Zonneboiler De Marne

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Aan het oriënteren op een zonneboiler in De Marne? Door middel van een zonneboiler systeem heb je warm water op een duurzame manier. Je bezuinigt grofweg 50% van de energiekosten voor warm water. Dit duurzame product bestaat in de basis uit 2 onderdelen: een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector en het buffervat t.b.v. verwarmd water. Dankzij de zonneboiler-vergelijker check jij samengestelde details die ondersteuning bieden bij een zonneboiler kopen in De Marne.

zonneboiler systeem installeren in 9966

 • Een zonneboiler is een praktisch systeem om je eigen warm water duurzaam op te wekken.
 • Kosten: Ga uit van ongeveer €4600.
 • Een subsidie bedraagt al gauw €1850.
 • Een doorsnee huishouden in De Marne stookt 1730 M3 gas. Een zonneboiler reduceert het gasverbruik met 13%. Concreet: een flinke geldbesparing van wel €75 op jaarbasis.

ProvincieGroningen
GemeenteDe Marne
Postcode9966
Netnummer0595 (+31595)
Gasverbruik M31730 M3
Stroomverbruik kWh2660 kWh
Gemiddelde energierekening€174,00

Een zonneboiler installateur in De Marne vergelijken

Meer dan de helft van onze energiekosten wordt teweeggebracht door het gasverbruik. Voor de verwarming, om te koken en voor warm water om te douchen. Overweeg jij de aanschaf van zo’n slimme en goedkope zonneboiler? Voorkom een kater achteraf, en ga in zee met een betrouwbare zonneboiler installateur in De Marne! D.m.v. onze website tref je eenvoudig een betrouwbare installateur uit de buurt. Daarnaast bestaat er het Energieloket gemeente De Marne. Of probeer Qbis.nl voor een schema met eerlijke installateurs in de buurt. In de volgende paragraaf tref jij nog wat adviezen.

 • Vraag bij meer dan 1 installateur een offerte op. Dit geeft inzicht in de huidige marktprijzen .
 • Kies niet blind voor de goedkoopste. Een goede zonneboiler moet ongeveer 15 jaar meegaan.
 • Houd ook rekening met ervaringen van anderen en kleine lettertjes (certificaten). Zoals bijv. Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, VCA, Zonnekeur, KviNL, Sterkin.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector gebruikt zonne-energie en kan dit uiteindelijk omzetten naar bruikbaar warm water. Dat werkt op de volgende manier: De zonnecollector bevat weer een speciale vloeistof die niet kan bevriezen. Via warm zonlicht wordt een speciale vloeistof 90 graden opgewarmd. Door het buizensysteem gaat de warme vloeistof naar het buffervat voor warm tapwater. In de koudere maanden wordt een minimale / ideale temperatuur onhaalbaar. Dan biedt de naverwarmer ondersteuning (de gasketel).

Hoe werkt het combineren van een zonneboiler en CV-ketel?

Gaat jouw voorkeur uit naar de zonneboilercombi? Dit behoort tot de mogelijkheden. De zonneboiler combiketel is een integratie van een HR-ketel met NZ-keurmerk en zonneboiler. Dit product zorgt voor het warme water en aangename temperaturen (CV). De installatie bevat o.a. een groot voorraadvat, een pomp, zonnecollectoren en een geïntegreerde cv brander. Is er maar weinig zonlicht? Op deze momenten zorgt de CV-brander voor de rest. Zeker toepasbaar op gezinnen met 4 personen of meer met vloerverwarming als hoofdverwarming.

Is deze investering financieel aantrekkelijk?

De zonneboiler is aantrekkelijk voor consumenten die in het dagelijks leven veel warm water gebruiken. Omwille van aantrekkelijke prijzen, overheidssubsidie, een lagere energierekening en bewustere CO-2 uitstoot laten steeds meer mensen een zonneboiler plaatsen in De Marne. Deze installatie is goed te combineren met een (hybride) warmtepomp plus zonnepanelen.

Past een zonneboiler op mijn dak?

Uiteraard heb je ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. De collectors (ook wel heat pipes genoemd) wisselen in grootte van 2 tot 5 m2, dat bedekt dus niet een heel dak. Zonnepanelen kunnen gelegd worden op de vrije meters. Voorkom dat beide in elkaars schaduw komen. Daarnaast moet je rekening houden met het voorraadvat voor warm water. Deze is tussen de 80 en 300 liter groot. In juli 2024 kan men ook kiezen voor een warm-water voorraad buffersysteem verwerkt op het dak.


Prijs van een zonneboiler juli 2024

De kosten zonneboiler De Marne komen gemiddeld uit tussen €2625 en €4150, met monteren & installeren. Dit systeem gaat normaal gesproken mee voor gewoonlijk 25 jaar. De totaalprijs wordt bepaald door de grootte van de zonnecollectors, het volume van het voorraadvat voor warm water, de montage en installatiekosten. Gebruik makend van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) verreken jij een duurzaamheidssubsidie. In het volgende kopje vind je een nadere toelichting.

Wat is de mogelijke besparing van een zonneboiler?
Hieronder bekijk je voor meerdere omstandigheden de kostprijzen en een indicatie van de besparing. Naar gelang je meer warm water verbruikt, dan stijgt het rendement. Een doorsnee gezin verbruikt standaard 50 liter p.p. per dag. Uitgangspunt: een doorsnee huishouden (4 personen) bespaart 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Dat komt neer op €145 op jaarbasis (gasprijzen juli 2024). De komende jaren zal gas duurder worden, de kans is groot dat de besparing over 3 jaar nog ruimer is.

Inhoud buffervatAantal collectorenGeschatte prijs Besparing per jaar
100 liter1€2.100 – €2.550€70
100 liter2€2.750 – €3.000€105
200 liter2€3.100 – €3.975€115
300 liter3€4.525 – €5.050€165
zonneboiler-kopen-de-marne

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Basisgegevens

  Het betreft naam, adres + contactgegevens. Daarmee weten wij ook naar wie de betreffende informatie aangeleverd moet worden. Je krijgt vrij snel een offerte van een landelijke of lokale installateur.

 2. Gas- en elektriciteitsverbruik invullen

  Het is makkelijk om boven water te krijgen hoeveel stroom + gas je op dit moment verbruikt. Aan de hand van deze gegevens kan de deskundige een persoonlijk advies aanbieden.

 3. Type huis

  Beschrijf de woning. Het betreft woonoppervlakte in m2 en of de woning goed geïsoleerd is. Goed om te noemen is ook het type dak en welke ruimte er op het dak beschikbaar is.

 4. Wat heb je precies nodig?

  Hoe wil je dat het systeem gaat werken? Gaat het om enkel een zonneboiler aanbieding, of eerder een systeem met CV-ketel en panelen? Benoem ook welke duurzame energiebronnen er aanwezig zijn (denk aan zaken zoals een warmtepomp).

 5. Prijzen & Offerte opvragen

  Benut indien gewenst het opmerkingenveld, en druk op de versturen-knop. Je ontvangt binnen een paar dagen een heldere offerte afkomstig van een zonneboiler monteur in De Marne (montage & onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe zit het met de subsidie?

De Investeringssubsidie duurzame energie is in 2016 ingegaan. Deze tegemoetkoming werd in 2017 verder verruimd. Iedereen die een zonneboiler-systeem plaatst of laat plaatsen, kan een verzoek indienen. Via het RVO platform staat een database / apparatenlijst met daarin alle modellen. Alle apparaten die benoemd worden komen in aanmerking voor een subsidie. De subsidies variëren van €600 tot wel €1350. Hiervoor moet je voldoen aan het volgende:

 • Vraag de subsidie aan nadat het systeem is gemonteerd
 • Aanschaf vind plaats na 1 januari 2016 en er is een bewijs van betaling
 • Een half jaar na aankoop is de zonneboiler geplaatst

Een aantal voorbeelden van zonneboiler subsidie in De Marne

 • 2-improve energy (HYG300CS1ww1xPro18), vermogen 1691 [KW], €1150 subsidie.
 • Econo (M48HPCPC-500-H2), vermogen 3518 [KW], €2392 subsidie.
 • Solar2all (HP20/150/PWM), vermogen 1421 [KW], €966 subsidie.

Behalve deze subsidie op landelijk niveau geeft de gemeente De Marne wellicht nog een lening of tegemoetkoming. Surf naar www.demarne.nl voor meer informatie of vraag een zonneboiler offerte De Marne aan.

Combineer een boiler met zonnepanelen

Is het dak geschikt voor plaatsing? Op dat moment zijn zonnepanelen met een zonneboiler combineren een perfecte keuze. De zonneboiler zorgt voor warm water uit de kraan en zorgt voor aangename (CV) temperaturen (bij een zonneboiler combi). Je stookt aanzienlijk minder gas, hoewel je stroomrekening weer iets stijgt. De stroom kan je middels zonnepanelen zelfstandig opwekken. Mogelijk zijn er meer milieuvriendelijke alternatieven beschikbaar. Perfect in combinatie met de zonneboiler installatie wat zorgt voor een gasvrije woning in De Marne!

 • De warmtepomp: onttrekt energie uit bijv. bodembronnen en lucht.
 • Pelletketel / Pelletkachel: geen gas en toch een aangenaam verwarmd huis. Verbranding vindt plaats met houtpellets. Mogelijkheid om aan te sluiten op de CV installatie.
 • Infrarood warmtepanelen: verwarmt d.m.v. stralingswarmte een bepaalde plek in de kamer. Prima als bijverwarming.
 • Stadsverwarming: warm water en verwarming zonder gebruik van gas. Het warmtenet maakt slim gebruik van restwarmte van een industrieterrein. Nog niet breed ingezet in Nederland.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente