Zonneboiler Uitdam

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Op zoek naar een zonneboiler in Uitdam? Middels een zonneboiler systeem maak je warm water met behulp van de zon. Je bezuinigt pakweg de helft van de energiekosten voor warm water. Dit milieuvriendelijke product kent twee delen: de zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) en een voorraadvat voor warm water. Via onze vergelijker vind je bruikbare info die ondersteuning bieden bij een zonneboiler kopen in Uitdam.

zonneboiler systeem installeren in 1154

 • Een zonneboiler is een interessante manier om jouw sanitaire water gratis te verwarmen.
 • De gemiddelde kosten bedragen €4300.
 • Royale subsidieregeling, tot wel €1750.
 • Een doorsnee gezin in Waterland verbruikt 1520 M3 gas. Dankzij een zonneboiler kan dit worden gereduceerd met 18%. Dit houdt in een aantrekkelijke kostenbesparing tot €95 per jaar.

ProvincieNoord-Holland
GemeenteWaterland
Postcode1154
Netnummer020 (+3120)
Gasverbruik M31520 M3
Stroomverbruik kWh3060 kWh
Gemiddelde energierekening€168,00

Een zonneboiler installateur in Uitdam vergelijken

Het leeuwendeel van de jaarlijkse energiekosten komt voort uit gasverbruik. Voor de centrale verwarming en om water op te warmen. Lijkt het jou wat, zo’n goedkope zonneboiler? Voorkom teleurstellingen, en kies voor een professionele zonneboiler installateur in Uitdam! Middels deze pagina tref je probleemloos een erkende installateur werkzaam in jouw omgeving. Informeer ook eens bij het Energieloket in de gemeente Waterland. Of ga naar de website Qbis.nl voor actuele overzichten met vakbekwame installateurs in de regio. In de volgende paragraaf ontdek jij verschillende tips.

 • Vraag bij meer dan 1 installateur een offerte op. Dit biedt een sterkere onderhandelingspositie.
 • Kies niet blind voor de goedkoopste. Een dergelijke installatie wordt geacht om 20 jaar mee te gaan.
 • Controleer ook op recensies en certificering. Bekijk eens Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Zonnekeur, KviNL, Sterkin, VCA.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector maakt gebruik van de warmte van de zon en kan dit uiteindelijk omzetten naar bruikbaar warm water. Dat werkt op de volgende manier: In de zonnecollector zit een speciale vloeistof. Via warm zonlicht kan deze temperatuur oplopen tot liefst 90 graden. Door het buizensysteem gaat de warme vloeistof naar een warm-water voorraad buffersysteem. Als de zon niet schijnt haalt het water niet de gewenste temperatuur. Geen nood, dan kan de naverwarmer dit compenseren (meestal de CV-ketel).

Zonneboiler combineren met CV-ketel, is dat mogelijk?

Liever een zonneboilercombi? Dit is geen probleem. Zo’n zonneboiler combiketel is een slimme combi van jouw zonneboiler met een HR-ketel. Deze duurzame installatie zorgt voor het warme water en een warme woning. Dit milieuvriendelijke product bestaat uit een pomp, zonnecollectoren, geïntegreerde cv brander en een buffervat. Is er niet genoeg zonne-energie? In een dergelijke situatie kan de CV-brander de benodigde warmte bieden. In de basis relevant voor huishoudens van minimaal 4 mensen met vloerverwarming.

Hoe interessant is deze investering?

De zonneboiler is een uitstekende optie voor mensen die veel warm water gebruiken. Als gevolg van lagere prijzen, aanlokkelijke subsidies, een forse besparing en minder CO-2 uitstoot zien we een sterke trend in een zonneboiler plaatsen in Uitdam. Deze setup kan nog duurzamer zijn i.c.m. een speciale warmtepomp en zonnepanelen.

Heb ik veel ruimte nodig?

In de eerste plaats moet er voldoende gelegenheid zijn zonnecollectors te plaatsen. De vacuümbuis of vlakke plaat collectors zijn niet heel groot (max 5 m2), dat valt dus best wel mee. Zo blijft er ruimte over voor zonnepanelen. Let op dat ze niet in elkaars schaduw staan. Ook plaatsen ze ook het voorraadvat voor warm water. Deze hebben een inhoud van 100 – 300 liter. Tegenwoordig zijn er installaties met het voorraadvat geïnstalleerd aan de binnenkant van het dak.


Prijs van een zonneboiler juni 2024

De recente kosten zonneboiler Uitdam schommelen tussen de €2475 en €3250, inclusief installeren. Dit milieuvriendelijke systeem hoort mee te gaan voor om en nabij de 25 jaar. De feitelijke prijs komt tot stand door de aard van de zonnecollectoren, de omvang vanhet buffersysteem t.a.v. warm-tapwater, de plaatsingskosten en onderhoud. Met het toepassen van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) heeft u wellicht recht op een interessante subsidie. Verderop lees je meer specificaties.

Bespaar ik veel geld met een zonneboiler?
Hieronder bekijk jij voor velerlei voorbeeldsituaties de kostprijs en de bijbehorende jaarlijkse besparing. Hoe hoger je verbruik van het warme water, hoe korter de terugverdientijd. Gemiddeld gezien is het verbruik 50 liter water per dag, per bewoner. We hanteren standaard: een familie bestaande uit 4 personen bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Dat is +/- €60 per 12 maanden (gasprijzen juni 2024). De komende jaren zal gas duurder worden, dus de besparing neemt de komende jaren toe.

Inhoud buffervatAantal collectorenGemiddelde prijsBesparing (jaarlijks)
100 liter1€2.150 – €2.575€60
100 liter2€2.800 – €3.125€105
200 liter2€3.125 – €3.900€125
300 liter3€4.400 – €5.300€190
zonneboiler-kopen-uitdam

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  Dit zijn naam, adres + contactgegevens. Zo weten we naar wie de info verzonden mag worden. Je krijgt z.s.m. een offerte van een landelijke of lokale installateur.

 2. Gas- en elektriciteitsverbruik invullen

  Het is makkelijk om een indicatie te hebben van hoeveel elektriciteit en gas het huis per jaar nodig heeft. Aan de hand van deze informatie kan de vakman inschatten welk systeem bij jou past.

 3. Huistypering

  Beschrijf de woning. Wat belangrijk is zijn de inhoud en staat van isolatie. Wat we ook graag willen weten is het type dak en het oppervlakte van het dak in M2.

 4. Geef aan wat de wensen zijn

  Hoe wil je dat het systeem gaat werken? Wil je alleen een zonneboiler aanbieding, of soms een zonneboilercombi die samenwerkt met de HR-ketel? Omschrijf daarnaast of er ook andere duurzame energiebronnen aanwezig zijn (vaak gaat het om een warmtepomp).

 5. Vraag offertes aan

  Vul opmerkingen in het betreffende veld in, en druk op de versturen-knop. Je krijgt zeer binnenkort een gespecificeerde offerte via een zonneboiler monteur in Uitdam (onderhoud + montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoeveel subsidie ontvang ik?

De Investeringssubsidie duurzame energie is in 2016 ingegaan. Dit is 2 jaar geleden verder verruimd. Iedere consument die een zonneboiler-systeem op het dak wil, komt in aanmerking. Op de site van RVO staat een apparatenlijst met daarin alle modellen. Alle merken die benoemd worden doen mee met de regeling. De subsidies lopen uiteen tussen de €575 tot wel €1850. Let op de volgende regels:

 • Subsidie vraag je aan nadat het systeem is geïnstalleerd
 • De aankoop vond plaats na 1 januari 2016 en de factuur moet op je naam staan
 • De periode tussen aankoop en installatie is niet langer dan 6 maanden

Meerdere opties voor zonneboiler subsidie in Uitdam

 • Green energy (San & CV 500 – 48), vermogen 3166 [KW], €2153 subsidie.
 • TWL Technology GmbH (CALORSOL HLK20-5 + KER800), vermogen 3114 [KW], €2118 subsidie.
 • Clima XL BV (Quantum Pro 300 LE-2), vermogen 1437 [KW], €977 subsidie.

Behalve de landelijke subsidie geeft de gemeente Waterland een speciale duurzaamheidslening of regeling. Zie www.waterland.nl voor meer informatie of vraag een zonneboiler offerte Uitdam aan.

Een totaalsysteem met boiler en zonnepanelen?

Ontbreekt het niet aan ruimte op je dak? In deze situatie de zonneboiler met zonnepanelen combineren een uitstekende optie. De zonneboiler regelt het warme tapwater en zorgt voor een verwarmde woning (als je kiest voor een zonneboiler combi). Het resultaat is een lager gasverbruik, maar je verbruikt wel meer stroom. Deze stroom kan je met zonnepanelen zelf genereren. Daarbij zijn er meer milieuvriendelijke alternatieven beschikbaar. Deze werken goed samen met een zonneboiler installatie met het oog op een gasvrije woning in Uitdam!

 • Een warmtepomp: onttrekt energie door gebruik te maken van de omgeving.
 • Pelletketel / Pelletkachel: geen gas en toch een aangenaam verwarmd huis. Het systeem draait op speciale houtpellets. Een pelletketel kan de huidige HR-ketel volledig vervangen.
 • LT Infrarood warmtepanelen: voorziet in een aangename warmte in een bepaalde plek in je woning. Geschikt voor lokale verwarming.
 • Stadsverwarming: duurzame gasloze verwarming en warm water. Maakt gebruik van restwarmte van o.a. een industrieterrein. Helaas niet in heel Nederland mogelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!