Zonneboiler Wijdemeren

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Een zonneboiler kopen in Wijdemeren? Aan de hand van een zonneboiler systeem genereer je warm water met behulp van de zon. Je bezuinigt grofweg 50% van de energiekosten voor warm water. De installatie kent 2 onderdelen: een zonnecollector op het dak en een warm-water voorraad buffersysteem. Door gebruik te maken van deze website doorzoek jij accurate aanbevelingen die van pas komen bij een zonneboiler kopen in Wijdemeren.

zonneboiler systeem installeren in 1231

 • Een zonneboiler is een slimme manier om zelf warm water te produceren.
 • Prijs: gemiddelde prijs rond €3800.
 • Royale subsidieregeling, tot wel €1700.
 • Een doorsnee huishouden in Wijdemeren stookt 1660 M3 gas. Met een zonneboiler kan dit verbruik worden geminderd met 16%. Dit betekent een flinke geldbesparing van wel €115 op jaarbasis.

ProvincieNoord-Holland
GemeenteWijdemeren
Postcode1231
Netnummer035 (+3135)
Gasverbruik M31660 M3
Stroomverbruik kWh3270 kWh
Gemiddelde energierekening€182,00

Een zonneboiler installateur in Wijdemeren vergelijken

Veruit het grootste deel van van onze maandelijkse energiekosten heeft te maken met gasverbruik. Ten behoeve van verwarming en voor warm water om te wassen en douchen. Besparen op jouw gasverbruik met een goedkope zonneboiler? Voorkom gedoe, en ga in zee met een geschikte zonneboiler installateur in Wijdemeren! Aan de hand van onze vergelijker vind je eenvoudig een geschikte installateur die actief is in jouw plaats. Tevens kun je terecht bij het Energieloket van de gemeente Wijdemeren. Of probeer echteinstallateur.nl voor lijstjes met vakbekwame installatiebedrijven uit de gemeente. Onderstaand ontdek jij diverse aanbevelingen.

 • Ga niet blind voor 1 aanbieder, maar vraag meerdere offertes op. Zo heb je in ieder geval een idee van de prijzen.
 • Neem niet alleen prijs mee in je overweging. Een zonneboiler gaat ten minste 15 tot 20 jaar mee.
 • Houd ook rekening met verhalen van andere klanten en certificaten en keurmerken. Onder andere Zonnekeur, KviNL, VCA, Solar Keymark, Sterkin.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) gebruikt zonne-energie en kan dit uiteindelijk omzetten naar bruikbaar warm water. Dat werkt op de volgende manier: In de zonnecollector zit een buizensysteem met daarin vloeistof. Middels de warmte van de zon wordt een vloeistof verwarmd tot wel 90 graden. Middels het leidingstelsel gaat de warme vloeistof naar een warm-water voorraad buffersysteem. In de winter wordt een minimale / ideale temperatuur onhaalbaar. Geen nood, dan springt de naverwarmer bij (gasgestookte ketel).

Hoe kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Liever een zonneboilercombi? Dit is een interessante optie. De zonneboiler combiketel is een integratie van jouw zonneboiler met een HR-ketel. Deze installatie zorgt voor heet water in huis en natuurlijk een warm huis (CV). Het systeem houdt in: zonnecollectoren, geïntegreerde cv brander, een groot voorraadvat en een pomp. Een periode met weinig zonlicht? In die situatie is de CV-brander nodig. In de eerste plaats eenvoudig toe te passen voor grote woningen die beschikken over vloerverwarming.

Hoe aantrekkelijk is deze investering?

De zonneboiler is bij uitstek geschikt voor huizen die in het dagelijks leven veel warm water gebruiken. Door interessante aanschafprijzen, overheidssubsidie, een mooie besparing op energiekosten en minder uitstoot van CO-2 dienen veel mensen een aanvraag in voor een zonneboiler plaatsen in Wijdemeren. Een zonneboiler is goed te combineren met een innovatieve warmtepomp of zonnepanelen.

Heb ik veel ruimte nodig?

Vanzelfsprekend is er ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. De vlakke plaat / vacuümbuis collectors zijn gemiddelde 4 m2, in de regel is dit dan ook geen probleem. Er blijft dus ruimte om zelf zonne-energie op te wekken. Voorkom dat beide in elkaars schaduw komen. Tevens is er nog het buffervat voor warm tapwater. Deze is tussen de 80 en 300 liter groot. In juni 2024 zijn er constructies met het voorraadvat voor heet water (buffervat) geïntegreerd achter het dak.


Prijs van een zonneboiler juni 2024

De geschatte kosten zonneboiler Wijdemeren variëren tussen €2400 en €3750, met monteren & installeren. Dit systeem heeft een geschatte levensduur van doorgaans 23 tot 27 jaar. De investering wordt bepaald door het soort zonnecollectoren, de inhoud van een warm-water buffervat, het onderhoud en de installatie prijzen. Via de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) is er vaak ruimte voor een interessante subsidie. In het volgende kopje vind je meer specificaties.

Hoeveel kan ik besparen met een zonneboiler?
In de onderstaande weergave check jij voor meerdere gevallen de geschatte kosten en een schatting van de besparing. Hoe groter het verbruik van warm water, dan wordt de investering rendabeler. Houd rekening met een verbruik van 50 liter water per dag, per bewoner. Experts zeggen vaak: een familie met 4 personen bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Dit komt neer op €90 per 12 maanden (gasprijzen juni 2024). De prijs voor gas neemt toe, de besparing kan over 5 jaar dus nog veel hoger uitvallen

Inhoud vatHoeveelheid collectorenRealistische kostenBesparing per jaar
100 liter1€2.100 – €2.650€60
100 liter2€2.775 – €3.075€75
200 liter2€3.225 – €3.975€130
300 liter3€4.425 – €5.200€185
zonneboiler-kopen-wijdemeren

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  Dit zijn naam + contactgegevens (mail en evt. telefoon). Hierdoor is het voor ons duidelijk naar wie de productinfo verstuurd moet worden. Je krijgt z.s.m. een offerte van een plaatselijke installateur.

 2. Energieverbruik invullen

  Het is noodzakelijk om na te gaan hoeveel elektriciteit & gas er verbruikt wordt. Aan de hand van het verbruik kan het betreffende bedrijf een persoonlijk advies aanbieden.

 3. Soort huis

  Vul in wat voor soort huis u heeft. Bijvoorbeeld leefruimte (m2) en wat er aan isolatie is gedaan. Belangrijk daarbij is ook wat voor dak het huis heeft en de aanwezige ruimte op het dak (in m2).

 4. Geef duidelijk aan wat u wilt

  Waar ben je precies naar op zoek? Ben je in eerste instantie op zoek naar een zonneboiler aanbieding, of wellicht een combi met ketel en zonne-energie? Schets tevens welke alternatieve energiesystemen er geplaatst zijn (bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Verschillende offertes vergelijken

  Completeer het aanvraagformulier eventueel met een opmerking, en druk op verstuur. U ontvangt zeer binnenkort een persoonlijke offerte via een zonneboiler monteur in Wijdemeren (onderhoud en montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Wat zijn de voorwaarden van de subsidieregeling?

Per 2016 is er de ISDE-subsidie. Dit is in 2017 verbreed. Elke huizenbezitter die een zonneboiler-systeem plaatst of laat plaatsen, heeft hier recht op. Via het RVO platform staat een database / apparatenlijst met toegewezen modellen. Alle merken die daarin genoemd worden doen mee met de regeling. De subsidies lopen al gauw op van €950 tot €1650. Er gelden een aantal voorwaarden:

 • Subsidie vraag je aan nadat het systeem is geïnstalleerd
 • Systeem is gekocht na 1 januari 2016 en er is een betaalbewijs
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop worden geïnstalleerd

Enkele voorbeelden van zonneboiler subsidie in Wijdemeren

 • Solarbayer (PremiumPlus 2.86 CU Paket 2 + SKL 400), vermogen 2096 [KW], €1425 subsidie.
 • Vaillant (VPS 800 VPM 20 3 x VFK 155 H), vermogen 3233 [KW], €2198 subsidie.
 • ReHeat B.V (Heetwatersysteem – 150L 2-24 HPC), vermogen 2266 [KW], €1541 subsidie.

Naast de reeds besproken subsidieregeling levert de gemeente Wijdemeren mogelijk nog een extra vergoeding. Zie www.wijdemeren.nl voor verdere details of vraag een zonneboiler offerte Wijdemeren aan.

Combineer een boiler met zonnepanelen

Heb jij een groot dakoppervlak? In dat geval is een zonneboiler met zonnepanelen combineren zeker te overwegen. De zonneboiler voorziet jou van “gratis” warm water en zorgt voor de aansturing van de verwarming (de verwarming gebeurt alleen bij een zonneboiler-combi). Je bespaart veel gas, maar je verbruikt wel meer stroom. De stroom kan je met zonnepanelen zelf genereren. Tevens kan je kiezen voor andere milieubewuste producten. Vaak toegepast samen met een zonneboiler installatie wat resulteert in een gasvrije woning in Wijdemeren!

 • Warmtepomp: ontneemt warmte uit onder andere de buitenlucht of bodem.
 • Pelletkachel & Pelletketel: zonder gas toch een warme woning. Je gebruikt daarvoor speciale houtpellets. Kan functioneren binnen het CV systeem.
 • Infrarood panelen: verwarmt d.m.v. stralingswarmte een specifieke plek in het huis. Niet geschikt als hoofdverwarming.
 • Stadsverwarming: volledig van het gas af. De warmte wordt gewonnen uit restwarmte van o.a. plaatselijke bedrijven. Helaas niet in heel Nederland mogelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente