Zonneboiler Leerdam

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Aan het oriënteren op een zonneboiler in Leerdam? Aan de hand van een zonneboiler systeem maak je warm water op zonne-energie. Je bezuinigt ongeveer de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Het product bestaat uit twee onderdelen: de zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)en een buffervat voor warm tapwater. D.m.v. de zonneboiler-vergelijker bekijk jij omvangrijke gegevens m.b.t. een zonneboiler kopen in Leerdam.

zonneboiler systeem installeren in 4141

 • Een zonneboiler is een innovatief systeem om je eigen warm water duurzaam op te wekken.
 • Aanschafprijs: om en nabij de €4500.
 • Je hebt recht op subsidies tot wel €1400.
 • Een gemiddeld huishouden in Leerdam stookt 1230 M3 gas. Dankzij een zonneboiler kan dit worden gereduceerd met 20%. Dat komt overeen met flinke geldbesparing van wel €105 per jaar.

ProvincieZuid-Holland
GemeenteLeerdam
Postcode4141
Netnummer0345 (+31345)
Gasverbruik M31230 M3
Stroomverbruik kWh2880 kWh
Gemiddelde energierekening€144,00

Een zonneboiler installateur in Leerdam vergelijken

Een steeds groter deel van de jaarlijkse energiekosten komt door ons gasverbruik. Voor de verwarming, om te koken en natuurlijk voor heet water. Overweeg jij de aanschaf van zo’n slimme en goedkope zonneboiler? Voorkom een kater achteraf, en kies voor een vakbekwame zonneboiler installateur in Leerdam! Door gebruik te maken van zonneboilerrevolutie.nl ontdek je snel een vakbekwame installateur uit de buurt. Tevens kun je terecht bij het Energieloket, een initiatief van de gemeente Leerdam. Of surf naar echteinstallateur.nl voor lijstjes met eerlijke installatiebedrijven uit jullie streek. Hierna lees jij diverse aanbevelingen.

 • Ga niet blind voor 1 aanbieder, maar vraag meerdere offertes op. Dit maakt het vergelijken gemakkelijker.
 • Kies niet blind voor de goedkoopste. Zo’n systeem gaat ten minste 15 tot 20 jaar mee.
 • Check ook op klantervaringen en certificaten en keurmerken. Bekijk eens Sterkin, Zonnekeur, KviNL, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Solar Keymark.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector maakt gebruik van warmte van het zonlicht en zit dit uiteindelijk om in warm water. Op welke manier ontstaat warmte? Door de zonnecollector stroomt vloeistof. Middels de warmte van de zon vind verhitting van een vloeistof plaats (tot 90 graden). Via de leidingen volgt de vloeistof zijn weg naar het voorraadvat voor heet water (buffervat). In de winter wordt het water niet warm genoeg. Dan hebben we dan een naverwarmer (de traditionele ketel).

Ik wil de zonneboiler combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Zoek jij een zonneboilercombi? Dit is sterk in opkomst. Een zonneboiler combiketel is een handige combinatie van een HR-ketel met NZ-keurmerk en zonneboiler. Dit milieuvriendelijke product regelt je watervoorziening en verwarming (CV-installatie). Deze installatie wordt gekenmerkt door geïntegreerde cv brander, zonnecollectoren, een pomp en een geïntegreerde cv brander. Is er maar weinig zonlicht? Dan springt de CV-brander bij. Zeker een rendabele oplossing voor bovengemiddelde woningen die hun huis verwarmen met lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming.

Hoe interessant is deze investering?

De zonneboiler is aantrekkelijk voor gezinnen met een hoog warmwater-gebruik. Wegens dalende prijzen, ISDE subsidie, een lagere energierekening en beperkte CO-2 uitstoot kiezen mensen voor een zonneboiler plaatsen in Leerdam. Een zonneboiler is nog energiezuiniger als je het combineert met een warmtepomp of zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik ongeveer nodig?

Uiteraard is het belangrijk dat er zonnecollectors op het dak passen. De heat pipes of de vlakke plaat collectors zijn niet heel groot (max 5 m2), ze bedekken dus niet het hele dak. Zo blijft er ruimte over voor zonnepanelen. Let op dat ze niet in elkaars schaduw staan. Ook plaatsen ze ook het buffervat. De omvang van zo’n vat ligt tussen de 80 en 300 liter. Vandaag de dag zijn er oplossingen het buffervat geïnstalleerd aan de binnenkant van het dak.


Prijs van een zonneboiler juli 2024

De huidige kosten zonneboiler Leerdam fluctueren tussen de €2725 en €3100, met montage. Dit milieuvriendelijke systeem heeft een levensduur van om en nabij de 25 jaar. Het totale kostenplaatje kan men berekenen met de zonnecollector specificaties, de inhoud van een warm-water buffervat, de plaatsingskosten en onderhoud. Door gebruik te maken van ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) profiteer je van een stukje subsidie. Op onze website check jij meer specificaties.

Hoeveel bespaart een zonneboiler?
In de onderstaande weergave tref jij voor velerlei voorbeeldsituaties de geschatte kosten en een raming van de potentiële besparing. Naar gelang je meer warm water verbruikt, des te aantrekkelijk wordt de terugverdientijd. Ga uit van een verbruik van ongeveer 50 liter per persoon. Uitgangspunt: een familie bestaande uit 4 personen bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Dat is +/- €55 per jaar (gasprijzen juli 2024). De gasprijs stijgt, wat betekent dat de besparing nog verder stijgt.

Inhoud voorraadvatAantal collectorenRealistische prijsBesparing p/jaar
100 liter1€2.150 – €2.650€65
100 liter2€2.800 – €3.200€100
200 liter2€3.200 – €3.975€115
300 liter3€4.575 – €5.150€190
zonneboiler-kopen-leerdam

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek gegevens

  Dit zijn voor- en achternaam + contactgegevens. Zodanig is het voor ons duidelijk naar wie de informatie verzonden moet worden. Wat volgt is een offerte van een installatiebedrijf uit de buurt.

 2. Stroom- en gasverbruik invullen

  Het is noodzakelijk om na te gaan hoeveel gas + elektra er verbruikt wordt. Via deze data kan de expert een goed advies geven.

 3. Woningomschrijving

  Eigenschappen van de woning ingeven. Denk aan leefruimte (m2) en leeftijd woning / mate van isolatie. Belangrijk daarbij is ook wat voor dak het huis heeft en het oppervlakte van het dak in M2.

 4. Beschrijf de noodzaak

  Wat heb je precies in gedachten? Gaat het om enkel een zonneboiler aanbieding, of wellicht met een totaaloplossing met zonnepanelen en een gasketel? Vertel ook welke andere systemen in jouw huis staan (vaak gaat het om een warmtepomp).

 5. Offertes opvragen

  Voeg een persoonlijke noot toe, en verstuur jouw aanvraag. Jij krijgt snel een complete offerte bij een zonneboiler monteur in Leerdam (montage & onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Heb ik recht op subsidie?

Vanaf 2016 is er de ISDE-regeling. Deze tegemoetkoming is 2 jaar geleden verder verruimd. Elke Nederlander die aan de slag wil gaan met een zonneboiler-systeem, kan deze aanvragen. Via het RVO platform staat een database / apparatenlijst met toegewezen modellen. Alle modellen die worden genoemd zijn gekeurd en doen mee met de subsidieregeling. De subsidies lopen uiteen tussen de €400 tot wel €1725. Hiervoor moet je voldoen aan het volgende:

 • De subsidie vraag je pas na installatie aan
 • Systeem is gekocht na 1 januari 2016 en de factuur is voldaan
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop worden geïnstalleerd

Mogelijkheden voor zonneboiler subsidie in Leerdam

 • Hetzonneboilerhuis (set 60 + HYG1.500 okoline-profi), vermogen 352 [KW], €2394 subsidie.
 • A.O. Smith (SGS 30/300/3C), vermogen 2426 [KW], €1650 subsidie.
 • Econo (M36HPCPC-500-HHB1), vermogen 3242 [KW], €2205 subsidie.

Behalve de genoemde ISDE-subsidielevert de gemeente Leerdam een groene lening of kleine subsidie. Zie www.leerdam.nl voor meer uitgebreide info of vraag een zonneboiler offerte Leerdam aan.

Kan ik het combineren met zonnepanelen?

Is het dak geschikt voor plaatsing? Op dat moment zijn zonnepanelen met een zonneboiler combineren een perfecte keuze. De zonneboiler regelt het warme tapwater en zorgt voor de aansturing van de verwarming (voor het laatste is een zonneboilercombi nodig). Je verbruikt nu een stuk minder gas, maar je stroomverbruik stijgt. Elektriciteit kan je opwekken met zonnepanelen. Daarbij zijn er meer milieuvriendelijke alternatieven beschikbaar. Deze werken goed samen met een zonneboiler installatie met het oog op een gasvrije woning in Leerdam!

 • Een warmtepomp: onttrekt warmte a.d.h.v. de lucht of stromend water.
 • Pelletketel & Pelletkachel: een milieuvriendelijke gasloze verwarming. Zo’n kachel gebruikt duurzame houtpellets. Mogelijkheid om aan te sluiten op de CV installatie.
 • Infrarood panelen: voorziet in een aangename warmte in een klein gedeelte van een kamer. Niet geschikt als hoofdverwarming.
 • Stadsverwarming: helemaal geen gas meer nodig. De warmte wordt gewonnen uit restwarmte van o.a. industriële ondernemingen. Dit is niet landelijk beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente