Zonneboiler Schouwerzijl

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Interesse in een zonneboiler in Schouwerzijl? Dankzij het zonneboiler systeem maak je warm water op een duurzame manier. Je bezuinigt pakweg de helft op je kosten voor warm water. Deze milieuvriendelijke installatie wordt opgebouwd door 2 zaken: een zonnecollector op het dak en een buffervat voor warm tapwater. Middels onze vergelijker bekijk jij samengestelde info die helpen bij een zonneboiler kopen in Schouwerzijl.

zonneboiler systeem installeren in 9962

 • Een zonneboiler is een populaire manier om thuis je kraanwater te verwarmen.
 • Prijs: gemiddelde prijs rond €2700.
 • Royale subsidieregeling, tot wel €1400.
 • Een gemiddeld gezin in De Marne verbruikt 1730 M3 gas. Een zonneboiler vermindert het gasverbruik met circa 10%. Dit draait uit op een potentiële besparing tot wel €145 op jaarbasis.

ProvincieGroningen
GemeenteDe Marne
Postcode9962
Netnummer0595 (+31595)
Gasverbruik M31730 M3
Stroomverbruik kWh2660 kWh
Gemiddelde energierekening€174,00

Een zonneboiler installateur in Schouwerzijl vergelijken

Het belangrijkste deel van onze energierekening komt voort uit gasverbruik. Voor de centrale verwarming en voor warm water om te douchen. Wil jij ook duurzaam warm water met een goedkope zonneboiler? Kies voor zeker, en ga in zee met een goede zonneboiler installateur in Schouwerzijl! Geholpen door onze tool achterhaal je simpel en snel een competente installateur in jouw eigen woonplaats. En andere mogelijkheid is het Energieloket, een initiatief van de gemeente De Marne. Of benader echteinstallateur.nl voor lijstjes met goede installateurs in je omgeving. Bijgaand check jij nog wat adviezen.

 • Ga niet blind voor 1 aanbieder, maar vraag meerdere offertes op. Dit geeft inzicht in de huidige marktprijzen .
 • Uiteraard is niet alleen de laagste prijs belangrijk. Een systeem moet namelijk wel 15 tot 20 jaar meegaan.
 • Houd ook rekening met ervaringen van anderen en certificering. Denk aan Zonnekeur, Solar Keymark, KviNL, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, VCA.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector maakt slim gebruik van zonlicht en zit dit uiteindelijk om in warm water. Dit werkt als volgt: In de zonnecollector zit een speciale vloeistof. Door de zonneschijn vind verhitting van een vloeistof plaats (tot 90 graden). Middels de leidingen wordt deze warmte overgebracht naar het buffervat voor warm tapwater. In de koudere maanden haalt het water niet de gewenste temperatuur. In dat geval springt de naverwarmer bij (gasgestookte ketel).

Kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Zoek jij een zonneboilercombi? Dit is een interessante optie. De dergelijke zonneboiler combiketel is een handige combinatie van een speciale zonneboiler + HR-ketel. Dit duurzame product zorgt voor warm tapwater (douche, keuken) en natuurlijk een warm huis (CV). Deze installatie bevat o.a. zonnecollectoren, een pomp, geïntegreerde cv brander en een buffervat. Is er maar weinig zonlicht? In die situatie is de CV-brander nodig. Bovenal een rendabele oplossing voor gezinnen met 4 personen of meer met vloerverwarming / lage temperatuur radiatoren.

Hoe interessant is deze investering?

De zonneboiler is met name relevant voor huizen met een hoog warmwaterverbruik. Wegens lage winkelprijzen, hoge subsidies, een forse besparing en minder CO-2 uitstoot laten steeds meer mensen een zonneboiler plaatsen in Schouwerzijl. Dit apparaat kan je ook gebruiken samen met een lucht-water warmtepomp of zonnepanelen.

Welke ruimte moet ik beschikbaar hebben?

Als randvoorwaarde moet je beschikken over ruimte voor zonnecollectors. De heat pipes of de vlakke plaat collectors zijn gemiddelde 4 m2, dit kunnen de meeste daken wel kwijt. Zonnepanelen kunnen gelegd worden op de vrije meters. Zorg er wel voor dat de collector/panelen niet in de schaduw komen. Verder hebben we nog het voorraadvat voor warm water. De omvang van zo’n vat ligt tussen de 80 en 300 liter. Vandaag de dag zijn er installaties met een voorraadvat geïntegreerd achter het dak.


Prijs van een zonneboiler juni 2024

De verwachte kosten zonneboiler Schouwerzijl zitten gemiddeld tussen €2950 en €3750, met installatie inclusief. Dit milieuvriendelijke systeem hoort mee te gaan voor doorgaans 23 tot 27 jaar. Het tarief kan men berekenen met het soort zonnecollectoren, de specificaties van het voorraadvat, en installatie + onderhoudskosten. Middels de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) krijg je mogelijk een interessante subsidie. Als je iets verders scrollt vind je een gedetailleerde omschrijving.

Bespaar ik veel geld met een zonneboiler?
In het volgende schema bekijk jij voor verschillende scenario’sde kostprijzen en een schatting van de besparing. Hoe meer warm water jullie gezin verbruikt, hoe interessanter de besparing. Een regulier huishouden verbruikt plus minus 50 liter per bewoner (per dag). Vuistregel: een doorsnee huishouden (4 personen) bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Omgerekend €130 per jaar (gasprijzen juni 2024). Gas wordt duurder, de gemiddelde besparing per jaar stijgt dus nog verder.

Inhoud vatHoeveelheid collectorenVerwachte investeringBesparing per jaar
100 liter1€2.100 – €2.625€50
100 liter2€2.850 – €3.075€75
200 liter2€3.100 – €3.900€140
300 liter3€4.525 – €5.000€160
zonneboiler-kopen-schouwerzijl

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  Belangrijk zijn naam, e-mailadres en adresgegevens. Op die manier is het voor ons duidelijk naar wie de info toegezonden mag worden. Je krijgt z.s.m. een offerte van een installatiebedrijf uit de buurt.

 2. Stroom- en gasverbruik invullen

  Het is handig om inzicht te hebben in hoeveel elektriciteit en gas er op het adres wordt gebruikt. Op basis van deze statistieken kan de deskundige inschatten welk systeem bij jou past.

 3. Beschrijf de woning

  Specificeer type woning. Van belang zijn woonoppervlakte in m2 en of de woning goed geïsoleerd is. Wat we ook graag willen weten is het dak (plat of schuin) te omschrijven en het oppervlakte van het dak in M2.

 4. Maak uw aanvraag concreet

  Wat zijn voor jou de minimale eisen? Gaat het om enkel een zonneboiler aanbieding, of mogelijk een systeem met CV-ketel en panelen? Benoem ook welke alternatieve energiesystemen er in jouw huis staan (vaak gaat het om een warmtepomp).

 5. Verschillende offertes vergelijken

  Vul eventueel het opmerkingenveld in, en verzend het formulier. Je ontvangt binnen een paar dagen een duidelijke offerte bij een zonneboiler monteur in Schouwerzijl (onderhoud en montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Zit er subsidie op een zonneboiler?

Sinds 2016 kennen we de ISDE-subsidie. Deze is in 2017 nog aantrekkelijker geworden. Elke bewoner die kiest voor een zonneboiler-systeem, kan hiervan gebruik maken. Via RVO.nl treft u een apparatenlijst met daarin alle modellen. Alle producten op deze lijst bieden een tegemoetkoming. De subsidies liggen zo tussen de €875 tot wel €1200. Let op de volgende regels:

 • Subsidie vraag je aan nadat het systeem is geïnstalleerd
 • Systeem is gekocht na 1 januari 2016 en de factuur moet beschikbaar zijn
 • Uiterlijk een half jaar na aankoop is het systeem geplaatst

Enkele voorbeelden van zonneboiler subsidie in Schouwerzijl

 • Solvis (3x Solvis Luna & Solvis max 457), vermogen 3181 [KW], €2163 subsidie.
 • Enerqy Master (EM-TPW+CV ES-Pro-60T/TWL-KER2-500L-B), vermogen 3456 [KW], €2350 subsidie.
 • HRsolar (Hrs120L/1,6), vermogen 838 [KW], €570 subsidie.

Behalve de genoemde ISDE-subsidieverschaft de gemeente De Marne een speciale duurzaamheidslening of regeling. Check www.demarne.nl voor praktsiche info of vraag een zonneboiler offerte Schouwerzijl aan.

Kan ik het combineren met zonnepanelen?

Ontbreekt het niet aan ruimte op je dak? In deze situatie is zonneboiler + zonnepanelen combineren een uitstekende optie. De zonneboiler regelt het warme tapwater en regelt de centrale verwarming (de verwarming gebeurt alleen bij een zonneboiler-combi). Je bespaart veel gas, maar je verbruikt meer kWh stroom. De elektriciteit kan op basis van zonnepanelen worden gegenereerd. Ook zijn er meer milieuvriendelijke alternatieven beschikbaar. Stuk voor stuk te combineren met een zonneboiler installatie met als resultaat een gasvrije woning in Schouwerzijl!

 • Een warmtepomp: onttrekt warmte uit onder andere de buitenlucht, water of bodem.
 • Pelletkachel / Pelletketel: geen gas en toch een aangenaam verwarmd huis. Je stookt op houtpellets. Een pelletketel kan de huidige HR-ketel volledig vervangen.
 • LT Infrarood warmtepanelen: verwarmt d.m.v. stralingswarmte een specifieke plek in het huis. Kan plaatselijk goed verwarmen.
 • Stadsverwarming: zonder gas toch warm water en centrale verwarming. Het warmtenet maakt slim gebruik van restwarmte van productiebedrijven. De dekking is echter niet volledig.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!