Zonneboiler Bilthoven

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Overweeg jij een zonneboiler in Bilthoven? Geholpen door een zonneboiler systeem genereer je in de zomer gratis warm water. Je bezuinigt ongeveer 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Deze milieuvriendelijke installatie wordt gekenmerkt door 2 aspecten: een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector en een buffervat voor warm tapwater. Via deze pagina bekijk je veelzijdige details die van pas komen bij een zonneboiler kopen in Bilthoven.

zonneboiler systeem installeren in 3721

 • Een zonneboiler is een ideale manier om thuis je kraanwater te verwarmen.
 • De gemiddelde kosten bedragen €3700.
 • Een subsidie bedraagt al gauw €900.
 • Een gemiddeld huishouden in De Bilt verbruikt 1680 M3 gas. Een zonneboiler reduceert het gasverbruik met 16%. Dat komt overeen met flinke geldbesparing van wel €100 op jaarbasis.

ProvincieUtrecht
GemeenteDe Bilt
Postcode3721
Netnummer030 (+3130)
Gasverbruik M31680 M3
Stroomverbruik kWh3240 kWh
Gemiddelde energierekening€183,00

Een zonneboiler installateur in Bilthoven vergelijken

Het leeuwendeel van onze energierekening komt door ons gasverbruik. Ten behoeve van verwarming en voor warm tapwater. Besparen op jouw gasverbruik met een goedkope zonneboiler? Voorkom ontevredenheid achteraf, en ga voor een competente zonneboiler installateur in Bilthoven! Door middel van zonneboilerrevolutie.nl tref je zonder problemen een vakbekwame installateur die werkt in jullie regio. Of bezoek eens het Energieloket in de gemeente De Bilt. Of klik door naar de website Qbis.nl voor actuele overzichten met ervaren installateurs uit jouw provincie. Onderstaand vind je verschillende tips.

 • Zorg dat je bij meerdere installateurs een offerte opvraagt. Zo heb je vergelijkingsmateriaal.
 • Kijk verder dan alleen prijs. Een dergelijk systeem wordt geacht om 20 jaar mee te gaan.
 • Wees scherp op verhalen van andere klanten en certificaten en keurmerken. Denk aan Zonnekeur, Sterkin, Solar Keymark, KviNL, VCA.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector maakt slim gebruik van zonlicht en zit dit uiteindelijk om in warm water. Dat werkt op de volgende manier: Door de zonnecollector stroomt vloeistof. Door de zonneschijn kan de vloeistof wel 90 graden worden. Gebruikmakend van het gesloten systeem pompt de installatie de opgewarmde vloeistof een warm-water buffervat. In de winter wordt de benodigde temperatuur niet bereikt. In dit scenario gebruikt het systeem de naverwarmer (meestal de CV-ketel).

Hoe kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Aan de slag met een zonneboilercombi? Dit wordt steeds meer toegepast. Een zonneboiler combiketel is een samenwerking tussen een zonneboiler en jouw traditionele HR-ketel. De installatie kan benut worden voor heet water in huis en de verwarming van de woning. Het systeem wordt gevormd door zonnecollectoren, een groot voorraadvat, een pomp en een geïntegreerde cv brander. Een periode met weinig zonlicht? In die situatie springt de CV-brander bij. Vooral aantrekkelijk voor grote gezinnen die verwarmen middels vloerverwarming.

Hoe aantrekkelijk is deze investering?

Zo’n zonneboiler rendeert het beste voor gezinnen met een hoog warmwaterverbruik. Omwille van interessante aanschafprijzen, hoge tegemoetkomingen, de potentiële gasbesparing en beperkte CO-2 uitstoot laten steeds meer mensen een zonneboiler plaatsen in Bilthoven. Een zonneboiler kan nog duurzamer zijn i.c.m. een slimme warmtepomp met zonnepanelen.

Heb ik veel ruimte nodig?

Vanzelfsprekend is het belangrijk dat er zonnecollectors op het dak passen. Deze krachtige collectors variëren van 3 tot 6 m2, ze bedekken dus niet het hele dak. Daarnaast kunnen dan zonnepanelen geplaatst worden. Controleer goed of er niets in de schaduw staat. Uiteraard heb je een plekje nodig voor het buffervat. Deze is tussen de 80 en 300 liter groot. Op dit moment zijn er systemen met het voorraadvat voor warm water achter het knieschot of tegen het plafond.


Prijs van een zonneboiler juni 2024

De verwachte kosten zonneboiler Bilthoven liggen tussen de €2550 en €4200, waarbij installatie is inbegrepen. Dit product gaat normaal gesproken mee voor gemiddeld 20-30 jaar. De uiteindelijke prijs is gebaseerd op de hoeveelheid zonnecollectoren, de omvang vanhet buffervat voor warm tapwater, het onderhoud en de installatie prijzen. Via de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) heeft u wellicht recht op een stukje subsidie. Op deze pagina check je een nadere toelichting.

Bespaar ik veel geld met een zonneboiler?
In de tabel hieronder vind jij voor enkele scenario’sde kostprijs en een raming van de potentiële besparing. Hoe meer warm water je verbruikt, dan wordt de investering rendabeler. Een regulier huishouden verbruikt circa 50 liter p.p.p.d. We hanteren standaard: een doorsnee huishouden (4 personen) bespaart 50% van de energiekosten voor warm water. Omgerekend €135 op jaarbasis (gasprijs juni 2024). In principe wordt gas nog duurder, de gemiddelde besparing per jaar stijgt dus nog verder.

Inhoud voorraadvatHoeveelheid collectorenVerwachte prijsBesparing per jaar
100 liter1€2.150 – €2.525€55
100 liter2€2.800 – €3.175€105
200 liter2€3.200 – €3.925€110
300 liter3€4.475 – €5.200€165
zonneboiler-kopen-bilthoven

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  Denk aan jouw adres, naam en contactgegevens. Dan komen wij erachter naar wie de betreffende informatie aangeleverd moet worden. Je ontvangt binnen een paar dagen een offerte van een regionaal/lokaal installatiebedrijf.

 2. Voer het huidige energieverbruik in

  Het is makkelijk om te weten hoeveel gas + elektra er op het adres wordt gebruikt. Met het verbruik kan de deskundige inschatten welk systeem bij jou past.

 3. Beschrijf het huis

  Voer in wat voor type woning u bezit. Denk aan leefruimte (m2) en de isolatiewaarden. Interessant is ook te benoemen wat voor soort dak u heeft en welke ruimte er op het dak beschikbaar is.

 4. Omschrijf specifieke behoeften

  Wat zijn voor jou de minimale eisen? Wil je alleen een zonneboiler aanbieding, of wellicht een systeem met CV-ketel en panelen? Vertel ook welke andere systemen voorhanden zijn (denk aan een warmtepomp).

 5. Vergelijk offertes

  Completeer het aanvraagformulier eventueel met een opmerking, en klik op versturen. U ontvangt snel een maatwerk offerte van een zonneboiler monteur in Bilthoven (onderhoud en montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Heb ik recht op subsidie?

Met ingang van 2016 kan men gebruik maken van de ISDE-regeling. Deze regeling is recentelijk verder verruimd. Elke huizenbezitter die een zonneboiler-systeem laat installeren, kan een verzoek indienen. Via het RVO platform kan men een apparatenlijst vinden met beschikbare modellen. Alle systemen die benoemd worden bieden een tegemoetkoming. De subsidies liggen tussen de €725 tot €1175. Let op de volgende regels:

 • Direct na de aanschaf mag de subsidieaanvraag worden gedaan
 • Aanschaf vind plaats na 1 januari 2016 en de factuur moet beschikbaar zijn
 • Installatie en in werking stelling uiterlijk 6 maanden na aankoop

Meerdere opties voor zonneboiler subsidie in Bilthoven

 • Van Waveren (Zonneboiler 3x 30 buizen 400L WW+CV), vermogen 3481 [KW], €2367 subsidie.
 • Rexel (1TX+/2-200), vermogen 1766 [KW], €1201 subsidie.
 • ReHeat B.V (Heetwatersysteem – 200L 3-30 HPC), vermogen 3792 [KW], €2579 subsidie.

Afgezien van de landelijke subsidie hanteert de gemeente De Bilt mogelijkerwijs een speciele lening. Surf naar www.debilt.nl voor aanvullende info of vraag een zonneboiler offerte Bilthoven aan.

Combineer een boiler met zonnepanelen

Is het dak geschikt voor plaatsing? In een dergelijke situatie is het combineren van een zonneboiler met zonnepanelen de moeite waard. De zonneboiler regelt het warme water om te douchen en koken en draagt zorg voor een (CV) warm huis (voor het laatste is een zonneboilercombi nodig). Het aardgasverbruik zal nu fors dalen, maar je stroomverbruik stijgt. Deze stroom kan je middels zonnepanelen zelfstandig opwekken. Mogelijk zijn er nog flink wat duurzame opties waar je uit kunt kiezen. Allemaal perfect te integreren met een zonneboiler installatie wat zorgt voor een gasvrije woning in Bilthoven!

 • Warmtepomp: ontneemt warmte uit bijvoorbeeld ventilatie en bodemwater.
 • Pelletkachel & Pelletketel: een sfeervolle verwarming zonder gas. Het systeem draait op speciale houtpellets. Er zijn opties om er een complete CV installatie mee te vervangen.
 • Infrarood panelen: geeft aangename stralingswarmte naar een geselecteerde positie in je woning. Prima als bijverwarming.
 • Stadsverwarming: duurzame gasloze verwarming en warm water. Maakt gebruik van restwarmte van o.a. productiebedrijven. De dekking is echter niet volledig.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!