Zonneboiler Roodeschool

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Meer weten over een zonneboiler in Roodeschool? Dankzij het zonneboiler systeem maak je duurzaam warm water. Je bespaart ongeveer de helft van de energiekosten voor warm water. Het product bestaat uit 2 onderdelen: de zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) en het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Via zonneboilerrevolutie.nl tref jij veelzijdige adviezen aangaande een zonneboiler kopen in Roodeschool.

zonneboiler systeem installeren in 9983

 • Een zonneboiler is een innovatieve manier om thuis je kraanwater te verwarmen.
 • Aanschafprijs: om en nabij de €3900.
 • Hoge subsidie, vergoeding tot wel €1700.
 • Een gemiddeld gezin in Eemsmond stookt 1690 M3 gas. Een zonneboiler kan het gasverbruik minderen met 12%. Oftewel, een forse besparing van wel €50 per jaar.

ProvincieGroningen
GemeenteEemsmond
Postcode9983
Netnummer0595 (+31595)
Gasverbruik M31690 M3
Stroomverbruik kWh2610 kWh
Gemiddelde energierekening€170,00

Een zonneboiler installateur in Roodeschool vergelijken

Een steeds groter deel van de jaarlijkse energiekosten is puur gasverbruik. Voor de basisverwarming en natuurlijk voor heet water. Wil jij ook duurzaam warm water met een goedkope zonneboiler? Kies voor zeker, en ga in zee met een geschikte zonneboiler installateur in Roodeschool! Met behulp van onze tool vind je gemakkelijk een competente installateur uit de buurt. Ook kun je info verkrijgen via het Energieloket in de gemeente Eemsmond. Of benader Qbis.nl waar je een database treft met ervaren installateurs uit de buurt. In onderstaande box lees je belangrijke zaken.

 • Beperk je niet tot de offerte van 1 installateur. Zo heb je vergelijkingsmateriaal.
 • Let natuurlijk niet alleen op de prijs. Een installatie wordt geacht om 20 jaar mee te gaan.
 • Check ook op beoordelingen en certificaten en keurmerken. Bekijk eens Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, VCA, Solar Keymark, KviNL, Zonnekeur.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)maakt gebruik van warmte van het zonlicht om warm tapwater te realiseren. Hoe gaat dit proces in z’n werk? De zonnecollector bestaat uit een buizensysteem met daarin een vloeistof. Via warm zonlicht vind verhitting van een vloeistof plaats (tot 90 graden). Via het buizenstelsel pompt de installatie de opgewarmde vloeistof het buffervat t.b.v. verwarmd water. Als de zon niet schijnt is de werking niet optimaal. Geen nood, dan gebruikt het systeem de naverwarmer (de traditionele ketel).

Ik wil de zonneboiler combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Liever een zonneboilercombi? Dit is geen probleem. De dergelijke zonneboiler combiketel is een handige combinatie van een HR-ketel met NZ-keurmerk en zonneboiler. De installatie kan benut worden voor je tapwaterbehoefte en natuurlijk een warm huis (CV). Dit duurzame systeem wordt gevormd door zonnecollectoren, een pomp, een groot voorraadvat en een geïntegreerde cv brander. Een gebrek aan zonnewarmte? In die situatie is de CV-brander nodig. Bovenal toegepast door grotere huizen die hun huis verwarmen met lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming.

Hoe aantrekkelijk is deze investering?

De zonneboiler wordt aangeraden voor mensen die veel warm water uit de kraan halen. Vanwege scherpe prijzen, aantrekkelijke subsidie, de potentiële gasbesparing en lagere CO-2 uitstoot kiezen mensen voor een zonneboiler plaatsen in Roodeschool. Deze setup rendeert ook uitstekend samen met een speciale warmtepomp plus zonnepanelen.

Welke ruimte moet ik beschikbaar hebben?

In de eerste plaats heb je ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. Deze heat pipe of vlakke plaat collectors kunnen 4 of 5 m2 groot zijn, dat valt dus best wel mee. Zo blijft er ruimte over voor zonnepanelen. Voorkom dat beide in elkaars schaduw komen. Natuurlijk heb je ruimte nodig voor een voorraadvat. Deze hebben een inhoud van 100 – 300 liter. Vandaag de dag zijn er installaties met een voorraadvat die al in het dak verwerkt zijn.


Prijs van een zonneboiler december 2023

De recente kosten zonneboiler Roodeschool variëren tussen €2675 en €3650, inclusief installeren. Dit duurzame product hoort mee te gaan voor plus minus 24 tot 26 jaar. Het tarief komt tot stand door het type zonnecollectors, de eigenschappen van het buffervat t.b.v. verwarmd water, en installatie + onderhoudskosten. Gebruik makend van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) profiteer je van een duurzaamheidssubsidie. Op zonneboilerrevolutie.nl vind jij hoe dit precies zit.

Hoeveel bespaart een zonneboiler?
In de onderstaande weergave ontdek je voor een aantal mogelijkheden de investering en gemiddelde besparing per jaar. Hoe meer warm water jullie gezin verbruikt, des te aantrekkelijk wordt de terugverdientijd. Een doorsnee gezin verbruikt plus minus 50 liter per bewoner (per dag). Experts zeggen vaak: een familie bestaande uit 4 personen bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Omgerekend €75 per jaar (gasprijzen december 2023). De komende jaren zal gas duurder worden, wat betekent dat de besparing nog verder stijgt.

Inhoud voorraadvatAantal collectorenGeschatte kosten Besparing (jaarlijks)
100 liter1€2.400 – €2.700€45
100 liter2€2.775 – €3.150€95
200 liter2€3.250 – €3.875€110
300 liter3€4.600 – €5.400€200
zonneboiler-kopen-roodeschool

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonlijke gegevens

  Het betreft adres en contactgegevens. Belangrijk, want zo is het voor ons duidelijk naar wie de benodigde info toegezonden moet worden. Binnen een week krijg je een offerte van een installateur uit de buurt.

 2. Voer het huidige energieverbruik in

  Het is handig om inzicht te hebben in hoeveel stroom + gas je op dit moment verbruikt. Door het energieverbruik kan de specialist een persoonlijk advies aanbieden.

 3. Woningtypering

  Eigenschappen van de woning ingeven. Denk aan aantal kamers en staat van isolatie. Belangrijk daarbij is ook het dak (plat of schuin) te omschrijven en de beschikbare dakruimte.

 4. Beschrijf de noodzaak

  Geef aan wat precies de behoefte is. Gaat het om enkel een zonneboiler aanbieding, of juist een combinatie-systeem dat samenwerk met CV-ketel en zonnepanelen? Geef aan welke andere systemen in de woning zijn (denk dan aan bijv. een warmtepomp).

 5. Offertes vergelijken

  Geef – indien relevant – opmerkingen door, en druk op verstuur. Jij krijgt snel een duidelijke offerte via een zonneboiler monteur in Roodeschool (onderhoud & montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Zit er subsidie op een zonneboiler?

Per 2016 is er de ISDE-subsidie. Deze subsidie is in 2017 verder verruimd. Elke bewoner die een zonneboiler-systeem laat installeren, kan het aanvraagformulier indienen. Op de website van RVO download u een apparatenlijst met daarin alle modellen. Alle producten die hierop staan zijn geschikt voor aanvraag van subsidie. De subsidies lopen al gauw op van €550 tot wel €1650. Er gelden een aantal voorwaarden:

 • Direct na de aanschaf mag de subsidieaanvraag worden gedaan
 • Aanschaf vind plaats na 1 januari 2016 en het adres komt overeen met de factuur
 • Installatie en in werking stelling uiterlijk 6 maanden na aankoop

Een aantal voorbeelden van zonneboiler subsidie in Roodeschool

 • Ritter Paradigma (2x STAR 15/39 + EXPRESSO 500), vermogen 2865 [KW], €1948 subsidie.
 • Clima XL BV (Quantum Pro+ 800 PAWT), vermogen 3816 [KW], €2595 subsidie.
 • HRsolar (HRS300D/7,5A Combi), vermogen 2906 [KW], €1976 subsidie.

Naast deze subsidie op landelijk niveau verstrekt de gemeente Eemsmond soms een extra tegemoetkoming. Bekijk www.eemsmond.nl voor alle ins- en outs of vraag een zonneboiler offerte Roodeschool aan.

Een totaalsysteem met boiler en zonnepanelen?

Heb jij een groot dakoppervlak? Dan is het combineren van zonnepanelen en de zonneboiler een uitstekende optie. De zonneboiler voorziet jou van “gratis” warm water en zorgt voor de aansturing van de verwarming (als je kiest voor een zonneboiler combi). Het gasverbruik daalt flink, maar aan de andere kant stijgt je stroomverbruik. Deze elektriciteit kan je opwekken met zonnepanelen. Tevens zijn er nog andere ‘groene’ alternatieve bronnen. Stuk voor stuk te combineren met een zonneboiler installatie wat resulteert in een gasvrije woning in Roodeschool!

 • Een warmtepomp: haalt energie uit o.a. de buitenlucht, water of bodem.
 • Pelletketel & Pelletkachel: zonder gas toch een warme woning. Houtpellets zorgen voor hoge temperaturen. Kan ook als moederhaard als stand-alone CV fungeren.
 • Infrarood panelen: geeft aangename stralingswarmte naar een afgebakende plek in huis. Niet geschikt als hoofdverwarming.
 • Stadsverwarming: volledig van het gas af. Restwarmte wordt geleverd door lokale industrie. Helaas niet in heel Nederland mogelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!