Zonneboiler Nigtevecht

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Zoek jij een zonneboiler in Nigtevecht? Door gebruik te maken van een zonneboiler systeem heb je warm water met behulp van de zon. Je bespaart ongeveer de helft van de energiekosten voor warm water. Dit milieuvriendelijke product bestaat in de basis uit 2 toepassingen: de zonnecollector en een buffervat voor warm tapwater. Geholpen door onze tool bekijk je uitgebreide informatie die van dienst kunnen zijn bij een zonneboiler kopen in Nigtevecht.

zonneboiler systeem installeren in 1393

 • Een zonneboiler is een praktisch systeem om zelf warm water te produceren.
 • De gemiddelde kosten bedragen €4600.
 • Je hebt recht op subsidies tot wel €750.
 • Een standaard woning in Stichtse Vecht verbruikt 1400 M3 gas. Een zonneboiler vermindert het gasverbruik met circa 10%. Concreet: een leuke kostenbesparing van wel €135 per jaar.

ProvincieUtrecht
GemeenteStichtse Vecht
Postcode1393
Netnummer0294 (+31294)
Gasverbruik M31400 M3
Stroomverbruik kWh3160 kWh
Gemiddelde energierekening€163,00

Een zonneboiler installateur in Nigtevecht vergelijken

Het belangrijkste deel van onze energierekening wordt teweeggebracht door het gasverbruik. Ten behoeve van verwarming en voor warm water om te wassen en douchen. Wil jij ook besparen met een goedkope zonneboiler? Voorkom teleurstellingen, en ga in zee met een vakbekwame zonneboiler installateur in Nigtevecht! Middels de zonneboiler-vergelijker tref je probleemloos een competente installateur die actief is in jouw plaats. Ook kun je info verkrijgen via het speciale Energieloket van de gemeente Stichtse Vecht. Of ga naar de website echteinstallateur.nl voor een overzicht met betrouwbare installatiebedrijven in je omgeving. Verderop achterhaal jij nog wat adviezen.

 • Vraag bij ten minste 2 bedrijven een offerte op. Dit biedt een sterkere onderhandelingspositie.
 • Neem niet alleen prijs mee in je overweging. Een zonneboiler moet ongeveer 15 jaar meegaan.
 • Bekijk ook klantervaringen en vraag of het bedrijf is gecertificeerd. Denk aan Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Sterkin, Zonnekeur, KviNL, VCA.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)gebruikt warmte uit zonlicht om water op te warmen. Dit werkt als volgt: In de zonnecollector bevindt zich een bepaalde vloeistof. Door de zonneschijn kan de unieke vloeistof wel 90 graden warm worden. Gebruikmakend van het buizensysteem gaat de warme vloeistof naar het buffervat voor warm tapwater. In de koudere maanden wordt de noodzakelijke warmte niet gehaald. In dat geval kan de naverwarmer dit compenseren (de traditionele ketel).

Kan ik mijn zonneboiler koppelen aan mijn CV-ketel?

Veel mensen vragen om een zonneboilercombi. Dit behoort tot de mogelijkheden. De dergelijke zonneboiler combiketel is een combi van een HR-ketel met NZ-keurmerk en zonneboiler. Dit product draagt zorg voor je watervoorziening en verwarming (CV-installatie). Het systeem bestaat uit zonnecollectoren, een groot voorraadvat, een pomp en een geïntegreerde cv brander. Is er een gebrek aan zonne-energie? In dat geval springt de CV-brander bij. Zeker eenvoudig toe te passen voor bovengemiddelde woningen die vloerverwarming gebruiken.

Is deze investering financieel aantrekkelijk?

De zonneboiler is aantrekkelijk voor consumenten die veel warm water gebruiken. Omwille van beperkte aanschafkosten, hoge subsidies, een betaalbare energienota en minder CO-2 uitstoot zien we een sterke trend in een zonneboiler plaatsen in Nigtevecht. Deze setup is nog energiezuiniger als je het combineert met een warmtepomp plus zonnepanelen.

Welke ruimte moet ik beschikbaar hebben?

Allereerst moet er ruimte zijn op het dak voor de zonnecollectors. De vacuümbuis of vlakke plaat collectors zijn gemiddelde 4 m2, voor de meeste woningen geen probleem. De vrije ruimte kan benut worden voor zonne-energie panelen. Zorg er wel voor dat de collector/panelen niet in de schaduw komen. Verder heb je ruimte nodig voor het voorraadvat voor heet water (buffervat). De omvang van zo’n vat ligt tussen de 80 en 300 liter. Op dit moment zijn er structuren met het buffervat die al in het dak verwerkt zijn.


Prijs van een zonneboiler juni 2024

De geschatte kosten zonneboiler Nigtevecht komen gemiddeld uit tussen €2525 en €4050, inclusief plaatsing. De installatie heeft een typische levensduur van maximaal 30 jaar. De prijs wordt gebudgetteerd middels de zonnecollector specificaties, de inhoud van het voorraadvat voor heet water (buffervat), en de kosten voor plaatsing en onderhoud. Aan de hand van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) krijg je mogelijk een duurzaamheidssubsidie. Op zonneboilerrevolutie.nl tref jij hierover meer info.

Bespaar ik veel geld met een zonneboiler?
In het volgende overzicht vind je voor verschillende voorbeelden de kostprijzen en een indicatie van de besparing. Hoe groter het verbruik van warm water, hoe interessanter de besparing. Houd rekening met een verbruik van om en nabij de 50 liter p.p. We hanteren standaard: een huishouden van 4 personen bespaart de helft op je energieverbruik voor warm water. Dat is +/- €110 per 12 maanden (gasprijzen juni 2024). De prijs van aardgas neemt toe, de besparing kan over 5 jaar dus nog veel hoger uitvallen

Inhoud buffervatCollectorenGemiddelde kostenBesparing p/jaar
100 liter1€2.200 – €2.625€45
100 liter2€2.850 – €3.000€90
200 liter2€3.100 – €3.975€125
300 liter3€4.400 – €5.050€175
zonneboiler-kopen-nigtevecht

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek gegevens

  In de basis zijn dit naam, adres + contactgegevens. Zo is het duidelijk naar wie verdere info toegezonden moet worden. Binnen een week krijg je een offerte van een landelijke of lokale installateur.

 2. Energieverbruik invullen

  Het is van belang om boven water te krijgen hoeveel elektra en gas je op dit moment verbruikt. Middels deze informatie kan het betreffende bedrijf bepalen welke installatie geschikt is.

 3. Huisomschrijving

  Wat voor soort huis heeft u. Je kunt denken aan de grootte en staat van isolatie. Belangrijk daarbij is ook wat voor dak het huis heeft en het oppervlakte van het dak in M2.

 4. Wat is uw wensenlijstje?

  Geef aan wat precies de behoefte is. Kijk je allereerst echt alleen naar een zonneboiler aanbieding, of wellicht een systeem met CV-ketel en panelen? Geef aan welke CO-2 besparende producten er geplaatst zijn (denk dan aan bijv. een warmtepomp).

 5. Ga offertes vergelijken

  Benut indien gewenst het opmerkingenveld, en dien de aanvraag definitief in. U ontvangt snel een duidelijke offerte bij een zonneboiler monteur in Nigtevecht (montage + onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Wat zijn de voorwaarden van de subsidieregeling?

Met ingang van 2016 kan men gebruik maken van de ISDE-regeling. De tegemoetkoming vanuit de overheid is in 2017 verbreed. Iedereen die een zonneboiler-systeem op het dak wil, kan hiervan gebruik maken. Op RVO.nl is een apparatenlijst te vinden met beschikbare modellen. Alle producten die hierop staan bieden een tegemoetkoming. De subsidies liggen tussen de €400 tot wel €1575. Wel zijn er een aantal regels:

 • Vraag de subsidie aan nadat het systeem is gemonteerd
 • Aanschaf vind plaats na 1 januari 2016 en er is een bewijs van betaling
 • De zonneboiler is een half jaar na aankoop geplaatst

Rekenvoorbeelden van zonneboiler subsidie in Nigtevecht

 • TechniQ Energy.com (TQE-200L-VW+TW-24HP), vermogen 1328 [KW], €903 subsidie.
 • Weishaupt/Monarch (4 x F2 collector met WAS 800L sol), vermogen 3205 [KW], €2179 subsidie.
 • Clima XL BV (Quantum Pro+ PAWT 800 LE-2), vermogen 3816 [KW], €2595 subsidie.

Naast de interessante ISDE-regeling verstrekt de gemeente Stichtse Vecht mogelijkerwijs een speciele lening. Doorzoek www.stichtsevecht.nl voor alle ins- en outs of vraag een zonneboiler offerte Nigtevecht aan.

Combineer een boiler met zonnepanelen

Ontbreekt het niet aan ruimte op je dak? In dat geval is het combineren van zonnepanelen en de zonneboiler de moeite waard. De zonneboiler zorgt voor warm water uit de kraan en draagt zorg voor de verwarming van je huis (als je kiest voor een zonneboiler combi). Je bespaart veel gas, maar je gaat wel meer elektriciteit gebruiken. Stroom kan je opwekken met zonnepanelen. Mogelijk zijn er natuurlijk andere milieuvriendelijke oplossingen. Vaak toegepast samen met een zonneboiler installatie met het oog op een gasvrije woning in Nigtevecht!

 • De warmtepomp: onttrekt energie uit bijvoorbeeld de buitenlucht of bodem.
 • Pelletkachel & Pelletketel: duurzaam verwarmen zonder gas. Je stookt op houtpellets. Kan functioneren binnen het CV systeem.
 • LT Infrarood warmtepanelen: geeft stralingswarmte af naar een klein gedeelte van een kamer. Geschikt voor lokale verwarming.
 • Stadsverwarming: zonder gas toch warm water en centrale verwarming. Het warmtenet maakt slim gebruik van restwarmte van industriële ondernemingen. Dit is niet landelijk beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!