Zonneboiler Waardenburg

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Aan het oriënteren op een zonneboiler in Waardenburg? Met behulp van een zonneboiler systeem heb je warm water op een duurzame manier. Je bezuinigt ongeveer de helft van de energiekosten voor warm water. Dit duurzame product bestaat in de basis uit 2 toepassingen: de zonnecollector en een voorraadvat voor warm water. Geholpen door onze tool vind je bruikbare aanbevelingen die van dienst kunnen zijn bij een zonneboiler kopen in Waardenburg.

zonneboiler systeem installeren in 4181

 • Een zonneboiler is een innovatief systeem om thuis je kraanwater te verwarmen.
 • Prijs: gemiddelde prijs rond €3700.
 • Royale subsidieregeling, tot wel €900.
 • Een gemiddeld huishouden in Neerijnen verbruikt 1710 M3 gas. Een zonneboiler reduceert het gasverbruik met 13%. Concreet: een leuke kostenbesparing van wel €150 op jaarbasis.

ProvincieGelderland
GemeenteNeerijnen
Postcode4181
Netnummer0418 (+31418)
Gasverbruik M31710 M3
Stroomverbruik kWh3610 kWh
Gemiddelde energierekening€192,00

Een zonneboiler installateur in Waardenburg vergelijken

Zo’n 60 – 70% van de jaarlijkse energiekosten heeft te maken met gasverbruik. Voor de centrale verwarming en natuurlijk voor heet water. Besparen op jouw gasverbruik met een goedkope zonneboiler? Voorkom ontevredenheid achteraf, en kies voor een competente zonneboiler installateur in Waardenburg! Met behulp van zonneboilerrevolutie.nl check je verrassend eenvoudig een vakbekwame installateur uit de buurt. En andere mogelijkheid is het Energieloket van de gemeente Neerijnen. Of bezoek Qbis.nl voor informatie over competente installatiebedrijven in je omgeving. In de volgende paragraaf lees jij enkele tips waar je op moet letten.

 • Ga niet blind voor 1 aanbieder, maar vraag meerdere offertes op. Dit geeft enige sturing bij het maken van een keuze.
 • Kijk verder dan alleen prijs. Een dergelijk systeem wordt geacht om 20 jaar mee te gaan.
 • Wees scherp op reviews en kleine lettertjes (certificaten). Bekijk eens Zonnekeur, Solar Keymark, VCA, KviNL, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een speciale zonnecollector maakt gebruik van warmte van het zonlicht om water op te warmen. Beschrijving van de werking: Door de zonnecollector stroomt vloeistof. Middels de warmte van de zon wordt een speciale vloeistof 90 graden opgewarmd. Door het leidingsysteem pompt de installatie de opgewarmde vloeistof het buffervat. In het najaar wordt de noodzakelijke warmte niet gehaald. Dan springt de naverwarmer bij (de gasketel).

Kan ik mijn zonneboiler koppelen aan mijn CV-ketel?

Gaat jouw voorkeur uit naar de zonneboilercombi? Dit wordt steeds meer toegepast. Zo’n zonneboiler combiketel is een slimme combi van een HR-ketel met NZ-keurmerk en zonneboiler. Deze installatie is er voor 2 zaken: warm tapwater (douche, keuken) en natuurlijk een warm huis (CV). Deze duurzame installatie wordt gekenmerkt door zonnecollectoren, een groot voorraadvat, een pomp en een geïntegreerde cv brander. Is er sprake van beperkt zonlicht? Op deze momenten is de CV-brander nodig. Bovenal relevant voor grote gezinnen die beschikken over vloerverwarming.

Is het een interessante investering voor mij?

De zonneboiler is aantrekkelijk voor woningen met een hoog warmwaterverbruik. Dankzij beperkte aanschafkosten, hoge subsidies, een significante afname van het gasverbruik en minder CO-2 uitstoot gaan steeds meer mensen over tot een zonneboiler plaatsen in Waardenburg. Deze installatie is nog energiezuiniger als je het combineert met een lucht-water warmtepomp met zonnepanelen.

Hoeveel ruimte is er noodzakelijk?

Als eerste is er ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. De vacuümbuis of vlakke plaat collectors zijn niet heel groot (max 5 m2), dat bedekt dus niet een heel dak. De vrije ruimte kan benut worden voor zonne-energie panelen. Waak ervoor dat beide elkaar niet overschaduwen. Ook moet je rekening houden met het buffervat. Afhankelijk van jouw verbruik is deze 80 – 300 liter groot. Vandaag de dag kan men ook kiezen voor het buffervat t.b.v. verwarmd water die op de daken worden gemonteerd.


Prijs van een zonneboiler april 2024

De meest recente kosten zonneboiler Waardenburg schommelen tussen de €2725 en €3850, inclusief installeren. Dit systeem kan worden gebruik voor een periode van om en nabij de 25 jaar. Het tarief wordt bepaald door de grootte van de zonnecollectors, de omvang vanhet voorraadvat voor heet water (buffervat), de plaatsingskosten en onderhoud. Door gebruik te maken van ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) wordt je gecompenseerd met een interessante subsidie. Als je iets verders scrollt vind jij een nadere toelichting.

Bespaar ik veel geld met een zonneboiler?
Hierna tref jij voor een aantal scenario’sde totaalprijs en mogelijke besparing. Hoe meer warm water je verbruikt, des te aantrekkelijk wordt de terugverdientijd. Een regulier huishouden verbruikt dagelijks 50 liter per dag (p.p). In principe is het zo: een familie bestaande uit 4 personen bespaart de helft op je kosten voor warm water. Dat resulteert in €105 per jaar (gasprijzen april 2024). De prijs van aardgas neemt toe, de besparing kan over 5 jaar dus nog veel hoger uitvallen

Inhoud vatAantal collectorenGemiddelde prijsBesparing (jaarlijks)
100 liter1€2.200 – €2.525€70
100 liter2€2.875 – €3.075€90
200 liter2€3.225 – €3.800€145
300 liter3€4.400 – €5.000€180
zonneboiler-kopen-waardenburg

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonlijke gegevens

  Het betreft naam, e-mailadres en adresgegevens. Zo komen wij erachter naar wie verdere info verstuurd mag worden. Je krijgt vrij snel een offerte van een erkende installateur uit de buurt.

 2. Gas- en stroomverbruik invullen

  Het is makkelijk om onderzoek te doen naar hoeveel gas & elektra er in het huishouden gebruikt wordt. Met het verbruik kan de installateur een persoonlijk advies aanbieden.

 3. Soort woning

  Vertel ons wat meer over de woning. Wat belangrijk is zijn leefruimte (m2) en of de woning goed geïsoleerd is. Belangrijk daarbij is ook wat voor dak het huis heeft en het oppervlakte van het dak in M2.

 4. Omschrijf specifieke behoeften

  Wat heb je precies in gedachten? Wil je alleen een zonneboiler aanbieding, of mogelijk een zonneboilercombi die samenwerkt met de HR-ketel? Verstrek ook details over welke duurzame energiebronnen er voorhanden zijn (vaak gaat het om een warmtepomp).

 5. Verschillende offertes vergelijken

  Voeg een persoonlijke noot toe, en druk op de versturen-knop. Er volgt snel een maatwerk offerte van een zonneboiler monteur in Waardenburg (montage & onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe werkt de subsidieregeling?

De Investeringssubsidie duurzame energie is in 2016 ingegaan. Deze is in 2017 nog aantrekkelijker geworden. Elke bewoner die een zonneboiler-systeem laat installeren, komt in aanmerking. Op de website van RVO is een apparatenlijst te vinden met alle merken en modellen. Alle merken die staan op deze lijst zijn gekeurd en doen mee met de subsidieregeling. De subsidies lopen al gauw op van €600 tot wel €1800. Let op de volgende regels:

 • Direct na de aanschaf mag de subsidieaanvraag worden gedaan
 • De aankoop was na 1 januari 2016 en de factuur moet op je naam staan
 • Uiterlijk een half jaar na aankoop is het systeem geplaatst

Rekenvoorbeelden van zonneboiler subsidie in Waardenburg

 • 123-Kaminofen (Combi A label CPC 24 + TS-SS 300), vermogen 1869 [KW], €1271 subsidie.
 • 123-Kaminofen (2x CPC24 + 1x TS-SS 300), vermogen 3403 [KW], €2314 subsidie.
 • Trendy Eco (2x vlakke plaat 2.15 + 1000L Hygiëneboiler), vermogen 1729 [KW], €1176 subsidie.

Naast de interessante ISDE-regeling verstrekt de gemeente Neerijnen wellicht nog een lening of tegemoetkoming. Surf naar www.neerijnen.nl voor meer informatie of vraag een zonneboiler offerte Waardenburg aan.

Een systeem met zonnepanelen en een boiler?

Voldoende ruimte op je dak? Dan is zonnepanelen met een zonneboiler combineren zeker te overwegen. De zonneboiler warmt water op voor in de keuken en badkamer en regelt de centrale verwarming (in het geval van een een zonneboiler combi). Het resultaat is een lager gasverbruik, maar je gaat wel meer elektriciteit gebruiken. Deze stroom kan je met zonnepanelen zelf genereren. Bovendien zijn er meer milieuvriendelijke alternatieven beschikbaar. Deze werken goed samen met een zonneboiler installatie met als effect een gasvrije woning in Waardenburg!

 • De warmtepomp: genereert warmte uit bijvoorbeeld bodembronnen en lucht.
 • Pelletkachel & Pelletketel: een milieuvriendelijke gasloze verwarming. Het systeem draait op speciale houtpellets. Een biomassaketel kan zelfs de rol van de CV-ketel overnemen.
 • LT Infrarood warmtepanelen: geeft stralingswarmte af naar een afgebakende plek in huis. Prima als bijverwarming.
 • Stadsverwarming: een volledig gasvrije woning. Toevoer restwarmte uit processen van bijv. productiebedrijven. Dit is niet landelijk beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!