Zonneboiler Stichtse Vecht

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Direct een zonneboiler aanschaffen in Stichtse Vecht? D.m.v. een zonneboiler systeem maak je warm water op zonne-energie. Je bezuinigt grofweg de helft op je energieverbruik voor warm water. Dit milieuvriendelijke systeem wordt gevormd door twee toepassingen: de zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) en het voorraadvat voor heet water (buffervat). D.m.v. de zonneboiler-vergelijker tref jij actuele details aangaande een zonneboiler kopen in Stichtse Vecht.

zonneboiler systeem installeren in 3633

 • Een zonneboiler is een slimme manier om je eigen sanitare water op te warmen.
 • Reken op gemiddelde kosten van €4900.
 • De subsidies lopen op tot €1600.
 • Een doorsnee huishouden in Stichtse Vecht verbruikt 1400 M3 gas. Een zonneboiler is in staat het gasverbruik te minderen met 17%. Dat komt overeen met leuke kostenbesparing van wel €85 per jaar.

ProvincieUtrecht
GemeenteStichtse Vecht
Postcode3633
Netnummer0294 (+31294)
Gasverbruik M31400 M3
Stroomverbruik kWh3160 kWh
Gemiddelde energierekening€163,00

Een zonneboiler installateur in Stichtse Vecht vergelijken

Zo’n 60 – 70% van van onze maandelijkse energiekosten wordt teweeggebracht door het gasverbruik. Voor de verwarming van onze woning, en voor warm water om te wassen en douchen. Wil jij ook duurzaam warm water met een goedkope zonneboiler? Kies voor zeker, en zoek naar een goede zonneboiler installateur in Stichtse Vecht! Door middel van deze pagina achterhaal je verrassend eenvoudig een erkende installateur die werkt in jullie regio. Tevens kun je terecht bij het Energieloket, een initiatief van de gemeente Stichtse Vecht. Of surf naar echteinstallateur.nl voor actuele overzichten met goede installateurs in de buurt. Bijgaand check je enkele tips waar je op moet letten.

 • Beperk je niet tot de offerte van 1 installateur. Zo heb je altijd een referentie.
 • Uiteraard is niet alleen de laagste prijs belangrijk. Een zonneboiler moet ongeveer 15 jaar meegaan.
 • Bekijk ook beoordelingen en certificering. Bijvoorbeeld Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Zonnekeur, Sterkin, Solar Keymark, KviNL.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)maakt gebruik van de zonnewarmte en kan dit uiteindelijk omzetten naar bruikbaar warm water. De werking van het systeem: De zonnecollector bevat weer een speciale vloeistof die niet kan bevriezen. Middels de zonnewarmte kan deze temperatuur oplopen tot liefst 90 graden. Middels het leidingstelsel pompt het systeem de warme vloeistof naar het buffervat voor warm tapwater. In het najaar haalt het water niet de gewenste temperatuur. In dit scenario dan doet de installatie een beroep op de naverwarmer (standaard centrale verwarming).

Kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Liever een zonneboilercombi? Dit behoort tot de mogelijkheden. Zo’n zonneboiler combiketel is een handige combinatie van een gewone HR-ketel en een zonneboiler. Dit product zorgt voor je watervoorziening en de centrale verwarming. Deze duurzame installatie bestaat uit een groot voorraadvat, geïntegreerde cv brander, zonnecollectoren en een pomp. Is er maar weinig zonlicht? In die situatie kan de CV-brander de benodigde warmte bieden. In de eerste plaats relevant voor grotere huizen met vloerverwarming / lage temperatuur radiatoren.

Hoe interessant is deze investering?

De zonneboiler is aantrekkelijk voor gezinnen met een hoog warmwaterverbruik. Door aantrekkelijke prijzen, ISDE subsidie, een mooie besparing op energiekosten en minder uitstoot van CO-2 laten steeds meer mensen een zonneboiler plaatsen in Stichtse Vecht. Deze oplossing kan nog duurzamer zijn i.c.m. een speciale warmtepomp plus zonnepanelen.

Welke ruimte moet ik beschikbaar hebben?

In de basis moet er voldoende gelegenheid zijn zonnecollectors te plaatsen. Deze heat pipe of vlakke plaat collectors wisselen in grootte van 2 tot 5 m2, een gemiddeld dak kan dit gemakkelijk aan. Voldoende plaats dus voor nog enkele zonnepanelen. Let op dat ze niet in elkaars schaduw staan. Daarnaast is er nog het voorraadvat voor warm water. Afhankelijk van jouw verbruik is deze 80 – 300 liter groot. In september 2023 zijn er constructies met het voorraadvat onder het dak of achter een knieschot.


Prijs van een zonneboiler september 2023

De huidige kosten zonneboiler Stichtse Vecht fluctueren tussen de €2525 en €4200, inclusief plaatsing. Deze milieuvriendelijke installatie hoort mee te gaan voor om en nabij de 25 jaar. De prijs komt tot stand door het type zonnecollectors, de inhoud van een warm-water voorraad buffersysteem, en de installatie- plus onderhoudskosten. Middels de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) heeft u wellicht recht op een aantrekkelijke subsidie. Op onze website ontdek jij hoe dit precies zit.

Wat is de mogelijke besparing van een zonneboiler?
In de tabel hieronder vind je voor een aantal voorbeelden de geschatte kosten en mogelijke besparing. Naar gelang je meer warm water verbruikt, hoe interessanter de besparing. Ga uit van een verbruik van ongeveer 50 liter per persoon. Experts zeggen vaak: een doorsnee huishouden (4 personen) bespaart de helft op je kosten voor warm water. Dit komt neer op €70 per jaar (gasprijzen september 2023). In principe wordt gas nog duurder, dus de besparing neemt de komende jaren toe.

Inhoud buffervatAantal collectorenVerwachte investeringJaarlijkse besparing
100 liter1€2.100 – €2.700€55
100 liter2€2.950 – €3.150€90
200 liter2€3.250 – €3.875€130
300 liter3€4.450 – €5.350€180
zonneboiler-kopen-stichtse-vecht

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Het betreft jouw naam, en hoe we contact kunnen opnemen. Zo is het duidelijk naar wie de productinfo toegezonden moet worden. Je ontvangt binnen een paar dagen een offerte van een plaatselijke installateur.

 2. Voer het huidige energieverbruik in

  Het is essentieel om boven water te krijgen hoeveel elektra + gas je op dit moment verbruikt. Met deze statistieken kan de vakman een voorstel op maat bieden.

 3. Type woning

  Wat voor soort huis heeft u. Het betreft de inhoud en de staat van de isolatie. Goed om te noemen is ook het dak (plat of schuin) te omschrijven en de aanwezige ruimte op het dak (in m2).

 4. Omschrijf specifieke behoeften

  Hoe wil je dat het systeem gaat werken? Gaat het om enkel een zonneboiler aanbieding, of eerder een combinatie met zonnepanelen en ketel? Vertel ook welke milieuvriendelijke oplossingen er voorhanden zijn (denk dan aan bijv. een warmtepomp).

 5. Prijzen & Offerte opvragen

  Geef – indien relevant – opmerkingen door, en verstuur jouw aanvraag. Jij krijgt binnen een paar dagen een gespecificeerde offerte afkomstig van een zonneboiler monteur in Stichtse Vecht (montage + onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe werkt de subsidieregeling?

Vanaf 2016 is er de Investeringssubsidie duurzame energie. Dit is in 2017 uitgebreid. Iedere consument die een zonneboiler-systeem wil plaatsen, kan vragen om een vergoeding. Op RVO.nl is een apparatenlijst te vinden met daarin alle modellen. Alle producten die hierop staan zijn geschikt voor subsidie. De subsidies schommelen tussen de €600 tot €1175. Neem daarbij de volgende voorwaarden in acht:

 • Direct na de aanschaf mag de subsidieaanvraag worden gedaan
 • Het systeem is niet eerder dan 1 januari 2016 aangeschaft en het adres komt overeen met de factuur
 • Een half jaar na aankoop is de zonneboiler geplaatst

Diverse ideeën voor zonneboiler subsidie in Stichtse Vecht

 • 2-improve energy (500CS2ww2xpro24), vermogen 3492 [KW], €2375 subsidie.
 • Clima XL BV (Quantum Duo 150 BSV), vermogen 1012 [KW], €688 subsidie.
 • Technea Duurzaam (Technea 300L 2Wtw 2xVlakglas 4,68m²), vermogen 1704 [KW], €1159 subsidie.

Naast de genoemde ISDE-subsidiebiedt de gemeente Stichtse Vecht een speciale lokale tegemoetkoming. Surf naar www.stichtsevecht.nl voor verdere details of vraag een zonneboiler offerte Stichtse Vecht aan.

Zonnepanelen combineren met een boiler?

Is er plek genoeg op het dak? Goed nieuws, want dan is zonneboiler + zonnepanelen combineren zeker aan te raden. De zonneboiler regelt het warme water om te douchen en koken en voorziet jou van een verwarmde woning (als je kiest voor een zonneboiler combi). Het resultaat is een lager gasverbruik, maar je stroomverbruik stijgt. Stroom kan je zelf genereren met zonnepanelen. Tevens zijn er meer milieuvriendelijke alternatieven beschikbaar. Stuk voor stuk te combineren met een zonneboiler installatie wat zorgt voor een gasvrije woning in Stichtse Vecht!

 • Warmtepomp: genereert energie door gebruik te maken van de buitenlucht, water of bodem.
 • Pelletkachel / Pelletketel: zonder gas toch een warme woning. Verbranding vindt plaats met houtpellets. Een biomassaketel kan zelfs de rol van de CV-ketel overnemen.
 • Infrarood panelen: faciliteert warmte middels straling op een geselecteerde positie in je woning. Kan plaatselijk goed verwarmen.
 • Stadsverwarming: volledig van het gas af. Restwarmte wordt geleverd door een fabriek. In geselecteerde gebieden beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente