Zonneboiler Leens

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Geïnteresseerd in een zonneboiler in Leens? Geholpen door een zonneboiler systeem genereer je duurzaam warm water. Je bezuinigt ongeveer 50% van de energiekosten voor warm water. Het product wordt gekenmerkt door 2 onderdelen: een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector en het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Geholpen door onze website lees je accurate informatie die helpen bij een zonneboiler kopen in Leens.

zonneboiler systeem installeren in 9965

 • Een zonneboiler is een innovatief systeem om met behulp van de zon water te verwarmen.
 • Aanschafprijs: om en nabij de €3300.
 • Je hebt recht op subsidies tot wel €1550.
 • Een standaard woning in De Marne stookt 1730 M3 gas. Een zonneboiler verlaagt het gasverbruik met wel 13%. Oftewel, een leuke kostenbesparing van wel €50 per jaar.

ProvincieGroningen
GemeenteDe Marne
Postcode9965
Netnummer0595 (+31595)
Gasverbruik M31730 M3
Stroomverbruik kWh2660 kWh
Gemiddelde energierekening€174,00

Een zonneboiler installateur in Leens vergelijken

Het leeuwendeel van een gemiddelde energierekening wordt teweeggebracht door het gasverbruik. Om ons huis te verwarmen, en voor warm water om te douchen. Wil jij ook duurzaam warm water met een goedkope zonneboiler? Voorkom teleurstellingen, en kies altijd een betrouwbare zonneboiler installateur in Leens! Met behulp van zonneboilerrevolutie.nl achterhaal je zonder problemen een vakbekwame installateur uit de omgeving. Informeer ook eens bij het speciale Energieloket van de gemeente De Marne. Of bezoek kvinl.nl voor informatie over competente installateurs uit de buurt. Bijgaand vind jij belangrijke zaken.

 • Vraag bij ten minste 2 bedrijven een offerte op. Dit geeft enige sturing bij het maken van een keuze.
 • Let natuurlijk niet alleen op de prijs. Een goede zonneboiler moet ongeveer 15 jaar meegaan.
 • Vraag ook om referenties en certificering. Denk aan Sterkin, Solar Keymark, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, VCA, KviNL.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector gebruikt warmte uit zonlicht en zit dit uiteindelijk om in warm water. Op welke manier ontstaat warmte? De zonnecollector bevat weer een speciale vloeistof die niet kan bevriezen. D.m.v. zonnewarmte wordt een vloeistof verwarmd tot wel 90 graden. Aan de hand van het leidingsysteem wordt de hitte overgebracht op het voorraadvat voor warm water. In koude maanden wordt een minimale / ideale temperatuur onhaalbaar. In dit scenario gebruikt het systeem de naverwarmer (meestal de CV-ketel).

Hoe werkt het combineren van een zonneboiler en CV-ketel?

Een Zonneboilercombi? Ook dat kan. Een zonneboiler combiketel is een integratie van een speciale zonneboiler + HR-ketel. Deze duurzame installatie kan benut worden voor je watervoorziening en aangename temperaturen (CV). Dit milieuvriendelijke systeem bestaat uit zonnecollectoren, geïntegreerde cv brander, een pomp en een buffervat. Een gebrek aan zonnewarmte? In een dergelijke situatie heb je de (ingebouwde) CV-brander. Bijzonder een rendabele oplossing voor grotere huizen met vloerverwarming als hoofdverwarming.

Hoe interessant is deze investering?

De zonneboiler is met name relevant voor huishoudens met een hoog warmwaterverbruik. Wegens scherpe prijzen, aantrekkelijke subsidie, een lagere energierekening en minder uitstoot van CO-2 neemt de interesse toe in een zonneboiler plaatsen in Leens. Deze setup is goed te combineren met een warmtepomp installatie plus zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik ongeveer nodig?

Allereerst moet er ruimte zijn op het dak voor de zonnecollectors. De collectors (ook wel heat pipes genoemd) wisselen in grootte van 2 tot 5 m2, dat valt dus best wel mee. De vrije ruimte kan benut worden voor zonne-energie panelen. Waak ervoor dat beide elkaar niet overschaduwen. Uiteraard plaatsen ze ook het voorraadvat voor warm water. Zo’n vat heeft een volume van circa 100 – 250 liter. Vandaag de dag zijn er structuren met een warm-water voorraad buffersysteem die op de daken worden gemonteerd.


Prijs van een zonneboiler juli 2024

De geschatte kosten zonneboiler Leens vinden we terug ergens tussen de €2850 en €3250, inclusief plaatsing. Het product gaat normaal gesproken mee voor ongeveer 25 jaar. De totaalprijs wordt vastgesteld door het aantal zonnecollectors, de specificaties van het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater, en de installatie- plus onderhoudskosten. Door gebruik te maken van ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) ontvang je zeker een stukje subsidie. Op deze pagina vind je hoe dit precies zit.

Welke besparing kan ik realiseren met een zonneboiler?
Hierna tref jij voor velerlei omstandigheden de aanschafprijzen en een raming van de potentiële besparing. Hoe meer warm water je verbruikt, dan wordt de investering rendabeler. Gemiddeld gezien is het verbruik 50 liter water per dag, per bewoner. De stelregel is: een doorsnee huishouden (4 personen) bespaart 50% van de energiekosten voor warm water. Dit komt neer op €165 per 12 maanden (gasprijzen juli 2024). Gas wordt duurder, de kans is groot dat de besparing over 3 jaar nog ruimer is.

Inhoud vatAantal collectorenGemiddelde prijsJaarlijkse besparing
100 liter1€2.000 – €2.700€50
100 liter2€2.800 – €3.025€85
200 liter2€3.100 – €3.875€135
300 liter3€4.450 – €5.200€175
zonneboiler-kopen-leens

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Basisgegevens

  Van belang zijn adres en contactgegevens. Belangrijk, want zo weten wij ook naar wie verdere info verstuurd kan worden. Je ontvangt een offerte van een installatiebedrijf uit de buurt.

 2. Energieverbruik berekenen

  Het is nodig om na te gaan hoeveel elektra + gas je op dit moment verbruikt. Middels deze info kan de installateur een goed advies geven.

 3. Type huis

  Beschrijf uw huis. Het betreft woonoppervlakte in m2 en de mate van isolatie. Belangrijk daarbij is ook het dak (plat of schuin) te omschrijven en de aanwezige ruimte op het dak (in m2).

 4. Geef uw wensen door

  Waar ben je precies naar op zoek? Kijk je allereerst echt alleen naar een zonneboiler aanbieding, of wellicht een combinatie met zonnepanelen en ketel? Geef aan welke andere systemen beschikbaar zijn (denk aan zaken zoals een warmtepomp).

 5. Offertes vergelijken

  Geef – indien relevant – opmerkingen door, en verzend het formulier. U krijgt z.s.m. een complete offerte bij een zonneboiler monteur in Leens (onderhoud en montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoeveel subsidie ontvang ik?

De Investeringssubsidie duurzame energie is in 2016 ingegaan. Deze is twee jaar geleden uitgebreid. Iedere woningeigenaar die een zonneboiler-systeem wil plaatsen, kan deze aanvragen. Op de site van RVO kan men een apparatenlijst vinden met alle merken en modellen. Alle producten die daarin genoemd worden zijn geschikt voor aanvraag van subsidie. De subsidies liggen tussen de €875 tot wel €1900. Neem daarbij de volgende voorwaarden in acht:

 • Direct na de aanschaf mag de subsidieaanvraag worden gedaan
 • Systeem is gekocht na 1 januari 2016 en er is een betaalbewijs
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop worden geïnstalleerd

Rekenvoorbeelden van zonneboiler subsidie in Leens

 • Solvis (3x Solvis Luna & Solvis Max 757), vermogen 308 [KW], €2094 subsidie.
 • Enerqy Master (EM-TPW+CV ES-Pro-90T/TWL-KER2-1000L-B), vermogen 3828 [KW], €2603 subsidie.
 • HRsolar (HRS120(L)/3,2), vermogen 1446 [KW], €983 subsidie.

In aanvulling op de genoemde ISDE-subsidiehanteert de gemeente De Marne een speciale lokale tegemoetkoming. Bekijk www.demarne.nl voor meer uitgebreide info of vraag een zonneboiler offerte Leens aan.

Kan ik het combineren met zonnepanelen?

Is je dak groot genoeg? Dan is het combineren van een zonneboiler met zonnepanelen een goede mogelijkheid. De zonneboiler warmt water op voor in de keuken en badkamer en zorgt voor de aansturing van de verwarming (in het geval van een een zonneboiler combi). Je bespaart veel gas, maar je verbruikt wel meer stroom. Deze stroom kan je opwekken met zonnepanelen. Daarnaast vind je in Nederland meer duurzame mogelijkheden. Uitstekend te gebruiken in combinatie met een zonneboiler installatie met als resultaat een gasvrije woning in Leens!

 • Warmtepomp: onttrekt energie middels de omgeving.
 • Pelletkachel & Pelletketel: een innovatieve en trendy gasloze verwarming. Je stookt op houtpellets. Een biomassaketel kan zelfs de rol van de CV-ketel overnemen.
 • LT Infrarood warmtepanelen: faciliteert warmte middels straling op een specifieke plek in het huis. Meestal gebruikt voor bijverwarming.
 • Stadsverwarming: een volledig gasvrije woning. Maakt gebruik van restwarmte van o.a. een fabriek. Beschikbaar in klein deel van NL’se steden.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!