Zonneboiler Opijnen

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Interesse in een zonneboiler in Opijnen? Via een zonneboiler systeem genereer je warm water op zonne-energie. Je bespaart pakweg de helft van de energiekosten voor warm water. Dit duurzame systeem bestaat uit 2 delen: natuurlijk een zonnecollector en een warm-water buffervat. Geholpen door onze website vind je praktische details die ondersteuning bieden bij een zonneboiler kopen in Opijnen.

zonneboiler systeem installeren in 4184

 • Een zonneboiler is een innovatieve manier om van maart tot oktober je eigen warme water te genereren.
 • Prijsindicatie gemiddelde set: €3800.
 • Subsidies lopen op tot wel €950.
 • Een doorsnee gezin in Neerijnen gebruikt 1710 M3 gas. Een zonneboiler verlaagt het gasverbruik met wel 17%. Dat komt overeen met flinke geldbesparing van wel €145 per jaar.

ProvincieGelderland
GemeenteNeerijnen
Postcode4184
Netnummer0418 (+31418)
Gasverbruik M31710 M3
Stroomverbruik kWh3610 kWh
Gemiddelde energierekening€192,00

Een zonneboiler installateur in Opijnen vergelijken

Veruit het grootste deel van onze energierekening is puur gasverbruik. Voor de verwarming en voor warm tapwater. Overweeg jij de aanschaf van zo’n slimme en goedkope zonneboiler? Zorg dat je niet teleurgesteld raakt, en kies altijd een competente zonneboiler installateur in Opijnen! Met behulp van onze website tref je zonder problemen een geschikte installateur uit de buurt. Of bezoek eens het Energieloket gemeente Neerijnen. Of probeer kvinl.nl voor actuele overzichten met professionele installateurs uit de gemeente. Bijgaand vind jij enkele adviezen.

 • Vraag bij meer dan 1 installateur een offerte op. Dit geeft inzicht in de huidige marktprijzen .
 • Uiteraard is niet alleen de laagste prijs belangrijk. Een goede zonneboiler gaat ten minste 15 tot 20 jaar mee.
 • Check ook op referenties en kleine lettertjes (certificaten). Dit zijn o.a. Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Sterkin, Solar Keymark, Zonnekeur, VCA.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)gebruikt zonne-energie om water te verwarmen. Dat werkt op de volgende manier: Door de zonnecollector stroomt vloeistof. Via warm zonlicht kan de unieke vloeistof wel 90 graden warm worden. Door middel van het modulaire systeem wordt de hitte overgebracht op een warm-water buffervat. In koude maanden zal het systeem niet warm genoeg worden. In dit scenario dan doet de installatie een beroep op de naverwarmer (gasgestookte ketel).

Hoe kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Liever een zonneboilercombi? Ook dat kan. Een zonneboiler combiketel is een combinatie van een zonneboiler en jouw traditionele HR-ketel. Dit milieuvriendelijke product draagt zorg voor je watervoorziening en de verwarming van de woning. De installatie bevat o.a. een groot voorraadvat, geïntegreerde cv brander, een pomp en 1 of meer zonnecollectoren. Is er maar weinig zonlicht? Op dat moment is de CV-brander nodig. Vooral interessant voor gezinnen met 4 personen of meer die verwarmen middels vloerverwarming.

Hoe aantrekkelijk is deze investering?

Een zonneboiler is heel interessant voor huishoudens met een grote vraag naar warm water. Door o.a. lagere prijzen, RVO subsidie, een betaalbare energienota en gereduceerde CO-2 uitstoot zien we een sterke trend in een zonneboiler plaatsen in Opijnen. De (zonneboiler wordt soms ook geïntegreerd met een speciale warmtepomp of zonnepanelen.

Welke ruimte moet ik beschikbaar hebben?

Als eerste moet er voldoende gelegenheid zijn zonnecollectors te plaatsen. De heat pipes of de vlakke plaat collectors kunnen 4 of 5 m2 groot zijn, dat valt dus best wel mee. Voldoende plaats dus voor nog enkele zonnepanelen. Waak ervoor dat beide elkaar niet overschaduwen. Natuurlijk is er nog het buffervat voor warm tapwater. Deze is tussen de 80 en 300 liter groot. Hedendaags zijn er oplossingen een voorraadvat onder het dak of achter een knieschot.


Prijs van een zonneboiler juni 2024

De actuele kosten zonneboiler Opijnen zitten gemiddeld tussen €2975 en €3400, met monteren & installeren. Dit product heeft een levensduur van om en nabij de 25 jaar. De prijs wordt bepaald door de grootte van de zonnecollectors, de omvang vanhet voorraadvat voor heet water (buffervat), en installatie + onderhoudskosten. Door gebruik te maken van ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) heeft u wellicht recht op een mooie subsidie. Verderop vind jij hoe dit precies zit.

Hoeveel gas en euro bespaar ik met een zonneboiler?
In de onderstaande weergave lees je voor een variatie aan voorbeeldsituaties de geschatte prijs en besparing op jaarniveau. Hoe hoger je verbruik van het warme water, hoe meer je netto gaat besparen. We gaan vaak uit van een verbruik van dagelijks 50 liter per dag (p.p). In principe is het zo: een familie bestaande uit 4 personen bespaart de helft op je kosten voor warm water. Je komt uit op €135 per jaar (energieprijzen juni 2024). De komende jaren zal gas duurder worden, de kans is groot dat de besparing over 3 jaar nog ruimer is.

Inhoud buffervatAantal collectorenRealistische kostenJaarlijkse besparing
100 liter1€2.100 – €2.600€65
100 liter2€2.750 – €3.150€90
200 liter2€3.275 – €3.925€115
300 liter3€4.500 – €5.250€185
zonneboiler-kopen-opijnen

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonlijke gegevens

  Denk aan adres en contactgegevens. Op die manier weten wij ook naar wie de productinfo toegezonden kan worden. Binnen een week krijg je een offerte van een regionaal installatiebedrijf.

 2. Energieverbruik bepalen

  Het is makkelijk om onderzoek te doen naar hoeveel gas + elektra je op dit moment verbruikt. Met behulp van het energieverbruik kan het installatiebedrijf een beter voorstel doen.

 3. Beschrijf de woning

  Omschrijf uw woning. Bijvoorbeeld de omvang en wat er aan isolatie is gedaan. Wat we ook graag willen weten is te benoemen wat voor soort dak u heeft en de totale dakoppervlakte.

 4. Maak uw vraag tastbaar

  Hoe wil je dat het systeem gaat werken? Ben je in eerste instantie op zoek naar een zonneboiler aanbieding, of juist een systeem met CV-ketel en panelen? Vertel ook welke milieuvriendelijke oplossingen er voorhanden zijn (denk aan zaken zoals een warmtepomp).

 5. Offertes vergelijken

  Geef – indien relevant – opmerkingen door, en druk op verstuur. Jij krijgt binnen een week een persoonlijke offerte van een zonneboiler monteur in Opijnen (onderhoud en montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Zit er subsidie op een zonneboiler?

Sinds 2016 kennen we de ISDE-subsidie. Dit werd twee jaar geleden uitgebreid. Elke huizenbezitter die aan de slag wil gaan met een zonneboiler-systeem, komt in aanmerking. Via het RVO platform staat een apparatenlijst met daarin alle modellen. Alle installaties die worden genoemd zijn goedgekeurd door de overheid. De subsidies wisselen tussen de €800 tot wel €1625. Neem daarbij de volgende voorwaarden in acht:

 • Subsidie mag aangevraagd worden na de plaatsing
 • De installatie is aangeschaft na 1 januari 2016 en de factuur moet op je naam staan
 • Installatie en in werking stelling uiterlijk 6 maanden na aankoop

Meerdere opties voor zonneboiler subsidie in Opijnen

 • 2-improve energy (200CS2ww2xPro24), vermogen 3396 [KW], €2309 subsidie.
 • ATAG (2x ATAG Solarcollector II + 1x DEJONG WPS 300 S), vermogen 1961 [KW], €1333 subsidie.
 • Trendy Eco (4x vlakke plaat 2.15 + 1000L Hygiëneboiler), vermogen 3132 [KW], €2130 subsidie.

Buiten de interessante ISDE-regeling faciliteert de gemeente Neerijnen een speciale duurzaamheidslening of regeling. Surf naar www.neerijnen.nl voor alle ins- en outs of vraag een zonneboiler offerte Opijnen aan.

Kan ik een boiler koppelen met zonnepanelen?

Is het dak geschikt voor plaatsing? Goed nieuws, want dan zijn zonnepanelen met een zonneboiler combineren een perfecte keuze. De zonneboiler zorgt voor warm water uit de kraan en regelt de centrale verwarming (dit laatste alleen bij een zonneboiler-combi). Je verbruikt nu een stuk minder gas, maar je stroomverbruik stijgt. Je elektriciteit kan je relatief goedkoop zelf opwekken met zonnepanelen. Eveneens zijn er natuurlijk andere milieuvriendelijke oplossingen. Vaak toegepast samen met een zonneboiler installatie voor een gasvrije woning in Opijnen!

 • Een warmtepomp: haalt warmte uit onder andere de directe omgeving.
 • Pelletketel / Pelletkachel: een innovatieve en trendy gasloze verwarming. Het systeem draait op speciale houtpellets. Mogelijkheid om aan te sluiten op de CV installatie.
 • Infrarood panelen: werkt op basis van stralingswarmte richting een specifieke plek in het huis. Niet geschikt als hoofdverwarming.
 • Stadsverwarming: volledig van het gas af. Toevoer restwarmte uit processen van een industrieterrein. Dit is niet landelijk beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!