Zonneboiler Woudenberg

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Alles weten over de zonneboiler in Woudenberg? Via een zonneboiler systeem genereer je duurzaam warm water. Je bespaart grofweg 50% van de energiekosten voor warm water. Dit milieuvriendelijke product komt tot stand door twee zaken: de zonnecollector en het voorraadvat voor heet water (buffervat). Door middel van zonneboilerrevolutie.nl tref je actuele aanbevelingen die ondersteuning bieden bij een zonneboiler kopen in Woudenberg.

zonneboiler systeem installeren in 3931

 • Een zonneboiler is een praktisch systeem om thuis je kraanwater te verwarmen.
 • Prijs: gemiddelde prijs rond €3100.
 • Je hebt recht op subsidies tot wel €1750.
 • Een gemiddelde woning in Woudenberg stookt 1510 M3 gas. Een zonneboiler reduceert het gasverbruik met 12%. Dit betekent een flinke geldbesparing van wel €120 op jaarbasis.

ProvincieUtrecht
GemeenteWoudenberg
Postcode3931
Netnummer033 (+3133)
Gasverbruik M31510 M3
Stroomverbruik kWh3240 kWh
Gemiddelde energierekening€172,00

Een zonneboiler installateur in Woudenberg vergelijken

Het leeuwendeel van onze energiekosten is puur gasverbruik. Voor de centrale verwarming en natuurlijk voor heet water. Overweeg jij de aanschaf van zo’n slimme en goedkope zonneboiler? Zorg dat je niet teleurgesteld raakt, en ga in zee met een vakbekwame zonneboiler installateur in Woudenberg! Door middel van zonneboilerrevolutie.nl vind je zonder problemen een competente installateur in jouw eigen woonplaats. Daarnaast bestaat er het Energieloket van de gemeente Woudenberg. Of bezoek de website echteinstallateur.nl voor lijstjes met competente installateurs uit jullie streek. In onderstaande box vind je nog wat adviezen.

 • Ga niet blind voor 1 aanbieder, maar vraag meerdere offertes op. Zo heb je vergelijkingsmateriaal.
 • Goedkoop is niet altijd beter. Een dergelijke installatie moet wel 20 jaar meegaan.
 • Wees scherp op klantervaringen en kleine lettertjes (certificaten). Bekijk eens Sterkin, KviNL, VCA, Zonnekeur, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)gebruikt warmte uit zonlicht om warm tapwater te realiseren. Hoe gaat dit proces in z’n werk? De zonnecollector bevat weer een speciale vloeistof die niet kan bevriezen. Aan de hand van zon warmte kan de vloeistof wel 90 graden worden. Middels het leidingsysteem wordt deze warmte overgebracht naar het voorraadvat voor heet water (buffervat). In de herfst en winter wordt de noodzakelijke warmte niet gehaald. Dan hebben we dan een naverwarmer (doorsnee verwarmingssysteem / ketel).

Zonneboiler combineren met CV-ketel, is dat mogelijk?

Gaat jouw voorkeur uit naar de zonneboilercombi? Dit is een interessante optie. Zo’n zonneboiler combiketel is een combinatie van een normale HR-ketel en de zonneboiler. Het systeem zorgt voor warm tapwater (douche, keuken) en de centrale verwarming. Deze installatie behelst een groot voorraadvat, een pomp, zonnecollectoren en een geïntegreerde cv brander. Is er maar weinig zonlicht? Op deze momenten kan de CV-brander de benodigde warmte bieden. Bijzonder eenvoudig toe te passen voor grote gezinnen met vloerverwarming / lage temperatuur radiatoren.

Hoe aantrekkelijk is deze investering?

Een zonneboiler is heel interessant voor huishoudens met een hoog warmwater-gebruik. Vanwege lagere prijzen, ISDE subsidie, een significante afname van het gasverbruik en minder uitstoot van CO-2 neemt de interesse toe in een zonneboiler plaatsen in Woudenberg. Deze setup is nog energiezuiniger als je het combineert met een (hybride) warmtepomp met zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik ongeveer nodig?

In de basis moeten er zonnecollectors op de woning geplaatst worden. Deze heat pipe of vlakke plaat collectors zijn gemiddelde 4 m2, voor de meeste woningen geen probleem. De vrije ruimte kan benut worden voor zonne-energie panelen. Het is belangrijk dat de panelen en/of collectors niet in de schaduw staan. In aanvulling daarop heb je ruimte nodig voor het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Afhankelijk van jouw verbruik is deze 80 – 300 liter groot. Vandaag zijn er voorbeelden met het voorraadvat voor heet water (buffervat) geïnstalleerd aan de binnenkant van het dak.


Prijs van een zonneboiler juli 2024

De verwachte kosten zonneboiler Woudenberg liggen tussen de €2950 en €3800, inclusief plaatsing. Het systeem heeft een typische levensduur van gewoonlijk 25 jaar. Het totale kostenplaatje wordt vastgesteld door de grootte van de zonnecollectors, de grootte van het buffervat, het onderhoud en de installatie prijzen. Door gebruik te maken van ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) is er vaak ruimte voor een stukje subsidie. In het volgende kopje tref je meer details.

Hoeveel gas en euro bespaar ik met een zonneboiler?
In de tabel hieronder tref je voor enkele voorbeeldsituaties de totaalprijs en besparing op jaarniveau. Hoe hoger je verbruik van het warme water, hoe interessanter de besparing. Een regulier huishouden verbruikt om en nabij de 50 liter p.p. De stelregel is: een huishouden van 4 personen bespaart de helft op je energieverbruik voor warm water. Dit komt neer op €70 op jaarbasis (gasprijs juli 2024). Men verwacht dat gas duurder wordt, wat betekent dat de besparing nog verder stijgt.

Inhoud buffervatCollectorenGemiddelde kostenBesparing (jaarlijks)
100 liter1€2.000 – €2.675€70
100 liter2€2.775 – €3.150€90
200 liter2€3.200 – €3.900€135
300 liter3€4.600 – €5.350€195
zonneboiler-kopen-woudenberg

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  Het betreft naam, adres + contactgegevens. Op die manier weten we naar wie de betreffende informatie verstuurd moet worden. Je krijgt z.s.m. een offerte van een erkende installateur uit de buurt.

 2. Energieverbruik bepalen

  Het is van belang om onderzoek te doen naar hoeveel gas en elektriciteit de woning per jaar verbruikt. Middels het energieverbruik kan de vakman een voorstel op maat bieden.

 3. Huisomschrijving

  Wat voor soort huis heeft u. Van belang zijn woonoppervlakte in m2 en de staat van de isolatie. Relevant is ook het soort dak (schuin of plat) en hoeveel ruimte er op het dak is.

 4. Maak uw aanvraag concreet

  Wat heb je precies in gedachten? Wil je een prijsopgaaf voor puur een zonneboiler aanbieding, of wellicht een combi met ketel en zonne-energie? Benoem ook welke duurzame warmtebronnen aanwezig zijn (denk aan zaken zoals een warmtepomp).

 5. Offertes opvragen

  Vul opmerkingen in het betreffende veld in, en klik op versturen. Je krijgt binnen een week een complete offerte van een zonneboiler monteur in Woudenberg (montage en onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Vanaf 2016 is er de Investeringssubsidie duurzame energie. Deze tegemoetkoming werd twee jaar geleden uitgebreid. Elke huizenbezitter die kiest voor een zonneboiler-systeem, heeft hier recht op. Via het RVO platform download u een apparatenlijst met beschikbare modellen. Alle merken die worden genoemd komen in aanmerking voor een subsidie. De subsidies variëren van €800 tot wel €1825. Let op de volgende regels:

 • Direct na de aanschaf mag de subsidieaanvraag worden gedaan
 • De aankoop was na 1 januari 2016 en de betaling is door jou gedaan
 • De zonneboiler is een half jaar na aankoop geplaatst

Enkele voorbeelden van zonneboiler subsidie in Woudenberg

 • 123-Kaminofen (2CPC24+TS-SS 500), vermogen 3393 [KW], €2307 subsidie.
 • Clima XL BV (Quantum Duo 300 PAWT), vermogen 1862 [KW], €1266 subsidie.
 • Technea Duurzaam (Technea 500L 2Wtw 4xVlakglas 9,36m²), vermogen 3093 [KW], €2103 subsidie.

Naast deze subsidie op landelijk niveau verschaft de gemeente Woudenberg een groene lening of kleine subsidie. Surf naar www.woudenberg.nl voor een compleet beeld of vraag een zonneboiler offerte Woudenberg aan.

Een combinatie met zonnepanelen?

Heb je genoeg dakoppervlak? In zo’n scenario de zonneboiler met zonnepanelen combineren zeker aan te raden. De zonneboiler regelt het warme tapwater en regelt de centrale verwarming (in het geval van een een zonneboiler combi). Het resultaat is een lager gasverbruik, maar je gaat wel meer elektriciteit gebruiken. Deze stroom kan je opwekken met zonnepanelen. Ook kan je kiezen voor andere milieubewuste producten. Deze werken goed samen met een zonneboiler installatie met het oog op een gasvrije woning in Woudenberg!

 • De warmtepomp: wint warmte uit bijv. de directe omgeving.
 • Pelletketel & Pelletkachel: geen gas en toch een aangenaam verwarmd huis. Je gebruikt daarvoor speciale houtpellets. Een biomassaketel kan zelfs de rol van de CV-ketel overnemen.
 • Infrarood panelen: faciliteert warmte middels straling op een bepaalde plek in je woning. Kan plaatselijk goed verwarmen.
 • Stadsverwarming: warm water en verwarming zonder gebruik van gas. Toevoer restwarmte uit processen van een industrieterrein. Niet overal beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!