Zonneboiler Tiel

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Meer weten over een zonneboiler in Tiel? D.m.v. een zonneboiler systeem heb je gratis warm water van het duurzaamste soort. Je bezuinigt pakweg 50% van de energiekosten voor warm water. Het systeem wordt opgebouwd door 2 toepassingen: de zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)en een warm-water buffervat. Geholpen door onze tool vind je waardevolle gegevens aangaande een zonneboiler kopen in Tiel.

zonneboiler systeem installeren in 4001

 • Een zonneboiler is een interessante manier om met behulp van de zon water te verwarmen.
 • Prijsindicatie gemiddelde set: €3800.
 • Subsidies lopen op tot wel €1450.
 • Een alledaags gezin in Tiel verbruikt 1350 M3 gas. Een zonneboiler verlaagt het gasverbruik met wel 20%. Oftewel, een forse besparing van wel €110 per jaar.

ProvincieGelderland
GemeenteTiel
Postcode4001
Netnummer0344 (+31344)
Gasverbruik M31350 M3
Stroomverbruik kWh2930 kWh
Gemiddelde energierekening€153,00

Een zonneboiler installateur in Tiel vergelijken

Veruit het grootste deel van onze energiekosten komt door ons gasverbruik. Ten behoeve van verwarming en voor warm water uit de kraan. Lijkt het jou wat, zo’n goedkope zonneboiler? Voorkom een kater achteraf, en ga voor een geschikte zonneboiler installateur in Tiel! Dankzij deze website check je simpel en snel een professionele installateur uit de omgeving. Of bezoek eens het Energieloket van de gemeente Tiel. Of bezoek kvinl.nl waar je een database treft met erkende installateurs uit jullie streek. Hierna achterhaal je diverse aanbevelingen.

 • Beperk je niet tot de offerte van 1 installateur. Zo heb je vergelijkingsmateriaal.
 • Ga niet perse voor de laagste prijs. Een goede zonneboiler moet wel 20 jaar meegaan.
 • Wees scherp op ervaringen van anderen en vraag of het bedrijf is gecertificeerd. Je kunt denken aan VCA, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Sterkin, Zonnekeur, Solar Keymark.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) maakt gebruik van de zon als energiebron en vertaalt dit naar bruikbaar warm tapwater. Beschrijving van de werking: Door de zonnecollector stroomt vloeistof. D.m.v. zonnewarmte kan het wel 90 graden worden. Door middel van het leidingstelsel wordt deze warmte overgebracht naar het buffervat t.b.v. verwarmd water. In de winter is de werking niet optimaal. Geen nood, dan is er de naverwarmer (de gasketel).

Kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Zoek jij een zonneboilercombi? Dit is sterk in opkomst. Zo’n zonneboiler combiketel is een koppeling van jouw zonneboiler met een HR-ketel. Het systeem kan benut worden voor het warme water en verwarming (CV-installatie). Deze installatie bevat o.a. geïntegreerde cv brander, zonnecollectoren, een groot voorraadvat en een pomp. Een gebrek aan zonnewarmte? In die situatie regelt de CV-brander de rest. Bovenal eenvoudig toe te passen voor grote gezinnen met vloerverwarming / lage temperatuur radiatoren.

Is het een interessante investering voor mij?

De zonneboiler is bij uitstek geschikt voor consumenten met een grote vraag naar warm water. Vanwege scherpe prijzen, ISDE subsidie, de potentiële gasbesparing en beperkte CO-2 uitstoot zien we een sterke trend in een zonneboiler plaatsen in Tiel. Dit apparaat is nog energiezuiniger als je het combineert met een speciale warmtepomp met zonnepanelen.

Welke ruimte moet ik beschikbaar hebben?

In de eerste plaats is er ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. De heat pipes of de vlakke plaat collectors zijn gemiddelde 4 m2, voor de meeste woningen geen probleem. Zonnepanelen kunnen gelegd worden op de vrije meters. Het is belangrijk dat de panelen en/of collectors niet in de schaduw staan. Verder plaatsen ze ook het voorraadvat voor heet water (buffervat). Zo’n vat heeft een volume van circa 100 – 250 liter. Vandaag de dag zijn er structuren met het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater achter het knieschot of tegen het plafond.


Prijs van een zonneboiler juni 2024

De kosten zonneboiler Tiel komen gemiddeld uit tussen €2550 en €3850, met installatie. Dit systeem kan worden gebruik voor plus minus 24 tot 26 jaar. Het totale kostenplaatje is gebaseerd op het soort zonnecollectoren, de capaciteit van het buffervat, en de kosten van het installatiebedrijf. Met de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) wordt je gecompenseerd met een stukje subsidie. In het volgende kopje lees jij een nadere toelichting.

Bespaar ik veel geld met een zonneboiler?
In onderstaande lijst bekijk jij voor enkele situatiesde investering en gemiddelde besparing per jaar. Naar gelang je meer warm water verbruikt, hoe interessanter de besparing. Een doorsnee gezin verbruikt dagelijks 50 liter per dag (p.p). Vuistregel: een familie met 4 personen bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Dit komt neer op €135 op jaarbasis (gasprijs juni 2024). In principe wordt gas nog duurder, de gemiddelde besparing per jaar stijgt dus nog verder.

Inhoud buffervatCollectorenGeschatte prijs Besparing per jaar
100 liter1€2.250 – €2.600€60
100 liter2€2.825 – €3.025€85
200 liter2€3.175 – €3.975€145
300 liter3€4.550 – €5.250€175
zonneboiler-kopen-tiel

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Basisgegevens

  In de basis zijn dit naam, adres + contactgegevens. Daarmee is het duidelijk naar wie de informatie verstuurd mag worden. Je ontvangt een offerte van een regionaal/lokaal installatiebedrijf.

 2. Specificeer jouw energieverbruik

  Het is handig om boven water te krijgen hoeveel elektra + gas de woning per jaar verbruikt. Met deze statistieken kan de vakman inschatten welk systeem bij jou past.

 3. Woningomschrijving

  Vul in wat voor soort huis u heeft. Wat belangrijk is zijn aantal kamers en of de woning goed geïsoleerd is. Goed om te noemen is ook wat voor soort dak de woning heeft en hoeveel ruimte er op het dak is.

 4. Beschrijf de noodzaak

  Naar welke opties kijk je specifiek? Wil je aan de slag met enkel een zonneboiler aanbieding, of misschien een combi met ketel en zonne-energie? Schets tevens welke alternatieve energiesystemen er in jouw huis staan (dit kan gaan om een warmtepomp).

 5. Verschillende offertes vergelijken

  Completeer het aanvraagformulier eventueel met een opmerking, en dien de aanvraag definitief in. Je ontvangt snel een complete offerte via een zonneboiler monteur in Tiel (onderhoud & montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoeveel subsidie ontvang ik?

In 2016 is de ISDE-subsidieregeling ingegaan. Deze regeling werd in 2017 nog aantrekkelijker geworden. Iedere woningeigenaar die een zonneboiler-systeem plaatst of laat plaatsen, kan een verzoek indienen. Op RVO.nl staat een totaaloverzicht (apparatenlijst) met alle merken en modellen. Alle types die daarin genoemd worden zijn goedgekeurd door de overheid. De subsidies variëren van €925 tot €1000. Er zijn een paar zaken waar je rekening mee moet houden:

 • Pas na montage mag subsidie worden aangevraagd
 • De installatie is aangeschaft na 1 januari 2016 en het adres komt overeen met de factuur
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop geplaatst zijn

Rekenvoorbeelden van zonneboiler subsidie in Tiel

 • ATAG (Qsolar (Zonneboilercombi) 200-5,0m2), vermogen 1759 [KW], €1346 subsidie.
 • Hetzonneboilerhuis (set 30 + HYG1.500 okoline-profi), vermogen 2016 [KW], €1371 subsidie.
 • PLEION (ECO FRESH PLUS – 350 – 2 KSF26), vermogen 1494 [KW], €1016 subsidie.

Behalve de welbekende ISDE-subsidie van het RVO levert de gemeente Tiel een speciale duurzaamheidslening of regeling. Zie www.tiel.nl voor verdere details of vraag een zonneboiler offerte Tiel aan.

Combineer een boiler met zonnepanelen

Voldoende ruimte op je dak? In een dergelijke situatie is het combineren van zonnepanelen en de zonneboiler de moeite waard. De zonneboiler voorziet jou van “gratis” warm water en draagt zorg voor de verwarming van je huis (bij een zonneboiler combi). Je bespaart veel gas, maar je verbruikt wel meer stroom. De stroom kan je zelf genereren met zonnepanelen. Eveneens zijn er meer milieuvriendelijke alternatieven beschikbaar. Uitstekend te gebruiken in combinatie met een zonneboiler installatie voor een gasvrije woning in Tiel!

 • De warmtepomp: genereert warmte uit bijv. de buitenlucht of bodem.
 • Pelletkachel & Pelletketel: een milieuvriendelijke gasloze verwarming. Het systeem draait op speciale houtpellets. Kan ook als moederhaard als stand-alone CV fungeren.
 • Infrarood panelen: geeft stralingswarmte af naar een bepaalde plek in de kamer. Kan plaatselijk goed verwarmen.
 • Stadsverwarming: zonder gas toch warm water en centrale verwarming. Het warmtenet maakt slim gebruik van restwarmte van bijv. lokale industrie. Beschikbaar in klein deel van NL’se steden.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente