Zonneboiler Monnickendam

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Aan het oriënteren op een zonneboiler in Monnickendam? Middels een zonneboiler systeem heb je in de zomer gratis warm water. Je bezuinigt circa de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. De installatie komt tot stand door twee delen: een zonnecollector op het dak en een buffervat voor warm tapwater. Aan de hand van deze website lees jij bruikbare toelichtingen over een zonneboiler kopen in Monnickendam.

zonneboiler systeem installeren in 1141

 • Een zonneboiler is een slimme manier om je eigen warm water duurzaam op te wekken.
 • Een doorsnee installatie kost zo’n €4600.
 • Hoge subsidie, vergoeding tot wel €1400.
 • Een gemiddeld gezin in Waterland gebruikt 1520 M3 gas. Een zonneboiler kan het gasverbruik minderen met 18%. Dit draait uit op een leuke kostenbesparing van wel €150 op jaarbasis.

ProvincieNoord-Holland
GemeenteWaterland
Postcode1141
Netnummer0299 (+31299)
Gasverbruik M31520 M3
Stroomverbruik kWh3060 kWh
Gemiddelde energierekening€168,00

Een zonneboiler installateur in Monnickendam vergelijken

Meer dan de helft van een gemiddelde energierekening is puur gasverbruik. Ten behoeve van verwarming en voor warm tapwater. Besparen op jouw gasverbruik met een goedkope zonneboiler? Kies voor zeker, en kies altijd een professionele zonneboiler installateur in Monnickendam! Door middel van deze website bekijk je probleemloos een geschikte installateur in jouw eigen woonplaats. Je kunt ook navraag doen bij het Energieloket dat is opgezet door de gemeente Waterland. Of bezoek Qbis.nl voor een schema met goede installateurs uit jouw provincie. In de volgende paragraaf achterhaal jij enkele tips waar je op moet letten.

 • Zorg dat je bij meerdere installateurs een offerte opvraagt. Dit geeft inzicht in de huidige marktprijzen .
 • Neem niet alleen prijs mee in je overweging. Een systeem moet ongeveer 15 jaar meegaan.
 • Kijk goed na beoordelingen en certificaten en keurmerken. Denk aan VCA, Zonnekeur, KviNL, Sterkin, Solar Keymark.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector gebruikt warmte uit zonlicht en is in staat dit te transformeren naar warm tapwater. Dit werkt als volgt: In de zonnecollector zit een speciale vloeistof. D.m.v. zonnewarmte kan de unieke vloeistof wel 90 graden warm worden. D.m.v. het gesloten systeem pompt de installatie de opgewarmde vloeistof een warm-water buffervat. Van november tot en met februari is de werking niet optimaal. Dan hebben we dan een naverwarmer (standaard centrale verwarming).

De CV-ketel combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Een Zonneboilercombi? Ook dat kan. De zonneboiler combiketel is een integratie van een zonneboiler en een moderne HR-ketel. De installatie zorgt voor heet water in huis en aangename temperaturen (CV). Deze installatie bevat o.a. een groot voorraadvat, een pomp, zonnecollectoren en een geïntegreerde cv brander. Een periode met weinig zonlicht? Op dat moment is de CV-brander nodig. Bijzonder een rendabele oplossing voor grote gezinnen met vloerverwarming als hoofdverwarming.

Hoe interessant is deze investering?

De zonneboiler is met name relevant voor huizen die veel warm water gebruiken. Dankzij scherpe prijzen, hoge subsidies, een forse besparing en gereduceerde CO-2 uitstoot zien we een sterke trend in een zonneboiler plaatsen in Monnickendam. Dit apparaat rendeert ook uitstekend samen met een (hybride) warmtepomp met zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik ongeveer nodig?

Allereerst is het belangrijk dat er zonnecollectors op het dak passen. De vacuümbuis of vlakke plaat collectors variëren van 3 tot 6 m2, in de regel is dit dan ook geen probleem. Daarnaast kunnen dan zonnepanelen geplaatst worden. Het is belangrijk dat de panelen en/of collectors niet in de schaduw staan. Ook is er nog een warm-water buffervat. Doorgaans heeft zo’n vat een volume van 250 – 300 liter. Momenteel zijn er structuren met het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater onder het dak of achter een knieschot.


Prijs van een zonneboiler mei 2024

De geschatte kosten zonneboiler Monnickendam variëren tussen €2875 en €3050, waarbij installatie is inbegrepen. Dit duurzame systeem hoort mee te gaan voor maximaal 30 jaar. De investering wordt gebudgetteerd middels de hoeveelheid zonnecollectoren, het volume van het voorraadvat, de montage en installatiekosten. Door gebruik te maken van ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) ontvang je zeker een royale subsidie. Verderop ontdek je een gedetailleerde omschrijving.

Welke besparing kan ik realiseren met een zonneboiler?
Hierna check jij voor verschillende mogelijkheden de kosten en een schatting van de besparing. Des te groter het warmwaterverbruik, dan stijgt het rendement. Ga uit van een verbruik van standaard 50 liter p.p. per dag. De stelregel is: een huishouden van 4 personen bespaart de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Dit is plus minus €85 op jaarbasis (gasprijzen mei 2024). De gasprijs stijgt, dit maakt de investering nog interessanter.

Inhoud voorraadvatAantal collectorenGeschatte investering Jaarlijkse besparing
100 liter1€2.000 – €2.525€60
100 liter2€2.750 – €3.100€80
200 liter2€3.275 – €3.825€145
300 liter3€4.600 – €5.200€175
zonneboiler-kopen-monnickendam

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  Dit zijn adres en contactgegevens. Zo is het duidelijk naar wie verdere info toegezonden moet worden. Je krijgt z.s.m. een offerte van een erkende installateur uit de buurt.

 2. Energieverbruik invullen

  Het is essentieel om boven water te krijgen hoeveel elektra en gas er op het adres wordt gebruikt. Aan de hand van deze info kan de installateur een voorstel doen voor een bepaald type zonneboiler.

 3. Beschrijf de woning

  Beschrijf de woning. Het betreft de grootte en leeftijd woning / mate van isolatie. Interessant is ook het dak (plat of schuin) te omschrijven en het aantal M2 ruimte dat op het dak beschikbaar is.

 4. Wat is uw wensenlijstje?

  Geef aan wat precies de behoefte is. Wil je een prijsopgaaf voor puur een zonneboiler aanbieding, of soms met een totaaloplossing met zonnepanelen en een gasketel? Geef aan welke milieuvriendelijke oplossingen er in jouw huis staan (denk aan zaken zoals een warmtepomp).

 5. Prijzen & Offerte opvragen

  Benut indien gewenst het opmerkingenveld, en dien de aanvraag definitief in. Je krijgt zo spoedig mogelijk een maatwerk offerte van een zonneboiler monteur in Monnickendam (montage & onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Zit er subsidie op een zonneboiler?

Vanaf 2016 is er de Investeringssubsidie duurzame energie. Dit is 2 jaar geleden verder verhoogd. Elke Nederlander die aan de slag wil gaan met een zonneboiler-systeem, kan vragen om een vergoeding. Via RVO.nl staat een database / apparatenlijst met daarop alle systemen. Alle merken die daarin genoemd worden doen mee met de regeling. De subsidies variëren van €450 tot wel €1025. Wel zijn er een aantal regels:

 • De subsidie vraag je pas na installatie aan
 • De aankoop was na 1 januari 2016 en de factuur moet op je naam staan
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop geplaatst zijn

Rekenvoorbeelden van zonneboiler subsidie in Monnickendam

 • Remeha (220 SHL Calora Tower 3C), vermogen 3744 [KW], €2546 subsidie.
 • TWL Technology GmbH (CALORSOL HLK20-3 + S500), vermogen 242 [KW], €1646 subsidie.
 • Clima XL BV (Quantum Pro 500 CQP), vermogen 1902 [KW], €1293 subsidie.

Naast de subsidie van het RVOverschaft de gemeente Waterland mogelijkerwijs een speciele lening. Doorzoek www.waterland.nl voor aanvullende info of vraag een zonneboiler offerte Monnickendam aan.

Kan ik een boiler koppelen met zonnepanelen?

Ontbreekt het niet aan ruimte op je dak? Op dat moment is een zonneboiler met zonnepanelen combineren de moeite waard. De zonneboiler gebruik je voor het warme tapwater en draagt zorg voor een (CV) warm huis (bij een zonneboiler combi). Je gaat veel minder gas verbruiken, hoewel je stroomrekening weer iets stijgt. Deze elektriciteit kan je met zonnepanelen zelf genereren. Ook zijn er nog allerlei duurzame warmtebronnen. Stuk voor stuk te combineren met een zonneboiler installatie met het oog op een gasvrije woning in Monnickendam!

 • Warmtepomp: genereert energie uit bijvoorbeeld de omgeving.
 • Pelletketel / Pelletkachel: geen gas en toch een aangenaam verwarmd huis. Je gebruikt daarvoor speciale houtpellets. Kan ook worden aangesloten op de CV-ketel.
 • Infrarood warmtepanelen: geeft aangename stralingswarmte naar een bepaalde plek in je woning. Kan plaatselijk goed verwarmen.
 • Stadsverwarming: CV installatie en warm tapwater zonder gasgebruik. De warmte wordt gewonnen uit restwarmte van een fabriek. Beschikbaar in klein deel van NL’se steden.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!