Zonneboiler Soesterberg

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Alles weten over de zonneboiler in Soesterberg? Via een zonneboiler systeem maak je warm water op zonne-energie. Je bespaart grofweg de helft van het gasverbruik voor warm water. Deze milieuvriendelijke installatie bestaat in de basis uit 2 onderdelen: de zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) en een voorraadvat voor warm water. Via zonneboilerrevolutie.nl check je actuele raadgeving die ondersteuning bieden bij een zonneboiler kopen in Soesterberg.

zonneboiler systeem installeren in 3769

 • Een zonneboiler is een praktisch systeem om zelf je warmte tapwater te genereren.
 • Aanschafprijs: om en nabij de €3100.
 • Royale subsidieregeling, tot wel €1250.
 • Een alledaags gezin in Soest verbruikt 1530 M3 gas. Met een zonneboiler kan dit verbruik worden geminderd met 20%. Dat komt overeen met mogelijk besparing van wel €75 per jaar.

ProvincieUtrecht
GemeenteSoest
Postcode3769
Netnummer0346 (+31346)
Gasverbruik M31530 M3
Stroomverbruik kWh3180 kWh
Gemiddelde energierekening€172,00

Een zonneboiler installateur in Soesterberg vergelijken

Meer dan de helft van onze energiekosten is puur gasverbruik. Ten behoeve van verwarming en voor warm water om te douchen. Wil jij ook duurzaam warm water met een goedkope zonneboiler? Voorkom een kater achteraf, en ga in zee met een erkende zonneboiler installateur in Soesterberg! Via deze website vind je snel een goede installateur in jouw eigen regio. Of bezoek eens het Energieloket dat is opgezet door de gemeente Soest. Of klik door naar Qbis.nl of Kvinl.nl voor een database met erkende installatiebedrijven uit de gemeente. In onderstaande box achterhaal je belangrijke zaken.

 • Vraag bij ten minste 2 bedrijven een offerte op. Dit biedt een sterkere onderhandelingspositie.
 • Kies niet blind voor de goedkoopste. Zo’n systeem moet namelijk wel een tijdje (circa 20 jaar) meegaan.
 • Kijk goed na klantervaringen en vraag of het bedrijf is gecertificeerd. Dit zijn o.a. VCA, Solar Keymark, Zonnekeur, Sterkin, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een speciale zonnecollector maakt gebruik van de zonnewarmte om warm tapwater te realiseren. Op welke manier ontstaat warmte? De zonnecollector bevat weer een speciale vloeistof die niet kan bevriezen. Middels de warmte van de zon kan het wel 90 graden worden. Aan de hand van het buizenstelsel wordt de vloeistof getransporteerd naar het voorraadvat. In de koudere maanden zal het systeem niet warm genoeg worden. Geen nood, dan hebben we dan een naverwarmer (gasgestookte ketel).

Zonneboiler combineren met CV-ketel, is dat mogelijk?

Zoek jij een zonneboilercombi? Dat is mogelijk. Een zonneboiler combiketel is een koppeling van een zonneboiler en jouw traditionele HR-ketel. Het product kan benut worden voor warm tapwater en een warme woning. Dit duurzame systeem houdt in: een groot voorraadvat, zonnecollectoren, een pomp en een geïntegreerde cv brander. Is er een gebrek aan zonne-energie? Op dat moment is de CV-brander nodig. Vooral interessant voor bovengemiddelde woningen met vloerverwarming / lage temperatuur radiatoren.

Kan deze investering relevant zijn voor mij?

Zo’n zonneboiler rendeert het beste voor woningen met een grote vraag naar warm water. Als gevolg van lage winkelprijzen, hoge subsidies, een forse besparing en beperkte CO-2 uitstoot neemt de interesse toe in een zonneboiler plaatsen in Soesterberg. Een zonneboiler kan nog duurzamer zijn i.c.m. een lucht-water warmtepomp met zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik nodig?

Allereerst moet er ruimte zijn op het dak voor de zonnecollectors. De collectors (ook wel heat pipes genoemd) kunnen 4 of 5 m2 groot zijn, ze bedekken dus niet het hele dak. Resterende ruimte kan ingevuld worden door zonnepanelen. Waak ervoor dat beide elkaar niet overschaduwen. In aanvulling daarop moet er ruimte zijn voor het buffervat voor warm tapwater. Afhankelijk van jouw verbruik is deze 80 – 300 liter groot. Op dit moment zijn er structuren met het voorraadvat voor warm water verwerkt op het dak.


Prijs van een zonneboiler juni 2024

De recente kosten zonneboiler Soesterberg fluctueren tussen de €2850 en €4250, inclusief plaatsing. Het product kan worden gebruik voor ongeveer 25 jaar. De prijs kan men berekenen met de hoeveelheid zonnecollectoren, de eigenschappen van het buffervat voor warm tapwater, de montage en installatiekosten. Met het toepassen van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) is er vaak ruimte voor een aantrekkelijke subsidie. Als je iets verders scrollt tref je hoe dit precies zit.

Wat is de besparing van een zonneboiler?
In de tabel hieronder ontdek jij voor velerlei scenario’sde totaalprijs en besparing op jaarniveau. Des te groter het warmwaterverbruik, des te aantrekkelijk wordt de terugverdientijd. Ga uit van een verbruik van dagelijks 50 liter per dag (p.p). De stelregel is: een familie bestaande uit 4 personen bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Dat is +/- €165 per jaar (gasprijzen juni 2024). Men verwacht dat gas duurder wordt, de besparing kan over 5 jaar dus nog veel hoger uitvallen

Inhoud voorraadvatHoeveelheid collectorenRealistische kostenBesparing per jaar
100 liter1€2.350 – €2.675€55
100 liter2€2.825 – €3.150€80
200 liter2€3.150 – €3.825€140
300 liter3€4.450 – €5.250€200
zonneboiler-kopen-soesterberg

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Belangrijk zijn naam, e-mailadres en adresgegevens. Dan weten wij ook naar wie de benodigde info aangeleverd zal worden. Wat volgt is een offerte van een regionaal installatiebedrijf.

 2. Stroom- en gasverbruik invullen

  Het is handig om duidelijk te hebben hoeveel gas + elektra er in het huishouden gebruikt wordt. Met behulp van deze data kan de installateur een beter voorstel doen.

 3. Beschrijf het huis

  Benoem kenmerken van uw woning. Van belang zijn aantal kamers en de staat van de isolatie. Vul dit ook aan met het type dak en het aantal M2 ruimte dat op het dak beschikbaar is.

 4. Geef duidelijk aan wat u wilt

  Wat heb je precies in gedachten? Wil je een prijsopgaaf voor puur een zonneboiler aanbieding, of mogelijk een combinatie-systeem dat samenwerk met CV-ketel en zonnepanelen? Schets tevens welke duurzame energiebronnen er voorhanden zijn (denk aan een warmtepomp).

 5. Vergelijk offertes

  Er is nog ruimte voor persoonlijke opmerkingen, en klik op versturen. Jij krijgt z.s.m. een maatwerk offerte van een zonneboiler monteur in Soesterberg (montage & onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Kan ik subsidie aanvragen?

Vanaf 2016 is er de Investeringssubsidie duurzame energie. Deze regeling is in 2017 verder verhoogd. Iedereen die een zonneboiler-systeem laat installeren, kan deze aanvragen. Op de site van RVO download u een apparatenlijst met daarop alle systemen. Alle merken die hierop staan zijn gekeurd en doen mee met de subsidieregeling. De subsidies schommelen tussen de €400 tot wel €1225. Neem daarbij de volgende voorwaarden in acht:

 • Direct na de aanschaf mag de subsidieaanvraag worden gedaan
 • De zonneboiler is na 1 januari 2016 gekocht en er is een betaalbewijs
 • De periode tussen aankoop en installatie is niet langer dan 6 maanden

Mogelijkheden voor zonneboiler subsidie in Soesterberg

 • Remeha (Hybrid Plus 690 4C + Calenta CW5), vermogen 3082 [KW], €2096 subsidie.
 • Eco2All (ECO-600HSS-3DTH), vermogen 3154 [KW], €2145 subsidie.
 • HRsolar (300D/ Nero 2), vermogen 1358 [KW], €923 subsidie.

Naast de landelijke subsidie hanteert de gemeente Soest soms een extra tegemoetkoming. Zie www.soest.nl voor aanvullende info of vraag een zonneboiler offerte Soesterberg aan.

Een totaalsysteem met boiler en zonnepanelen?

Is je dak groot genoeg? In dat geval de zonneboiler met zonnepanelen combineren de moeite waard. De zonneboiler warmt water op voor in de keuken en badkamer en zorgt voor een verwarmde woning (de verwarming gebeurt alleen bij een zonneboiler-combi). Het aardgasverbruik zal nu fors dalen, maar je stroomverbruik stijgt. Deze elektriciteit kan je opwekken met zonnepanelen. Eveneens zijn er meer milieuvriendelijke alternatieven beschikbaar. Stuk voor stuk te combineren met een zonneboiler installatie met als effect een gasvrije woning in Soesterberg!

 • De warmtepomp: wint warmte via de buitenlucht of bodem.
 • Pelletketel & Pelletkachel: een milieuvriendelijke gasloze verwarming. Je gebruikt daarvoor speciale houtpellets. Kan ook als moederhaard als stand-alone CV fungeren.
 • Infrarood warmtepanelen: verwarmt d.m.v. stralingswarmte een bepaalde plek in de kamer. Ideaal als extra verwarming.
 • Stadsverwarming: zonder gas toch warm water en centrale verwarming. Maakt gebruik van restwarmte van plaatselijke bedrijven. Deze optie is niet overal toegankelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!