Zonneboiler Hollandsche Rading

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Op zoek naar een zonneboiler in Hollandsche Rading? Middels een zonneboiler systeem heb je gratis warm water van het duurzaamste soort. Je bespaart circa de helft van de energiekosten voor warm water. Dit milieuvriendelijke systeem bestaat in de basis uit twee toepassingen: de zonnecollector en het voorraadvat voor heet water (buffervat). Door gebruik te maken van zonneboilerrevolutie.nl doorzoek jij omvangrijke info die van dienst kunnen zijn bij een zonneboiler kopen in Hollandsche Rading.

zonneboiler systeem installeren in 3739

 • Een zonneboiler is een innovatief systeem om zelf je warmte tapwater te genereren.
 • Prijs: gemiddelde prijs rond €4200.
 • Je hebt recht op subsidies tot wel €1650.
 • Een alledaags gezin in De Bilt verbruikt 1680 M3 gas. Een zonneboiler verlaagt het gasverbruik met wel 19%. Oftewel, een flinke geldbesparing van wel €130 per jaar.

ProvincieUtrecht
GemeenteDe Bilt
Postcode3739
Netnummer035 (+3135)
Gasverbruik M31680 M3
Stroomverbruik kWh3240 kWh
Gemiddelde energierekening€183,00

Een zonneboiler installateur in Hollandsche Rading vergelijken

Het belangrijkste deel van van onze maandelijkse energiekosten komt door het verbruik van gas. Voor de verwarming, om te koken en voor warm tapwater. Overweeg jij de aanschaf van zo’n slimme en goedkope zonneboiler? Voorkom ontevredenheid achteraf, en ga voor een professionele zonneboiler installateur in Hollandsche Rading! Dankzij zonneboilerrevolutie.nl vind je zonder problemen een betrouwbare installateur die werkt in jullie regio. Of bezoek eens het Energieloket, een initiatief van de gemeente De Bilt. Of surf naar Qbis.nl voor een schema met competente installatiebedrijven in je omgeving. Verderop tref je belangrijke zaken.

 • Vraag bij meer dan 1 installateur een offerte op. Dit geeft inzicht in de huidige marktprijzen .
 • Neem niet alleen prijs mee in je overweging. Een systeem moet namelijk wel een tijdje (circa 20 jaar) meegaan.
 • Kijk goed na beoordelingen en certificering. Onder andere Sterkin, Solar Keymark, Zonnekeur, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, KviNL.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector gebruikt zonne-energie en is in staat dit te transformeren naar warm tapwater. Dat werkt op de volgende manier: Door de zonnecollector stroomt vloeistof. Door warme lucht (zon) vind verhitting van een vloeistof plaats (tot 90 graden). Door de leidingen wordt de hitte overgebracht op het voorraadvat. In de koudere maanden wordt de benodigde temperatuur niet bereikt. In zo’n geval kan de naverwarmer dit compenseren (de gasketel).

Ik wil de zonneboiler combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Een Zonneboilercombi? Dit is een interessante optie. Een zonneboiler combiketel is een koppeling van een zonneboiler en een moderne HR-ketel. Dit duurzame systeem voorziet in jouw sanitaire water en verwarming (CV-installatie). Dit systeem heeft de volgende onderdelen: geïntegreerde cv brander, een pomp, een groot voorraadvat en zonnecollectoren. Een periode met weinig zonlicht? In een dergelijke situatie vult de CV-brander het gat op. Zeker toegepast door huishoudens van minimaal 4 mensen die hun huis verwarmen met lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming.

Is het een interessante investering voor mij?

De zonneboiler is een uitstekende optie voor consumenten die relatief veel warm water gebruiken. Door o.a. lage aanschafprijzen, aanlokkelijke subsidies, een betaalbare energienota en minder CO-2 uitstoot kiezen mensen voor een zonneboiler plaatsen in Hollandsche Rading. Deze installatie is goed te combineren met een speciale warmtepomp met zonnepanelen.

Heb ik veel ruimte nodig?

Allereerst heb je ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. De collectors (ook wel heat pipes genoemd) zijn ongeveer 3 m2 tot 5 m2, dat valt dus best wel mee. Resterende ruimte kan ingevuld worden door zonnepanelen. Waak ervoor dat beide elkaar niet overschaduwen. Tevens moet er ruimte zijn voor een warm-water voorraad buffersysteem. Afhankelijk van jouw verbruik is deze 80 – 300 liter groot. Op dit moment zijn er structuren met het buffervat voor warm tapwater onder het dak of achter een knieschot.


Prijs van een zonneboiler april 2024

De recente kosten zonneboiler Hollandsche Rading vinden we terug ergens tussen de €2475 en €4300, inclusief plaatsing. Dit duurzame product heeft een typische levensduur van plus minus 24 tot 26 jaar. De investering wordt bepaald door de grootte van de zonnecollectors, de grootte van het buffervat t.b.v. verwarmd water, en de kosten van het installatiebedrijf. Via de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) profiteer je van een tegemoetkoming vanuit de overheid. Op deze pagina check jij hierover meer info.

Hoeveel kan ik besparen met een zonneboiler?
In de tabel hieronder lees je voor verschillende voorbeelden de geschatte kosten en mogelijke besparing. Hoe hoger je verbruik van het warme water, dan wordt de investering rendabeler. Houd rekening met een verbruik van circa 50 liter p.p.p.d. De stelregel is: een familie met 4 personen bespaart 50% van de energiekosten voor warm water. Dat komt neer op €135 per 12 maanden (gasprijzen april 2024). De prijs van aardgas neemt toe, wat betekent dat de besparing nog verder stijgt.

Inhoud vatAantal collectorenVerwachte kostenBesparing p/jaar
100 liter1€2.000 – €2.650€55
100 liter2€2.750 – €3.025€80
200 liter2€3.225 – €4.000€140
300 liter3€4.500 – €5.400€190
zonneboiler-kopen-hollandsche-rading

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonlijke gegevens

  Belangrijk zijn naam, adres + contactgegevens. Zo weten wij ook naar wie de productinfo toegezonden zal worden. Je krijgt z.s.m. een offerte van een installateur uit de buurt.

 2. Energieverbruik bepalen

  Het is handig om onderzoek te doen naar hoeveel elektriciteit + gas de woning per jaar verbruikt. Met het verbruik kan het betreffende bedrijf bepalen welke installatie geschikt is.

 3. Type huis

  Verstel details over uw huis. Het betreft leefruimte (m2) en de isolatiewaarden. Goed om te noemen is ook het soort dak (schuin of plat) en hoeveel ruimte er op het dak is.

 4. Maak uw aanvraag concreet

  Geef aan wat precies de behoefte is. Wil je alleen een zonneboiler aanbieding, of wellicht met een totaaloplossing met zonnepanelen en een gasketel? Omschrijf daarnaast welke andere systemen in de woning zijn (denk aan een warmtepomp).

 5. Vergelijk offertes

  Benut indien gewenst het opmerkingenveld, en verstuur jouw aanvraag. U krijgt binnen een paar dagen een duidelijke offerte via een zonneboiler monteur in Hollandsche Rading (onderhoud + montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Heb ik recht op subsidie?

Sinds 2016 kennen we de ISDE-subsidie. De tegemoetkoming vanuit de overheid is recentelijk verbreed. Elke bewoner die kiest voor een zonneboiler-systeem, heeft hier recht op. Via RVO.nl is de speciale apparatenlijst geplaatst met daarin alle modellen. Alle installaties die staan op deze lijst zijn goedgekeurd door de overheid. De subsidies lopen uiteen tussen de €625 tot €1600. Er zijn een paar zaken waar je rekening mee moet houden:

 • Subsidie mag aangevraagd worden na de plaatsing
 • De aankoop vond plaats na 1 januari 2016 en het adres komt overeen met de factuur
 • De periode tussen aankoop en installatie is niet langer dan 6 maanden

Diverse ideeën voor zonneboiler subsidie in Hollandsche Rading

 • Hetzonneboilerhuis (set 60 + HYG1K.300), vermogen 3157 [KW], €2147 subsidie.
 • Rexel (1TA/5-500), vermogen 3132 [KW], €2130 subsidie.
 • ReHeat B.V (Heetwatersysteem – 200L 2-24 HPC), vermogen 2282 [KW], €1552 subsidie.

Behalve de subsidie van het RVOverstrekt de gemeente De Bilt soms een extra tegemoetkoming. Surf naar www.debilt.nl voor alle ins- en outs of vraag een zonneboiler offerte Hollandsche Rading aan.

Een systeem met zonnepanelen en een boiler?

Is er plek genoeg op het dak? Goed nieuws, want dan is het combineren van een zonneboiler met zonnepanelen een goede mogelijkheid. De zonneboiler regelt het warme tapwater en draagt zorg voor de verwarming van je huis (in het geval van een een zonneboiler combi). Je stookt aanzienlijk minder gas, hoewel je stroomrekening weer iets stijgt. Elektriciteit kan je met zonnepanelen zelf genereren. Daarbij zijn er nog allerlei duurzame warmtebronnen. Ook uitstekend te combineren met een zonneboiler installatie met het oog op een gasvrije woning in Hollandsche Rading!

 • De warmtepomp: onttrekt warmte a.d.h.v. de omgeving.
 • Pelletketel / Pelletkachel: (lokaal) verwarmen zonder aardgas. Je gebruikt daarvoor speciale houtpellets. Als moederhaard ook geschikt binnen een CV-systeem.
 • Infrarood panelen: geeft stralingswarmte af naar een afgebakende plek in huis. Kan plaatselijk goed verwarmen.
 • Stadsverwarming: helemaal geen gas meer nodig. Het warmtenet maakt slim gebruik van restwarmte van o.a. een industrieterrein. De dekking is echter niet volledig.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!