Zonneboiler Oldenzijl

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Meer weten over een zonneboiler in Oldenzijl? Door gebruik te maken van een zonneboiler systeem heb je gratis warm water van het duurzaamste soort. Je bespaart grofweg de helft op je kosten voor warm water. Dit milieuvriendelijke product wordt opgebouwd door twee toepassingen: de zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)en het voorraadvat voor heet water (buffervat). Middels deze website ontdek je handige toelichtingen die van dienst kunnen zijn bij een zonneboiler kopen in Oldenzijl.

zonneboiler systeem installeren in 9986

 • Een zonneboiler is een praktisch systeem om je eigen warm water duurzaam op te wekken.
 • De gemiddelde kosten bedragen €4800.
 • Hoge subsidie, vergoeding tot wel €1600.
 • Een gemiddelde woning in Eemsmond stookt 1690 M3 gas. Dankzij een zonneboiler kan dit worden gereduceerd met 11%. Dit draait uit op een mogelijk besparing van wel €90 op jaarbasis.

ProvincieGroningen
GemeenteEemsmond
Postcode9986
Netnummer0595 (+31595)
Gasverbruik M31690 M3
Stroomverbruik kWh2610 kWh
Gemiddelde energierekening€170,00

Een zonneboiler installateur in Oldenzijl vergelijken

Het belangrijkste deel van een gemiddelde energierekening komt voort uit gasverbruik. Voor de basisverwarming en uiteraard voor warm water uit de kraan. Wil jij ook besparen met een goedkope zonneboiler? Kom niet voor verrassingen te staan, en zoek naar een erkende zonneboiler installateur in Oldenzijl! Via deze pagina achterhaal je zonder problemen een competente installateur uit de omgeving. Tevens kun je terecht bij het Energieloket, een initiatief van de gemeente Eemsmond. Of check de website Qbis.nl voor lijstjes met vakbekwame installatiebedrijven in de regio. In de volgende paragraaf lees je een aantal tips.

 • Vraag bij meer dan 1 installateur een offerte op. Dit biedt een sterkere onderhandelingspositie.
 • Uiteraard is niet alleen de laagste prijs belangrijk. Een goede zonneboiler moet namelijk wel een tijdje (circa 20 jaar) meegaan.
 • Check ook op verhalen van andere klanten en certificaten en keurmerken. Dit zijn o.a. Solar Keymark, Sterkin, VCA, KviNL, Zonnekeur.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) maakt gebruik van de zon als energiebron om water op te warmen. Dat werkt op de volgende manier: De zonnecollector bevat een speciaal soort vloeistof. Door warme lucht (zon) wordt een vloeistof verwarmd tot wel 90 graden. Gebruikmakend van het buizenstelsel wordt de vloeistof getransporteerd naar een warm-water buffervat. In de herfst en winter wordt een minimale / ideale temperatuur onhaalbaar. Dan biedt de naverwarmer ondersteuning (de gasketel).

Hoe werkt het combineren van een zonneboiler en CV-ketel?

Een Zonneboilercombi? Dit is geen probleem. Zo’n zonneboiler combiketel is een combinatie van jouw zonneboiler met een HR-ketel. Deze installatie kan benut worden voor je tapwaterbehoefte en natuurlijk een warm huis (CV). Dit product bevat o.a. geïntegreerde cv brander, een pomp, een groot voorraadvat en zonnecollectoren. Is er niet genoeg zonne-energie? In een dergelijke situatie kan de CV-brander de benodigde warmte bieden. Voornamelijk toegepast door grote woningen die hun huis verwarmen met lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming.

Hoe interessant is deze investering?

Een zonneboiler is heel interessant voor huizen die relatief veel warm water gebruiken. Als gevolg van beperkte aanschafkosten, hoge subsidies, een significante afname van het gasverbruik en beperkte CO-2 uitstoot kiezen mensen voor een zonneboiler plaatsen in Oldenzijl. Deze setup is nog energiezuiniger als je het combineert met een warmtepomp met zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik ongeveer nodig?

Als randvoorwaarde is er ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. De vacuümbuis of vlakke plaat collectors zijn gemiddelde 4 m2, ze bedekken dus niet het hele dak. Voldoende plaats dus voor nog enkele zonnepanelen. Houd er rekening mee dat de panelen of collectors niet overschaduwd worden. Uiteraard moet je rekening houden met het voorraadvat. Deze hebben een inhoud van 100 – 300 liter. Vandaag de dag zijn er constructies met het voorraadvat achter het knieschot of tegen het plafond.


Prijs van een zonneboiler december 2023

De meest recente kosten zonneboiler Oldenzijl variëren tussen €2550 en €3700, met monteren & installeren. Deze milieuvriendelijke installatie heeft een levensduur van gemiddeld 20-30 jaar. De uiteindelijke prijs wordt berekend a.d.h.v. de aard van de zonnecollectoren, het volume van een warm-water voorraad buffersysteem, en de installatie- plus onderhoudskosten. Via de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) heeft u wellicht recht op een mooie subsidie. Verderop lees jij meer details.

Wat is de mogelijke besparing van een zonneboiler?
In de onderstaande weergave tref jij voor een variatie aan voorbeeldsituaties de kosten en mogelijke besparing. Hoe meer warm water je verbruikt, dan stijgt het rendement. We gaan vaak uit van een verbruik van plus minus 50 liter per bewoner (per dag). Vuistregel: een gezin van 4 personen bespaart de helft op je energieverbruik voor warm water. Omgerekend €55 per 12 maanden (gasprijzen december 2023). Het gastarief gaat toenemen, daarom is de zonneboiler ook enorm in trek.

Inhoud vatAantal collectorenVerwachte prijsBesparing (jaarlijks)
100 liter1€2.100 – €2.625€45
100 liter2€2.775 – €3.050€105
200 liter2€3.250 – €3.975€120
300 liter3€4.550 – €5.300€170
zonneboiler-kopen-oldenzijl

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  In de basis zijn dit naam, e-mailadres en adresgegevens. Daarmee weten we naar wie de informatie verzonden moet worden. Je krijgt z.s.m. een offerte van een regionaal installatiebedrijf.

 2. Stroom- en gasverbruik invullen

  Het is nodig om onderzoek te doen naar hoeveel gas + elektra je op dit moment verbruikt. Door het energieverbruik kan de expert bepalen welke installatie geschikt is.

 3. Beschrijf de woning

  Vertel ons wat meer over de woning. Van belang zijn leefruimte (m2) en leeftijd woning / mate van isolatie. Wat we ook graag willen weten is wat voor dak het huis heeft en hoeveel ruimte er op het dak is.

 4. Maak uw vraag tastbaar

  Geef aan wat precies de behoefte is. Wil je alleen een zonneboiler aanbieding, of wellicht een combiketel inclusief zonnepanelen? Benoem ook welke alternatieve energiesystemen er in de woning zijn (dit kan gaan om een warmtepomp).

 5. Offertes vergelijken

  Vul opmerkingen in het betreffende veld in, en verstuur jouw aanvraag. U ontvangt zeer binnenkort een persoonlijke offerte bij een zonneboiler monteur in Oldenzijl (montage & onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe zit het met de subsidie?

In 2016 is de ISDE-subsidieregeling ingegaan. Deze tegemoetkoming is recentelijk nog aantrekkelijker geworden. Elke bewoner die een zonneboiler-systeem wil plaatsen, kan hiervan gebruik maken. Op de site van RVO is een apparatenlijst te vinden met een compleet overzicht. Alle types die benoemd worden zijn goedgekeurd door de overheid. De subsidies variëren van €950 tot wel €1600. Er gelden een aantal voorwaarden:

 • Subsidie-aanvragen mogen nooit vooraf worden ingediend
 • De aankoop vond plaats na 1 januari 2016 en het adres komt overeen met de factuur
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop geplaatst zijn

Rekenvoorbeelden van zonneboiler subsidie in Oldenzijl

 • Burg Spitzentechnologie (Pro1200 + 2xPro3000 BS140), vermogen 2996 [KW], €2037 subsidie.
 • Clima XL BV (Quantum Budget 300 BST), vermogen 1427 [KW], €970 subsidie.
 • HRsolar (HRS400D/10,0 Combi), vermogen 319 [KW], €2169 subsidie.

Buiten de welbekende ISDE-subsidie van het RVO verschaft de gemeente Eemsmond soms een extra tegemoetkoming. Bezoek www.eemsmond.nl voor aanvullende info of vraag een zonneboiler offerte Oldenzijl aan.

Zonnepanelen combineren met een boiler?

Ontbreekt het niet aan ruimte op je dak? In dat geval de zonneboiler met zonnepanelen combineren zeker aan te raden. De zonneboiler warmt water op voor in de keuken en badkamer en regelt de centrale verwarming (voor het laatste is een zonneboilercombi nodig). Het aardgasverbruik zal nu fors dalen, maar je gaat wel iets meer stroom gebruiken. Je elektriciteit kan je middels zonnepanelen zelfstandig opwekken. Mogelijk zijn er meer milieuvriendelijke alternatieven beschikbaar. Vaak toegepast samen met een zonneboiler installatie wat zorgt voor een gasvrije woning in Oldenzijl!

 • Warmtepomp: ontneemt warmte uit o.a. de omgeving.
 • Pelletketel & Pelletkachel: een sfeervolle verwarming zonder gas. Je stookt op houtpellets. Er zijn opties om er een complete CV installatie mee te vervangen.
 • LT Infrarood warmtepanelen: voorziet in een aangename warmte in een specifieke plek in het huis. Kan plaatselijk goed verwarmen.
 • Stadsverwarming: warm water en verwarming zonder gebruik van gas. Dit is mogelijk door gebruik van restwarmte van o.a. lokale industrie. Nog niet breed ingezet in Nederland.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!