Zonneboiler Veenendaal

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Zoek jij een zonneboiler in Veenendaal? Via een zonneboiler systeem genereer je duurzaam warm water. Je bespaart plusminus de helft op je kosten voor warm water. Deze duurzame installatie bestaat in de basis uit twee toepassingen: de zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) en een voorraadvat voor warm water. Door gebruik te maken van onze tool ontdek jij veelzijdige info over een zonneboiler kopen in Veenendaal.

zonneboiler systeem installeren in 3901

 • Een zonneboiler is een praktisch systeem om een groot deel van het warme water zelf aan te maken.
 • Kosten: Ga uit van ongeveer €4900.
 • Hoge subsidie, vergoeding tot wel €900.
 • Een doorsnee huishouden in Veenendaal gebruikt 1500 M3 gas. Een zonneboiler verlaagt het gasverbruik met wel 11%. Dit draait uit op een flinke geldbesparing van wel €60 op jaarbasis.

ProvincieUtrecht
GemeenteVeenendaal
Postcode3901
Netnummer0318 (+31318)
Gasverbruik M31500 M3
Stroomverbruik kWh3020 kWh
Gemiddelde energierekening€148,00

Een zonneboiler installateur in Veenendaal vergelijken

Het grootste deel van de jaarlijkse energiekosten is puur gasverbruik. Ten behoeve van verwarming en om water op te warmen. Besparen op jouw gasverbruik met een goedkope zonneboiler? Voorkom een kater achteraf, en zoek naar een betrouwbare zonneboiler installateur in Veenendaal! Geholpen door onze website vind je snel een betrouwbare installateur uit de omgeving. Informeer ook eens bij het Energieloket van de gemeente Veenendaal. Of check echteinstallateur.nl waar je een database treft met geschikte installatiebedrijven in de regio. In de volgende paragraaf check je verschillende tips.

 • Beperk je niet tot de offerte van 1 installateur. Dit biedt een sterkere onderhandelingspositie.
 • Kies niet blind voor de goedkoopste. Een dergelijke installatie wordt geacht om 20 jaar mee te gaan.
 • Controleer ook op verhalen van andere klanten en relevante keurmerken. Denk aan KviNL, VCA, Solar Keymark, Zonnekeur, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) gebruikt warmte uit zonlicht en vertaalt dit naar bruikbaar warm tapwater. De werking is als volgt: Door de zonnecollector stroomt vloeistof. Door warme lucht (zon) vind verhitting van een vloeistof plaats (tot 90 graden). Door het leidingsysteem wordt de vloeistof getransporteerd naar het voorraadvat voor heet water (buffervat). In het najaar is de werking niet optimaal. In dat geval gebruikt het systeem de naverwarmer (de traditionele ketel).

Kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Gaat jouw voorkeur uit naar de zonneboilercombi? Dit is geen probleem. De dergelijke zonneboiler combiketel is een combi van een normale HR-ketel en de zonneboiler. Deze duurzame installatie is er voor 2 zaken: je watervoorziening en verwarming (CV-installatie). Deze installatie bevat o.a. zonnecollectoren, een pomp, een groot voorraadvat en een geïntegreerde cv brander. Een periode met weinig zonlicht? In dat geval kan de CV-brander de benodigde warmte bieden. Met name toegepast door grotere huizen die beschikken over vloerverwarming.

Is deze investering financieel aantrekkelijk?

Zo’n zonneboiler rendeert het beste voor huizen met een grote vraag naar warm water. Als gevolg van scherpe prijzen, aantrekkelijke subsidie, een forse besparing en lagere CO-2 uitstoot laten steeds meer mensen een zonneboiler plaatsen in Veenendaal. Deze oplossing wordt soms ook geïntegreerd met een innovatieve warmtepomp met zonnepanelen.

Heb ik veel ruimte nodig?

Allereerst heb je ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. De vlakke plaat / vacuümbuis collectors zijn 2 – 5 m2 groot, dit kunnen de meeste daken wel kwijt. Zonnepanelen kunnen gelegd worden op de vrije meters. Controleer goed of er niets in de schaduw staat. In aanvulling daarop heb je ruimte nodig voor een warm-water buffervat. De omvang van zo’n vat ligt tussen de 80 en 300 liter. Vandaag de dag zijn er structuren met het voorraadvat voor heet water (buffervat) verwerkt op het dak.


Prijs van een zonneboiler juni 2024

De actuele kosten zonneboiler Veenendaal zitten gemiddeld tussen €2450 en €3850, met installatie inclusief. Het product heeft een geschatte levensduur van maximaal 30 jaar. Het tarief wordt berekend a.d.h.v. de hoeveelheid zonnecollectoren, de omvang vanhet buffervat t.b.v. verwarmd water, de montage en installatiekosten. Aan de hand van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) profiteer je van een mooie subsidie. Hierna check je meer details.

Hoeveel kan ik besparen met een zonneboiler?
Hierna lees je voor diverse voorbeeldsituaties de geschatte kosten en een schatting van de besparing. Hoe hoger jullie warmwatergebruik, hoe korter de terugverdientijd. Een gemiddeld huishouden heeft een verbruik van circa 50 liter p.p.p.d. De stelregel is: een huishouden van 4 personen bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Je komt uit op €115 op jaarbasis (gasprijs juni 2024). Het gastarief gaat toenemen, daarom is de zonneboiler ook enorm in trek.

Inhoud vatCollectorenGemiddelde prijsBesparing per jaar
100 liter1€2.050 – €2.625€65
100 liter2€2.750 – €3.125€85
200 liter2€3.300 – €4.000€130
300 liter3€4.500 – €5.050€185
zonneboiler-kopen-veenendaal

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  In de basis zijn dit jouw adres, naam en contactgegevens. Hierdoor is het duidelijk naar wie de betreffende informatie aangeleverd moet worden. Binnen een paar dagen krijg je een offerte van een plaatselijke installateur.

 2. Voer het huidige energieverbruik in

  Het is nodig om onderzoek te doen naar hoeveel gas en elektriciteit er op je aansluiting verbruikt wordt. Via het energieverbruik kan het betreffende bedrijf een voorstel doen voor een bepaald type zonneboiler.

 3. Soort huis

  Vertel ons wat meer over de woning. Bijvoorbeeld de grootte en staat van isolatie. Vergeet ook niet wat voor dak het huis heeft en welke ruimte er op het dak beschikbaar is.

 4. Specificeer uw wensen

  Wat heb je precies in gedachten? Gaat het om enkel een zonneboiler aanbieding, of juist een systeem met CV-ketel en panelen? Benoem ook welke duurzame warmtebronnen beschikbaar zijn (denk aan een warmtepomp).

 5. Verschillende offertes vergelijken

  Benut indien gewenst het opmerkingenveld, en verzend het formulier. Je krijgt binnen afzienbare tijd een heldere offerte van een zonneboiler monteur in Veenendaal (montage + onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Kan ik subsidie aanvragen?

Sinds 2016 kennen we de ISDE-subsidie. Deze is in 2017 verhoogd. Elke Nederlander die een zonneboiler-systeem plaatst of laat plaatsen, komt in aanmerking. Via RVO.nl download u een apparatenlijst met alle zonneboilers. Alle artikelen die worden genoemd zijn gekeurd en doen mee met de subsidieregeling. De subsidies variëren van €500 tot €1275. Er gelden een aantal voorwaarden:

 • Subsidie vraag je aan nadat het systeem is geïnstalleerd
 • De installatie is aangeschaft na 1 januari 2016 en er is een bewijs van betaling
 • De periode tussen aankoop en installatie is niet langer dan 6 maanden

Mogelijkheden voor zonneboiler subsidie in Veenendaal

 • Cosmo (Solarpakket 3/251/300), vermogen 2844 [KW], €1934 subsidie.
 • Clima XL BV (Quantum Duo 500 BSV), vermogen 2222 [KW], €1511 subsidie.
 • Technea Duurzaam (Technea 400L 2Wtw 3xVlakglas 7,02m²), vermogen 2778 [KW], €1889 subsidie.

Naast de subsidie van het RVOhanteert de gemeente Veenendaal een groene lening of kleine subsidie. Zie www.veenendaal.nl voor aanvullende info of vraag een zonneboiler offerte Veenendaal aan.

Een systeem met zonnepanelen en een boiler?

Is je dak groot genoeg? In zo’n scenario is zonnepanelen met een zonneboiler combineren zeker aan te raden. De zonneboiler gebruik je voor het warme tapwater en zorgt voor aangename (CV) temperaturen (dit laatste alleen bij een zonneboiler-combi). Het gasverbruik daalt flink, maar je verbruikt wel meer stroom. Je elektriciteit kan je opwekken met zonnepanelen. Mogelijk vind je in Nederland meer duurzame mogelijkheden. Vaak toegepast samen met een zonneboiler installatie aangaande een gasvrije woning in Veenendaal!

 • De warmtepomp: genereert warmte uit onder andere de buitenlucht of bodem.
 • Pelletketel & Pelletkachel: (lokaal) verwarmen zonder aardgas. Zo’n kachel gebruikt duurzame houtpellets. Een biomassaketel kan zelfs de rol van de CV-ketel overnemen.
 • LT Infrarood warmtepanelen: voorziet in een aangename warmte in een specifieke plek in het huis. Niet geschikt als hoofdverwarming.
 • Stadsverwarming: een volledig gasvrije woning. Dit is mogelijk door gebruik van restwarmte van een industrieterrein. Dit is niet landelijk beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!