Zonneboiler Kantens

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar een zonneboiler in Kantens? Via een zonneboiler systeem heb je feitelijk gratis warm water. Je bezuinigt pakweg de helft van de energiekosten voor warm water. Dit duurzame systeem wordt opgebouwd door 2 zaken: de zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)en een warm-water voorraad buffersysteem. Met behulp van zonneboilerrevolutie.nl doorzoek jij accurate informatie m.b.t. een zonneboiler kopen in Kantens.

zonneboiler systeem installeren in 9995

 • Een zonneboiler is een populaire manier om van maart tot oktober je eigen warme water te genereren.
 • Een doorsnee installatie kost zo’n €4200.
 • Royale subsidieregeling, tot wel €950.
 • Een alledaags huishouden in Eemsmond gebruikt 1690 M3 gas. Een zonneboiler verlaagt het gasverbruik met wel 14%. Dat komt overeen met interessante besparing van +/- €55 per jaar.

ProvincieGroningen
GemeenteEemsmond
Postcode9995
Netnummer0595 (+31595)
Gasverbruik M31690 M3
Stroomverbruik kWh2610 kWh
Gemiddelde energierekening€170,00

Een zonneboiler installateur in Kantens vergelijken

Het grootste deel van onze energierekening komt door ons gasverbruik. Voor de basisverwarming en om water op te warmen. Besparen op jouw gasverbruik met een goedkope zonneboiler? Zorg dat je niet teleurgesteld raakt, en selecteer een geschikte zonneboiler installateur in Kantens! Via deze pagina ontdek je gemakkelijk een goede installateur in jouw eigen woonplaats. Ook kun je info verkrijgen via het speciale Energieloket van de gemeente Eemsmond. Of ga naar de website kvinl.nl voor informatie over betrouwbare installateurs in de regio. In onderstaande box bekijk je nog wat adviezen.

 • Probeer minimaal 2 offertes op te vragen. Zo heb je altijd een referentie.
 • Kies niet blind voor de goedkoopste. Een systeem gaat ten minste 15 tot 20 jaar mee.
 • Bekijk ook beoordelingen en certificering. Zoals bijv. Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, KviNL, Sterkin, Zonnekeur, VCA.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector maakt gebruik van de zon als energiebron om water te verwarmen. Op welke manier ontstaat warmte? Door de zonnecollector stroomt vloeistof. Door warme lucht (zon) wordt een speciale vloeistof 90 graden opgewarmd. Gebruikmakend van de leidingen wordt de hitte overgebracht op het voorraadvat voor heet water (buffervat). In het najaar wordt de noodzakelijke warmte niet gehaald. Dan hebben we dan een naverwarmer (gasgestookte ketel).

Zonneboiler combineren met CV-ketel, is dat mogelijk?

Liever een zonneboilercombi? Ook dat kan. Zo’n zonneboiler combiketel is een slimme combi van een normale HR-ketel en de zonneboiler. Het product draagt zorg voor warm tapwater (douche, keuken) en natuurlijk een warm huis (CV). Dit milieuvriendelijke product wordt gekenmerkt door een groot voorraadvat, een pomp, geïntegreerde cv brander en natuurlijk zonnecollectoren. Is er sprake van beperkt zonlicht? Op dat moment springt de CV-brander bij. Bovenal toegepast door gezinnen met 4 personen of meer met vloerverwarming / lage temperatuur radiatoren.

Is het een interessante investering voor mij?

De zonneboiler is met name relevant voor huizen met een grote vraag naar warm water. Wegens interessante aanschafprijzen, aantrekkelijke subsidie, een significante afname van het gasverbruik en minder CO-2 uitstoot zien we een sterke trend in een zonneboiler plaatsen in Kantens. Zo’n systeem rendeert ook uitstekend samen met een innovatieve warmtepomp met zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik nodig?

In de basis moeten er zonnecollectors op de woning geplaatst worden. De collectors (ook wel heat pipes genoemd) zijn ongeveer 3 m2 tot 5 m2, in de regel is dit dan ook geen probleem. Resterende ruimte kan ingevuld worden door zonnepanelen. Houd er rekening mee dat de panelen of collectors niet overschaduwd worden. In aanvulling daarop moet je rekening houden met het voorraadvat voor warm water. Deze hebben een inhoud van 100 – 300 liter. Tegenwoordig zijn er systemen met een voorraadvat die al in het dak verwerkt zijn.


Prijs van een zonneboiler maart 2024

De verwachte kosten zonneboiler Kantens variëren tussen €2800 en €3750, waarbij installatie is inbegrepen. Dit duurzame product heeft een levensduur van maximaal 30 jaar. De investering kan men berekenen met de aard van de zonnecollectoren, het volume van het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater, en de installatie- plus onderhoudskosten. Gebruik makend van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) heeft u wellicht recht op een tegemoetkoming vanuit de overheid. Verderop vind je uitgebreide info.

Wat is de mogelijke besparing van een zonneboiler?
In het volgende overzicht lees jij voor een variatie aan voorbeeldsituaties de aanschafprijzen en mogelijke besparing. Des te groter het warmwaterverbruik, dan stijgt het rendement. Een doorsnee gezin verbruikt ongeveer 50 liter per persoon. In de basis zeggen we: een huishouden van 4 personen bespaart de helft van de energiekosten voor warm water. Dat resulteert in €100 per jaar (gasprijzen maart 2024). Gas wordt duurder, dit maakt de investering nog interessanter.

Inhoud voorraadvatAantal collectorenRealistische prijsBesparing (jaarlijks)
100 liter1€2.100 – €2.675€60
100 liter2€2.825 – €3.125€105
200 liter2€3.100 – €3.825€110
300 liter3€4.525 – €5.150€180
zonneboiler-kopen-kantens

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek gegevens

  In de basis zijn dit naam, e-mailadres en adresgegevens. Op die manier weten we naar wie verdere info verstuurd mag worden. Binnen een paar dagen krijg je een offerte van een installateur uit de buurt.

 2. Energieverbruik invullen

  Het is handig om inzicht te hebben in hoeveel gas & elektra er op het adres wordt gebruikt. Door deze gegevens kan de specialist een beter voorstel doen.

 3. Soort huis

  Voer in wat voor type woning u bezit. Het betreft de grootte en wat er aan isolatie is gedaan. Relevant is ook aan te geven wat voor dak u heeft en de aanwezige ruimte op het dak (in m2).

 4. Geef aan wat de wensen zijn

  Wat zijn voor jou de minimale eisen? Wil je een prijsopgaaf voor puur een zonneboiler aanbieding, of soms een combinatie met zonnepanelen en ketel? Vertel ook welke alternatieve energiesystemen er aanwezig zijn (denk aan zaken zoals een warmtepomp).

 5. Ga offertes vergelijken

  Er is nog ruimte voor persoonlijke opmerkingen, en druk op verstuur. Je krijgt snel een maatwerk offerte afkomstig van een zonneboiler monteur in Kantens (onderhoud & montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Kan ik subsidie aanvragen?

De Investeringssubsidie duurzame energie is in 2016 ingegaan. Deze mogelijkheid is recentelijk verder verhoogd. Iedere consument die aan de slag wil gaan met een zonneboiler-systeem, kan het aanvraagformulier indienen. Via de overheid (RVO) download u een apparatenlijst met beschikbare modellen. Alle systemen die staan op deze lijst zijn geschikt voor aanvraag van subsidie. De subsidies liggen tussen de €975 tot €1700. Er zijn een paar zaken waar je rekening mee moet houden:

 • De subsidie vraag je pas na installatie aan
 • Aanschaf vind plaats na 1 januari 2016 en er is een betaalbewijs
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop worden geïnstalleerd

Meerdere opties voor zonneboiler subsidie in Kantens

 • Hetzonneboilerhuis (set 45 + HYG1K.400), vermogen 1847 [KW], €1256 subsidie.
 • Clima XL BV (Quantum Duo 300 BST), vermogen 1764 [KW], €1200 subsidie.
 • ATAG (EcoNormII (standaard zonneboiler) 200-4,8m²), vermogen 1831 [KW], €1245 subsidie.

In aanvulling op de landelijke subsidie verstrekt de gemeente Eemsmond mogelijkerwijs een speciele lening. Bekijk www.eemsmond.nl voor meer informatie of vraag een zonneboiler offerte Kantens aan.

Kan ik een boiler koppelen met zonnepanelen?

Is er plek genoeg op het dak? In deze situatie is het combineren van zonnepanelen en de zonneboiler een uitstekende optie. De zonneboiler warmt water op voor in de keuken en badkamer en draagt zorg voor een (CV) warm huis (bij een zonneboiler combi). Het resultaat is een lager gasverbruik, maar je verbruikt wel meer stroom. De stroom kan je middels zonnepanelen zelfstandig opwekken. Daarnaast zijn er nog flink wat duurzame opties waar je uit kunt kiezen. Allemaal perfect te integreren met een zonneboiler installatie aangaande een gasvrije woning in Kantens!

 • Een warmtepomp: genereert energie uit bijvoorbeeld de omgeving.
 • Pelletketel / Pelletkachel: zonder gas toch een warme woning. Verbranding vindt plaats met houtpellets. Mogelijkheid om aan te sluiten op de CV installatie.
 • Infrarood warmtepanelen: voorziet in een aangename warmte in een bepaalde plek in de kamer. Niet geschikt als hoofdverwarming.
 • Stadsverwarming: CV installatie en warm tapwater zonder gasgebruik. Maakt gebruik van restwarmte van bijv. een industrieterrein. Deze optie is niet overal toegankelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!