Zonneboiler Abcoude

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Zoek jij een zonneboiler in Abcoude? Geholpen door een zonneboiler systeem maak je warm water op zonne-energie. Je bezuinigt grofweg 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Deze milieuvriendelijke installatie komt tot stand door 2 toepassingen: de zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) en het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Door gebruik te maken van onze website tref je toepasbare aanbevelingen m.b.t. een zonneboiler kopen in Abcoude.

zonneboiler systeem installeren in 1391

 • Een zonneboiler is perfect om thuis je kraanwater te verwarmen.
 • Een doorsnee installatie kost zo’n €4300.
 • De subsidies lopen op tot €700.
 • Een alledaags gezin in De Ronde Venen stookt 1490 M3 gas. Een zonneboiler kan het gasverbruik minderen met 16%. Dit mondt uit in een forse besparing van wel €130 per jaar.

ProvincieUtrecht
GemeenteDe Ronde Venen
Postcode1391
Netnummer0294 (+31294)
Gasverbruik M31490 M3
Stroomverbruik kWh3340 kWh
Gemiddelde energierekening€173,00

Een zonneboiler installateur in Abcoude vergelijken

Zo’n 60 – 70% van een gemiddelde energierekening heeft te maken met gasverbruik. Om ons huis te verwarmen, en voor warm water om te wassen en douchen. Overweeg jij de aanschaf van zo’n slimme en goedkope zonneboiler? Kies voor zeker, en ga in zee met een competente zonneboiler installateur in Abcoude! Door middel van onze website vind je probleemloos een competente installateur uit de omgeving. Informeer ook eens bij het speciale Energieloket van de gemeente De Ronde Venen. Of probeer de website echteinstallateur.nl voor een schema met competente installateurs uit jullie streek. Hierna bekijk jij verschillende tips.

 • Ga niet blind voor 1 aanbieder, maar vraag meerdere offertes op. Dit maakt het vergelijken gemakkelijker.
 • Ga niet perse voor de laagste prijs. Een installatie moet ongeveer 15 jaar meegaan.
 • Houd ook rekening met verhalen van andere klanten en certificering. Onder andere Sterkin, KviNL, Solar Keymark, Zonnekeur, VCA.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een speciale zonnecollector maakt gebruik van de zon als energiebron en is in staat dit te transformeren naar warm tapwater. Dit werkt als volgt: De zonnecollector bevat een speciaal soort vloeistof. D.m.v. zonnewarmte kan de unieke vloeistof wel 90 graden warm worden. Door de leidingen wordt deze warmte overgebracht naar het voorraadvat voor warm water. Wanneer de zon amper schijnt wordt het water niet warm genoeg. In dat geval dan doet de installatie een beroep op de naverwarmer (standaard centrale verwarming).

Hoe werkt het combineren van een zonneboiler en CV-ketel?

Zoek jij een zonneboilercombi? Dit is geen probleem. Deze zonneboiler combiketel is een combinatie van een speciale zonneboiler + HR-ketel. Deze installatie kan gebruikt worden voor warm tapwater en een warme woning. De installatie heeft de volgende onderdelen: een groot voorraadvat, een pomp, geïntegreerde cv brander en natuurlijk zonnecollectoren. Is er (in de winter) weinig zon? Dan heb je de (ingebouwde) CV-brander. Bijzonder aantrekkelijk voor huishoudens van minimaal 4 mensen met vloerverwarming / lage temperatuur radiatoren.

Hoe interessant is deze investering?

Zo’n zonneboiler rendeert het beste voor huizen die relatief veel warm water gebruiken. Dankzij aantrekkelijke prijzen, overheidssubsidie, een betaalbare energienota en minder uitstoot van CO-2 laten steeds meer mensen een zonneboiler plaatsen in Abcoude. Dit systeem rendeert ook uitstekend samen met een slimme warmtepomp en zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik nodig?

Allereerst is er ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. De collectors (ook wel heat pipes genoemd) zijn ongeveer 3 m2 tot 5 m2, in de regel is dit dan ook geen probleem. Er blijft dus ruimte om zelf zonne-energie op te wekken. Waak ervoor dat beide elkaar niet overschaduwen. Ook heb je een plekje nodig voor het buffervat t.b.v. verwarmd water. Deze is tussen de 80 en 300 liter groot. Vandaag de dag zijn er voorbeelden met een warm-water voorraad buffersysteem verwerkt op het dak.


Prijs van een zonneboiler mei 2024

De kosten zonneboiler Abcoude vinden we terug ergens tussen de €2475 en €3900, met montage. Het product kan worden gebruik voor gemiddeld 20-30 jaar. De totaalprijs wordt vastgesteld door de grootte van de zonnecollectors, de capaciteit van een warm-water buffervat, en installatie + onderhoudskosten. Met het toepassen van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) verreken jij een duurzaamheidssubsidie. Verderop check jij meer details.

Wat is de mogelijke besparing van een zonneboiler?
Hierna lees je voor enkele voorbeelden de geschatte prijs en een schatting van de besparing. Des te groter het warmwaterverbruik, dan stijgt het rendement. Houd rekening met een verbruik van 50 liter water per dag, per bewoner. Uitgangspunt: een familie bestaande uit 4 personen bespaart de helft op je kosten voor warm water. Dit is circa €55 per 12 maanden (gasprijzen mei 2024). Gas wordt duurder, de gemiddelde besparing per jaar stijgt dus nog verder.

Inhoud vatHoeveelheid collectorenGeschatte prijs Besparing per jaar
100 liter1€2.350 – €2.600€55
100 liter2€2.900 – €3.150€75
200 liter2€3.300 – €3.800€115
300 liter3€4.550 – €5.150€150
zonneboiler-kopen-abcoude

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonlijke gegevens

  In de basis zijn dit jouw adres, naam en contactgegevens. Dan weten wij ook naar wie de informatie toegezonden moet worden. Binnen een paar dagen krijg je een offerte van een erkende installateur uit de buurt.

 2. Voer het huidige energieverbruik in

  Het is nodig om boven water te krijgen hoeveel gas + elektra de woning per jaar verbruikt. Op basis van deze gegevens kan de installateur een voorstel doen voor een bepaald type zonneboiler.

 3. Beschrijf het huis

  Voer in wat voor type woning u bezit. Denk aan woonoppervlak en de isolatiewaarden. Belangrijk daarbij is ook het type dak en hoeveel ruimte er op het dak is.

 4. Beschrijf de noodzaak

  Hoe wil je dat het systeem gaat werken? Ben je in eerste instantie op zoek naar een zonneboiler aanbieding, of mogelijk een systeem met CV-ketel en panelen? Schets tevens of er ook andere duurzame energiebronnen voorhanden zijn (relevant is bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Offertes vergelijken

  Vul eventueel het opmerkingenveld in, en verzend het formulier. Je ontvangt z.s.m. een maatwerk offerte afkomstig van een zonneboiler monteur in Abcoude (onderhoud + montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoeveel subsidie ontvang ik?

In 2016 is de ISDE-subsidieregeling ingegaan. Deze regeling is in 2017 verbreed. Iedereen die een zonneboiler-systeem op het dak wil, kan deze aanvragen. Op de site van RVO download u een apparatenlijst met daarin alle modellen. Alle systemen die staan op deze lijst zijn gekeurd en doen mee met de subsidieregeling. De subsidies wisselen tussen de €825 tot €1725. Neem daarbij de volgende voorwaarden in acht:

 • Subsidie vraag je aan nadat het systeem is geïnstalleerd
 • De aankoop was na 1 januari 2016 en de factuur moet op je naam staan
 • De zonneboiler is een half jaar na aankoop geplaatst

Meerdere opties voor zonneboiler subsidie in Abcoude

 • TechniQ Energy.com (TQE-200L-TW-24HP-15M), vermogen 1330 [KW], €904 subsidie.
 • Hudge (HUDGE SUN SOLARPOWER SPA 58/1800 -30P B300LTR A), vermogen 1185 [KW], €806 subsidie.
 • Clima XL BV (Quantum Pro+ PAWT 500 LE-2), vermogen 2356 [KW], €1602 subsidie.

Naast de genoemde ISDE-subsidiebiedt de gemeente De Ronde Venen een speciale lokale tegemoetkoming. Bezoek www.derondevenen.nl voor meer informatie of vraag een zonneboiler offerte Abcoude aan.

Een combinatie met zonnepanelen?

Voldoende ruimte op je dak? In dat geval is zonneboiler + zonnepanelen combineren echt een prima optie. De zonneboiler regelt het warme water om te douchen en koken en voorziet jou van een verwarmde woning (dit laatste alleen bij een zonneboiler-combi). Je verbruikt nu een stuk minder gas, maar je stroomverbruik stijgt. Je stroom kan op basis van zonnepanelen worden gegenereerd. Tevens zijn er nog allerlei duurzame warmtebronnen. Deze werken goed samen met een zonneboiler installatie aangaande een gasvrije woning in Abcoude!

 • Een warmtepomp: haalt warmte a.d.h.v. de lucht of stromend water.
 • Pelletketel & Pelletkachel: een milieuvriendelijke gasloze verwarming. In plaats daarvan gebruik je houtpellets. Een biomassaketel kan zelfs de rol van de CV-ketel overnemen.
 • LT Infrarood warmtepanelen: bereikt met stralingswarmte een specifiek gebied in de woning. Geschikt voor lokale verwarming.
 • Stadsverwarming: warm water en verwarming zonder gebruik van gas. De warmte wordt gewonnen uit restwarmte van bijv. lokale industrie. In geselecteerde gebieden beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!