Zonneboiler Wilnis

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Op zoek naar een zonneboiler in Wilnis? Door middel van een zonneboiler systeem heb je warm water op zonne-energie. Je bespaart grofweg de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Dit milieuvriendelijke systeem kent 2 toepassingen: een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector en het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Door middel van deze website ontdek je toepasbare details die van pas komen bij een zonneboiler kopen in Wilnis.

zonneboiler systeem installeren in 3648

 • Een zonneboiler is een innovatief systeem om jouw sanitaire water gratis te verwarmen.
 • De gemiddelde kosten bedragen €4200.
 • Hoge subsidie, vergoeding tot wel €1650.
 • Een standaard woning in De Ronde Venen gebruikt 1490 M3 gas. Dankzij een zonneboiler kan dit worden gereduceerd met 13%. Dit houdt in een mogelijk besparing van wel €155 op jaarbasis.

ProvincieUtrecht
GemeenteDe Ronde Venen
Postcode3648
Netnummer0297 (+31297)
Gasverbruik M31490 M3
Stroomverbruik kWh3340 kWh
Gemiddelde energierekening€173,00

Een zonneboiler installateur in Wilnis vergelijken

Het leeuwendeel van onze energierekening heeft te maken met gasverbruik. Voor de centrale verwarming en voor warm tapwater. Ook profiteren van warm water via de zon met een goedkope zonneboiler? Voorkom teleurstellingen, en zoek naar een goede zonneboiler installateur in Wilnis! Met behulp van deze pagina check je zonder problemen een professionele installateur uit de omgeving. Tevens kun je terecht bij het Energieloket van de gemeente De Ronde Venen. Of surf naar de website Qbis.nl voor lijstjes met ervaren installatiebedrijven in de buurt. Verderop achterhaal jij belangrijke zaken.

 • Ga niet blind voor 1 aanbieder, maar vraag meerdere offertes op. Dit geeft inzicht in de huidige marktprijzen .
 • Kies niet blind voor de goedkoopste. Een installatie wordt geacht om 20 jaar mee te gaan.
 • Kijk goed na recensies en certificaten en keurmerken. Dit zijn o.a. Solar Keymark, Zonnekeur, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, KviNL, VCA.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector gebruikt zonne-energie en vertaalt dit naar bruikbaar warm tapwater. Beschrijving van de werking: De zonnecollector bevat weer een speciale vloeistof die niet kan bevriezen. Via warm zonlicht wordt een speciale vloeistof 90 graden opgewarmd. Aan de hand van de leidingen wordt deze warmte overgebracht naar het buffervat. In de herfst en winter wordt het water niet warm genoeg. In dat geval dan doet de installatie een beroep op de naverwarmer (de HR-ketel).

Kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Een Zonneboilercombi? Ook dat kan. Zo’n zonneboiler combiketel is een handige combinatie van een gewone HR-ketel en een zonneboiler. Het product is toepasbaar voor warm tapwater (douche, keuken) en aangename temperaturen (CV). Deze installatie houdt in: een pomp, geïntegreerde cv brander, zonnecollectoren en het buffervat. Is er een gebrek aan zonne-energie? In dat geval regelt de CV-brander de rest. In de basis eenvoudig toe te passen voor gezinnen met 4 personen of meer met vloerverwarming / lage temperatuur radiatoren.

Hoe aantrekkelijk is deze investering?

Zo’n zonneboiler rendeert het beste voor huizen met een hoog warmwaterverbruik. Omwille van interessante aanschafprijzen, ISDE subsidie, een mooie besparing op energiekosten en minder CO-2 uitstoot neemt de interesse toe in een zonneboiler plaatsen in Wilnis. Deze oplossing werkt ook uitstekend in combinatie met een warmtepomp installatie en zonnepanelen.

Heb ik genoeg ruimte?

Allereerst is het belangrijk dat er zonnecollectors op het dak passen. De collectors (ook wel heat pipes genoemd) zijn ongeveer 3 m2 tot 5 m2, in de regel is dit dan ook geen probleem. Er blijft dus ruimte om zelf zonne-energie op te wekken. Houd er rekening mee dat de panelen of collectors niet overschaduwd worden. Uiteraard heb je ruimte nodig voor het voorraadvat voor warm water. Deze is tussen de 80 en 300 liter groot. In juni 2024 zijn er oplossingen een warm-water voorraad buffersysteem die al in het dak verwerkt zijn.


Prijs van een zonneboiler juni 2024

De huidige kosten zonneboiler Wilnis variëren tussen €2875 en €3000, met installatie. Deze duurzame installatie heeft een geschatte levensduur van om en nabij de 25 jaar. Het tarief is gebaseerd op het type zonnecollectors, de omvang vanhet voorraadvat voor heet water (buffervat), en de kosten voor plaatsing en onderhoud. Aan de hand van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) krijg je mogelijk een tegemoetkoming vanuit de overheid. Op zonneboilerrevolutie.nl vind je hoe dit precies zit.

Wat is de besparing van een zonneboiler?
In de tabel hieronder lees je voor diverse scenario’sde kostprijs en de bijbehorende jaarlijkse besparing. Hoe meer warm water jullie gezin verbruikt, dan stijgt het rendement. Gemiddeld gezien is het verbruik dagelijks 50 liter per dag (p.p). Experts zeggen vaak: een doorsnee huishouden (4 personen) bespaart 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Dat is +/- €145 op jaarbasis (gasprijs juni 2024). Men verwacht dat gas duurder wordt, wat betekent dat de besparing nog verder stijgt.

Inhoud buffervatCollectorenVerwachte kostenBesparing per jaar
100 liter1€2.150 – €2.525€65
100 liter2€2.825 – €3.100€85
200 liter2€3.300 – €3.800€120
300 liter3€4.475 – €5.400€195
zonneboiler-kopen-wilnis

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Belangrijk zijn jouw adres, naam en contactgegevens. Zodanig weten we naar wie de informatie verzonden zal worden. Je krijgt z.s.m. een offerte van een regionaal/lokaal installatiebedrijf.

 2. Specificeer jouw energieverbruik

  Het is belangrijk om na te gaan hoeveel gas en stroomer op je aansluiting verbruikt wordt. Met behulp van het energieverbruik kan de vakman bepalen welke installatie geschikt is.

 3. Huisomschrijving

  Benoem kenmerken van uw woning. Bijvoorbeeld aantal kamers en leeftijd woning / mate van isolatie. Wat we ook graag willen weten is het type dak en het aantal M2 ruimte dat op het dak beschikbaar is.

 4. Maak uw aanvraag concreet

  Hoe wil je dat het systeem gaat werken? Ben je in eerste instantie op zoek naar een zonneboiler aanbieding, of wellicht een systeem met CV-ketel en panelen? Beschrijf ook welke andere systemen in jouw huis staan (vaak gaat het om een warmtepomp).

 5. Offertes vergelijken

  Vul eventueel het opmerkingenveld in, en verzend het formulier. Jij ontvangt zo spoedig mogelijk een heldere offerte bij een zonneboiler monteur in Wilnis (onderhoud + montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe zit het met de subsidie?

Sinds 2016 kennen we de ISDE-subsidie. Deze regeling is recent verhoogd. Iedereen die aan de slag wil gaan met een zonneboiler-systeem, kan hiervan gebruik maken. Op de website van RVO download u een apparatenlijst met alle zonneboilers. Alle types die daarin genoemd worden zijn geschikt voor aanvraag van subsidie. De subsidies lopen al gauw op van €600 tot €1825. Neem daarbij de volgende voorwaarden in acht:

 • De subsidie vraag je pas na installatie aan
 • De zonneboiler is na 1 januari 2016 gekocht en er is een betaalbewijs
 • De periode tussen aankoop en installatie is niet langer dan 6 maanden

Een aantal voorbeelden van zonneboiler subsidie in Wilnis

 • Van Waveren (Zonneboiler 2x 30 buizen 400L WW+CV), vermogen 3097 [KW], €2106 subsidie.
 • Hetzonnboilerhuis (Set 20 + SO.200), vermogen 1532 [KW], €1042 subsidie.
 • ReHeat B.V (Heetwatersysteem – 200L 2-30 HPC), vermogen 3475 [KW], €2363 subsidie.

Naast de genoemde ISDE-subsidieverschaft de gemeente De Ronde Venen soms een extra tegemoetkoming. Ga naar www.derondevenen.nl voor verdere details of vraag een zonneboiler offerte Wilnis aan.

Een combinatie met zonnepanelen?

Is er plek genoeg op het dak? In dat geval is zonneboiler + zonnepanelen combineren zeker te overwegen. De zonneboiler warmt water op voor in de keuken en badkamer en draagt zorg voor de verwarming van je huis (de verwarming gebeurt alleen bij een zonneboiler-combi). Het aardgasverbruik zal nu fors dalen, maar je verbruikt meer kWh stroom. De elektriciteit kan worden opgewekt met zonnepanelen. Tevens zijn er natuurlijk andere milieuvriendelijke oplossingen. Stuk voor stuk te combineren met een zonneboiler installatie wat resulteert in een gasvrije woning in Wilnis!

 • De warmtepomp: onttrekt energie door gebruik te maken van de directe omgeving.
 • Pelletketel / Pelletkachel: een sfeervolle verwarming zonder gas. In plaats daarvan gebruik je houtpellets. Mogelijkheid om aan te sluiten op de CV installatie.
 • LT Infrarood warmtepanelen: werkt op basis van stralingswarmte richting een klein gedeelte van een kamer. Prima als bijverwarming.
 • Stadsverwarming: volledig van het gas af. Het warmtenet maakt slim gebruik van restwarmte van plaatselijke bedrijven. Nog niet breed ingezet in Nederland.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!