Zonneboiler De Glind

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Alles weten over de zonneboiler in De Glind? Aan de hand van een zonneboiler systeem heb je gratis warm water van het duurzaamste soort. Je bespaart ongeveer de helft van de energiekosten voor warm water. Dit duurzame systeem bestaat in de basis uit twee zaken: een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector en een voorraadvat voor warm water. D.m.v. onze website ontdek jij veelzijdige details die van pas komen bij een zonneboiler kopen in De Glind.

zonneboiler systeem installeren in 3794

 • Een zonneboiler is een praktisch systeem om van maart tot oktober je eigen warme water te genereren.
 • Reken op gemiddelde kosten van €3400.
 • Hoge subsidie, vergoeding tot wel €1400.
 • Een gemiddelde woning in Barneveld stookt 1580 M3 gas. Een zonneboiler reduceert het gasverbruik met 11%. Dit betekent een mogelijk besparing van wel €135 per jaar.

ProvincieGelderland
GemeenteBarneveld
Postcode3794
Netnummer0342 (+31342)
Gasverbruik M31580 M3
Stroomverbruik kWh3330 kWh
Gemiddelde energierekening€178,00

Een zonneboiler installateur in De Glind vergelijken

Zo’n 60 – 70% van een doorsnee energiecontract (prijs) komt voort uit gasverbruik. Om ons huis te verwarmen, en om water op te warmen. Ook zo’n innovatieve en goedkope zonneboiler op je dak? Voorkom een kater achteraf, en ga in zee met een competente zonneboiler installateur in De Glind! Aan de hand van zonneboilerrevolutie.nl vind je simpel en snel een betrouwbare installateur in jouw eigen regio. Daarnaast bestaat er het Energieloket gemeente Barneveld. Of klik door naar de website echteinstallateur.nl voor een overzicht met eerlijke installatiebedrijven uit jouw provincie. Onderstaand tref je enkele tips waar je op moet letten.

 • Vraag altijd 2 of meer offertes op. Zo heb je vergelijkingsmateriaal.
 • Goedkoop is niet altijd beter. Een systeem moet ongeveer 15 jaar meegaan.
 • Check ook op verhalen van andere klanten en kleine lettertjes (certificaten). Onder andere Sterkin, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Solar Keymark, VCA, Zonnekeur.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector maakt gebruik van de warmte van de zon en is in staat dit te transformeren naar warm tapwater. Beschrijving van de werking: Door de zonnecollector stroomt vloeistof. Door warme lucht (zon) vind verhitting van een vloeistof plaats (tot 90 graden). Door het buizenstelsel wordt deze warmte overgebracht naar het buffervat. Als de zon niet schijnt haalt het water niet de gewenste temperatuur. In zo’n geval is er de naverwarmer (de gasketel).

Zonneboiler combineren met CV-ketel, is dat mogelijk?

Liever een zonneboilercombi? Ook dat kan. De zonneboiler combiketel is een combinatie van een zonneboiler en een moderne HR-ketel. Dit product zorgt voor het warme water en de verwarming van de woning. Het product bestaat uit een groot voorraadvat, zonnecollectoren, een pomp en een geïntegreerde cv brander. Een periode met weinig zonlicht? In een dergelijke situatie springt de CV-brander bij. Bijzonder toepasbaar op bovengemiddelde woningen met vloerverwarming als hoofdverwarming.

Is deze investering financieel aantrekkelijk?

De zonneboiler is een uitstekende optie voor huishoudens met een hoog warmwater-gebruik. Door o.a. lagere prijzen, aantrekkelijke subsidie, een interessante besparing en lagere CO-2 uitstoot zien we een sterke trend in een zonneboiler plaatsen in De Glind. Deze installatie rendeert ook uitstekend samen met een lucht-water warmtepomp en zonnepanelen.

Welke ruimte moet ik beschikbaar hebben?

Allereerst is er ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. Deze heat pipe of vlakke plaat collectors zijn niet heel groot (max 5 m2), ze bedekken dus niet het hele dak. Zonnepanelen kunnen gelegd worden op de vrije meters. Houd er rekening mee dat de panelen of collectors niet overschaduwd worden. Uiteraard hebben we nog het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Doorgaans heeft zo’n vat een volume van 250 – 300 liter. Op dit ogenblik zijn er systemen met het buffervat verwerkt op het dak.


Prijs van een zonneboiler juni 2024

De verwachte kosten zonneboiler De Glind zitten gemiddeld tussen €2675 en €3600, met monteren & installeren. Dit systeem kan worden gebruik voor een periode van gemiddeld 20-30 jaar. De feitelijke prijs wordt vastgesteld door de hoeveelheid zonnecollectoren, de specificaties van het buffervat t.b.v. verwarmd water, de montage en installatiekosten. Door gebruik te maken van ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) ontvang je zeker een tegemoetkoming vanuit de overheid. Als je iets verders scrollt ontdek jij hierover meer info.

Hoeveel gas en euro bespaar ik met een zonneboiler?
In de onderstaande weergave vind je voor een variatie aan gevallen de totaalprijs en mogelijke besparing. Naar gelang je meer warm water verbruikt, dan stijgt het rendement. Een doorsnee gezin verbruikt standaard 50 liter p.p. per dag. Experts zeggen vaak: een huishouden van 4 personen bespaart 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Dit is plus minus €95 per 12 maanden (gasprijzen juni 2024). De gasprijs stijgt, de besparing kan over 5 jaar dus nog veel hoger uitvallen

Inhoud voorraadvatCollectorenRealistische prijsJaarlijkse besparing
100 liter1€2.050 – €2.625€40
100 liter2€2.825 – €3.050€95
200 liter2€3.125 – €3.925€125
300 liter3€4.450 – €5.400€160
zonneboiler-kopen-de-glind

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Het betreft jouw adres, naam en contactgegevens. Zodanig weten we naar wie de productinfo aangeleverd zal worden. Binnen een week krijg je een offerte van een plaatselijke installateur.

 2. Energieverbruik berekenen

  Het is van belang om inzicht te hebben in hoeveel gas en elektriciteit er verbruikt wordt. Met deze info kan de expert bepalen welke installatie geschikt is.

 3. Woningtypering

  Benoem kenmerken van uw woning. Bijvoorbeeld aantal kamers en de staat van de isolatie. Interessant is ook het soort dak (schuin of plat) en de beschikbare dakruimte.

 4. Beschrijf de noodzaak

  Waar ben je precies naar op zoek? Wil je een prijsopgaaf voor puur een zonneboiler aanbieding, of eerder een systeem met CV-ketel en panelen? Geef aan welke duurzame energiebronnen er aanwezig zijn (dit kan gaan om een warmtepomp).

 5. Verschillende offertes vergelijken

  Voeg een persoonlijke noot toe, en dien de aanvraag definitief in. U krijgt binnen een week een gespecificeerde offerte afkomstig van een zonneboiler monteur in De Glind (montage + onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Wat zijn de voorwaarden van de subsidieregeling?

Met ingang van 2016 kan men gebruik maken van de ISDE-regeling. Dit is twee jaar geleden verbreed. Iedere woningeigenaar die een zonneboiler-systeem laat installeren, kan het aanvraagformulier indienen. Op de website van RVO staat een apparatenlijst met een compleet overzicht. Alle apparaten op deze lijst komen in aanmerking voor een subsidie. De subsidies liggen tussen de €800 tot €1875. Neem daarbij de volgende voorwaarden in acht:

 • Vraag de subsidie aan nadat het systeem is gemonteerd
 • De installatie is aangeschaft na 1 januari 2016 en de factuur is voldaan
 • Installatie en in werking stelling uiterlijk 6 maanden na aankoop

Enkele voorbeelden van zonneboiler subsidie in De Glind

 • Remeha (Tzerra HP 690 5C), vermogen 3269 [KW], €2223 subsidie.
 • Daikin (EKS(V)(H)26P/(V)(H)26P x3-EHS(H)(X)(B)16P50(**) D), vermogen 3044 [KW], €2370 subsidie.
 • Technea Duurzaam (Technea 400L 2Wtw 2xVacuumbuis 4,68m²), vermogen 1234 [KW], €839 subsidie.

Behalve deze subsidie op landelijk niveau hanteert de gemeente Barneveld een speciale lokale tegemoetkoming. Surf naar www.barneveld.nl voor meer uitgebreide info of vraag een zonneboiler offerte De Glind aan.

Een systeem met zonnepanelen en een boiler?

Voldoende ruimte op je dak? In deze situatie is het combineren van een zonneboiler met zonnepanelen een uitstekende optie. De zonneboiler regelt het warme water om te douchen en koken en regelt de centrale verwarming (laatstgenoemde is alleen aan de orde bij een zonneboiler combi). Je bespaart veel gas, maar je stroomverbruik stijgt. Stroom kan je opwekken met zonnepanelen. Ook zijn er meer milieuvriendelijke alternatieven beschikbaar. Uitstekend te gebruiken in combinatie met een zonneboiler installatie wat zorgt voor een gasvrije woning in De Glind!

 • Warmtepomp: haalt energie middels de buitenlucht of bodem.
 • Pelletkachel & Pelletketel: een sfeervolle verwarming zonder gas. Je gebruikt daarvoor speciale houtpellets. Kan ook worden aangesloten op de CV-ketel.
 • Infrarood warmtepanelen: voorziet in een aangename warmte in een afgebakende plek in huis. Niet geschikt als hoofdverwarming.
 • Stadsverwarming: een volledig gasvrije woning. Toevoer restwarmte uit processen van bijv. plaatselijke bedrijven. Niet overal beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!