Zonneboiler Zeewolde

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar een zonneboiler in Zeewolde? Via een zonneboiler systeem heb je duurzaam warm water. Je bezuinigt grofweg de helft op je energieverbruik voor warm water. Dit milieuvriendelijke systeem wordt gekenmerkt door twee aspecten: een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector en een buffervat voor warm tapwater. Middels onze tool lees je bruikbare aanbevelingen die van dienst kunnen zijn bij een zonneboiler kopen in Zeewolde.

zonneboiler systeem installeren in 3891

 • Een zonneboiler is een praktisch systeem om jouw sanitaire water gratis te verwarmen.
 • De gemiddelde kosten bedragen €2500.
 • Subsidies lopen op tot wel €1200.
 • Een alledaags huishouden in Zeewolde stookt 990 M3 gas. Dankzij een zonneboiler kan dit worden gereduceerd met 11%. Concreet: een potentiële besparing tot wel €55 per jaar.

ProvincieFlevoland
GemeenteZeewolde
Postcode3891
Netnummer036 (+3136)
Gasverbruik M3990 M3
Stroomverbruik kWh3090 kWh
Gemiddelde energierekening€133,00

Een zonneboiler installateur in Zeewolde vergelijken

Zo’n 60 – 70% van onze energierekening komt door ons gasverbruik. Voor de verwarming, om te koken en voor warm tapwater. Ook profiteren van warm water via de zon met een goedkope zonneboiler? Voorkom teleurstellingen, en maak een keuze voor een betrouwbare zonneboiler installateur in Zeewolde! D.m.v. de zonneboiler-vergelijker ontdek je snel een geschikte installateur die werkt in jullie regio. Tevens kun je terecht bij het Energieloket gemeente Zeewolde. Of benader de website kvinl.nl voor informatie over vakbekwame installateurs in je omgeving. Hieronder vind je nog wat adviezen.

 • Probeer minimaal 2 offertes op te vragen. Zo heb je in ieder geval een idee van de prijzen.
 • Goedkoop is niet altijd beter. Een zonneboiler moet namelijk wel een tijdje (circa 20 jaar) meegaan.
 • Check ook op klantervaringen en certificaten en keurmerken. Bekijk eens VCA, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Solar Keymark, Zonnekeur, Sterkin.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) maakt slim gebruik van zonlicht om warm tapwater te realiseren. Op welke manier ontstaat warmte? De zonnecollector bestaat uit een buizensysteem met daarin een vloeistof. Middels de zonnewarmte kan het wel 90 graden worden. Via de leidingen pompt de installatie de opgewarmde vloeistof het voorraadvat. Van november tot en met februari wordt de benodigde temperatuur niet bereikt. In dat geval springt de naverwarmer bij (de HR-ketel).

Hoe werkt het combineren van een zonneboiler en CV-ketel?

Een Zonneboilercombi? Dit is sterk in opkomst. Deze zonneboiler combiketel is een handige combinatie van jouw zonneboiler met een HR-ketel. Deze milieuvriendelijke installatie zorgt voor warm tapwater en een warme woning. Dit product wordt gevormd door een groot voorraadvat, een pomp, geïntegreerde cv brander en natuurlijk zonnecollectoren. Is er sprake van beperkt zonlicht? In een dergelijke situatie kan de CV-brander de benodigde warmte bieden. In de basis aantrekkelijk voor grote woningen die verwarmen middels vloerverwarming.

Is het een interessante investering voor mij?

De zonneboiler is met name relevant voor huishoudens met een hoog warmwater-gebruik. Omwille van dalende prijzen, ISDE subsidie, een interessante besparing en gereduceerde CO-2 uitstoot laten steeds meer mensen een zonneboiler plaatsen in Zeewolde. Dit systeem kan nog duurzamer zijn i.c.m. een lucht-water warmtepomp of zonnepanelen.

Past een zonneboiler op mijn dak?

Vanzelfsprekend heb je ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. Deze krachtige collectors zijn niet heel groot (max 5 m2), dat bedekt dus niet een heel dak. Voldoende plaats dus voor nog enkele zonnepanelen. Zorg er wel voor dat de collector/panelen niet in de schaduw komen. Verder moet er ruimte zijn voor een voorraadvat. Deze hebben een inhoud van 100 – 300 liter. Vandaag de dag kan men ook kiezen voor een voorraadvat verwerkt op het dak.


Prijs van een zonneboiler juli 2024

De huidige kosten zonneboiler Zeewolde schommelen tussen de €2925 en €4150, met monteren & installeren. Dit milieuvriendelijke product kan worden gebruik voor een periode van ongeveer 25 jaar. De prijs wordt berekend a.d.h.v. de aard van de zonnecollectoren, de omvang vanhet buffervat t.b.v. verwarmd water, en de installatie- plus onderhoudskosten. Door gebruik te maken van ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) wordt je gecompenseerd met een duurzaamheidssubsidie. Verderop ontdek je meer specificaties.

Hoeveel kan ik besparen met een zonneboiler?
In de tabel hieronder tref je voor een paar situatiesde kostprijs en gemiddelde besparing per jaar. Hoe hoger je verbruik van het warme water, hoe interessanter de besparing. Een gemiddeld huishouden heeft een verbruik van plus minus 50 liter per bewoner (per dag). Uitgangspunt: een 4-koppig gezin bespaart de helft op je energieverbruik voor warm water. Dit is circa €110 op jaarbasis (gasprijs juli 2024). De gasprijs stijgt, wat betekent dat de besparing nog verder stijgt.

Inhoud vatAantal collectorenVerwachte investeringBesparing (jaarlijks)
100 liter1€2.400 – €2.625€65
100 liter2€2.900 – €3.075€100
200 liter2€3.300 – €3.975€110
300 liter3€4.600 – €5.100€155
zonneboiler-kopen-zeewolde

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  Dit zijn jouw adres, naam en contactgegevens. Dan weten we naar wie verdere info toegezonden moet worden. Binnen een week krijg je een offerte van een plaatselijke installateur.

 2. Gas- en stroomverbruik invullen

  Het is van belang om na te gaan hoeveel gas en stroomer op je aansluiting verbruikt wordt. Geholpen door deze informatie kan de specialist inschatten welk systeem bij jou past.

 3. Beschrijf de woning

  Specificeer type woning. Denk aan de grootte en of de woning goed geïsoleerd is. Vergeet ook niet te benoemen wat voor soort dak u heeft en de aanwezige ruimte op het dak (in m2).

 4. Omschrijf specifieke behoeften

  Wat zijn voor jou de minimale eisen? Wil je aan de slag met enkel een zonneboiler aanbieding, of eerder een zonneboilercombi die samenwerkt met de HR-ketel? Geef aan welke andere systemen aanwezig zijn (bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Offertes opvragen

  Geef – indien relevant – opmerkingen door, en druk op verstuur. Jij ontvangt binnen een paar dagen een maatwerk offerte afkomstig van een zonneboiler monteur in Zeewolde (montage & onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Vanaf 2016 is er de ISDE-regeling. Deze werd jaren geleden verhoogd. Elke Nederlander die aan de slag wil gaan met een zonneboiler-systeem, komt in aanmerking. Via RVO.nl is een apparatenlijst te vinden met alle merken en modellen. Alle merken op deze lijst komen in aanmerking voor een subsidie. De subsidies lopen uiteen tussen de €450 tot €1225. Er gelden een aantal voorwaarden:

 • Vraag de subsidie aan nadat het systeem is gemonteerd
 • De aankoop was na 1 januari 2016 en de factuur moet beschikbaar zijn
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop worden geïnstalleerd

Een aantal voorbeelden van zonneboiler subsidie in Zeewolde

 • HONE (HONE premium 250L 8-SP501), vermogen 3412 [KW], €2320 subsidie.
 • Remeha (TzerraSol 390 3C), vermogen 2795 [KW], €1901 subsidie.
 • Burg Spitzentechnologie (zeus 3cpc9 cpc21 cpc 16 hssfhm sps fhs 600 a label), vermogen 3194 [KW], €2172 subsidie.

Behalve de welbekende ISDE-subsidie van het RVO verstrekt de gemeente Zeewolde wellicht nog een lening of tegemoetkoming. Check www.zeewolde.nl voor alle ins- en outs of vraag een zonneboiler offerte Zeewolde aan.

Een combinatie met zonnepanelen?

Is je dak groot genoeg? Goed nieuws, want dan de zonneboiler met zonnepanelen combineren een goede mogelijkheid. De zonneboiler regelt het warme tapwater en draagt zorg voor een (CV) warm huis (bij een zonneboiler combi). Het gasverbruik daalt flink, maar je gaat wel iets meer stroom gebruiken. Elektriciteit kan op basis van zonnepanelen worden gegenereerd. Eveneens zijn er nog andere ‘groene’ alternatieve bronnen. Uitstekend te gebruiken in combinatie met een zonneboiler installatie voor een gasvrije woning in Zeewolde!

 • Een warmtepomp: onttrekt energie uit bijvoorbeeld bodembronnen en lucht.
 • Pelletketel & Pelletkachel: een innovatieve en trendy gasloze verwarming. Houtpellets zorgen voor hoge temperaturen. Kan ook worden aangesloten op de CV-ketel.
 • Infrarood warmtepanelen: geeft aangename stralingswarmte naar een bepaalde plek in je woning. Ideaal als extra verwarming.
 • Stadsverwarming: volledig van het gas af. Dit is mogelijk door gebruik van restwarmte van bijv. industriële ondernemingen. Deze optie is niet overal toegankelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!