Zonneboiler Harderwijk

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

De woning verduurzamen met een zonneboiler in Harderwijk? D.m.v. een zonneboiler systeem heb je in de zomer gratis warm water. Je bezuinigt grofweg de helft op je energieverbruik voor warm water. Dit duurzame systeem wordt gekenmerkt door 2 zaken: de zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)en het buffervat t.b.v. verwarmd water. D.m.v. onze website vind je accurate gegevens m.b.t. een zonneboiler kopen in Harderwijk.

zonneboiler systeem installeren in 3841

 • Een zonneboiler is perfect om je eigen warm water duurzaam op te wekken.
 • Reken op gemiddelde kosten van €4800.
 • Er geldt een subsidie tot wel €1600.
 • Een doorsnee huishouden in Harderwijk gebruikt 1300 M3 gas. Een zonneboiler reduceert het gasverbruik met 11%. Oftewel, een interessante besparing van +/- €65 op jaarbasis.

ProvincieGelderland
GemeenteHarderwijk
Postcode3841
Netnummer0341 (+31341)
Gasverbruik M31300 M3
Stroomverbruik kWh2860 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Een zonneboiler installateur in Harderwijk vergelijken

Veruit het grootste deel van onze energiekosten komt voort uit gasverbruik. Voor de verwarming, om te koken en natuurlijk voor heet water. Overweeg jij de aanschaf van zo’n slimme en goedkope zonneboiler? Zorg dat je niet teleurgesteld raakt, en maak een keuze voor een geschikte zonneboiler installateur in Harderwijk! Aan de hand van deze pagina bekijk je snel een geschikte installateur uit de omgeving. Je kunt ook navraag doen bij het Energieloket van de gemeente Harderwijk. Of surf naar kvinl.nl voor informatie over ervaren installateurs uit de gemeente. Verderop check je diverse aanbevelingen.

 • Vraag altijd 2 of meer offertes op. Dit biedt een sterkere onderhandelingspositie.
 • Kijk verder dan alleen prijs. Een dergelijk systeem gaat ten minste 15 tot 20 jaar mee.
 • Kijk goed na klantervaringen en certificering. Bijvoorbeeld VCA, Solar Keymark, Zonnekeur, KviNL, Sterkin.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector maakt gebruik van warmte van het zonlicht om water op te warmen. Beschrijving van de werking: De zonnecollector bestaat uit een buizensysteem met daarin een vloeistof. Door warme lucht (zon) kan de vloeistof wel 90 graden worden. Door het gesloten systeem pompt de installatie de opgewarmde vloeistof het buffervat t.b.v. verwarmd water. In de winter is de werking niet optimaal. In dat geval gebruikt het systeem de naverwarmer (standaard centrale verwarming).

Hoe werkt het combineren van een zonneboiler en CV-ketel?

Een Zonneboilercombi? Dat is mogelijk. De zonneboiler combiketel is een koppeling van een zonneboiler en jouw traditionele HR-ketel. Dit milieuvriendelijke product draagt zorg voor jouw sanitaire water en een warme woning. Deze installatie wordt gevormd door zonnecollectoren, een pomp, geïntegreerde cv brander en een buffervat. Is er maar weinig zonlicht? In die situatie regelt de CV-brander de rest. Bovenal relevant voor grotere huishoudens die verwarmen middels vloerverwarming.

Is het een interessante investering voor mij?

Zo’n zonneboiler rendeert het beste voor mensen die relatief veel warm water gebruiken. Vanwege dalende prijzen, aanlokkelijke subsidies, een interessante besparing en minder CO-2 uitstoot willen meer en meer consumenten een zonneboiler plaatsen in Harderwijk. Deze oplossing werkt ook uitstekend in combinatie met een innovatieve warmtepomp en zonnepanelen.

Heb ik veel ruimte nodig?

Vanzelfsprekend is er ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. Deze krachtige collectors zijn niet heel groot (max 5 m2), dat valt dus best wel mee. Resterende ruimte kan ingevuld worden door zonnepanelen. Het is belangrijk dat de panelen en/of collectors niet in de schaduw staan. Tevens heb je een plekje nodig voor het buffervat t.b.v. verwarmd water. Zo’n vat heeft een volume van circa 100 – 250 liter. Vandaag zijn er voorbeelden met een voorraadvat geïntegreerd achter het dak.


Prijs van een zonneboiler juli 2024

De geschatte kosten zonneboiler Harderwijk komen gemiddeld uit tussen €2875 en €3650, inclusief installeren. Dit milieuvriendelijke systeem heeft een typische levensduur van om en nabij de 25 jaar. De totaalprijs wordt vastgesteld door de hoeveelheid zonnecollectoren, de grootte van het buffervat, de plaatsingskosten en onderhoud. Middels de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) verreken jij een duurzaamheidssubsidie. Verderop check jij hoe dit precies zit.

Hoeveel kan ik besparen met een zonneboiler?
Hieronder vind je voor diverse voorbeelden de investering en mogelijke besparing. Hoe hoger je verbruik van het warme water, hoe korter de terugverdientijd. Een regulier huishouden verbruikt ongeveer 50 liter per persoon. Experts zeggen vaak: een 4-koppig gezin bespaart de helft op je energieverbruik voor warm water. Omgerekend €135 per jaar (gasprijzen juli 2024). Men verwacht dat gas duurder wordt, wat betekent dat de besparing nog verder stijgt.

Inhoud buffervatAantal collectorenVerwachte investeringJaarlijkse besparing
100 liter1€2.250 – €2.650€40
100 liter2€2.900 – €3.100€100
200 liter2€3.225 – €3.975€130
300 liter3€4.475 – €5.100€155
zonneboiler-kopen-harderwijk

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek gegevens

  In de basis zijn dit jouw adres, naam en contactgegevens. Belangrijk, want zo komen wij erachter naar wie de benodigde info verzonden kan worden. Binnen een week krijg je een offerte van een regionaal/lokaal installatiebedrijf.

 2. Gas- en stroomverbruik invullen

  Het is makkelijk om te weten hoeveel elektriciteit & gas er in het huishouden gebruikt wordt. Aan de hand van deze gegevens kan de expert een voorstel doen voor een bepaald type zonneboiler.

 3. Soort huis

  Verstel details over uw huis. Denk aan de omvang en staat van isolatie. Goed om te noemen is ook te benoemen wat voor soort dak u heeft en het aantal M2 ruimte dat op het dak beschikbaar is.

 4. Wat is uw wensenlijstje?

  Hoe wil je dat het systeem gaat werken? Wil je een prijsopgaaf voor puur een zonneboiler aanbieding, of misschien een combiketel inclusief zonnepanelen? Schets tevens welke duurzame warmtebronnen voorhanden zijn (denk dan aan bijv. een warmtepomp).

 5. Prijzen & Offerte opvragen

  Completeer het aanvraagformulier eventueel met een opmerking, en dien de aanvraag definitief in. U krijgt zeer binnenkort een gespecificeerde offerte via een zonneboiler monteur in Harderwijk (montage + onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Zit er subsidie op een zonneboiler?

Sinds 2016 kennen we de ISDE-subsidie. Dit is recentelijk verhoogd. Elke huizenbezitter die een zonneboiler-systeem op het dak wil, kan een verzoek indienen. Op RVO.nl is een apparatenlijst te vinden met een compleet overzicht. Alle types die staan op deze lijst zijn gekeurd en doen mee met de subsidieregeling. De subsidies liggen zo tussen de €800 tot wel €1275. Neem daarbij de volgende voorwaarden in acht:

 • Subsidie-aanvragen mogen nooit vooraf worden ingediend
 • Aanschaf vind plaats na 1 januari 2016 en er is een betaalbewijs
 • Uiterlijk een half jaar na aankoop is het systeem geplaatst

Diverse ideeën voor zonneboiler subsidie in Harderwijk

 • ATAG (EcoNormII (standaard zonneboiler) 200-5,0m²), vermogen 1953 [KW], €1328 subsidie.
 • Dijkman Energy Systems (DES Vlakke Plaat 2,7 2-200), vermogen 1480 [KW], €1006 subsidie.
 • PLEION (ECO COMPACT RAY S – 300 – 1 XRAY15), vermogen 894 [KW], €608 subsidie.

Behalve deze subsidie op landelijk niveau faciliteert de gemeente Harderwijk mogelijk nog een extra vergoeding. Zie www.harderwijk.nl voor aanvullende info of vraag een zonneboiler offerte Harderwijk aan.

Een systeem met zonnepanelen en een boiler?

Heb jij een groot dakoppervlak? In een dergelijke situatie de zonneboiler met zonnepanelen combineren de moeite waard. De zonneboiler warmt water op voor in de keuken en badkamer en zorgt voor de aansturing van de verwarming (als je kiest voor een zonneboiler combi). Je verbruikt nu een stuk minder gas, maar je stroomverbruik stijgt. Je elektriciteit kan worden opgewekt met zonnepanelen. Bovendien zijn er meer milieuvriendelijke alternatieven beschikbaar. Perfect in combinatie met de zonneboiler installatie met als resultaat een gasvrije woning in Harderwijk!

 • Warmtepomp: ontneemt energie a.d.h.v. de bodem of lucht.
 • Pelletketel & Pelletkachel: een milieuvriendelijke gasloze verwarming. In plaats daarvan gebruik je houtpellets. Kan ook worden aangesloten op de CV-ketel.
 • Infrarood panelen: geeft stralingswarmte af naar een specifiek gebied in de woning. Kan plaatselijk goed verwarmen.
 • Stadsverwarming: zonder gas toch warm water en centrale verwarming. Toevoer restwarmte uit processen van o.a. lokale industrie. Deze optie is niet overal toegankelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente