Zonneboiler Nieuwersluis

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Behoefte aan een zonneboiler in Nieuwersluis? Geholpen door een zonneboiler systeem maak je warm water op zonne-energie. Je bezuinigt ongeveer de helft op je kosten voor warm water. Deze duurzame installatie bestaat in de basis uit twee onderdelen: een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector en een warm-water buffervat. Middels de zonneboiler-vergelijker ontdek jij actuele details die ondersteuning bieden bij een zonneboiler kopen in Nieuwersluis.

zonneboiler systeem installeren in 3631

 • Een zonneboiler is perfect om zelf je warmte tapwater te genereren.
 • Reken op gemiddelde kosten van €4200.
 • Er geldt een subsidie tot wel €850.
 • Een standaard woning in Stichtse Vecht verbruikt 1400 M3 gas. Een zonneboiler kan het gasverbruik minderen met 18%. Dat komt overeen met potentiële besparing tot wel €100 per jaar.

ProvincieUtrecht
GemeenteStichtse Vecht
Postcode3631
Netnummer0294 (+31294)
Gasverbruik M31400 M3
Stroomverbruik kWh3160 kWh
Gemiddelde energierekening€163,00

Een zonneboiler installateur in Nieuwersluis vergelijken

Een steeds groter deel van onze energierekening heeft te maken met gasverbruik. Voor de basisverwarming en natuurlijk voor heet water. Lijkt het jou wat, zo’n goedkope zonneboiler? Voorkom een kater achteraf, en kies voor een betrouwbare zonneboiler installateur in Nieuwersluis! Middels deze website bekijk je snel een professionele installateur in jouw eigen woonplaats. Daarnaast bestaat er het Energieloket in de gemeente Stichtse Vecht. Of klik door naar echteinstallateur.nl waar je een database treft met vakbekwame installateurs uit de gemeente. In de volgende paragraaf ontdek je verschillende tips.

 • Vraag bij meer dan 1 installateur een offerte op. Dit geeft enige sturing bij het maken van een keuze.
 • Kies niet blind voor de goedkoopste. Een dergelijke installatie moet ongeveer 15 jaar meegaan.
 • Kijk goed na reviews en relevante keurmerken. Dit zijn o.a. Zonnekeur, Sterkin, KviNL, Solar Keymark, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector maakt slim gebruik van zonlicht om water te verwarmen. Hoe gaat dit proces in z’n werk? De zonnecollector bevat weer een speciale vloeistof die niet kan bevriezen. Door de zonneschijn kan het wel 90 graden worden. Door middel van het gesloten systeem pompt de installatie de opgewarmde vloeistof het voorraadvat. In de winter wordt het water niet warm genoeg. In dat geval springt de naverwarmer bij (standaard centrale verwarming).

Hoe werkt het combineren van een zonneboiler en CV-ketel?

Aan de slag met een zonneboilercombi? Dit is een interessante optie. De dergelijke zonneboiler combiketel is een slimme combi van een HR-ketel met NZ-keurmerk en zonneboiler. Deze installatie zorgt voor warm tapwater en een warme woning. Dit systeem houdt in: een pomp, geïntegreerde cv brander, een groot voorraadvat en de benodigde zonnecollectoren. Is er niet genoeg zonne-energie? In die situatie kan de CV-brander de benodigde warmte bieden. Bovenal aantrekkelijk voor grotere huishoudens die verwarmen middels vloerverwarming.

Is het een interessante investering voor mij?

De zonneboiler wordt aangeraden voor gezinnen die relatief veel warm water gebruiken. Dankzij interessante aanschafprijzen, ISDE subsidie, een betaalbare energienota en beperkte CO-2 uitstoot laten steeds meer mensen een zonneboiler plaatsen in Nieuwersluis. Deze oplossing is nog energiezuiniger als je het combineert met een (hybride) warmtepomp of zonnepanelen.

Past een zonneboiler op mijn dak?

Als eerste moet er voldoende gelegenheid zijn zonnecollectors te plaatsen. De collectors kunnen 4 of 5 m2 groot zijn, ze bedekken dus niet het hele dak. Zo blijft er ruimte over voor zonnepanelen. Waak ervoor dat beide elkaar niet overschaduwen. Daarnaast heb je ruimte nodig voor het buffervat t.b.v. verwarmd water. Deze is tussen de 80 en 300 liter groot. In juni 2024 zijn er oplossingen het buffervat t.b.v. verwarmd water verwerkt op het dak.


Prijs van een zonneboiler juni 2024

De meest recente kosten zonneboiler Nieuwersluis vinden we terug ergens tussen de €2425 en €3750, waarbij installatie is inbegrepen. Deze installatie gaat normaal gesproken mee voor gemiddeld 20-30 jaar. De uiteindelijke prijs is gebaseerd op de aard van de zonnecollectoren, de omvang vanhet voorraadvat, en de kosten van het installatiebedrijf. Door gebruik te maken van ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) ontvang je zeker een interessante subsidie. Verderop vind je uitgebreide info.

Hoeveel bespaart een zonneboiler?
In onderstaande lijst tref jij voor verscheide voorbeeldsituaties de aanschafprijzen en gemiddelde besparing per jaar. Naar gelang je meer warm water verbruikt, des te interessanter een zonneboiler is. Houd rekening met een verbruik van 50 liter water per dag, per bewoner. Vuistregel: een gezin van 4 personen bespaart de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Dat resulteert in €65 per jaar (gasprijzen juni 2024). In principe wordt gas nog duurder, dus de besparing neemt de komende jaren toe.

Inhoud buffervatAantal collectorenGeschatte prijs Besparing per jaar
100 liter1€2.100 – €2.700€70
100 liter2€2.750 – €3.150€75
200 liter2€3.175 – €3.825€140
300 liter3€4.600 – €5.100€160
zonneboiler-kopen-nieuwersluis

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  We vragen om naam + contactgegevens (mail en evt. telefoon). Daarmee weten wij ook naar wie de specificaties toegezonden moet worden. Je krijgt vrij snel een offerte van een erkende installateur uit de buurt.

 2. Stroom- en gasverbruik invullen

  Het is makkelijk om inzicht te hebben in hoeveel gas & elektra er op het adres wordt gebruikt. Op basis van het verbruik kan de vakman bepalen welke installatie geschikt is.

 3. Woningtypering

  Eigenschappen van de woning ingeven. Bijvoorbeeld de inhoud en wat er aan isolatie is gedaan. Vergeet ook niet het type dak en het oppervlakte van het dak in M2.

 4. Specificeer uw wensen

  Naar welke opties kijk je specifiek? Gaat het om enkel een zonneboiler aanbieding, of soms een systeem met CV-ketel en panelen? Beschrijf ook welke milieuvriendelijke oplossingen er in de woning zijn (denk dan aan bijv. een warmtepomp).

 5. Verschillende offertes vergelijken

  Er is nog ruimte voor persoonlijke opmerkingen, en klik op versturen. Jij krijgt zo spoedig mogelijk een duidelijke offerte bij een zonneboiler monteur in Nieuwersluis (onderhoud + montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Met ingang van 2016 kan men gebruik maken van de ISDE-regeling. Deze subsidie is recent verhoogd. Elke bewoner die een zonneboiler-systeem laat installeren, kan hiervan gebruik maken. Via RVO.nl download u een apparatenlijst met alle merken en modellen. Alle merken die benoemd worden zijn goedgekeurd door de overheid. De subsidies lopen al gauw op van €750 tot €1400. Er zijn een aantal mitsen en maren:

 • De subsidie vraag je pas na installatie aan
 • Het systeem is niet eerder dan 1 januari 2016 aangeschaft en er is een bewijs van betaling
 • Installatie en in werking stelling uiterlijk 6 maanden na aankoop

Voorbeelden van zonneboiler subsidie in Nieuwersluis

 • Van Waveren (Zonneboiler 25 buizen.200L WW+CV), vermogen 1440 [KW], €979 subsidie.
 • OEG (4plusvlakkeplaatcollector(4x) 500LHygiëneboiler A+), vermogen 3404 [KW], €2315 subsidie.
 • ReHeat B.V (Heetwatersysteem – 150L 2-24 CPC met spiegel), vermogen 3472 [KW], €2361 subsidie.

Buiten de interessante ISDE-regeling levert de gemeente Stichtse Vecht een groene lening of kleine subsidie. Doorzoek www.stichtsevecht.nl voor praktsiche info of vraag een zonneboiler offerte Nieuwersluis aan.

Een combinatie met zonnepanelen?

Heb jij een groot dakoppervlak? In deze situatie is een zonneboiler met zonnepanelen combineren echt een prima optie. De zonneboiler warmt water op voor in de keuken en badkamer en zorgt voor aangename (CV) temperaturen (voor het laatste is een zonneboilercombi nodig). Het gasverbruik daalt flink, maar je verbruikt wel meer stroom. Elektriciteit kan je middels zonnepanelen zelfstandig opwekken. Mogelijk zijn er natuurlijk andere milieuvriendelijke oplossingen. Uitstekend te gebruiken in combinatie met een zonneboiler installatie met als effect een gasvrije woning in Nieuwersluis!

 • De warmtepomp: haalt warmte door gebruik te maken van de omgeving.
 • Pelletkachel & Pelletketel: een milieuvriendelijke gasloze verwarming. Verbranding vindt plaats met houtpellets. Mogelijkheid om aan te sluiten op de CV installatie.
 • LT Infrarood warmtepanelen: faciliteert warmte middels straling op een afgebakende plek in huis. Ideaal als extra verwarming.
 • Stadsverwarming: zonder gas toch warm water en centrale verwarming. De warmte wordt gewonnen uit restwarmte van o.a. lokale industrie. Niet overal beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!