Zonneboiler Kloosterburen

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Behoefte aan een zonneboiler in Kloosterburen? Dankzij het zonneboiler systeem heb je duurzaam warm water. Je bezuinigt plusminus 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Het product bestaat in de basis uit twee zaken: een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector en een voorraadvat voor warm water. Via onze website lees jij waardevolle adviezen die helpen bij een zonneboiler kopen in Kloosterburen.

zonneboiler systeem installeren in 9977

 • Een zonneboiler is een slimme manier om je eigen sanitare water op te warmen.
 • Een doorsnee installatie kost zo’n €3100.
 • Royale subsidieregeling, tot wel €700.
 • Een gemiddeld gezin in De Marne gebruikt 1730 M3 gas. Een zonneboiler reduceert het gasverbruik met 17%. Dit mondt uit in een interessante besparing van +/- €155 op jaarbasis.

ProvincieGroningen
GemeenteDe Marne
Postcode9977
Netnummer0595 (+31595)
Gasverbruik M31730 M3
Stroomverbruik kWh2660 kWh
Gemiddelde energierekening€174,00

Een zonneboiler installateur in Kloosterburen vergelijken

Het grootste deel van de jaarlijkse energiekosten wordt teweeggebracht door het gasverbruik. Voor de centrale verwarming en voor warm water om te wassen en douchen. Besparen op jouw gasverbruik met een goedkope zonneboiler? Voorkom ontevredenheid achteraf, en selecteer een competente zonneboiler installateur in Kloosterburen! Dankzij zonneboilerrevolutie.nl tref je moeiteloos een professionele installateur in jouw eigen regio. En andere mogelijkheid is het Energieloket, een initiatief van de gemeente De Marne. Of surf naar de website Qbis.nl voor actuele overzichten met vakbekwame installatiebedrijven uit de buurt. Hieronder tref jij verschillende tips.

 • Probeer minimaal 2 offertes op te vragen. Zo heb je altijd een referentie.
 • Goedkoop is niet altijd beter. Een dergelijk systeem moet ongeveer 15 jaar meegaan.
 • Bekijk ook referenties en vraag of het bedrijf is gecertificeerd. Dit zijn o.a. Sterkin, KviNL, Zonnekeur, Solar Keymark, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) maakt gebruik van de zon als energiebron om warm tapwater te realiseren. Dat werkt op de volgende manier: De zonnecollector bestaat uit een buizensysteem met daarin een vloeistof. Door de zonneschijn vind verhitting van een vloeistof plaats (tot 90 graden). Door middel van het buizenstelsel wordt de vloeistof getransporteerd naar het buffervat voor warm tapwater. In de koudere maanden wordt de benodigde temperatuur niet bereikt. Dan biedt de naverwarmer ondersteuning (meestal de CV-ketel).

Hoe werkt het combineren van een zonneboiler en CV-ketel?

Aan de slag met een zonneboilercombi? Dat is mogelijk. Zo’n zonneboiler combiketel is een slimme combi van jouw zonneboiler met een HR-ketel. Dit milieuvriendelijke systeem regelt het warme water en verwarming (CV-installatie). Deze milieuvriendelijke installatie houdt in: zonnecollectoren, een groot voorraadvat, geïntegreerde cv brander en een pomp. Is er niet genoeg zonne-energie? In zo’n geval vult de CV-brander het gat op. Voornamelijk toepasbaar op grote woningen met vloerverwarming.

Hoe interessant is deze investering?

De zonneboiler is aantrekkelijk voor families die relatief veel warm water gebruiken. Vanwege beperkte aanschafkosten, overheidssubsidie, een interessante besparing en minder CO-2 uitstoot willen meer en meer consumenten een zonneboiler plaatsen in Kloosterburen. Zo’n systeem kan je ook gebruiken samen met een slimme warmtepomp met zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik ongeveer nodig?

Als randvoorwaarde heb je ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. De vlakke plaat / vacuümbuis collectors kunnen 4 of 5 m2 groot zijn, voor de meeste woningen geen probleem. Zo blijft er ruimte over voor zonnepanelen. Let op dat ze niet in elkaars schaduw staan. Uiteraard heb je een plekje nodig voor het voorraadvat. Deze is tussen de 80 en 300 liter groot. Op dit ogenblik zijn er voorbeelden met het buffervat geïnstalleerd aan de binnenkant van het dak.


Prijs van een zonneboiler juli 2024

De recente kosten zonneboiler Kloosterburen zitten gemiddeld tussen €2825 en €3450, met installatie inclusief. Dit duurzame systeem heeft een typische levensduur van doorgaans 23 tot 27 jaar. De uiteindelijke prijs wordt gebudgetteerd middels het type zonnecollectors, de capaciteit van het buffervat t.b.v. verwarmd water, de montage en installatiekosten. Gebruik makend van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) krijg je mogelijk een interessante subsidie. Verderop vind je een nadere toelichting.

Hoeveel bespaart een zonneboiler?
In het volgende schema bekijk jij voor een paar omstandigheden de geschatte kosten en gemiddelde besparing per jaar. Hoe hoger je verbruik van het warme water, des te interessanter een zonneboiler is. Een doorsnee gezin verbruikt ongeveer 50 liter per persoon. Vuistregel: een huishouden van 4 personen bespaart de helft op je energieverbruik voor warm water. Dit is plus minus €60 per 12 maanden (gasprijzen juli 2024). Gas wordt duurder, dus de besparing neemt de komende jaren toe.

Inhoud vatHoeveelheid collectorenGemiddelde investeringBesparing (jaarlijks)
100 liter1€2.050 – €2.575€70
100 liter2€2.800 – €3.000€95
200 liter2€3.225 – €3.800€135
300 liter3€4.475 – €5.050€160
zonneboiler-kopen-kloosterburen

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  We vragen om jouw adres, naam en contactgegevens. Op die manier weten we naar wie verdere info verstuurd kan worden. Wat volgt is een offerte van een regionaal installatiebedrijf.

 2. Gas- en stroomverbruik invullen

  Het is belangrijk om na te gaan hoeveel gas + elektriciteit er verbruikt wordt. Aan de hand van deze informatie kan het installatiebedrijf een goed advies geven.

 3. Huisomschrijving

  Specificeer type woning. Het betreft woonoppervlakte in m2 en de isolatiewaarden. Vul dit ook aan met het dak (plat of schuin) te omschrijven en de beschikbare dakruimte.

 4. Specificeer uw wensen

  Waar ben je precies naar op zoek? Heeft jouw vraag puur betrekking op een zonneboiler aanbieding, of soms een combinatie met zonnepanelen en ketel? Geef aan welke milieuvriendelijke oplossingen er in jouw huis staan (denk dan aan bijv. een warmtepomp).

 5. Prijzen & Offerte opvragen

  Geef – indien relevant – opmerkingen door, en verstuur jouw aanvraag. U krijgt binnen afzienbare tijd een duidelijke offerte afkomstig van een zonneboiler monteur in Kloosterburen (montage + onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Kan ik subsidie aanvragen?

In 2016 is de ISDE-subsidieregeling ingegaan. Deze regeling is 2 jaar geleden verder verruimd. Elke huizenbezitter die een zonneboiler-systeem laat installeren, heeft hier recht op. Via het RVO platform is een apparatenlijst te vinden met daarin alle modellen. Alle merken die benoemd worden komen in aanmerking voor een subsidie. De subsidies liggen tussen de €750 tot wel €1450. Er zijn een paar zaken waar je rekening mee moet houden:

 • Pas na montage mag subsidie worden aangevraagd
 • De installatie is aangeschaft na 1 januari 2016 en het adres komt overeen met de factuur
 • Een half jaar na aankoop is de zonneboiler geplaatst

Mogelijkheden voor zonneboiler subsidie in Kloosterburen

 • Solvis (Solvis Fera 803 & Solvis Max 457), vermogen 3099 [KW], €2107 subsidie.
 • Clima XL BV (Quantum Pro 1000 BSV), vermogen 3407 [KW], €2317 subsidie.
 • HRsolar (HRS200(L)/5,0), vermogen 1953 [KW], €1328 subsidie.

Behalve de genoemde ISDE-subsidielevert de gemeente De Marne mogelijkerwijs een speciele lening. Doorzoek www.demarne.nl voor verdere details of vraag een zonneboiler offerte Kloosterburen aan.

Zonnepanelen combineren met een boiler?

Is het dak geschikt voor plaatsing? Op dat moment zijn zonnepanelen met een zonneboiler combineren een uitstekende optie. De zonneboiler regelt het warme water om te douchen en koken en regelt de centrale verwarming (laatstgenoemde is alleen aan de orde bij een zonneboiler combi). Je verbruikt nu een stuk minder gas, maar je verbruikt wel meer stroom. Deze stroom kan je middels zonnepanelen zelfstandig opwekken. Daarbij vind je in Nederland meer duurzame mogelijkheden. Allemaal perfect te integreren met een zonneboiler installatie met het oog op een gasvrije woning in Kloosterburen!

 • De warmtepomp: wint energie middels de omgeving.
 • Pelletkachel / Pelletketel: duurzaam verwarmen zonder gas. In plaats daarvan gebruik je houtpellets. Kan ook worden aangesloten op de CV-ketel.
 • Infrarood panelen: werkt op basis van stralingswarmte richting een bepaalde plek in de kamer. Meestal gebruikt voor bijverwarming.
 • Stadsverwarming: zonder gas toch warm water en centrale verwarming. Restwarmte in samenwerking met bijv. een industrieterrein. Dit is niet landelijk beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!