Zonneboiler Ankeveen

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

De woning verduurzamen met een zonneboiler in Ankeveen? Middels een zonneboiler systeem maak je duurzaam warm water. Je bespaart ongeveer de helft op je kosten voor warm water. Dit milieuvriendelijke product wordt gekenmerkt door twee onderdelen: natuurlijk een zonnecollector en het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Door middel van onze tool ontdek jij accurate toelichtingen aangaande een zonneboiler kopen in Ankeveen.

zonneboiler systeem installeren in 1244

 • Een zonneboiler is een populaire manier om zelf warm water te produceren.
 • Een doorsnee installatie kost zo’n €4100.
 • Er geldt een subsidie tot wel €800.
 • Een alledaags gezin in Wijdemeren gebruikt 1660 M3 gas. Met een zonneboiler kan dit verbruik worden geminderd met 10%. Oftewel, een flinke geldbesparing van wel €140 op jaarbasis.

ProvincieNoord-Holland
GemeenteWijdemeren
Postcode1244
Netnummer035 (+3135)
Gasverbruik M31660 M3
Stroomverbruik kWh3270 kWh
Gemiddelde energierekening€182,00

Een zonneboiler installateur in Ankeveen vergelijken

Meer dan de helft van een gemiddelde energierekening komt door ons gasverbruik. Voor de verwarming, om te koken en uiteraard voor warm water uit de kraan. Wil jij ook duurzaam warm water met een goedkope zonneboiler? Voorkom gedoe, en ga in zee met een goede zonneboiler installateur in Ankeveen! Door gebruik te maken van de zonneboiler-vergelijker achterhaal je gemakkelijk een goede installateur uit de omgeving. Of bezoek eens het Energieloket van de gemeente Wijdemeren. Of klik door naar Qbis.nl waar je een database treft met ervaren installatiebedrijven uit de buurt. Bijgaand vind je belangrijke zaken.

 • Zorg dat je bij meerdere installateurs een offerte opvraagt. Dit maakt het vergelijken gemakkelijker.
 • Uiteraard is niet alleen de laagste prijs belangrijk. Een goede zonneboiler gaat ten minste 15 tot 20 jaar mee.
 • Check ook op beoordelingen en certificaten en keurmerken. Dit zijn o.a. Zonnekeur, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, KviNL, Solar Keymark, Sterkin.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een speciale zonnecollector maakt slim gebruik van zonlicht om water te verwarmen. De werking is als volgt: In de zonnecollector bevindt zich een bepaalde vloeistof. D.m.v. zonnewarmte kan het wel 90 graden worden. Middels de leidingen volgt de vloeistof zijn weg naar het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Als de zon niet schijnt zal het systeem niet warm genoeg worden. In zo’n geval gebruikt het systeem de naverwarmer (meestal de CV-ketel).

Ik wil de zonneboiler combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Veel mensen vragen om een zonneboilercombi. Dit is sterk in opkomst. Een zonneboiler combiketel is een slimme combi van een HR-ketel met NZ-keurmerk en zonneboiler. De installatie zorgt voor warm tapwater en natuurlijk een warm huis (CV). Dit duurzame systeem wordt gekenmerkt door een pomp, geïntegreerde cv brander, een groot voorraadvat en de benodigde zonnecollectoren. Is er niet genoeg zonne-energie? Op deze momenten springt de CV-brander bij. Zeker toepasbaar op grote woningen met vloerverwarming als hoofdverwarming.

Is deze investering financieel aantrekkelijk?

De zonneboiler is een uitstekende optie voor woningen met een grote vraag naar warm water. Door o.a. lagere prijzen, hoge subsidies, een forse besparing en minder CO-2 uitstoot kiezen mensen voor een zonneboiler plaatsen in Ankeveen. Deze setup is nog energiezuiniger als je het combineert met een lucht-water warmtepomp met zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik nodig?

In de eerste plaats is er ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. De collectors zijn gemiddelde 4 m2, voor de meeste woningen geen probleem. Voldoende plaats dus voor nog enkele zonnepanelen. Let op dat ze niet in elkaars schaduw staan. Verder is er nog het voorraadvat. Deze zijn al gauw 1,20 bij 0,6 meter. Op dit ogenblik zijn er installaties met een voorraadvat achter het knieschot of tegen het plafond.


Prijs van een zonneboiler juni 2024

De verwachte kosten zonneboiler Ankeveen schommelen tussen de €2425 en €4250, inclusief plaatsing. Deze installatie heeft een geschatte levensduur van maximaal 30 jaar. De prijs wordt gebudgetteerd middels het soort zonnecollectoren, de specificaties van het voorraadvat voor warm water, de montage en installatiekosten. Met de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) verreken jij een mooie subsidie. Verderop tref jij hoe dit precies zit.

Wat is de besparing van een zonneboiler?
In het volgende schema vind je voor enkele mogelijkheden de kosten en een raming van de potentiële besparing. Naar gelang je meer warm water verbruikt, dan wordt de investering rendabeler. Ga uit van een verbruik van standaard 50 liter p.p. per dag. Uitgangspunt: een gezin van 4 personen bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Dit komt neer op €135 per jaar (gasprijzen juni 2024). In principe wordt gas nog duurder, de besparing kan over 5 jaar dus nog veel hoger uitvallen

Vat inhoudAantal collectorenGeschatte prijs Besparing p/jaar
100 liter1€2.250 – €2.525€50
100 liter2€2.950 – €3.050€95
200 liter2€3.275 – €3.825€135
300 liter3€4.475 – €5.350€175
zonneboiler-kopen-ankeveen

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek gegevens

  We vragen om adres en contactgegevens. Dan weten we naar wie de productinfo verstuurd mag worden. Binnen een week krijg je een offerte van een erkende installateur uit de buurt.

 2. Voer het huidige energieverbruik in

  Het is handig om boven water te krijgen hoeveel gas & stroomhet huis per jaar nodig heeft. Via het verbruik kan het betreffende bedrijf een voorstel doen voor een bepaald type zonneboiler.

 3. Type huis

  Omschrijf uw woning. Bijvoorbeeld de omvang en staat van isolatie. Belangrijk daarbij is ook het type dak en welke ruimte er op het dak beschikbaar is.

 4. Geef aan wat de wensen zijn

  Waar ben je precies naar op zoek? Gaat het om enkel een zonneboiler aanbieding, of juist een combinatie met zonnepanelen en ketel? Geef aan welke duurzame warmtebronnen voorhanden zijn (dit kan gaan om een warmtepomp).

 5. Prijzen & Offerte opvragen

  Benut indien gewenst het opmerkingenveld, en druk op verstuur. U krijgt binnen afzienbare tijd een offerte op maat afkomstig van een zonneboiler monteur in Ankeveen (montage en onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Zit er subsidie op een zonneboiler?

De Investeringssubsidie duurzame energie is in 2016 ingegaan. Deze mogelijkheid is 2 jaar geleden verbreed. Elke bewoner die aan de slag wil gaan met een zonneboiler-systeem, kan een verzoek indienen. Op de website van RVO is de speciale apparatenlijst geplaatst met een compleet overzicht. Alle apparaten die staan op deze lijst komen in aanmerking voor een subsidie. De subsidies lopen uiteen tussen de €650 tot wel €1325. Hiervoor moet je voldoen aan het volgende:

 • Subsidie vraag je aan nadat het systeem is geïnstalleerd
 • De aankoop was na 1 januari 2016 en de factuur moet op je naam staan
 • Een half jaar na aankoop is de zonneboiler geplaatst

Enkele voorbeelden van zonneboiler subsidie in Ankeveen

 • TechniQ Energy.com (TQE-160L-TW-18HP-15M), vermogen 1025 [KW], €697 subsidie.
 • Hudge (HUDGE SUN SOLARPOWER SPA 58/1800 -30P B100LTR), vermogen 1119 [KW], €761 subsidie.
 • Clima XL BV (Quantum Pro+ PAWT 300 LE-2), vermogen 2027 [KW], €1378 subsidie.

Behalve de landelijke subsidie verschaft de gemeente Wijdemeren een speciale lokale tegemoetkoming. Doorzoek www.wijdemeren.nl voor verdere details of vraag een zonneboiler offerte Ankeveen aan.

Een totaalsysteem met boiler en zonnepanelen?

Voldoende ruimte op je dak? Goed nieuws, want dan is het combineren van zonnepanelen en de zonneboiler echt een prima optie. De zonneboiler regelt het warme tapwater en zorgt voor een aangenaam warm huis (voor het laatste is een zonneboilercombi nodig). Het gasverbruik daalt flink, maar je gaat wel meer elektriciteit gebruiken. Elektriciteit kan je middels zonnepanelen zelfstandig opwekken. Bovendien kan je kiezen voor andere milieubewuste producten. Vaak toegepast samen met een zonneboiler installatie met als effect een gasvrije woning in Ankeveen!

 • Warmtepomp: ontneemt energie via de buitenlucht, water of bodem.
 • Pelletkachel / Pelletketel: zonder gas toch een warme woning. Houtpellets zorgen voor hoge temperaturen. Een pelletketel kan de huidige HR-ketel volledig vervangen.
 • Infrarood warmtepanelen: werkt op basis van stralingswarmte richting een bepaalde plek in je woning. Prima als bijverwarming.
 • Stadsverwarming: duurzame gasloze verwarming en warm water. Het warmtenet maakt slim gebruik van restwarmte van plaatselijke bedrijven. Niet overal beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!