Zonneboiler Oosterwijk

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Meer weten over een zonneboiler in Oosterwijk? Middels een zonneboiler systeem heb je warm water op zonne-energie. Je bespaart pakweg de helft op je kosten voor warm water. Dit milieuvriendelijke systeem komt tot stand door 2 delen: een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector en een warm-water buffervat. Dankzij onze tool ontdek je waardevolle adviezen die van dienst kunnen zijn bij een zonneboiler kopen in Oosterwijk.

zonneboiler systeem installeren in 4163

 • Een zonneboiler is een handige manier om water te verwarmen met behulp van warmte van de zon.
 • Een doorsnee installatie kost zo’n €3400.
 • Subsidies lopen op tot wel €1900.
 • Een doorsnee gezin in Leerdam gebruikt 1230 M3 gas. Een zonneboiler kan het gasverbruik minderen met 19%. Dit betekent een forse besparing van wel €150 op jaarbasis.

ProvincieZuid-Holland
GemeenteLeerdam
Postcode4163
Netnummer0345 (+31345)
Gasverbruik M31230 M3
Stroomverbruik kWh2880 kWh
Gemiddelde energierekening€144,00

Een zonneboiler installateur in Oosterwijk vergelijken

Zo’n 60 – 70% van de jaarlijkse energiekosten heeft te maken met gasverbruik. Voor de centrale verwarming en voor warm water uit de kraan. Besparen op jouw gasverbruik met een goedkope zonneboiler? Voorkom teleurstellingen, en kies altijd een betrouwbare zonneboiler installateur in Oosterwijk! D.m.v. onze website vind je moeiteloos een goede installateur die werkt in jullie regio. En andere mogelijkheid is het Energieloket van de gemeente Leerdam. Of surf naar Qbis.nl of Kvinl.nl waar je een database treft met professionele installatiebedrijven uit de gemeente. In onderstaande box bekijk je enkele adviezen.

 • Probeer minimaal 2 offertes op te vragen. Dit geeft inzicht in de huidige marktprijzen .
 • Uiteraard is niet alleen de laagste prijs belangrijk. Een dergelijk systeem moet namelijk wel een tijdje (circa 20 jaar) meegaan.
 • Kijk goed na beoordelingen en eventuele keurmerken. Je kunt denken aan Solar Keymark, VCA, Sterkin, KviNL, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)maakt gebruik van de warmte van de zon en kan dit uiteindelijk omzetten naar bruikbaar warm water. Op welke manier ontstaat warmte? De zonnecollector bevat een speciaal soort vloeistof. Door de zonneschijn wordt een speciale vloeistof 90 graden opgewarmd. Middels het modulaire systeem pompt het systeem de warme vloeistof naar een warm-water buffervat. Als de zon niet schijnt wordt het water niet warm genoeg. In zo’n geval dan doet de installatie een beroep op de naverwarmer (gasgestookte ketel).

De CV-ketel combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Liever een zonneboilercombi? Dit wordt steeds meer toegepast. Een zonneboiler combiketel is een koppeling van een zonneboiler en een moderne HR-ketel. Dit duurzame product is toepasbaar voor je tapwaterbehoefte en de centrale verwarming. Deze duurzame installatie wordt gekenmerkt door een pomp, een groot voorraadvat, geïntegreerde cv brander en zonnecollectoren. Is er sprake van beperkt zonlicht? Dan vult de CV-brander het gat op. Zeker toegepast door bovengemiddelde woningen die beschikken over vloerverwarming.

Is deze investering financieel aantrekkelijk?

Zo’n zonneboiler rendeert het beste voor huishoudens die veel warm water uit de kraan halen. Omwille van dalende prijzen, hoge subsidies, een significante afname van het gasverbruik en lagere CO-2 uitstoot dienen veel mensen een aanvraag in voor een zonneboiler plaatsen in Oosterwijk. Zo’n systeem kan je ook gebruiken samen met een lucht-water warmtepomp plus zonnepanelen.

Hoeveel ruimte is er noodzakelijk?

Allereerst moet er ruimte zijn op het dak voor de zonnecollectors. De vlakke plaat / vacuümbuis collectors kunnen 4 of 5 m2 groot zijn, in de regel is dit dan ook geen probleem. Voldoende plaats dus voor nog enkele zonnepanelen. Let op dat ze niet in elkaars schaduw staan. In aanvulling daarop moet je rekening houden met het buffervat. Zo’n vat heeft een volume van circa 100 – 250 liter. Op dit moment zijn er oplossingen een warm-water voorraad buffersysteem geïnstalleerd aan de binnenkant van het dak.


Prijs van een zonneboiler mei 2024

De verwachte kosten zonneboiler Oosterwijk fluctueren tussen de €2750 en €4150, met monteren & installeren. Dit systeem gaat normaal gesproken mee voor gewoonlijk 25 jaar. De totaalprijs komt tot stand door het soort zonnecollectoren, de grootte van het buffervat voor warm tapwater, het onderhoud en de installatie prijzen. Middels de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) heeft u wellicht recht op een tegemoetkoming vanuit de overheid. Op onze website vind jij een nadere toelichting.

Wat is de mogelijke besparing van een zonneboiler?
In het volgende schema bekijk jij voor een paar scenario’sde totaalprijs en de bijbehorende jaarlijkse besparing. Hoe hoger je verbruik van het warme water, hoe meer je netto gaat besparen. Houd rekening met een verbruik van 50 liter water per dag, per bewoner. Experts zeggen vaak: een doorsnee huishouden (4 personen) bespaart de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Dat komt neer op €170 per jaar (energieprijzen mei 2024). Het gastarief gaat toenemen, de gemiddelde besparing per jaar stijgt dus nog verder.

Inhoud voorraadvatAantal collectorenGemiddelde investeringBesparing p/jaar
100 liter1€2.300 – €2.650€60
100 liter2€2.875 – €3.000€90
200 liter2€3.175 – €3.925€125
300 liter3€4.400 – €5.000€185
zonneboiler-kopen-oosterwijk

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonlijke gegevens

  Relevant zijn naam, adres + contactgegevens. Zodanig komen wij erachter naar wie de benodigde info verzonden zal worden. Je ontvangt binnen een paar dagen een offerte van een regionaal/lokaal installatiebedrijf.

 2. Gas- en stroomverbruik invullen

  Het is essentieel om boven water te krijgen hoeveel gas & elektra er verbruikt wordt. Met behulp van het verbruik kan de installateur inschatten welk systeem bij jou past.

 3. Type woning

  Benoem kenmerken van uw woning. Denk aan de omvang en staat van isolatie. Goed om te noemen is ook het type dak en het aantal M2 ruimte dat op het dak beschikbaar is.

 4. Beschrijf de noodzaak

  Wat zijn voor jou de minimale eisen? Ben je in eerste instantie op zoek naar een zonneboiler aanbieding, of wellicht een combi met ketel en zonne-energie? Verstrek ook details over welke CO-2 besparende producten er beschikbaar zijn (dit kan gaan om een warmtepomp).

 5. Vergelijk offertes

  Vul opmerkingen in het betreffende veld in, en verstuur jouw aanvraag. U krijgt binnen een week een maatwerk offerte via een zonneboiler monteur in Oosterwijk (montage en onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Heb ik recht op subsidie?

Sinds 2016 kennen we de ISDE-subsidie. Deze tegemoetkoming is recent verhoogd. Iedere woningeigenaar die een zonneboiler-systeem laat installeren, kan een verzoek indienen. Op de site van RVO staat een totaaloverzicht (apparatenlijst) met toegewezen modellen. Alle types die beschreven staan zijn geschikt voor subsidie. De subsidies lopen al gauw op van €875 tot wel €1025. Er zijn een paar zaken waar je rekening mee moet houden:

 • Vraag de subsidie aan nadat het systeem is gemonteerd
 • De aankoop vond plaats na 1 januari 2016 en er is een bewijs van betaling
 • De periode tussen aankoop en installatie is niet langer dan 6 maanden

Rekenvoorbeelden van zonneboiler subsidie in Oosterwijk

 • 123-Kaminofen (2CPC18+FKS 600L), vermogen 3203 [KW], €2178 subsidie.
 • Solvis (SolvisBen + 1 LU 304), vermogen 1381 [KW], €1089 subsidie.
 • Trendy Eco (1x vlakkeplaat 2.15 + 200L), vermogen 955 [KW], €649 subsidie.

Afgezien van deze subsidie op landelijk niveau levert de gemeente Leerdam soms een extra tegemoetkoming. Check www.leerdam.nl voor aanvullende info of vraag een zonneboiler offerte Oosterwijk aan.

Kan ik een boiler koppelen met zonnepanelen?

Is je dak groot genoeg? Dan is een zonneboiler met zonnepanelen combineren zeker te overwegen. De zonneboiler gebruik je voor het warme tapwater en voorziet in de (CV-installatie) verwarming (de verwarming gebeurt alleen bij een zonneboiler-combi). Het resultaat is een lager gasverbruik, hoewel je stroomrekening weer iets stijgt. Deze elektriciteit kan je zelf genereren met zonnepanelen. Eveneens kan je kiezen voor andere milieubewuste producten. Deze werken goed samen met een zonneboiler installatie met als effect een gasvrije woning in Oosterwijk!

 • Warmtepomp: ontneemt energie uit bijv. de buitenlucht of bodem.
 • Pelletkachel / Pelletketel: geen gas en toch een aangenaam verwarmd huis. Houtpellets zorgen voor hoge temperaturen. Kan ook worden aangesloten op de CV-ketel.
 • LT Infrarood warmtepanelen: geeft aangename stralingswarmte naar een klein gedeelte van een kamer. Prima als bijverwarming.
 • Stadsverwarming: volledig van het gas af. Maakt gebruik van restwarmte van o.a. productiebedrijven. Beschikbaar in klein deel van NL’se steden.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!