Zonneboiler Mijdrecht

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Alles weten over de zonneboiler in Mijdrecht? Aan de hand van een zonneboiler systeem maak je gratis warm water van het duurzaamste soort. Je bezuinigt ongeveer de helft op je kosten voor warm water. Dit duurzame product kent twee toepassingen: de zonnecollector en een buffervat voor warm tapwater. Dankzij onze website check jij handige adviezen die ondersteuning bieden bij een zonneboiler kopen in Mijdrecht.

zonneboiler systeem installeren in 3641

 • Een zonneboiler is een handige manier om je eigen warm water duurzaam op te wekken.
 • Aanschafprijs: om en nabij de €2900.
 • Royale subsidieregeling, tot wel €1700.
 • Een gemiddelde woning in De Ronde Venen gebruikt 1490 M3 gas. Een zonneboiler verlaagt het gasverbruik met wel 11%. Dit mondt uit in een mogelijk besparing van wel €145 per jaar.

ProvincieUtrecht
GemeenteDe Ronde Venen
Postcode3641
Netnummer0297 (+31297)
Gasverbruik M31490 M3
Stroomverbruik kWh3340 kWh
Gemiddelde energierekening€173,00

Een zonneboiler installateur in Mijdrecht vergelijken

Zo’n 60 – 70% van onze energiekosten is puur gasverbruik. Voor de basisverwarming en voor warm water uit de kraan. Ook zo’n innovatieve en goedkope zonneboiler op je dak? Voorkom gedoe, en ga in zee met een erkende zonneboiler installateur in Mijdrecht! Middels onze vergelijker vind je zonder problemen een erkende installateur die actief is in jouw plaats. Ook kun je info verkrijgen via het Energieloket gemeente De Ronde Venen. Of benader Qbis.nl voor informatie over competente installatiebedrijven uit de buurt. Hieronder vind je nog wat adviezen.

 • Beperk je niet tot de offerte van 1 installateur. Zo heb je in ieder geval een idee van de prijzen.
 • Kijk verder dan alleen prijs. Een installatie moet wel 20 jaar meegaan.
 • Kijk goed na reviews en kleine lettertjes (certificaten). Bekijk eens KviNL, Sterkin, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Zonnekeur, VCA.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een speciale zonnecollector gebruikt zonne-energie en zit dit uiteindelijk om in warm water. Op welke manier ontstaat warmte? De zonnecollector bevat een speciaal soort vloeistof. Middels de warmte van de zon kan de vloeistof wel 90 graden worden. Door het leidingsysteem volgt de vloeistof zijn weg naar het voorraadvat voor warm water. In de herfst en winter haalt het water niet de gewenste temperatuur. Geen nood, dan springt de naverwarmer bij (de gasketel).

Kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Zoek jij een zonneboilercombi? Dit is een interessante optie. Een zonneboiler combiketel is een slimme combi van een speciale zonneboiler + HR-ketel. Deze installatie kan gebruikt worden voor het warme water en uiteraard centrale verwarming. De installatie heeft de volgende onderdelen: zonnecollectoren, een pomp, geïntegreerde cv brander en een buffervat. Een periode met weinig zonlicht? Op dat moment vult de CV-brander het gat op. Met name toepasbaar op huishoudens van minimaal 4 mensen met vloerverwarming.

Hoe aantrekkelijk is deze investering?

De zonneboiler is een uitstekende optie voor huizen met een hoog warmwaterverbruik. Omwille van scherpe prijzen, RVO subsidie, een mooie besparing op energiekosten en minder CO-2 uitstoot zien we een sterke trend in een zonneboiler plaatsen in Mijdrecht. Zo’n systeem werkt ook uitstekend in combinatie met een lucht-water warmtepomp plus zonnepanelen.

Hoeveel ruimte is er noodzakelijk?

In de eerste plaats heb je ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. De heat pipes of de vlakke plaat collectors kunnen 4 of 5 m2 groot zijn, ze bedekken dus niet het hele dak. Er blijft dus ruimte om zelf zonne-energie op te wekken. Het is belangrijk dat de panelen en/of collectors niet in de schaduw staan. Ook plaatsen ze ook het voorraadvat voor warm water. Zo’n vat heeft een volume van circa 100 – 250 liter. In april 2024 zijn er systemen met een voorraadvat die op de daken worden gemonteerd.


Prijs van een zonneboiler april 2024

De geschatte kosten zonneboiler Mijdrecht liggen tussen de €2925 en €3000, met installatie inclusief. Dit milieuvriendelijke systeem heeft een geschatte levensduur van doorgaans 23 tot 27 jaar. De totaalprijs wordt bepaald door de zonnecollector specificaties, de inhoud van een warm-water voorraad buffersysteem, de plaatsingskosten en onderhoud. Met het toepassen van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) verreken jij een interessante subsidie. Op zonneboilerrevolutie.nl bekijk je een gedetailleerde omschrijving.

Welke besparing kan ik realiseren met een zonneboiler?
Hieronder ontdek je voor een variatie aan scenario’sde geschatte kosten en een schatting van de besparing. Naar gelang je meer warm water verbruikt, hoe korter de terugverdientijd. Een doorsnee gezin verbruikt standaard 50 liter p.p. per dag. Vuistregel: een familie met 4 personen bespaart 50% van de energiekosten voor warm water. Dit is circa €120 op jaarbasis (gasprijs april 2024). In principe wordt gas nog duurder, dit maakt de investering nog interessanter.

Inhoud vatAantal collectorenVerwachte kostenBesparing per jaar
100 liter1€2.100 – €2.625€60
100 liter2€2.850 – €3.100€90
200 liter2€3.100 – €4.000€110
300 liter3€4.500 – €5.050€180
zonneboiler-kopen-mijdrecht

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Relevant zijn jouw adres, naam en contactgegevens. Zo is het duidelijk naar wie verdere info toegezonden zal worden. Binnen een week krijg je een offerte van een plaatselijke installateur.

 2. Stroom- en gasverbruik invullen

  Het is noodzakelijk om duidelijk te hebben hoeveel elektra + gas je op dit moment verbruikt. Geholpen door het verbruik kan de installateur een voorstel doen voor een bepaald type zonneboiler.

 3. Beschrijf het huis

  Verstel details over uw huis. Van belang zijn leefruimte (m2) en leeftijd woning / mate van isolatie. Interessant is ook het soort dak (schuin of plat) en het oppervlakte van het dak in M2.

 4. Wat is uw wensenlijstje?

  Naar welke opties kijk je specifiek? Wil je een prijsopgaaf voor puur een zonneboiler aanbieding, of mogelijk een zonneboilercombi die samenwerkt met de HR-ketel? Vertel ook welke milieuvriendelijke oplossingen er aanwezig zijn (denk aan een warmtepomp).

 5. Offertes opvragen

  Benut indien gewenst het opmerkingenveld, en druk op verstuur. U krijgt binnen afzienbare tijd een complete offerte via een zonneboiler monteur in Mijdrecht (montage en onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe zit het met de subsidie?

Per 2016 is er de ISDE-subsidie. Deze subsidie is in 2017 verhoogd. Iedereen die kiest voor een zonneboiler-systeem, kan hiervan gebruik maken. Op de site van RVO treft u een apparatenlijst met daarop alle systemen. Alle installaties die benoemd worden zijn geschikt voor aanvraag van subsidie. De subsidies liggen tussen de €600 tot wel €1050. Hiervoor moet je voldoen aan het volgende:

 • Subsidie mag aangevraagd worden na de plaatsing
 • De zonneboiler is na 1 januari 2016 gekocht en het adres komt overeen met de factuur
 • Een half jaar na aankoop is de zonneboiler geplaatst

Meerdere opties voor zonneboiler subsidie in Mijdrecht

 • Van Waveren (Zonneboiler 2x 20 buizen 300L WW+CV), vermogen 1934 [KW], €1315 subsidie.
 • OEG (4plus vlakkeplaatcollector(3x) 400L Solarboiler A+), vermogen 3163 [KW], €2151 subsidie.
 • ReHeat B.V (Heetwatersysteem – 300L 2-24 CPC met spiegel), vermogen 3537 [KW], €2405 subsidie.

In aanvulling op de genoemde ISDE-subsidieverschaft de gemeente De Ronde Venen een speciale duurzaamheidslening of regeling. Bezoek www.derondevenen.nl voor meer uitgebreide info of vraag een zonneboiler offerte Mijdrecht aan.

Zonnepanelen combineren met een boiler?

Is er plek genoeg op het dak? In zo’n scenario zijn zonnepanelen met een zonneboiler combineren een uitstekende optie. De zonneboiler zorgt voor warm water uit de kraan en regelt de centrale verwarming (als je kiest voor een zonneboiler combi). Het gasverbruik daalt flink, maar je verbruikt wel meer stroom. Je stroom kan je met zonnepanelen zelf genereren. Daarbij zijn er nog andere ‘groene’ alternatieve bronnen. Perfect in combinatie met de zonneboiler installatie wat zorgt voor een gasvrije woning in Mijdrecht!

 • Een warmtepomp: ontneemt warmte middels de lucht of stromend water.
 • Pelletkachel & Pelletketel: een milieuvriendelijke gasloze verwarming. Het systeem draait op speciale houtpellets. Kan functioneren binnen het CV systeem.
 • LT Infrarood warmtepanelen: voorziet in een aangename warmte in een bepaalde plek in de kamer. Niet geschikt als hoofdverwarming.
 • Stadsverwarming: duurzame gasloze verwarming en warm water. Het warmtenet maakt slim gebruik van restwarmte van lokale industrie. Helaas niet in heel Nederland mogelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!