Zonneboiler Schiphol-Rijk

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar een zonneboiler in Schiphol-Rijk? Door gebruik te maken van een zonneboiler systeem genereer je warm water met behulp van de zon. Je bezuinigt plusminus de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Deze milieuvriendelijke installatie wordt opgebouwd door twee toepassingen: natuurlijk een zonnecollector en een voorraadvat voor warm water. Door middel van onze tool doorzoek jij samengestelde aanbevelingen die ondersteuning bieden bij een zonneboiler kopen in Schiphol-Rijk.

zonneboiler systeem installeren in 1119

 • Een zonneboiler is een populaire manier om een groot deel van het warme water zelf aan te maken.
 • Aanschafprijs: om en nabij de €4200.
 • Er geldt een subsidie tot wel €800.
 • Een doorsnee huishouden in Haarlemmermeer gebruikt 1260 M3 gas. Dankzij een zonneboiler kan dit worden gereduceerd met 18%. Dit houdt in een interessante besparing van +/- €140 per jaar.

ProvincieNoord-Holland
GemeenteHaarlemmermeer
Postcode1119
Netnummer020 (+3120)
Gasverbruik M31260 M3
Stroomverbruik kWh3140 kWh
Gemiddelde energierekening€152,00

Een zonneboiler installateur in Schiphol-Rijk vergelijken

Zo’n 60 – 70% van van onze maandelijkse energiekosten is puur gasverbruik. Voor de basisverwarming en voor warm tapwater. Ook zo’n innovatieve en goedkope zonneboiler op je dak? Voorkom ontevredenheid achteraf, en ga voor een betrouwbare zonneboiler installateur in Schiphol-Rijk! Geholpen door deze website vind je probleemloos een professionele installateur in jouw eigen regio. Je kunt ook navraag doen bij het Energieloket van de gemeente Haarlemmermeer. Of klik door naar de website echteinstallateur.nl voor een overzicht met vakbekwame installatiebedrijven in de regio. In onderstaande box vind jij belangrijke zaken.

 • Vraag bij meer dan 1 installateur een offerte op. Zo heb je vergelijkingsmateriaal.
 • Kijk verder dan alleen prijs. Een goede zonneboiler moet wel 20 jaar meegaan.
 • Vraag ook om recensies en relevante keurmerken. Dit zijn o.a. Sterkin, Solar Keymark, VCA, KviNL, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector maakt gebruik van warmte van het zonlicht om water te verwarmen. Beschrijving van de werking: Door de zonnecollector stroomt vloeistof. Door middel van warm zonlicht kan de unieke vloeistof wel 90 graden warm worden. Via het leidingstelsel wordt deze warmte overgebracht naar het buffervat voor warm tapwater. In koude maanden wordt de noodzakelijke warmte niet gehaald. Gelukkig gebruikt het systeem de naverwarmer (standaard centrale verwarming).

Hoe werkt het combineren van een zonneboiler en CV-ketel?

Gaat jouw voorkeur uit naar de zonneboilercombi? Ook dat kan. Een zonneboiler combiketel is een samenwerking tussen een zonneboiler en jouw traditionele HR-ketel. Dit product is toepasbaar voor jouw sanitaire water en uiteraard centrale verwarming. Deze duurzame installatie wordt gevormd door een pomp, een groot voorraadvat, zonnecollectoren en een geïntegreerde cv brander. Is er niet genoeg zonne-energie? In die situatie heb je de (ingebouwde) CV-brander. Voornamelijk aantrekkelijk voor grote gezinnen met vloerverwarming / lage temperatuur radiatoren.

Is deze investering financieel aantrekkelijk?

Een zonneboiler is heel interessant voor gezinnen met een hoog warmwater-gebruik. Vanwege aantrekkelijke prijzen, overheidssubsidie, een forse besparing en lagere CO-2 uitstoot gaan steeds meer mensen over tot een zonneboiler plaatsen in Schiphol-Rijk. De (zonneboiler is goed te combineren met een speciale warmtepomp met zonnepanelen.

Heb ik genoeg ruimte?

Allereerst is het belangrijk dat er zonnecollectors op het dak passen. De collectors (ook wel heat pipes genoemd) zijn gemiddelde 4 m2, dat bedekt dus niet een heel dak. Voldoende plaats dus voor nog enkele zonnepanelen. Waak ervoor dat beide elkaar niet overschaduwen. Uiteraard moet je rekening houden met een warm-water buffervat. De omvang van zo’n vat ligt tussen de 80 en 300 liter. Tegenwoordig zijn er structuren met het buffervat voor warm tapwater geïntegreerd achter het dak.


Prijs van een zonneboiler juni 2024

De meest recente kosten zonneboiler Schiphol-Rijk vinden we terug ergens tussen de €2475 en €3700, met monteren & installeren. Dit product gaat normaal gesproken mee voor om en nabij de 25 jaar. De investering is gebaseerd op het aantal zonnecollectors, de grootte van het voorraadvat voor warm water, de plaatsingskosten en onderhoud. Met het toepassen van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) is er vaak ruimte voor een royale subsidie. Als je iets verders scrollt vind je hierover meer info.

Bespaar ik veel geld met een zonneboiler?
Hieronder check jij voor diverse mogelijkheden de geschatte kosten en de bijbehorende jaarlijkse besparing. Hoe hoger jullie warmwatergebruik, des te aantrekkelijk wordt de terugverdientijd. Houd rekening met een verbruik van om en nabij de 50 liter p.p. Vuistregel: een familie bestaande uit 4 personen bespaart 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Dat komt neer op €120 per 12 maanden (gasprijzen juni 2024). De prijs voor gas neemt toe, de kans is groot dat de besparing over 3 jaar nog ruimer is.

Inhoud voorraadvatHoeveelheid collectorenGemiddelde investeringBesparing p/jaar
100 liter1€2.200 – €2.675€50
100 liter2€2.775 – €3.075€105
200 liter2€3.150 – €3.825€135
300 liter3€4.500 – €5.000€150
zonneboiler-kopen-schiphol-rijk

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  We vragen om naam, adres + contactgegevens. Zodanig is het voor ons duidelijk naar wie de informatie toegezonden kan worden. Je krijgt z.s.m. een offerte van een plaatselijke installateur.

 2. Energieverbruik bepalen

  Het is van belang om te weten hoeveel elektra & gas het huis per jaar nodig heeft. Middels deze data kan de specialist een beter voorstel doen.

 3. Type woning

  Verstel details over uw huis. Denk aan woonoppervlak en de isolatiewaarden. Goed om te noemen is ook wat voor dak het huis heeft en hoeveel ruimte er op het dak is.

 4. Maak uw aanvraag concreet

  Geef aan wat precies de behoefte is. Heeft jouw vraag puur betrekking op een zonneboiler aanbieding, of misschien een combi met ketel en zonne-energie? Omschrijf daarnaast welke milieuvriendelijke oplossingen er beschikbaar zijn (denk aan zaken zoals een warmtepomp).

 5. Prijzen & Offerte opvragen

  Geef – indien relevant – opmerkingen door, en verstuur jouw aanvraag. Jij krijgt snel een persoonlijke offerte afkomstig van een zonneboiler monteur in Schiphol-Rijk (montage & onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Heb ik recht op subsidie?

De Investeringssubsidie duurzame energie is in 2016 ingegaan. Deze mogelijkheid werd in 2017 extra gestimuleerd. Iedere woningeigenaar die aan de slag wil gaan met een zonneboiler-systeem, komt in aanmerking. Op RVO.nl staat een apparatenlijst met daarop alle systemen. Alle producten die staan op deze lijst bieden een tegemoetkoming. De subsidies lopen al gauw op van €550 tot €1900. Hiervoor moet je voldoen aan het volgende:

 • Pas na montage mag subsidie worden aangevraagd
 • Systeem is gekocht na 1 januari 2016 en de factuur moet op je naam staan
 • De periode tussen aankoop en installatie is niet langer dan 6 maanden

Een aantal voorbeelden van zonneboiler subsidie in Schiphol-Rijk

 • Remeha (RemaSOL 150SE-1S 2C), vermogen 1873 [KW], €1274 subsidie.
 • Wolf (BSP W SL 1000 met 5xF3-1), vermogen 3303 [KW], €2246 subsidie.
 • Clima XL BV (Quantum Duo PAWT 800 LE-2), vermogen 3704 [KW], €2519 subsidie.

Afgezien van deze subsidie op landelijk niveau faciliteert de gemeente Haarlemmermeer een speciale duurzaamheidslening of regeling. Check www.haarlemmermeer.nl voor aanvullende info of vraag een zonneboiler offerte Schiphol-Rijk aan.

Een systeem met zonnepanelen en een boiler?

Heb jij een groot dakoppervlak? Op dat moment zijn zonnepanelen met een zonneboiler combineren een goede mogelijkheid. De zonneboiler zorgt ervoor dat er warm water uit de kraan komt en stuurt vloerverwarming/radiatoren aan (bij een zonneboiler combi). Je stookt aanzienlijk minder gas, maar aan de andere kant stijgt je stroomverbruik. Elektriciteit kan worden opgewekt met zonnepanelen. Tevens zijn er natuurlijk andere milieuvriendelijke oplossingen. Uitstekend te gebruiken in combinatie met een zonneboiler installatie met als effect een gasvrije woning in Schiphol-Rijk!

 • De warmtepomp: onttrekt energie uit bijv. de grond, grondwater of lucht.
 • Pelletketel & Pelletkachel: een innovatieve en trendy gasloze verwarming. Het systeem draait op speciale houtpellets. Een pelletketel kan de huidige HR-ketel volledig vervangen.
 • Infrarood warmtepanelen: verwarmt d.m.v. stralingswarmte een specifieke plek in het huis. Kan alleen als hoofdverwarming worden gebruikt bij zeer goede isolatie.
 • Stadsverwarming: helemaal geen gas meer nodig. Dit is mogelijk door gebruik van restwarmte van productiebedrijven. Nog niet breed ingezet in Nederland.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!