Zonneboiler Katwoude

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Geïnteresseerd in een zonneboiler in Katwoude? Met behulp van een zonneboiler systeem heb je feitelijk gratis warm water. Je bespaart pakweg de helft van de energiekosten voor warm water. Het systeem kent 2 onderdelen: de zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)en het buffervat t.b.v. verwarmd water. Dankzij deze website vind jij samengestelde details die helpen bij een zonneboiler kopen in Katwoude.

zonneboiler systeem installeren in 1145

 • Een zonneboiler is een ideale manier om thuis je kraanwater te verwarmen.
 • De gemiddelde kosten bedragen €4100.
 • De subsidies lopen op tot €950.
 • Een standaard woning in Waterland verbruikt 1520 M3 gas. Een zonneboiler kan het gasverbruik minderen met 16%. Dit draait uit op een mogelijk besparing van wel €85 op jaarbasis.

ProvincieNoord-Holland
GemeenteWaterland
Postcode1145
Netnummer0299 (+31299)
Gasverbruik M31520 M3
Stroomverbruik kWh3060 kWh
Gemiddelde energierekening€168,00

Een zonneboiler installateur in Katwoude vergelijken

Het belangrijkste deel van onze energierekening is puur gasverbruik. Ten behoeve van verwarming en voor warm tapwater. Ook zo’n innovatieve en goedkope zonneboiler op je dak? Zorg dat je niet teleurgesteld raakt, en zoek naar een goede zonneboiler installateur in Katwoude! Door gebruik te maken van zonneboilerrevolutie.nl tref je snel een professionele installateur uit de omgeving. Je kunt ook navraag doen bij het Energieloket van de gemeente Waterland. Of klik door naar de website kvinl.nl voor informatie over professionele installateurs uit jullie streek. In onderstaande box ontdek jij enkele adviezen.

 • Beperk je niet tot de offerte van 1 installateur. Zo heb je altijd een referentie.
 • Kijk verder dan alleen prijs. Zo’n systeem moet een levensduur van minimaal 15 jaar hebben.
 • Controleer ook op recensies en certificering. Zoals bijv. Zonnekeur, Sterkin, Solar Keymark, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, KviNL.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een speciale zonnecollector maakt gebruik van de zonnewarmte en kan dit uiteindelijk omzetten naar bruikbaar warm water. Dat werkt op de volgende manier: De zonnecollector bestaat uit een buizensysteem met daarin een vloeistof. Middels de warmte van de zon vind verhitting van een vloeistof plaats (tot 90 graden). Via het buizensysteem gaat de warme vloeistof naar het buffervat. Als de zon niet schijnt zal het systeem niet warm genoeg worden. In dat geval gebruikt het systeem de naverwarmer (standaard centrale verwarming).

Ik wil de zonneboiler combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Zoek jij een zonneboilercombi? Dat is mogelijk. Zo’n zonneboiler combiketel is een slimme combi van een HR-ketel met NZ-keurmerk en zonneboiler. De installatie regelt je watervoorziening en de centrale verwarming. Dit duurzame systeem wordt gekenmerkt door geïntegreerde cv brander, zonnecollectoren, een pomp en een geïntegreerde cv brander. Is er sprake van beperkt zonlicht? In die situatie is de CV-brander nodig. Met name toegepast door grotere huizen die vloerverwarming gebruiken.

Is het een interessante investering voor mij?

De zonneboiler wordt aangeraden voor consumenten die veel warm water gebruiken. Omwille van dalende prijzen, aanlokkelijke subsidies, een betaalbare energienota en minder uitstoot van CO-2 neemt de interesse toe in een zonneboiler plaatsen in Katwoude. Deze setup kan nog duurzamer zijn i.c.m. een warmtepomp installatie of zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik ongeveer nodig?

In de basis heb je ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. De collectors (ook wel heat pipes genoemd) kunnen 4 of 5 m2 groot zijn, dit kunnen de meeste daken wel kwijt. Zonnepanelen kunnen gelegd worden op de vrije meters. Controleer goed of er niets in de schaduw staat. Uiteraard is er nog een voorraadvat. Deze is tussen de 80 en 300 liter groot. Vandaag kan men ook kiezen voor een warm-water voorraad buffersysteem die op de daken worden gemonteerd.


Prijs van een zonneboiler juni 2024

De meest recente kosten zonneboiler Katwoude komen gemiddeld uit tussen €2675 en €3650, met monteren & installeren. Dit duurzame product heeft een levensduur van maximaal 30 jaar. De prijs wordt bepaald door de aard van de zonnecollectoren, de eigenschappen van het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater, en de installatie- plus onderhoudskosten. Middels de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) heeft u wellicht recht op een interessante subsidie. In het volgende kopje ontdek jij meer details.

Hoeveel kan ik besparen met een zonneboiler?
Hierna lees jij voor diverse voorbeelden de kosten en een schatting van de besparing. Hoe meer warm water jullie gezin verbruikt, hoe interessanter de besparing. Gemiddeld gezien is het verbruik ongeveer 50 liter per persoon. In de basis zeggen we: een 4-persoons huishouden bespaart de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Omgerekend €100 per jaar (gasprijzen juni 2024). De gasprijs stijgt, dit maakt de investering nog interessanter.

Inhoud voorraadvatAantal collectorenGemiddelde investeringJaarlijkse besparing
100 liter1€2.200 – €2.700€45
100 liter2€2.925 – €3.200€90
200 liter2€3.150 – €4.000€140
300 liter3€4.600 – €5.050€190
zonneboiler-kopen-katwoude

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  Denk aan adres en contactgegevens. Belangrijk, want zo komen wij erachter naar wie de specificaties verzonden moet worden. Binnen een paar dagen krijg je een offerte van een regionaal installatiebedrijf.

 2. Energieverbruik berekenen

  Het is handig om duidelijk te hebben hoeveel gas & elektra het huis per jaar nodig heeft. Op basis van het verbruik kan de vakman bepalen welke installatie geschikt is.

 3. Beschrijf de woning

  Omschrijf uw woning. Je kunt denken aan de grootte en leeftijd woning / mate van isolatie. Vul dit ook aan met het soort dak (schuin of plat) en de aanwezige ruimte op het dak (in m2).

 4. Maak uw vraag tastbaar

  Hoe wil je dat het systeem gaat werken? Kijk je allereerst echt alleen naar een zonneboiler aanbieding, of wellicht een combinatie-systeem dat samenwerk met CV-ketel en zonnepanelen? Verstrek ook details over welke andere systemen aanwezig zijn (bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Ga offertes vergelijken

  Voeg een persoonlijke noot toe, en verstuur jouw aanvraag. Jij krijgt zo spoedig mogelijk een complete offerte via een zonneboiler monteur in Katwoude (onderhoud & montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Heb ik recht op subsidie?

Vanaf 2016 is er de ISDE-regeling. Deze subsidie is 2 jaar geleden verbreed. Iedere consument die een zonneboiler-systeem plaatst of laat plaatsen, heeft hier recht op. Via het RVO platform download u een apparatenlijst met een compleet overzicht. Alle producten die beschreven staan zijn geschikt voor aanvraag van subsidie. De subsidies variëren van €550 tot €1250. Er gelden een aantal voorwaarden:

 • Subsidie mag aangevraagd worden na de plaatsing
 • De zonneboiler is na 1 januari 2016 gekocht en de factuur moet beschikbaar zijn
 • De zonneboiler is een half jaar na aankoop geplaatst

Voorbeelden van zonneboiler subsidie in Katwoude

 • Green energy (San & CV 200 – 18), vermogen 1431 [KW], €973 subsidie.
 • TWL Technology GmbH (CALORSOL HLK20-4 + S800), vermogen 2794 [KW], €1900 subsidie.
 • Clima XL BV (Quantum Pro 800 CQP), vermogen 3168 [KW], €2154 subsidie.

Afgezien van de reeds besproken subsidieregeling levert de gemeente Waterland wellicht nog een lening of tegemoetkoming. Doorzoek www.waterland.nl voor aanvullende info of vraag een zonneboiler offerte Katwoude aan.

Kan ik een boiler koppelen met zonnepanelen?

Voldoende ruimte op je dak? Dan is het combineren van een zonneboiler met zonnepanelen een uitstekende optie. De zonneboiler regelt het warme water om te douchen en koken en zorgt voor aangename (CV) temperaturen (de verwarming gebeurt alleen bij een zonneboiler-combi). Het aardgasverbruik zal nu fors dalen, maar je gaat wel iets meer stroom gebruiken. Deze elektriciteit kan je met zonnepanelen zelf genereren. Ook zijn er nog andere ‘groene’ alternatieve bronnen. Deze werken goed samen met een zonneboiler installatie wat zorgt voor een gasvrije woning in Katwoude!

 • De warmtepomp: haalt warmte uit bijvoorbeeld bodembronnen en lucht.
 • Pelletketel / Pelletkachel: geen gas en toch een aangenaam verwarmd huis. Verbranding vindt plaats met houtpellets. Een pelletketel kan de huidige HR-ketel volledig vervangen.
 • Infrarood warmtepanelen: geeft aangename stralingswarmte naar een bepaalde plek in je woning. Geschikt voor lokale verwarming.
 • Stadsverwarming: volledig van het gas af. Restwarmte wordt geleverd door o.a. productiebedrijven. De dekking is echter niet volledig.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!