Zonneboiler Eenrum

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Geïnteresseerd in een zonneboiler in Eenrum? Aan de hand van een zonneboiler systeem heb je gratis warm water van het duurzaamste soort. Je bespaart plusminus de helft van het gasverbruik voor warm water. Het product bestaat uit 2 zaken: een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector en het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Via deze pagina lees jij samengestelde raadgeving die van dienst kunnen zijn bij een zonneboiler kopen in Eenrum.

zonneboiler systeem installeren in 9967

 • Een zonneboiler is een innovatief systeem om zelf je warmte tapwater te genereren.
 • Reken op gemiddelde kosten van €3000.
 • Er geldt een subsidie tot wel €950.
 • Een alledaags huishouden in De Marne verbruikt 1730 M3 gas. Een zonneboiler is in staat het gasverbruik te minderen met 14%. Dit mondt uit in een interessante besparing van +/- €105 op jaarbasis.

ProvincieGroningen
GemeenteDe Marne
Postcode9967
Netnummer0595 (+31595)
Gasverbruik M31730 M3
Stroomverbruik kWh2660 kWh
Gemiddelde energierekening€174,00

Een zonneboiler installateur in Eenrum vergelijken

Meer dan de helft van onze energierekening wordt teweeggebracht door het gasverbruik. Voor de verwarming en om water op te warmen. Ook profiteren van warm water via de zon met een goedkope zonneboiler? Voorkom een kater achteraf, en zoek naar een erkende zonneboiler installateur in Eenrum! Geholpen door zonneboilerrevolutie.nl check je verrassend eenvoudig een vakbekwame installateur in jouw eigen woonplaats. En andere mogelijkheid is het Energieloket gemeente De Marne. Of check kvinl.nl waar je een database treft met erkende installatiebedrijven uit jullie streek. In de volgende paragraaf vind jij enkele tips waar je op moet letten.

 • Vraag altijd 2 of meer offertes op. Zo heb je vergelijkingsmateriaal.
 • Ga niet perse voor de laagste prijs. Een zonneboiler moet namelijk wel 15 tot 20 jaar meegaan.
 • Controleer ook op ervaringen van anderen en certificaten en keurmerken. Denk aan Sterkin, VCA, Zonnekeur, Solar Keymark, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector maakt gebruik van de zonnewarmte en kan dit uiteindelijk omzetten naar bruikbaar warm water. Dat werkt op de volgende manier: De zonnecollector bevat een speciaal soort vloeistof. Door warme lucht (zon) kan deze temperatuur oplopen tot liefst 90 graden. D.m.v. de leidingen volgt de vloeistof zijn weg naar een warm-water buffervat. Wanneer de zon amper schijnt is de werking niet optimaal. In zo’n geval kan de naverwarmer dit compenseren (standaard centrale verwarming).

Zonneboiler combineren met CV-ketel, is dat mogelijk?

Liever een zonneboilercombi? Ook dat kan. Zo’n zonneboiler combiketel is een samenwerking tussen een HR-ketel met NZ-keurmerk en zonneboiler. Dit milieuvriendelijke product kan gebruikt worden voor het warme water en een warme woning. De installatie wordt gevormd door een groot voorraadvat, zonnecollectoren, geïntegreerde cv brander en een pomp. Is er een gebrek aan zonne-energie? Op dat moment springt de CV-brander bij. Voornamelijk een rendabele oplossing voor huishoudens van minimaal 4 mensen met vloerverwarming / lage temperatuur radiatoren.

Hoe interessant is deze investering?

De zonneboiler is een uitstekende optie voor huizen die veel warm water gebruiken. Omwille van dalende prijzen, RVO subsidie, een forse besparing en bewustere CO-2 uitstoot dienen veel mensen een aanvraag in voor een zonneboiler plaatsen in Eenrum. Een zonneboiler is nog energiezuiniger als je het combineert met een lucht-water warmtepomp en zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik ongeveer nodig?

Als randvoorwaarde moet je beschikken over ruimte voor zonnecollectors. De collectors (ook wel heat pipes genoemd) zijn ongeveer 3 m2 tot 5 m2, in de regel is dit dan ook geen probleem. De vrije ruimte kan benut worden voor zonne-energie panelen. Houd er rekening mee dat de panelen of collectors niet overschaduwd worden. Uiteraard hebben we nog een warm-water buffervat. Deze is tussen de 80 en 300 liter groot. Momenteel zijn er constructies met een warm-water voorraad buffersysteem achter het knieschot of tegen het plafond.


Prijs van een zonneboiler april 2024

De actuele kosten zonneboiler Eenrum fluctueren tussen de €2975 en €4400, met installatie. Dit systeem kan worden gebruik voor een periode van om en nabij de 25 jaar. De investering wordt gebudgetteerd middels de grootte van de zonnecollectors, de specificaties van een warm-water voorraad buffersysteem, en installatie + onderhoudskosten. Door gebruik te maken van ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) heeft u wellicht recht op een aantrekkelijke subsidie. Als je iets verders scrollt lees je meer specificaties.

Hoeveel kan ik besparen met een zonneboiler?
In de tabel hieronder lees je voor meerdere situatiesde geschatte kosten en de bijbehorende jaarlijkse besparing. Des te groter het warmwaterverbruik, dan stijgt het rendement. Gemiddeld gezien is het verbruik om en nabij de 50 liter p.p. In principe is het zo: een familie met 4 personen bespaart 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Dat komt neer op €90 per jaar (gasprijzen april 2024). De gasprijs stijgt, de kans is groot dat de besparing over 3 jaar nog ruimer is.

Inhoud voorraadvatCollectorenGemiddelde prijsBesparing (jaarlijks)
100 liter1€2.150 – €2.600€40
100 liter2€2.850 – €3.200€100
200 liter2€3.300 – €3.975€120
300 liter3€4.500 – €5.300€180
zonneboiler-kopen-eenrum

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  Relevant zijn jouw adres, naam en contactgegevens. Belangrijk, want zo is het voor ons duidelijk naar wie de productinfo toegezonden mag worden. Binnen een paar dagen krijg je een offerte van een installatiebedrijf uit de buurt.

 2. Voer het huidige energieverbruik in

  Het is belangrijk om een indicatie te hebben van hoeveel elektra en gas er verbruikt wordt. Met behulp van deze statistieken kan de vakman bepalen welke installatie geschikt is.

 3. Beschrijf de woning

  Definieer uw woning eigenschappen. Het betreft aantal kamers en wat er aan isolatie is gedaan. Vul dit ook aan met het dak (plat of schuin) te omschrijven en het aantal M2 ruimte dat op het dak beschikbaar is.

 4. Wat is uw wensenlijstje?

  Geef aan wat precies de behoefte is. Ben je in eerste instantie op zoek naar een zonneboiler aanbieding, of misschien met een totaaloplossing met zonnepanelen en een gasketel? Beschrijf ook welke CO-2 besparende producten er voorhanden zijn (bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Ga offertes vergelijken

  Completeer het aanvraagformulier eventueel met een opmerking, en verstuur jouw aanvraag. U krijgt zeer binnenkort een offerte op maat bij een zonneboiler monteur in Eenrum (montage + onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe werkt de subsidieregeling?

Sinds 2016 kennen we de ISDE-subsidie. Deze regeling werd twee jaar geleden verder verhoogd. Elke bewoner die aan de slag wil gaan met een zonneboiler-systeem, kan vragen om een vergoeding. Via het RVO platform staat een database / apparatenlijst met beschikbare modellen. Alle merken die hierop staan zijn geschikt voor subsidie. De subsidies wisselen tussen de €950 tot €1700. Let op de volgende regels:

 • Vraag de subsidie aan nadat het systeem is gemonteerd
 • De installatie is aangeschaft na 1 januari 2016 en de betaling is door jou gedaan
 • De periode tussen aankoop en installatie is niet langer dan 6 maanden

Rekenvoorbeelden van zonneboiler subsidie in Eenrum

 • Solvis (2x Solvis Luna 304 & Solvis Max 957), vermogen 2354 [KW], €1601 subsidie.
 • S-Power (HP60-600AD), vermogen 3553 [KW], €2416 subsidie.
 • HRsolar (HRS200(L)/3,2), vermogen 1501 [KW], €1021 subsidie.

Afgezien van de subsidie van het RVOhanteert de gemeente De Marne soms een extra tegemoetkoming. Surf naar www.demarne.nl voor verdere details of vraag een zonneboiler offerte Eenrum aan.

Kan ik het combineren met zonnepanelen?

Ontbreekt het niet aan ruimte op je dak? In deze situatie zijn zonnepanelen met een zonneboiler combineren de moeite waard. De zonneboiler zorgt ervoor dat er warm water uit de kraan komt en zorgt voor de aansturing van de verwarming (als je kiest voor een zonneboiler combi). Het resultaat is een lager gasverbruik, maar aan de andere kant stijgt je stroomverbruik. Deze stroom kan worden opgewekt met zonnepanelen. Tevens zijn er nog allerlei duurzame warmtebronnen. Allemaal perfect te integreren met een zonneboiler installatie met het oog op een gasvrije woning in Eenrum!

 • Een warmtepomp: onttrekt warmte middels de buitenlucht, water of bodem.
 • Pelletkachel & Pelletketel: zonder gas toch een warme woning. Verbranding vindt plaats met houtpellets. Kan functioneren binnen het CV systeem.
 • LT Infrarood warmtepanelen: verwarmt d.m.v. stralingswarmte een klein gedeelte van een kamer. Kan plaatselijk goed verwarmen.
 • Stadsverwarming: duurzame gasloze verwarming en warm water. Restwarmte wordt geleverd door o.a. lokale industrie. Beschikbaar in klein deel van NL’se steden.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!