Zonneboiler Hilversum

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Meer weten over een zonneboiler in Hilversum? Geholpen door een zonneboiler systeem maak je duurzaam warm water. Je bespaart pakweg de helft van de energiekosten voor warm water. Dit milieuvriendelijke systeem bestaat in de basis uit twee delen: de zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)en een warm-water voorraad buffersysteem. Met behulp van deze website ontdek je praktische toelichtingen die van dienst kunnen zijn bij een zonneboiler kopen in Hilversum.

zonneboiler systeem installeren in 1201

 • Een zonneboiler is een ideale manier om zelf je warmte tapwater te genereren.
 • Prijsindicatie gemiddelde set: €3200.
 • De subsidies lopen op tot €950.
 • Een doorsnee huishouden in Hilversum gebruikt 1430 M3 gas. Een zonneboiler verlaagt het gasverbruik met wel 10%. Dit draait uit op een flinke geldbesparing van wel €140 op jaarbasis.

ProvincieNoord-Holland
GemeenteHilversum
Postcode1201
Netnummer035 (+3135)
Gasverbruik M31430 M3
Stroomverbruik kWh2730 kWh
Gemiddelde energierekening€155,00

Een zonneboiler installateur in Hilversum vergelijken

Een steeds groter deel van van onze maandelijkse energiekosten is puur gasverbruik. Voor de centrale verwarming en voor warm water om te wassen en douchen. Wil jij ook besparen met een goedkope zonneboiler? Voorkom een kater achteraf, en kies altijd een professionele zonneboiler installateur in Hilversum! Middels de zonneboiler-vergelijker tref je simpel en snel een erkende installateur die werkt in jullie regio. Ook kun je info verkrijgen via het speciale Energieloket van de gemeente Hilversum. Of surf naar echteinstallateur.nl voor een database met professionele installateurs uit de gemeente. In onderstaande box achterhaal je een aantal tips.

 • Vraag altijd 2 of meer offertes op. Zo heb je altijd een referentie.
 • Neem niet alleen prijs mee in je overweging. Een dergelijke installatie moet namelijk wel een tijdje (circa 20 jaar) meegaan.
 • Kijk goed na ervaringen van anderen en vraag of het bedrijf is gecertificeerd. Bekijk eens Zonnekeur, Solar Keymark, KviNL, VCA, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)maakt gebruik van de warmte van de zon om warm tapwater te realiseren. De werking van het systeem: De zonnecollector bevat een speciaal soort vloeistof. D.m.v. zonnewarmte vind verhitting van een vloeistof plaats (tot 90 graden). Aan de hand van het buizensysteem wordt de vloeistof getransporteerd naar het buffervat. Wanneer de zon amper schijnt wordt de benodigde temperatuur niet bereikt. In dat geval gebruikt het systeem de naverwarmer (standaard centrale verwarming).

De CV-ketel combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Liever een zonneboilercombi? Dit is geen probleem. Een zonneboiler combiketel is een combi van een HR-ketel met NZ-keurmerk en zonneboiler. Deze duurzame installatie kan benut worden voor jouw sanitaire water en aangename temperaturen (CV). Dit duurzame product wordt gevormd door een groot voorraadvat, een pomp, zonnecollectoren en een geïntegreerde cv brander. Is er sprake van beperkt zonlicht? In zo’n geval is de CV-brander nodig. In de eerste plaats relevant voor huishoudens van minimaal 4 mensen die beschikken over vloerverwarming.

Is deze investering financieel aantrekkelijk?

De zonneboiler is aantrekkelijk voor huizen die veel warm water uit de kraan halen. Vanwege interessante aanschafprijzen, overheidssubsidie, de potentiële gasbesparing en beperkte CO-2 uitstoot kiezen mensen voor een zonneboiler plaatsen in Hilversum. Zo’n systeem werkt ook uitstekend in combinatie met een innovatieve warmtepomp plus zonnepanelen.

Hoeveel ruimte is er noodzakelijk?

Allereerst moet er voldoende gelegenheid zijn zonnecollectors te plaatsen. De heat pipes of de vlakke plaat collectors kunnen 4 of 5 m2 groot zijn, dat valt dus best wel mee. Voldoende plaats dus voor nog enkele zonnepanelen. Controleer goed of er niets in de schaduw staat. In aanvulling daarop is er nog het voorraadvat voor warm water. De omvang van zo’n vat ligt tussen de 80 en 300 liter. Op dit moment zijn er oplossingen het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater verwerkt op het dak.


Prijs van een zonneboiler juni 2024

De recente kosten zonneboiler Hilversum liggen tussen de €2675 en €3700, met installatie. Het product heeft een typische levensduur van om en nabij de 25 jaar. De totaalprijs kan men berekenen met het aantal zonnecollectors, de eigenschappen van het voorraadvat, en de kosten voor plaatsing en onderhoud. Middels de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) verreken jij een duurzaamheidssubsidie. Hierna lees je een nadere toelichting.

Hoeveel kan ik besparen met een zonneboiler?
In de tabel hieronder tref je voor een aantal gevallen de kostprijzen en besparing op jaarniveau. Hoe meer warm water je verbruikt, hoe korter de terugverdientijd. Een gemiddeld huishouden heeft een verbruik van dagelijks 50 liter per dag (p.p). In principe is het zo: een gezin van 4 personen bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Dit komt neer op €95 per jaar (gasprijzen juni 2024). Men verwacht dat gas duurder wordt, de besparing kan over 5 jaar dus nog veel hoger uitvallen

Inhoud voorraadvatHoeveelheid collectorenGeschatte kosten Besparing (jaarlijks)
100 liter1€2.300 – €2.550€70
100 liter2€2.825 – €3.150€100
200 liter2€3.200 – €3.950€140
300 liter3€4.425 – €5.050€175
zonneboiler-kopen-hilversum

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  In de basis zijn dit jouw adres, naam en contactgegevens. Zodanig is het duidelijk naar wie de productinfo verstuurd mag worden. Je ontvangt binnen een paar dagen een offerte van een installatiebedrijf uit de buurt.

 2. Stroom- en gasverbruik invullen

  Het is belangrijk om een indicatie te hebben van hoeveel elektra + gas er in het huishouden gebruikt wordt. Middels deze data kan de vakman een voorstel op maat bieden.

 3. Beschrijf de woning

  Wat voor soort huis heeft u. Wat belangrijk is zijn woonoppervlak en of de woning goed geïsoleerd is. Vergeet ook niet aan te geven wat voor dak u heeft en hoeveel ruimte er op het dak is.

 4. Geef aan wat de wensen zijn

  Wat heb je precies in gedachten? Wil je aan de slag met enkel een zonneboiler aanbieding, of mogelijk een zonneboilercombi die samenwerkt met de HR-ketel? Schets tevens welke CO-2 besparende producten er beschikbaar zijn (denk aan zaken zoals een warmtepomp).

 5. Verschillende offertes vergelijken

  Completeer het aanvraagformulier eventueel met een opmerking, en druk op de versturen-knop. Je krijgt snel een maatwerk offerte afkomstig van een zonneboiler monteur in Hilversum (montage en onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe werkt de subsidieregeling?

Met ingang van 2016 kan men gebruik maken van de ISDE-regeling. Deze subsidie is recentelijk verder verruimd. Elke huizenbezitter die een zonneboiler-systeem op het dak wil, komt in aanmerking. Op de site van RVO staat een database / apparatenlijst met alle merken en modellen. Alle systemen die worden genoemd zijn gekeurd en doen mee met de subsidieregeling. De subsidies wisselen tussen de €675 tot €1525. Er zijn een paar zaken waar je rekening mee moet houden:

 • Subsidie-aanvragen mogen nooit vooraf worden ingediend
 • De zonneboiler is na 1 januari 2016 gekocht en de factuur moet op je naam staan
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop geplaatst zijn

Mogelijkheden voor zonneboiler subsidie in Hilversum

 • Enerqy Master (EM-TWL zonneboiler TPW + CV 60T/KER500L-1), vermogen 3039 [KW], €2067 subsidie.
 • LinkedSun (KISS Solar 2xHP30 + 500L), vermogen 2684 [KW], €1825 subsidie.
 • ReHeat B.V (Heetwatersysteem – 500L 1-30 HPC), vermogen 2026 [KW], €1378 subsidie.

Naast de welbekende ISDE-subsidie van het RVO faciliteert de gemeente Hilversum een speciale duurzaamheidslening of regeling. Zie www.hilversum.nl voor praktsiche info of vraag een zonneboiler offerte Hilversum aan.

Een combinatie met zonnepanelen?

Is je dak groot genoeg? In dat geval is het combineren van een zonneboiler met zonnepanelen een uitstekende optie. De zonneboiler gebruik je voor het warme tapwater en voorziet jou van een verwarmde woning (in het geval van een een zonneboiler combi). Je gaat veel minder gas verbruiken, maar je verbruikt meer kWh stroom. Je stroom kan je zelf genereren met zonnepanelen. Bovendien zijn er nog flink wat duurzame opties waar je uit kunt kiezen. Uitstekend te gebruiken in combinatie met een zonneboiler installatie wat zorgt voor een gasvrije woning in Hilversum!

 • Een warmtepomp: onttrekt warmte uit o.a. ventilatie en bodemwater.
 • Pelletketel / Pelletkachel: geen gas en toch een aangenaam verwarmd huis. Je stookt op houtpellets. Mogelijkheid om aan te sluiten op de CV installatie.
 • LT Infrarood warmtepanelen: faciliteert warmte middels straling op een specifieke plek in het huis. Meestal gebruikt voor bijverwarming.
 • Stadsverwarming: warm water en verwarming zonder gebruik van gas. Restwarmte in samenwerking met productiebedrijven. Helaas niet in heel Nederland mogelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!