met eerlijke installatiebedrijven in de buurt. In onderstaande box tref je belangrijke zaken.

 • Zorg dat je bij meerdere installateurs een offerte opvraagt. Zo heb je in ieder geval een idee van de prijzen.
 • Kies niet blind voor de goedkoopste. Een zonneboiler moet een levensduur van minimaal 15 jaar hebben.
 • Controleer ook op reviews en kleine lettertjes (certificaten). Je kunt denken aan Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Solar Keymark, Zonnekeur, Sterkin, KviNL.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een speciale zonnecollector maakt gebruik van de zonnewarmte en vertaalt dit naar bruikbaar warm tapwater. Dit werkt als volgt: In de zonnecollector bevindt zich een bepaalde vloeistof. Middels de zonnewarmte kan de unieke vloeistof wel 90 graden warm worden. Middels het leidingsysteem wordt de vloeistof getransporteerd naar het voorraadvat voor warm water. In het najaar wordt de noodzakelijke warmte niet gehaald. In zo’n geval hebben we dan een naverwarmer (meestal de CV-ketel).

Zonneboiler combineren met CV-ketel, is dat mogelijk?

Gaat jouw voorkeur uit naar de zonneboilercombi? Dit is sterk in opkomst. Een zonneboiler combiketel is een samenwerking tussen een zonneboiler en een moderne HR-ketel. Deze duurzame installatie is geschikt voor warm tapwater (douche, keuken) en de centrale verwarming. Het product houdt in: zonnecollectoren, een groot voorraadvat, een pomp en een geïntegreerde cv brander. Is er niet genoeg zonne-energie? In zo’n geval kan de CV-brander de benodigde warmte bieden. In de basis interessant voor gezinnen met 4 personen of meer die hun huis verwarmen met lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming.

Hoe interessant is deze investering?

De zonneboiler is een uitstekende optie voor woningen die veel warm water gebruiken. Door o.a. dalende prijzen, RVO subsidie, een mooie besparing op energiekosten en minder CO-2 uitstoot neemt de interesse toe in een zonneboiler plaatsen in Meteren. Deze installatie rendeert ook uitstekend samen met een speciale warmtepomp met zonnepanelen.

Welke ruimte moet ik beschikbaar hebben?

In de basis is het belangrijk dat er zonnecollectors op het dak passen. De collectors zijn niet heel groot (max 5 m2), ze bedekken dus niet het hele dak. Voldoende plaats dus voor nog enkele zonnepanelen. Het is belangrijk dat de panelen en/of collectors niet in de schaduw staan. In aanvulling daarop moet je rekening houden met het voorraadvat voor warm water. Deze is tussen de 80 en 300 liter groot. In juli 2024 zijn er constructies met het buffervat achter het knieschot of tegen het plafond.


Prijs van een zonneboiler juli 2024

De actuele kosten zonneboiler Meteren vinden we terug ergens tussen de €2475 en €3450, waarbij installatie is inbegrepen. Dit duurzame systeem kan worden gebruik voor een periode van gewoonlijk 25 jaar. De totaalprijs kan men berekenen met de hoeveelheid zonnecollectoren, de inhoud van een warm-water buffervat, en de installatie- plus onderhoudskosten. Via de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) profiteer je van een interessante subsidie. In het volgende kopje tref jij een gedetailleerde omschrijving.

Hoeveel kan ik besparen met een zonneboiler?
Hieronder check je voor velerlei voorbeelden de geschatte kosten en een schatting van de besparing. Hoe meer warm water jullie gezin verbruikt, hoe korter de terugverdientijd. Een gemiddeld huishouden heeft een verbruik van ongeveer 50 liter per persoon. In principe is het zo: een familie met 4 personen bespaart 50% van de energiekosten voor warm water. Dat is +/- €120 op jaarbasis (gasprijzen juli 2024). Het gastarief gaat toenemen, dit maakt de investering nog interessanter.

Vat inhoudHoeveelheid collectorenGeschatte kosten Besparing p/jaar
100 liter1€2.000 – €2.600€50
100 liter2€2.750 – €3.125€85
200 liter2€3.200 – €3.925€110
300 liter3€4.425 – €5.100€200
zonneboiler-kopen-meteren

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Denk aan naam + contactgegevens (mail en evt. telefoon). Op die manier weten we naar wie de info toegezonden moet worden. Je krijgt vrij snel een offerte van een installatiebedrijf uit de buurt.

 2. Voer het huidige energieverbruik in

  Het is belangrijk om duidelijk te hebben hoeveel gas en elektra de woning per jaar verbruikt. Middels het verbruik kan de specialist een persoonlijk advies aanbieden.

 3. Soort woning

  Benoem kenmerken van uw woning. Denk aan leefruimte (m2) en staat van isolatie. Interessant is ook te benoemen wat voor soort dak u heeft en het oppervlakte van het dak in M2.

 4. Beschrijf de noodzaak

  Waar ben je precies naar op zoek? Wil je aan de slag met enkel een zonneboiler aanbieding, of wellicht een combiketel inclusief zonnepanelen? Vertel ook welke CO-2 besparende producten er aanwezig zijn (denk dan aan bijv. een warmtepomp).

 5. Prijzen & Offerte opvragen

  Vul eventueel het opmerkingenveld in, en verstuur het formulier. Jij krijgt binnen een week een offerte op maat bij een zonneboiler monteur in Meteren (montage + onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoeveel subsidie ontvang ik?

De Investeringssubsidie duurzame energie is in 2016 ingegaan. Deze regeling werd in 2017 verder verruimd. Iedereen die een zonneboiler-systeem laat installeren, komt in aanmerking. Op de website van RVO staat een totaaloverzicht (apparatenlijst) met een compleet overzicht. Alle installaties op deze lijst zijn geschikt voor aanvraag van subsidie. De subsidies lopen uiteen tussen de €825 tot €1500. Let op de volgende regels:

 • Vraag de subsidie aan nadat het systeem is gemonteerd
 • Aanschaf vind plaats na 1 januari 2016 en er is een bewijs van betaling
 • Installatie en in werking stelling uiterlijk 6 maanden na aankoop

Rekenvoorbeelden van zonneboiler subsidie in Meteren

 • Sonnenkraft (Compact E 500L 3x SCE202-M), vermogen 2368 [KW], €1610 subsidie.
 • S.Smit Solar Multisystems (Atag Solar collectorII 3 m²-HSP1 300A+), vermogen 1622 [KW], €1103 subsidie.
 • Trendy Eco (3x vlakke plaat 2.7 + 500L), vermogen 2833 [KW], €1926 subsidie.

Afgezien van de welbekende ISDE-subsidie van het RVO verstrekt de gemeente Geldermalsen mogelijk nog een extra vergoeding. Check www.geldermalsen.nl voor praktsiche info of vraag een zonneboiler offerte Meteren aan.

Combineer een boiler met zonnepanelen

Is er plek genoeg op het dak? In een dergelijke situatie is zonnepanelen met een zonneboiler combineren de moeite waard. De zonneboiler regelt het warme water om te douchen en koken en draagt zorg voor de verwarming van je huis (laatstgenoemde is alleen aan de orde bij een zonneboiler combi). Het gasverbruik daalt flink, maar je gaat wel iets meer stroom gebruiken. De elektriciteit kan je middels zonnepanelen zelfstandig opwekken. Tevens zijn er meer milieuvriendelijke alternatieven beschikbaar. Allemaal perfect te integreren met een zonneboiler installatie aangaande een gasvrije woning in Meteren!

 • Warmtepomp: onttrekt energie via de buitenlucht of bodem.
 • Pelletketel / Pelletkachel: geen gas en toch een aangenaam verwarmd huis. Houtpellets zorgen voor hoge temperaturen. Mogelijkheid om aan te sluiten op de CV installatie.
 • LT Infrarood warmtepanelen: werkt op basis van stralingswarmte richting een bepaalde plek in je woning. Niet geschikt als hoofdverwarming.
 • Stadsverwarming: warm water en verwarming zonder gebruik van gas. Het warmtenet maakt slim gebruik van restwarmte van o.a. productiebedrijven. Helaas niet in heel Nederland mogelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!