Zonneboiler Zandeweer

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Interesse in een zonneboiler in Zandeweer? Door middel van een zonneboiler systeem maak je in de zomer gratis warm water. Je bezuinigt grofweg de helft van de energiekosten voor warm water. Dit milieuvriendelijke systeem komt tot stand door 2 aspecten: natuurlijk een zonnecollector en een buffervat voor warm tapwater. Door middel van de zonneboiler-vergelijker vind jij veelzijdige aanbevelingen aangaande een zonneboiler kopen in Zandeweer.

zonneboiler systeem installeren in 9997

 • Een zonneboiler is een praktisch systeem om je eigen sanitare water op te warmen.
 • Prijs: gemiddelde prijs rond €4600.
 • Je hebt recht op subsidies tot wel €850.
 • Een alledaags gezin in Eemsmond verbruikt 1690 M3 gas. Met een zonneboiler kan dit verbruik worden geminderd met 15%. Dit betekent een potentiële besparing tot wel €95 op jaarbasis.

ProvincieGroningen
GemeenteEemsmond
Postcode9997
Netnummer0595 (+31595)
Gasverbruik M31690 M3
Stroomverbruik kWh2610 kWh
Gemiddelde energierekening€170,00

Een zonneboiler installateur in Zandeweer vergelijken

Meer dan de helft van de jaarlijkse energiekosten heeft te maken met gasverbruik. Om ons huis te verwarmen, en uiteraard voor warm water uit de kraan. Ook profiteren van warm water via de zon met een goedkope zonneboiler? Kom niet voor verrassingen te staan, en ga voor een erkende zonneboiler installateur in Zandeweer! Aan de hand van onze website tref je gemakkelijk een competente installateur die actief is in jouw plaats. Tevens kun je terecht bij het Energieloket in de gemeente Eemsmond. Of benader de website Qbis.nl voor lijstjes met ervaren installatiebedrijven uit jullie streek. Bijgaand lees je enkele tips waar je op moet letten.

 • Vraag bij ten minste 2 bedrijven een offerte op. Dit geeft enige sturing bij het maken van een keuze.
 • Let natuurlijk niet alleen op de prijs. Zo’n systeem wordt geacht om 20 jaar mee te gaan.
 • Bekijk ook referenties en relevante keurmerken. Bekijk eens KviNL, Solar Keymark, Zonnekeur, Sterkin, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector gebruikt zonne-energie en vertaalt dit naar bruikbaar warm tapwater. Dit werkt als volgt: In de zonnecollector zit een speciale vloeistof. Door de zonneschijn wordt een vloeistof verwarmd tot wel 90 graden. Door het gesloten systeem volgt de vloeistof zijn weg naar het voorraadvat voor warm water. Als de zon niet schijnt is de werking niet optimaal. Dan dan doet de installatie een beroep op de naverwarmer (meestal de CV-ketel).

Zonneboiler combineren met CV-ketel, is dat mogelijk?

Een Zonneboilercombi? Dit behoort tot de mogelijkheden. De dergelijke zonneboiler combiketel is een combinatie van een speciale zonneboiler + HR-ketel. Deze duurzame installatie kan gebruikt worden voor heet water in huis en aangename temperaturen (CV). Deze duurzame installatie bestaat uit een pomp, zonnecollectoren, een groot voorraadvat en een geïntegreerde cv brander. Een periode met weinig zonlicht? In die situatie zorgt de CV-brander voor de rest. Met name een rendabele oplossing voor grotere huishoudens die vloerverwarming gebruiken.

Kan deze investering relevant zijn voor mij?

De zonneboiler wordt aangeraden voor woningen die in het dagelijks leven veel warm water gebruiken. Dankzij interessante aanschafprijzen, overheidssubsidie, een interessante besparing en lagere CO-2 uitstoot neemt de interesse toe in een zonneboiler plaatsen in Zandeweer. Dit apparaat kan nog duurzamer zijn i.c.m. een slimme warmtepomp of zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik ongeveer nodig?

In de basis moeten er zonnecollectors op de woning geplaatst worden. De collectors (ook wel heat pipes genoemd) variëren van 3 tot 6 m2, dat bedekt dus niet een heel dak. Zo blijft er ruimte over voor zonnepanelen. Voorkom dat beide in elkaars schaduw komen. In aanvulling daarop heb je ruimte nodig voor het buffervat. Deze zijn al gauw 1,20 bij 0,6 meter. Vandaag de dag zijn er constructies met het voorraadvat voor heet water (buffervat) verwerkt op het dak.


Prijs van een zonneboiler september 2023

De geschatte kosten zonneboiler Zandeweer variëren tussen €2550 en €3800, waarbij installatie is inbegrepen. Het product heeft een levensduur van plus minus 24 tot 26 jaar. De prijs is gebaseerd op het type zonnecollectors, de capaciteit van het buffervat voor warm tapwater, het onderhoud en de installatie prijzen. Met de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) profiteer je van een aantrekkelijke subsidie. In het volgende kopje vind je meer specificaties.

Welke besparing kan ik realiseren met een zonneboiler?
Hieronder bekijk je voor verschillende voorbeeldsituaties de geschatte kosten en de bijbehorende jaarlijkse besparing. Naar gelang je meer warm water verbruikt, dan stijgt het rendement. Een regulier huishouden verbruikt om en nabij de 50 liter p.p. Uitgangspunt: een familie bestaande uit 4 personen bespaart de helft op je energieverbruik voor warm water. Dat komt neer op €55 per jaar (gasprijzen september 2023). De prijs voor gas neemt toe, de gemiddelde besparing per jaar stijgt dus nog verder.

Inhoud voorraadvatHoeveelheid collectorenGemiddelde kostenBesparing per jaar
100 liter1€2.300 – €2.675€70
100 liter2€2.750 – €3.075€90
200 liter2€3.175 – €3.900€115
300 liter3€4.450 – €5.400€200
zonneboiler-kopen-zandeweer

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonlijke gegevens

  Belangrijk zijn jouw naam, en hoe we contact kunnen opnemen. Op die manier is het voor ons duidelijk naar wie de info aangeleverd mag worden. Je krijgt z.s.m. een offerte van een installatiebedrijf uit de buurt.

 2. Specificeer jouw energieverbruik

  Het is van belang om een indicatie te hebben van hoeveel elektriciteit & gas de woning per jaar verbruikt. Aan de hand van het verbruik kan de vakman een voorstel op maat bieden.

 3. Woningomschrijving

  Benoem kenmerken van uw woning. Wat belangrijk is zijn de inhoud en welke isolatie er is aangebracht. Wat we ook graag willen weten is het soort dak (schuin of plat) en hoeveel ruimte er op het dak is.

 4. Wat heb je precies nodig?

  Wat heb je precies in gedachten? Heeft jouw vraag puur betrekking op een zonneboiler aanbieding, of juist een combinatie met zonnepanelen en ketel? Vertel ook welke duurzame warmtebronnen aanwezig zijn (denk dan aan bijv. een warmtepomp).

 5. Vergelijk offertes

  Vul eventueel het opmerkingenveld in, en verstuur jouw aanvraag. Je krijgt binnen een week een complete offerte bij een zonneboiler monteur in Zandeweer (montage & onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Wat zijn de voorwaarden van de subsidieregeling?

Vanaf 2016 is er de ISDE-regeling. Deze subsidie is recent verder verruimd. Elke Nederlander die een zonneboiler-systeem plaatst of laat plaatsen, kan vragen om een vergoeding. Op RVO.nl is de speciale apparatenlijst geplaatst met alle merken en modellen. Alle merken die daarin genoemd worden zijn geschikt voor aanvraag van subsidie. De subsidies lopen al gauw op van €875 tot €1125. Wel zijn er een aantal regels:

 • Subsidie mag aangevraagd worden na de plaatsing
 • Het systeem is niet eerder dan 1 januari 2016 aangeschaft en de factuur moet op je naam staan
 • Een half jaar na aankoop is de zonneboiler geplaatst

Mogelijkheden voor zonneboiler subsidie in Zandeweer

 • Econo (M26HPCPC-400-H1), vermogen 2070 [KW], €1408 subsidie.
 • Clima XL BV (Quantum Duo 800 CQP), vermogen 3654 [KW], €2485 subsidie.
 • ATAG (CBSolarII (standaard zonneboiler) 120-1,6m2), vermogen 838 [KW], €570 subsidie.

Naast de landelijke subsidie geeft de gemeente Eemsmond soms een extra tegemoetkoming. Bekijk www.eemsmond.nl voor een compleet beeld of vraag een zonneboiler offerte Zandeweer aan.

Combineer een boiler met zonnepanelen

Is er plek genoeg op het dak? Dan zijn zonnepanelen met een zonneboiler combineren zeker te overwegen. De zonneboiler gebruik je voor het warme tapwater en regelt de centrale verwarming (in het geval van een een zonneboiler combi). Je bespaart veel gas, hoewel je stroomrekening weer iets stijgt. De elektriciteit kan je met zonnepanelen zelf genereren. Mogelijk zijn er natuurlijk andere milieuvriendelijke oplossingen. Stuk voor stuk te combineren met een zonneboiler installatie met het oog op een gasvrije woning in Zandeweer!

 • De warmtepomp: ontneemt energie door gebruik te maken van ventilatie en bodemwater.
 • Pelletketel & Pelletkachel: een milieuvriendelijke gasloze verwarming. Zo’n kachel gebruikt duurzame houtpellets. Er zijn opties om er een complete CV installatie mee te vervangen.
 • Infrarood panelen: voorziet in een aangename warmte in een afgebakende plek in huis. Kan alleen als hoofdverwarming worden gebruikt bij zeer goede isolatie.
 • Stadsverwarming: zonder gas toch warm water en centrale verwarming. Toevoer restwarmte uit processen van een industrieterrein. Helaas niet in heel Nederland mogelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!