Zonneboiler Stoutenburg

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Aan het oriënteren op een zonneboiler in Stoutenburg? Met behulp van een zonneboiler systeem heb je warm water op zonne-energie. Je bezuinigt grofweg de helft op je kosten voor warm water. Deze duurzame installatie wordt opgebouwd door 2 onderdelen: natuurlijk een zonnecollector en een warm-water voorraad buffersysteem. Met behulp van deze website tref jij accurate informatie m.b.t. een zonneboiler kopen in Stoutenburg.

zonneboiler systeem installeren in 3835

 • Een zonneboiler is perfect om thuis je kraanwater te verwarmen.
 • Reken op gemiddelde kosten van €2500.
 • Er geldt een subsidie tot wel €1050.
 • Een doorsnee gezin in Leusden gebruikt 1430 M3 gas. Dankzij een zonneboiler kan dit worden gereduceerd met 11%. Dat komt overeen met forse besparing van wel €90 per jaar.

ProvincieUtrecht
GemeenteLeusden
Postcode3835
Netnummer033 (+3133)
Gasverbruik M31430 M3
Stroomverbruik kWh3130 kWh
Gemiddelde energierekening€164,00

Een zonneboiler installateur in Stoutenburg vergelijken

Het grootste deel van de jaarlijkse energiekosten wordt veroorzaakt door gasverbruik. Om ons huis te verwarmen, en om water op te warmen. Wil jij ook duurzaam warm water met een goedkope zonneboiler? Voorkom gedoe, en ga in zee met een goede zonneboiler installateur in Stoutenburg! Via onze website vind je moeiteloos een vakbekwame installateur uit de buurt. Informeer ook eens bij het speciale Energieloket van de gemeente Leusden. Of benader echteinstallateur.nl voor een database met professionele installateurs uit de gemeente. Bijgaand ontdek je belangrijke zaken.

 • Beperk je niet tot de offerte van 1 installateur. Zo heb je altijd een referentie.
 • Goedkoop is niet altijd beter. Een systeem moet wel 20 jaar meegaan.
 • Houd ook rekening met ervaringen van anderen en vraag of het bedrijf is gecertificeerd. Bekijk eens Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, KviNL, VCA, Zonnekeur, Sterkin.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector maakt slim gebruik van zonlicht en vertaalt dit naar bruikbaar warm tapwater. De werking is als volgt: In de zonnecollector zit een speciale vloeistof. Middels de warmte van de zon kan het wel 90 graden worden. Door de leidingen pompt de installatie de opgewarmde vloeistof het voorraadvat voor heet water (buffervat). In het najaar wordt de benodigde temperatuur niet bereikt. Dan kan de naverwarmer dit compenseren (doorsnee verwarmingssysteem / ketel).

Kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Zoek jij een zonneboilercombi? Dit is geen probleem. Zo’n zonneboiler combiketel is een integratie van een normale HR-ketel en de zonneboiler. Deze milieuvriendelijke installatie zorgt voor warm tapwater (douche, keuken) en uiteraard centrale verwarming. Dit duurzame systeem behelst zonnecollectoren, een groot voorraadvat, een pomp en een geïntegreerde cv brander. Is er (in de winter) weinig zon? Op deze momenten heb je de (ingebouwde) CV-brander. In de eerste plaats aantrekkelijk voor grotere huizen met vloerverwarming als hoofdverwarming.

Is het een interessante investering voor mij?

De zonneboiler is bij uitstek geschikt voor consumenten met een grote vraag naar warm water. Door lage aanschafprijzen, RVO subsidie, een lagere energierekening en minder CO-2 uitstoot kiezen mensen voor een zonneboiler plaatsen in Stoutenburg. Een zonneboiler rendeert ook uitstekend samen met een speciale warmtepomp en zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik ongeveer nodig?

Als eerste moet er ruimte zijn op het dak voor de zonnecollectors. De collectors (ook wel heat pipes genoemd) zijn gemiddelde 4 m2, ze bedekken dus niet het hele dak. Resterende ruimte kan ingevuld worden door zonnepanelen. Zorg er wel voor dat de collector/panelen niet in de schaduw komen. Uiteraard hebben we nog het buffervat voor warm tapwater. Deze zijn al gauw 1,20 bij 0,6 meter. Momenteel zijn er installaties met het voorraadvat voor heet water (buffervat) die op de daken worden gemonteerd.


Prijs van een zonneboiler mei 2024

De verwachte kosten zonneboiler Stoutenburg komen gemiddeld uit tussen €2500 en €3300, inclusief plaatsing. Deze milieuvriendelijke installatie heeft een typische levensduur van gemiddeld 20-30 jaar. De feitelijke prijs is gebaseerd op de grootte van de zonnecollectors, de eigenschappen van het voorraadvat, en de installatie- plus onderhoudskosten. Met het toepassen van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) ontvang je zeker een aantrekkelijke subsidie. Verderop ontdek jij hierover meer info.

Hoeveel gas en euro bespaar ik met een zonneboiler?
In onderstaande lijst tref je voor een variatie aan scenario’sde geschatte prijs en een indicatie van de besparing. Hoe groter het verbruik van warm water, hoe interessanter de besparing. Gemiddeld gezien is het verbruik dagelijks 50 liter per dag (p.p). Vuistregel: een familie bestaande uit 4 personen bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Dit komt neer op €140 per jaar (gasprijzen mei 2024). De komende jaren zal gas duurder worden, daarom is de zonneboiler ook enorm in trek.

Vat inhoudAantal collectorenVerwachte prijsJaarlijkse besparing
100 liter1€2.200 – €2.700€50
100 liter2€2.750 – €3.050€95
200 liter2€3.200 – €4.000€130
300 liter3€4.575 – €5.200€165
zonneboiler-kopen-stoutenburg

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  Van belang zijn jouw adres, naam en contactgegevens. Zodanig weten wij ook naar wie de informatie verzonden zal worden. Je krijgt z.s.m. een offerte van een regionaal installatiebedrijf.

 2. Energieverbruik invullen

  Het is belangrijk om duidelijk te hebben hoeveel gas en stroomer verbruikt wordt. Met deze data kan de specialist een persoonlijk advies aanbieden.

 3. Beschrijf de woning

  Definieer uw woning eigenschappen. Bijvoorbeeld aantal kamers en de staat van de isolatie. Vergeet ook niet het type dak en het oppervlakte van het dak in M2.

 4. Wat is uw wensenlijstje?

  Geef aan wat precies de behoefte is. Wil je aan de slag met enkel een zonneboiler aanbieding, of misschien een combiketel inclusief zonnepanelen? Verstrek ook details over welke duurzame warmtebronnen in jouw huis staan (denk dan aan bijv. een warmtepomp).

 5. Vraag offertes aan

  Vul eventueel het opmerkingenveld in, en verstuur het formulier. U ontvangt zeer binnenkort een gespecificeerde offerte afkomstig van een zonneboiler monteur in Stoutenburg (onderhoud + montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe zit het met de subsidie?

Vanaf 2016 is er de Investeringssubsidie duurzame energie. Deze subsidie is recent verbreed. Elke Nederlander die een zonneboiler-systeem laat installeren, kan deze aanvragen. Via de overheid (RVO) staat een totaaloverzicht (apparatenlijst) met alle zonneboilers. Alle apparaten die worden genoemd zijn geschikt voor aanvraag van subsidie. De subsidies variëren van €675 tot wel €1775. Neem daarbij de volgende voorwaarden in acht:

 • Subsidie mag aangevraagd worden na de plaatsing
 • De aankoop vond plaats na 1 januari 2016 en er is een bewijs van betaling
 • Installatie en in werking stelling uiterlijk 6 maanden na aankoop

Diverse ideeën voor zonneboiler subsidie in Stoutenburg

 • Remeha (Solar Plus 690 4C + Calenta CW5), vermogen 3082 [KW], €2096 subsidie.
 • TechniQ-Energy (TQE-500L-VW+TW-60HP), vermogen 3084 [KW], €2097 subsidie.
 • Technea Duurzaam (Technea 500L 2Wtw 2xVacuumbuis 4,68m²), vermogen 1269 [KW], €863 subsidie.

Naast de interessante ISDE-regeling faciliteert de gemeente Leusden wellicht nog een lening of tegemoetkoming. Bekijk www.leusden.nl voor verdere details of vraag een zonneboiler offerte Stoutenburg aan.

Kan ik het combineren met zonnepanelen?

Voldoende ruimte op je dak? Dan is zonneboiler + zonnepanelen combineren zeker aan te raden. De zonneboiler regelt het warme water om te douchen en koken en draagt zorg voor de verwarming van je huis (dit laatste alleen bij een zonneboiler-combi). Je bespaart veel gas, maar je verbruikt wel meer stroom. De stroom kan je zelf genereren met zonnepanelen. Tevens zijn er nog flink wat duurzame opties waar je uit kunt kiezen. Ook uitstekend te combineren met een zonneboiler installatie met als effect een gasvrije woning in Stoutenburg!

 • Een warmtepomp: wint energie middels de buitenlucht, water of bodem.
 • Pelletketel & Pelletkachel: een milieuvriendelijke gasloze verwarming. In plaats daarvan gebruik je houtpellets. Kan ook als moederhaard als stand-alone CV fungeren.
 • Infrarood panelen: faciliteert warmte middels straling op een geselecteerde positie in je woning. Geschikt voor lokale verwarming.
 • Stadsverwarming: warm water en verwarming zonder gebruik van gas. Het warmtenet maakt slim gebruik van restwarmte van o.a. een industrieterrein. Deze optie is niet overal toegankelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!