Zonneboiler Huizinge

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Alles weten over de zonneboiler in Huizinge? Geholpen door een zonneboiler systeem maak je duurzaam warm water. Je bezuinigt ongeveer de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Deze duurzame installatie wordt gevormd door 2 zaken: de zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) en een voorraadvat voor warm water. Geholpen door onze website vind je veelzijdige toelichtingen die helpen bij een zonneboiler kopen in Huizinge.

zonneboiler systeem installeren in 9992

 • Een zonneboiler is een populaire manier om thuis je kraanwater te verwarmen.
 • Reken op gemiddelde kosten van €4300.
 • De subsidies lopen op tot €950.
 • Een standaard woning in Loppersum verbruikt 1720 M3 gas. Een zonneboiler vermindert het gasverbruik met circa 10%. Dit betekent een potentiële besparing tot wel €60 op jaarbasis.

ProvincieGroningen
GemeenteLoppersum
Postcode9992
Netnummer0595 (+31595)
Gasverbruik M31720 M3
Stroomverbruik kWh2670 kWh
Gemiddelde energierekening€174,00

Een zonneboiler installateur in Huizinge vergelijken

Een steeds groter deel van van onze maandelijkse energiekosten is puur gasverbruik. Ten behoeve van verwarming en natuurlijk voor heet water. Overweeg jij de aanschaf van zo’n slimme en goedkope zonneboiler? Kom niet voor verrassingen te staan, en selecteer een professionele zonneboiler installateur in Huizinge! Dankzij onze website vind je eenvoudig een vakbekwame installateur die actief is in jouw plaats. Je kunt ook navraag doen bij het Energieloket van de gemeente Loppersum. Of surf naar echteinstallateur.nl voor lijstjes met professionele installateurs uit de buurt. Verderop ontdek je nog wat adviezen.

 • Vraag bij meer dan 1 installateur een offerte op. Dit biedt een sterkere onderhandelingspositie.
 • Kijk verder dan alleen prijs. Een installatie moet ongeveer 15 jaar meegaan.
 • Bekijk ook klantervaringen en voorwaarden (keurmerken). Bekijk eens Zonnekeur, VCA, Solar Keymark, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Sterkin.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector gebruikt warmte uit zonlicht en vertaalt dit naar bruikbaar warm tapwater. Op welke manier ontstaat warmte? De zonnecollector bevat weer een speciale vloeistof die niet kan bevriezen. Middels de zonnewarmte wordt een speciale vloeistof 90 graden opgewarmd. Door middel van het modulaire systeem gaat de warme vloeistof naar het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. In koude maanden wordt de benodigde temperatuur niet bereikt. Gelukkig is er de naverwarmer (de traditionele ketel).

Hoe werkt het combineren van een zonneboiler en CV-ketel?

Prefereer jij een zonneboilercombi? Dit behoort tot de mogelijkheden. Een zonneboiler combiketel is een combinatie van een gewone HR-ketel en een zonneboiler. Dit product voorziet in het warme water en aangename temperaturen (CV). Deze milieuvriendelijke installatie wordt gevormd door een groot voorraadvat, zonnecollectoren, een pomp en een geïntegreerde cv brander. Is er een gebrek aan zonne-energie? In dat geval heb je de (ingebouwde) CV-brander. Bovenal een rendabele oplossing voor bovengemiddelde woningen die beschikken over vloerverwarming.

Is deze investering financieel aantrekkelijk?

De zonneboiler is met name relevant voor consumenten die veel warm water uit de kraan halen. Wegens aantrekkelijke prijzen, aanlokkelijke subsidies, een interessante besparing en gereduceerde CO-2 uitstoot kiezen mensen voor een zonneboiler plaatsen in Huizinge. Deze oplossing rendeert ook uitstekend samen met een warmtepomp installatie met zonnepanelen.

Welke ruimte moet ik beschikbaar hebben?

Als randvoorwaarde moet er ruimte zijn op het dak voor de zonnecollectors. De vacuümbuis of vlakke plaat collectors zijn gemiddelde 4 m2, in de regel is dit dan ook geen probleem. Er blijft dus ruimte om zelf zonne-energie op te wekken. Het is belangrijk dat de panelen en/of collectors niet in de schaduw staan. Verder is er nog het voorraadvat voor heet water (buffervat). Deze zijn al gauw 1,20 bij 0,6 meter. Tegenwoordig zijn er installaties met het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater die op de daken worden gemonteerd.


Prijs van een zonneboiler juli 2024

De geschatte kosten zonneboiler Huizinge komen gemiddeld uit tussen €2850 en €3950, met installatie. Dit product heeft een levensduur van plus minus 24 tot 26 jaar. De uiteindelijke prijs wordt gebudgetteerd middels de grootte van de zonnecollectors, de grootte van het voorraadvat, en de kosten van het installatiebedrijf. Met het toepassen van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) wordt je gecompenseerd met een royale subsidie. Hierna tref jij een gedetailleerde omschrijving.

Welke besparing kan ik realiseren met een zonneboiler?
Hieronder vind je voor diverse mogelijkheden de kostprijzen en besparing op jaarniveau. Hoe meer warm water jullie gezin verbruikt, hoe korter de terugverdientijd. Ga uit van een verbruik van plus minus 50 liter per bewoner (per dag). In de basis zeggen we: een huishouden van 4 personen bespaart de helft op je energieverbruik voor warm water. Omgerekend €170 op jaarbasis (gasprijzen juli 2024). In principe wordt gas nog duurder, de kans is groot dat de besparing over 3 jaar nog ruimer is.

Inhoud voorraadvatCollectorenGeschatte investering Besparing per jaar
100 liter1€2.150 – €2.550€40
100 liter2€2.950 – €3.175€75
200 liter2€3.200 – €3.925€145
300 liter3€4.500 – €5.000€155
zonneboiler-kopen-huizinge

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Dit zijn naam, e-mailadres en adresgegevens. Hierdoor is het helder naar wie de specificaties toegezonden zal worden. Je ontvangt een offerte van een plaatselijke installateur.

 2. Gas- en elektriciteitsverbruik invullen

  Het is handig om duidelijk te hebben hoeveel gas & stroomer in het huishouden gebruikt wordt. Middels het verbruik kan het betreffende bedrijf inschatten welk systeem bij jou past.

 3. Type huis

  Benoem kenmerken van uw woning. Denk aan aantal kamers en de isolatiewaarden. Relevant is ook het dak (plat of schuin) te omschrijven en het oppervlakte van het dak in M2.

 4. Geef duidelijk aan wat u wilt

  Wat zijn voor jou de minimale eisen? Ben je in eerste instantie op zoek naar een zonneboiler aanbieding, of juist een systeem met CV-ketel en panelen? Omschrijf daarnaast welke andere systemen beschikbaar zijn (vaak gaat het om een warmtepomp).

 5. Offertes vergelijken

  Vul eventueel het opmerkingenveld in, en verstuur het formulier. U krijgt binnen een week een offerte op maat afkomstig van een zonneboiler monteur in Huizinge (onderhoud en montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Kan ik subsidie aanvragen?

Vanaf 2016 is er de Investeringssubsidie duurzame energie. Deze is 2 jaar geleden verder verhoogd. Elke Nederlander die aan de slag wil gaan met een zonneboiler-systeem, komt in aanmerking. Op de site van RVO kan men een apparatenlijst vinden met een compleet overzicht. Alle installaties die worden genoemd zijn geschikt voor aanvraag van subsidie. De subsidies lopen uiteen tussen de €525 tot €1825. Let op de volgende regels:

 • Direct na de aanschaf mag de subsidieaanvraag worden gedaan
 • Aanschaf vind plaats na 1 januari 2016 en de factuur moet beschikbaar zijn
 • Uiterlijk een half jaar na aankoop is het systeem geplaatst

Voorbeelden van zonneboiler subsidie in Huizinge

 • Weishaupt/Monarch (4 x F2 collector met WAS400L), vermogen 3282 [KW], €2232 subsidie.
 • Clima XL BV (Quantum Budget PAWT 500-LE2), vermogen 2802 [KW], €1905 subsidie.
 • ATAG (EcoNormII (standaard zonneboiler) 120-3,2m²), vermogen 1447 [KW], €984 subsidie.

Afgezien van de interessante ISDE-regeling verstrekt de gemeente Loppersum mogelijk nog een extra vergoeding. Bekijk www.loppersum.nl voor meer informatie of vraag een zonneboiler offerte Huizinge aan.

Een combinatie met zonnepanelen?

Is er plek genoeg op het dak? In dat geval is een zonneboiler met zonnepanelen combineren zeker aan te raden. De zonneboiler zorgt ervoor dat er warm water uit de kraan komt en zorgt voor aangename (CV) temperaturen (in het geval van een een zonneboiler combi). Je gaat veel minder gas verbruiken, maar je gaat wel meer elektriciteit gebruiken. Deze elektriciteit kan je met zonnepanelen zelf genereren. Eveneens zijn er nog andere ‘groene’ alternatieve bronnen. Allemaal perfect te integreren met een zonneboiler installatie met het oog op een gasvrije woning in Huizinge!

 • De warmtepomp: genereert warmte uit bijvoorbeeld de lucht of stromend water.
 • Pelletketel / Pelletkachel: een innovatieve en trendy gasloze verwarming. Verbranding vindt plaats met houtpellets. Kan functioneren binnen het CV systeem.
 • LT Infrarood warmtepanelen: verwarmt d.m.v. stralingswarmte een specifieke plek in het huis. Kan alleen als hoofdverwarming worden gebruikt bij zeer goede isolatie.
 • Stadsverwarming: helemaal geen gas meer nodig. Toevoer restwarmte uit processen van bijv. een industrieterrein. Nog niet breed ingezet in Nederland.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!