Zonneboiler Stroe

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor een zonneboiler in Stroe? Aan de hand van een zonneboiler systeem heb je in de zomer gratis warm water. Je bezuinigt pakweg 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Dit duurzame product kent 2 aspecten: de zonnecollector en het buffervat t.b.v. verwarmd water. Door gebruik te maken van de zonneboiler-vergelijker bekijk jij toepasbare informatie m.b.t. een zonneboiler kopen in Stroe.

zonneboiler systeem installeren in 3776

 • Een zonneboiler is een innovatieve manier om een groot deel van het warme water zelf aan te maken.
 • Een doorsnee installatie kost zo’n €4700.
 • De subsidies lopen op tot €700.
 • Een doorsnee huishouden in Barneveld gebruikt 1580 M3 gas. Een zonneboiler reduceert het gasverbruik met 20%. Dit houdt in een interessante besparing van +/- €150 per jaar.

ProvincieGelderland
GemeenteBarneveld
Postcode3776
Netnummer0342 (+31342)
Gasverbruik M31580 M3
Stroomverbruik kWh3330 kWh
Gemiddelde energierekening€178,00

Een zonneboiler installateur in Stroe vergelijken

Veruit het grootste deel van van onze maandelijkse energiekosten wordt veroorzaakt door gasverbruik. Voor de verwarming en om water op te warmen. Ook profiteren van warm water via de zon met een goedkope zonneboiler? Voorkom gedoe, en kies voor een competente zonneboiler installateur in Stroe! Met behulp van deze pagina tref je eenvoudig een betrouwbare installateur die werkt in jullie regio. Tevens kun je terecht bij het speciale Energieloket van de gemeente Barneveld. Of ga naar Qbis.nl of Kvinl.nl voor informatie over ervaren installatiebedrijven in de buurt. Onderstaand ontdek jij enkele tips waar je op moet letten.

 • Vraag bij ten minste 2 bedrijven een offerte op. Dit geeft enige sturing bij het maken van een keuze.
 • Neem niet alleen prijs mee in je overweging. Zo’n systeem moet namelijk wel een tijdje (circa 20 jaar) meegaan.
 • Controleer ook op reviews en certificering. Dit zijn o.a. Solar Keymark, KviNL, Zonnekeur, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Sterkin.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector maakt gebruik van de zon als energiebron en is in staat dit te transformeren naar warm tapwater. Dat werkt op de volgende manier: In de zonnecollector zit een speciale vloeistof. Door de zonneschijn wordt een vloeistof verwarmd tot wel 90 graden. Door middel van de leidingen wordt deze warmte overgebracht naar het voorraadvat. In de koudere maanden is de werking niet optimaal. Dan springt de naverwarmer bij (doorsnee verwarmingssysteem / ketel).

Hoe kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Een Zonneboilercombi? Ook dat kan. Een zonneboiler combiketel is een combinatie van jouw zonneboiler met een HR-ketel. Dit systeem draagt zorg voor warm tapwater (douche, keuken) en een warme woning. Dit systeem bestaat uit een groot voorraadvat, zonnecollectoren, een pomp en een geïntegreerde cv brander. Is er een gebrek aan zonne-energie? In zo’n geval vult de CV-brander het gat op. Zeker toegepast door grote gezinnen die hun huis verwarmen met lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming.

Hoe interessant is deze investering?

Zo’n zonneboiler rendeert het beste voor huizen die veel warm water uit de kraan halen. Als gevolg van interessante aanschafprijzen, RVO subsidie, de potentiële gasbesparing en bewustere CO-2 uitstoot dienen veel mensen een aanvraag in voor een zonneboiler plaatsen in Stroe. Dit apparaat kan nog duurzamer zijn i.c.m. een warmtepomp met zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik nodig?

Allereerst is er ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. Deze heat pipe of vlakke plaat collectors wisselen in grootte van 2 tot 5 m2, dit kunnen de meeste daken wel kwijt. Er blijft dus ruimte om zelf zonne-energie op te wekken. Controleer goed of er niets in de schaduw staat. Tevens is er nog het voorraadvat voor warm water. Zo’n vat heeft een volume van circa 100 – 250 liter. Op dit ogenblik zijn er structuren met het buffervat t.b.v. verwarmd water die op de daken worden gemonteerd.


Prijs van een zonneboiler april 2024

De verwachte kosten zonneboiler Stroe variëren tussen €2850 en €4050, waarbij installatie is inbegrepen. Dit milieuvriendelijke product kan worden gebruik voor een periode van plus minus 24 tot 26 jaar. De feitelijke prijs kan men berekenen met de hoeveelheid zonnecollectoren, de eigenschappen van een warm-water buffervat, en de installatie- plus onderhoudskosten. Door gebruik te maken van ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) heeft u wellicht recht op een stukje subsidie. Op onze website lees jij een gedetailleerde omschrijving.

Welke besparing kan ik realiseren met een zonneboiler?
In onderstaande lijst check je voor verschillende scenario’sde kosten en een indicatie van de besparing. Naar gelang je meer warm water verbruikt, hoe korter de terugverdientijd. Ga uit van een verbruik van 50 liter water per dag, per bewoner. Uitgangspunt: een 4-persoons huishouden bespaart de helft van de energiekosten voor warm water. Dit komt neer op €145 op jaarbasis (gasprijs april 2024). In principe wordt gas nog duurder, dus de besparing neemt de komende jaren toe.

Inhoud vatCollectorenGeschatte kosten Besparing p/jaar
100 liter1€2.150 – €2.500€45
100 liter2€2.900 – €3.025€85
200 liter2€3.150 – €3.875€110
300 liter3€4.425 – €5.250€150
zonneboiler-kopen-stroe

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek gegevens

  Het betreft naam, e-mailadres en adresgegevens. Belangrijk, want zo is het duidelijk naar wie de specificaties verzonden zal worden. Je krijgt z.s.m. een offerte van een regionaal installatiebedrijf.

 2. Gas- en elektriciteitsverbruik invullen

  Het is van belang om te weten hoeveel gas & stroomer op het adres wordt gebruikt. Geholpen door deze gegevens kan de specialist een beter voorstel doen.

 3. Huisomschrijving

  Benoem kenmerken van uw woning. Je kunt denken aan aantal kamers en wat er aan isolatie is gedaan. Wat we ook graag willen weten is aan te geven wat voor dak u heeft en het oppervlakte van het dak in M2.

 4. Maak uw aanvraag concreet

  Wat heb je precies in gedachten? Gaat het om enkel een zonneboiler aanbieding, of juist een combinatie met zonnepanelen en ketel? Benoem ook welke CO-2 besparende producten er in de woning zijn (denk aan zaken zoals een warmtepomp).

 5. Prijzen & Offerte opvragen

  Vul eventueel het opmerkingenveld in, en klik op versturen. Jij krijgt snel een gespecificeerde offerte via een zonneboiler monteur in Stroe (montage en onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Wat zijn de voorwaarden van de subsidieregeling?

Vanaf 2016 is er de Investeringssubsidie duurzame energie. Deze regeling is recentelijk uitgebreid. Elke huizenbezitter die een zonneboiler-systeem op het dak wil, kan hiervan gebruik maken. Via RVO.nl staat een totaaloverzicht (apparatenlijst) met een compleet overzicht. Alle merken die worden genoemd zijn geschikt voor aanvraag van subsidie. De subsidies liggen zo tussen de €450 tot wel €1250. Let op de volgende regels:

 • De subsidie vraag je pas na installatie aan
 • De zonneboiler is na 1 januari 2016 gekocht en de factuur moet op je naam staan
 • Uiterlijk een half jaar na aankoop is het systeem geplaatst

Rekenvoorbeelden van zonneboiler subsidie in Stroe

 • Remeha (Tzerra HP 390 3C), vermogen 2795 [KW], €1901 subsidie.
 • Eco2All (ECO-825HSS-4DTH), vermogen 3481 [KW], €2367 subsidie.
 • Technea Duurzaam (Technea 150L 1Wtw 2xVacuumbuis 4,68m²), vermogen 1386 [KW], €942 subsidie.

Behalve deze subsidie op landelijk niveau verstrekt de gemeente Barneveld mogelijk nog een extra vergoeding. Bekijk www.barneveld.nl voor meer informatie of vraag een zonneboiler offerte Stroe aan.

Zonnepanelen combineren met een boiler?

Is je dak groot genoeg? Goed nieuws, want dan is zonneboiler + zonnepanelen combineren een goede mogelijkheid. De zonneboiler zorgt voor warm water uit de kraan en regelt de centrale verwarming (als je kiest voor een zonneboiler combi). Je gaat veel minder gas verbruiken, maar je verbruikt meer kWh stroom. Je elektriciteit kan op basis van zonnepanelen worden gegenereerd. Verder zijn er natuurlijk andere milieuvriendelijke oplossingen. Vaak toegepast samen met een zonneboiler installatie wat zorgt voor een gasvrije woning in Stroe!

 • De warmtepomp: genereert energie uit bijvoorbeeld de lucht of stromend water.
 • Pelletkachel / Pelletketel: (lokaal) verwarmen zonder aardgas. Je stookt op houtpellets. Er zijn opties om er een complete CV installatie mee te vervangen.
 • Infrarood warmtepanelen: geeft stralingswarmte af naar een specifieke plek in het huis. Ideaal als extra verwarming.
 • Stadsverwarming: helemaal geen gas meer nodig. Restwarmte wordt geleverd door o.a. een industrieterrein. De dekking is echter niet volledig.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!