Zonneboiler Waterland

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Geïnteresseerd in een zonneboiler in Waterland? Door gebruik te maken van een zonneboiler systeem heb je duurzaam warm water. Je bezuinigt grofweg 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Het systeem kent 2 aspecten: natuurlijk een zonnecollector en het buffervat t.b.v. verwarmd water. Middels deze website check jij uitgebreide informatie die van pas komen bij een zonneboiler kopen in Waterland.

zonneboiler systeem installeren in 1153

 • Een zonneboiler is een ideale manier om jouw sanitaire water gratis te verwarmen.
 • De gemiddelde kosten bedragen €4300.
 • Subsidies lopen op tot wel €700.
 • Een gemiddeld huishouden in Waterland gebruikt 1520 M3 gas. Een zonneboiler kan het gasverbruik minderen met 13%. Dit betekent een aantrekkelijke kostenbesparing tot €90 per jaar.

ProvincieNoord-Holland
GemeenteWaterland
Postcode1153
Netnummer020 (+3120)
Gasverbruik M31520 M3
Stroomverbruik kWh3060 kWh
Gemiddelde energierekening€168,00

Een zonneboiler installateur in Waterland vergelijken

Zo’n 60 – 70% van onze energierekening komt voort uit gasverbruik. Voor de basisverwarming en om water op te warmen. Ook zo’n innovatieve en goedkope zonneboiler op je dak? Kom niet voor verrassingen te staan, en kies altijd een betrouwbare zonneboiler installateur in Waterland! Aan de hand van onze tool ontdek je verrassend eenvoudig een goede installateur in jouw eigen regio. En andere mogelijkheid is het speciale Energieloket van de gemeente Waterland. Of surf naar Qbis.nl of Kvinl.nl voor een schema met vakbekwame installatiebedrijven in de buurt. Onderstaand bekijk jij verschillende tips.

 • Vraag bij ten minste 2 bedrijven een offerte op. Zo heb je in ieder geval een idee van de prijzen.
 • Ga niet perse voor de laagste prijs. Een systeem moet ongeveer 15 jaar meegaan.
 • Controleer ook op klantervaringen en certificaten en keurmerken. Dit zijn o.a. Zonnekeur, Sterkin, KviNL, VCA, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector gebruikt zonne-energie om warm tapwater te realiseren. De werking is als volgt: In de zonnecollector zit een speciale vloeistof. Aan de hand van zon warmte kan het wel 90 graden worden. Via het leidingstelsel wordt deze warmte overgebracht naar het buffervat voor warm tapwater. In de herfst en winter wordt de benodigde temperatuur niet bereikt. Dan dan doet de installatie een beroep op de naverwarmer (meestal de CV-ketel).

Hoe kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Veel mensen vragen om een zonneboilercombi. Dit is een interessante optie. De dergelijke zonneboiler combiketel is een integratie van een normale HR-ketel en de zonneboiler. Dit milieuvriendelijke systeem is toepasbaar voor het warme water en natuurlijk een warm huis (CV). Het product houdt in: zonnecollectoren, een pomp, geïntegreerde cv brander en een buffervat. Is er een gebrek aan zonne-energie? Op deze momenten regelt de CV-brander de rest. In de basis aantrekkelijk voor grote woningen met vloerverwarming / lage temperatuur radiatoren.

Is het een interessante investering voor mij?

De zonneboiler wordt aangeraden voor mensen met een hoog warmwater-gebruik. Dankzij aantrekkelijke prijzen, aantrekkelijke subsidie, een significante afname van het gasverbruik en minder CO-2 uitstoot willen meer en meer consumenten een zonneboiler plaatsen in Waterland. Dit apparaat is goed te combineren met een slimme warmtepomp met zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik ongeveer nodig?

Allereerst is het belangrijk dat er zonnecollectors op het dak passen. De vlakke plaat / vacuümbuis collectors kunnen 4 of 5 m2 groot zijn, een gemiddeld dak kan dit gemakkelijk aan. Zonnepanelen kunnen gelegd worden op de vrije meters. Houd er rekening mee dat de panelen of collectors niet overschaduwd worden. Uiteraard is er nog het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Doorgaans heeft zo’n vat een volume van 250 – 300 liter. In juli 2024 zijn er systemen met een voorraadvat verwerkt op het dak.


Prijs van een zonneboiler juli 2024

De meest recente kosten zonneboiler Waterland vinden we terug ergens tussen de €2925 en €3050, met installatie. Het product hoort mee te gaan voor gewoonlijk 25 jaar. De investering wordt bepaald door de aard van de zonnecollectoren, de eigenschappen van het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater, en de installatie- plus onderhoudskosten. Door gebruik te maken van ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) krijg je mogelijk een tegemoetkoming vanuit de overheid. Op deze pagina bekijk jij hoe dit precies zit.

Bespaar ik veel geld met een zonneboiler?
Hierna vind je voor enkele situatiesde geschatte prijs en besparing op jaarniveau. Hoe groter het verbruik van warm water, hoe interessanter de besparing. Een regulier huishouden verbruikt plus minus 50 liter per bewoner (per dag). In principe is het zo: een familie bestaande uit 4 personen bespaart de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Je komt uit op €115 per jaar (gasprijzen juli 2024). De prijs voor gas neemt toe, de kans is groot dat de besparing over 3 jaar nog ruimer is.

Inhoud vatAantal collectorenVerwachte prijsBesparing (jaarlijks)
100 liter1€2.050 – €2.500€55
100 liter2€2.875 – €3.175€100
200 liter2€3.200 – €3.800€130
300 liter3€4.500 – €5.250€160
zonneboiler-kopen-waterland

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  Dit zijn jouw naam, en hoe we contact kunnen opnemen. Zo is het helder naar wie de specificaties verstuurd zal worden. Je ontvangt een offerte van een regionaal/lokaal installatiebedrijf.

 2. Gas- en elektriciteitsverbruik invullen

  Het is handig om een indicatie te hebben van hoeveel gas en elektra er verbruikt wordt. Met behulp van deze data kan de installateur bepalen welke installatie geschikt is.

 3. Beschrijf de woning

  Wat voor soort huis heeft u. Denk aan de grootte en wat er aan isolatie is gedaan. Vul dit ook aan met aan te geven wat voor dak u heeft en hoeveel ruimte er op het dak is.

 4. Specificeer uw wensen

  Geef aan wat precies de behoefte is. Wil je een prijsopgaaf voor puur een zonneboiler aanbieding, of soms een combinatie-systeem dat samenwerk met CV-ketel en zonnepanelen? Vertel ook welke CO-2 besparende producten er in jouw huis staan (denk dan aan bijv. een warmtepomp).

 5. Vergelijk offertes

  Completeer het aanvraagformulier eventueel met een opmerking, en dien de aanvraag definitief in. Je krijgt binnen een week een gespecificeerde offerte afkomstig van een zonneboiler monteur in Waterland (onderhoud + montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoeveel subsidie ontvang ik?

De Investeringssubsidie duurzame energie is in 2016 ingegaan. Deze subsidie is recent verder verhoogd. Elke huizenbezitter die aan de slag wil gaan met een zonneboiler-systeem, kan hiervan gebruik maken. Op de site van RVO staat een totaaloverzicht (apparatenlijst) met beschikbare modellen. Alle merken die benoemd worden zijn geschikt voor aanvraag van subsidie. De subsidies schommelen tussen de €950 tot €1725. Er zijn een paar zaken waar je rekening mee moet houden:

 • Vraag de subsidie aan nadat het systeem is gemonteerd
 • Systeem is gekocht na 1 januari 2016 en de factuur is voldaan
 • Een half jaar na aankoop is de zonneboiler geplaatst

Een aantal voorbeelden van zonneboiler subsidie in Waterland

 • Solarbayer (PremiumPlus 2.86 AL Paket 3 + WP 500), vermogen 2202 [KW], €1497 subsidie.
 • Vaillant (VPS 500 VPM 20 4 x VFK 155 H), vermogen 337 [KW], €2292 subsidie.
 • ReHeat B.V (Heetwatersysteem – 150L 1-30 HPC), vermogen 1960 [KW], €1333 subsidie.

Behalve de subsidie van het RVObiedt de gemeente Waterland wellicht nog een lening of tegemoetkoming. Ga naar www.waterland.nl voor aanvullende info of vraag een zonneboiler offerte Waterland aan.

Kan ik het combineren met zonnepanelen?

Is het dak geschikt voor plaatsing? In dat geval zijn zonnepanelen met een zonneboiler combineren zeker te overwegen. De zonneboiler voorziet jou van “gratis” warm water en zorgt voor een verwarmde woning (dit laatste alleen bij een zonneboiler-combi). Het aardgasverbruik zal nu fors dalen, maar je verbruikt meer kWh stroom. De elektriciteit kan je relatief goedkoop zelf opwekken met zonnepanelen. Verder zijn er nog allerlei duurzame warmtebronnen. Uitstekend te gebruiken in combinatie met een zonneboiler installatie met als effect een gasvrije woning in Waterland!

 • De warmtepomp: ontneemt energie uit onder andere de directe omgeving.
 • Pelletkachel / Pelletketel: geen gas en toch een aangenaam verwarmd huis. Het systeem draait op speciale houtpellets. Kan ook als moederhaard als stand-alone CV fungeren.
 • Infrarood panelen: bereikt met stralingswarmte een klein gedeelte van een kamer. Meestal gebruikt voor bijverwarming.
 • Stadsverwarming: duurzame gasloze verwarming en warm water. Het warmtenet maakt slim gebruik van restwarmte van bijv. een industrieterrein. Niet overal beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente