Zonneboiler Hierden

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Meer weten over een zonneboiler in Hierden? Middels een zonneboiler systeem genereer je warm water op zonne-energie. Je bespaart circa de helft op je energieverbruik voor warm water. De installatie bestaat uit twee toepassingen: de zonnecollector en het buffervat t.b.v. verwarmd water. Geholpen door zonneboilerrevolutie.nl vind jij actuele adviezen die helpen bij een zonneboiler kopen in Hierden.

zonneboiler systeem installeren in 3849

 • Een zonneboiler is een handige manier om met behulp van de zon water te verwarmen.
 • De gemiddelde kosten bedragen €3200.
 • Subsidies lopen op tot wel €1150.
 • Een standaard woning in Harderwijk stookt 1300 M3 gas. Een zonneboiler verlaagt het gasverbruik met wel 16%. Dat komt overeen met interessante besparing van +/- €145 op jaarbasis.

ProvincieGelderland
GemeenteHarderwijk
Postcode3849
Netnummer0341 (+31341)
Gasverbruik M31300 M3
Stroomverbruik kWh2860 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Een zonneboiler installateur in Hierden vergelijken

Een steeds groter deel van onze energiekosten is puur gasverbruik. Voor de verwarming van onze woning, en natuurlijk voor heet water. Wil jij ook duurzaam warm water met een goedkope zonneboiler? Voorkom gedoe, en ga in zee met een competente zonneboiler installateur in Hierden! Aan de hand van zonneboilerrevolutie.nl ontdek je zonder problemen een erkende installateur werkzaam in jouw omgeving. Tevens kun je terecht bij het Energieloket gemeente Harderwijk. Of bezoek de website Qbis.nl voor een overzicht met vakbekwame installateurs in de buurt. Onderstaand tref jij enkele tips waar je op moet letten.

 • Vraag altijd 2 of meer offertes op. Dit maakt het vergelijken gemakkelijker.
 • Uiteraard is niet alleen de laagste prijs belangrijk. Een installatie wordt geacht om 20 jaar mee te gaan.
 • Bekijk ook ervaringen van anderen en certificaten en keurmerken. Denk aan Sterkin, KviNL, Solar Keymark, Zonnekeur, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een speciale zonnecollector gebruikt warmte uit zonlicht om warm tapwater te realiseren. Dat werkt op de volgende manier: De zonnecollector bestaat uit een buizensysteem met daarin een vloeistof. Via warm zonlicht kan het wel 90 graden worden. Gebruikmakend van het leidingsysteem wordt de vloeistof getransporteerd naar het buffervat. Als de zon niet schijnt wordt een minimale / ideale temperatuur onhaalbaar. Geen nood, dan is er de naverwarmer (de traditionele ketel).

Zonneboiler combineren met CV-ketel, is dat mogelijk?

Liever een zonneboilercombi? Dit is sterk in opkomst. Een zonneboiler combiketel is een combinatie van een zonneboiler en jouw traditionele HR-ketel. Deze duurzame installatie draagt zorg voor jouw sanitaire water en aangename temperaturen (CV). Deze installatie houdt in: een pomp, een groot voorraadvat, geïntegreerde cv brander en zonnecollectoren. Is er een gebrek aan zonne-energie? In zo’n geval kan de CV-brander de benodigde warmte bieden. Vooral aantrekkelijk voor huishoudens van minimaal 4 mensen die vloerverwarming gebruiken.

Hoe interessant is deze investering?

De zonneboiler is bij uitstek geschikt voor huishoudens die in het dagelijks leven veel warm water gebruiken. Dankzij aantrekkelijke prijzen, overheidssubsidie, een forse besparing en gereduceerde CO-2 uitstoot gaan steeds meer mensen over tot een zonneboiler plaatsen in Hierden. De (zonneboiler is goed te combineren met een (hybride) warmtepomp met zonnepanelen.

Heb ik veel ruimte nodig?

In de eerste plaats moet er ruimte zijn op het dak voor de zonnecollectors. De heat pipes of de vlakke plaat collectors kunnen 4 of 5 m2 groot zijn, ze bedekken dus niet het hele dak. Voldoende plaats dus voor nog enkele zonnepanelen. Let op dat ze niet in elkaars schaduw staan. Natuurlijk moet je rekening houden met het buffervat t.b.v. verwarmd water. Deze zijn al gauw 1,20 bij 0,6 meter. Hedendaags zijn er voorbeelden met het buffervat voor warm tapwater die al in het dak verwerkt zijn.


Prijs van een zonneboiler juni 2024

De meest recente kosten zonneboiler Hierden variëren tussen €2800 en €3300, inclusief plaatsing. Dit milieuvriendelijke systeem kan worden gebruik voor een periode van gemiddeld 20-30 jaar. Het tarief wordt gebudgetteerd middels de hoeveelheid zonnecollectoren, de omvang vaneen warm-water buffervat, en de kosten voor plaatsing en onderhoud. Via de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) wordt je gecompenseerd met een tegemoetkoming vanuit de overheid. Als je iets verders scrollt vind je meer details.

Wat is de besparing van een zonneboiler?
Hieronder ontdek jij voor een variatie aan omstandigheden de geschatte prijs en de bijbehorende jaarlijkse besparing. Hoe meer warm water je verbruikt, des te interessanter een zonneboiler is. Een gemiddeld huishouden heeft een verbruik van ongeveer 50 liter per persoon. We hanteren standaard: een huishouden van 4 personen bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Dat resulteert in €155 per 12 maanden (gasprijzen juni 2024). De prijs voor gas neemt toe, dus de besparing neemt de komende jaren toe.

Inhoud voorraadvatAantal collectorenVerwachte kostenBesparing p/jaar
100 liter1€2.000 – €2.575€55
100 liter2€2.900 – €3.150€105
200 liter2€3.225 – €3.800€130
300 liter3€4.525 – €5.000€170
zonneboiler-kopen-hierden

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonlijke gegevens

  We vragen om naam, e-mailadres en adresgegevens. Hierdoor is het voor ons duidelijk naar wie de betreffende informatie verstuurd zal worden. Je ontvangt binnen een paar dagen een offerte van een landelijke of lokale installateur.

 2. Energieverbruik bepalen

  Het is essentieel om na te gaan hoeveel stroom + gas er verbruikt wordt. Op basis van het energieverbruik kan de specialist een voorstel doen voor een bepaald type zonneboiler.

 3. Type huis

  Definieer uw woning eigenschappen. Denk aan woonoppervlakte in m2 en de staat van de isolatie. Goed om te noemen is ook het type dak en het oppervlakte van het dak in M2.

 4. Geef duidelijk aan wat u wilt

  Wat heb je precies in gedachten? Ben je in eerste instantie op zoek naar een zonneboiler aanbieding, of soms een combiketel inclusief zonnepanelen? Benoem ook welke milieuvriendelijke oplossingen er voorhanden zijn (denk dan aan bijv. een warmtepomp).

 5. Prijzen & Offerte opvragen

  Er is nog ruimte voor persoonlijke opmerkingen, en druk op verstuur. U ontvangt z.s.m. een duidelijke offerte via een zonneboiler monteur in Hierden (onderhoud + montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Zit er subsidie op een zonneboiler?

In 2016 is de ISDE-subsidieregeling ingegaan. Deze subsidie is recent extra gestimuleerd. Elke Nederlander die aan de slag wil gaan met een zonneboiler-systeem, heeft hier recht op. Op RVO.nl staat een apparatenlijst met daarop alle systemen. Alle merken die staan op deze lijst zijn geschikt voor aanvraag van subsidie. De subsidies schommelen tussen de €975 tot €1775. Er zijn een aantal mitsen en maren:

 • Subsidie vraag je aan nadat het systeem is geïnstalleerd
 • De zonneboiler is na 1 januari 2016 gekocht en er is een bewijs van betaling
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop worden geïnstalleerd

Diverse ideeën voor zonneboiler subsidie in Hierden

 • Remeha (TzerraSol 390 2C), vermogen 1760 [KW], €1347 subsidie.
 • Zizon (Blue 2-S150L), vermogen 1741 [KW], €1184 subsidie.
 • Technea Duurzaam (Technea 120L 1Wtw 1xVlakglas 2,34m²), vermogen 1175 [KW], €799 subsidie.

Buiten de landelijke subsidie verschaft de gemeente Harderwijk een groene lening of kleine subsidie. Doorzoek www.harderwijk.nl voor verdere details of vraag een zonneboiler offerte Hierden aan.

Zonnepanelen combineren met een boiler?

Ontbreekt het niet aan ruimte op je dak? In deze situatie de zonneboiler met zonnepanelen combineren echt een prima optie. De zonneboiler regelt het warme water om te douchen en koken en regelt de centrale verwarming (als je kiest voor een zonneboiler combi). Het aardgasverbruik zal nu fors dalen, maar je stroomverbruik stijgt. Deze elektriciteit kan je met zonnepanelen zelf genereren. Verder kan je kiezen voor andere milieubewuste producten. Allemaal perfect te integreren met een zonneboiler installatie met als resultaat een gasvrije woning in Hierden!

 • Warmtepomp: wint warmte door gebruik te maken van bodembronnen en lucht.
 • Pelletkachel / Pelletketel: zonder gas toch een warme woning. Je stookt op houtpellets. Als moederhaard ook geschikt binnen een CV-systeem.
 • Infrarood panelen: voorziet in een aangename warmte in een klein gedeelte van een kamer. Meestal gebruikt voor bijverwarming.
 • Stadsverwarming: volledig van het gas af. Maakt gebruik van restwarmte van bijv. plaatselijke bedrijven. Deze optie is niet overal toegankelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!