Zonneboiler Den Andel

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Behoefte aan een zonneboiler in Den Andel? Door middel van een zonneboiler systeem genereer je gratis warm water van het duurzaamste soort. Je bespaart grofweg de helft van het gasverbruik voor warm water. Het product bestaat in de basis uit twee onderdelen: natuurlijk een zonnecollector en een warm-water buffervat. Via deze website lees jij praktische informatie m.b.t. een zonneboiler kopen in Den Andel.

zonneboiler systeem installeren in 9956

 • Een zonneboiler is een praktisch systeem om zelf warm water te produceren.
 • Aanschafprijs: om en nabij de €3700.
 • Er geldt een subsidie tot wel €1550.
 • Een doorsnee gezin in Winsum gebruikt 1600 M3 gas. Een zonneboiler verlaagt het gasverbruik met wel 18%. Dat komt overeen met mogelijk besparing van wel €130 per jaar.

ProvincieGroningen
GemeenteWinsum
Postcode9956
Netnummer0595 (+31595)
Gasverbruik M31600 M3
Stroomverbruik kWh2650 kWh
Gemiddelde energierekening€165,00

Een zonneboiler installateur in Den Andel vergelijken

Meer dan de helft van van onze maandelijkse energiekosten heeft te maken met gasverbruik. Voor de verwarming, om te koken en voor warm water uit de kraan. Besparen op jouw gasverbruik met een goedkope zonneboiler? Voorkom teleurstellingen, en kies voor een erkende zonneboiler installateur in Den Andel! Met behulp van de zonneboiler-vergelijker vind je gemakkelijk een goede installateur in jouw eigen regio. Tevens kun je terecht bij het speciale Energieloket van de gemeente Winsum. Of surf naar kvinl.nl voor een schema met betrouwbare installatiebedrijven in de regio. Verderop tref jij verschillende tips.

 • Vraag bij ten minste 2 bedrijven een offerte op. Zo heb je in ieder geval een idee van de prijzen.
 • Kies niet blind voor de goedkoopste. Een goede zonneboiler moet ongeveer 15 jaar meegaan.
 • Vraag ook om ervaringen van anderen en relevante keurmerken. Je kunt denken aan VCA, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Solar Keymark, Sterkin, KviNL.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een zonnecollector op het dak maakt gebruik van warmte van het zonlicht en kan dit uiteindelijk omzetten naar bruikbaar warm water. Beschrijving van de werking: De zonnecollector bestaat uit een buizensysteem met daarin een vloeistof. Door de zonneschijn kan deze temperatuur oplopen tot liefst 90 graden. Door middel van het leidingsysteem pompt de installatie de opgewarmde vloeistof een warm-water buffervat. In de herfst en winter haalt het water niet de gewenste temperatuur. Geen nood, dan gebruikt het systeem de naverwarmer (de gasketel).

Hoe werkt het combineren van een zonneboiler en CV-ketel?

Zoek jij een zonneboilercombi? Ook dat kan. De dergelijke zonneboiler combiketel is een samenwerking tussen een gewone HR-ketel en een zonneboiler. Het systeem draagt zorg voor het warme water en de centrale verwarming. Deze milieuvriendelijke installatie behelst zonnecollectoren, een groot voorraadvat, een pomp en een geïntegreerde cv brander. Is er niet genoeg zonne-energie? In die situatie is de CV-brander nodig. Vooral aantrekkelijk voor grote gezinnen met vloerverwarming.

Is deze investering financieel aantrekkelijk?

De zonneboiler is aantrekkelijk voor consumenten die relatief veel warm water gebruiken. Omwille van lage aanschafprijzen, aantrekkelijke subsidie, een mooie besparing op energiekosten en gereduceerde CO-2 uitstoot dienen veel mensen een aanvraag in voor een zonneboiler plaatsen in Den Andel. Deze oplossing is goed te combineren met een slimme warmtepomp met zonnepanelen.

Heb ik genoeg ruimte?

In de eerste plaats is het belangrijk dat er zonnecollectors op het dak passen. De collectors wisselen in grootte van 2 tot 5 m2, ze bedekken dus niet het hele dak. Zonnepanelen kunnen gelegd worden op de vrije meters. Zorg er wel voor dat de collector/panelen niet in de schaduw komen. Natuurlijk hebben we nog het voorraadvat voor warm water. Doorgaans heeft zo’n vat een volume van 250 – 300 liter. Tegenwoordig zijn er constructies met het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater geïnstalleerd aan de binnenkant van het dak.


Prijs van een zonneboiler december 2023

De geschatte kosten zonneboiler Den Andel zitten gemiddeld tussen €2950 en €4450, inclusief plaatsing. Dit milieuvriendelijke product heeft een levensduur van ongeveer 25 jaar. Het tarief wordt bepaald door het type zonnecollectors, de eigenschappen van het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater, en de kosten voor plaatsing en onderhoud. Met het toepassen van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) heeft u wellicht recht op een tegemoetkoming vanuit de overheid. Op onze website lees je een nadere toelichting.

Wat is de mogelijke besparing van een zonneboiler?
In onderstaande lijst tref je voor meerdere omstandigheden de geschatte prijs en mogelijke besparing. Hoe groter het verbruik van warm water, dan wordt de investering rendabeler. Ga uit van een verbruik van circa 50 liter p.p.p.d. Uitgangspunt: een 4-koppig gezin bespaart de helft op je energieverbruik voor warm water. Dat is +/- €80 per jaar (energieprijzen december 2023). In principe wordt gas nog duurder, de gemiddelde besparing per jaar stijgt dus nog verder.

Inhoud voorraadvatAantal collectorenRealistische kostenBesparing per jaar
100 liter1€2.250 – €2.675€70
100 liter2€2.775 – €3.200€100
200 liter2€3.175 – €3.825€120
300 liter3€4.550 – €5.000€200
zonneboiler-kopen-den-andel

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Basisgegevens

  Het betreft naam, e-mailadres en adresgegevens. Dan is het helder naar wie de benodigde info toegezonden mag worden. Je ontvangt een offerte van een regionaal/lokaal installatiebedrijf.

 2. Specificeer jouw energieverbruik

  Het is van belang om onderzoek te doen naar hoeveel elektra + gas er op je aansluiting verbruikt wordt. Met behulp van deze gegevens kan de deskundige bepalen welke installatie geschikt is.

 3. Woningtypering

  Verstel details over uw huis. Wat belangrijk is zijn de inhoud en of de woning goed geïsoleerd is. Vul dit ook aan met het soort dak (schuin of plat) en welke ruimte er op het dak beschikbaar is.

 4. Wat heb je precies nodig?

  Wat zijn voor jou de minimale eisen? Wil je alleen een zonneboiler aanbieding, of eerder een combinatie-systeem dat samenwerk met CV-ketel en zonnepanelen? Beschrijf ook of er ook andere duurzame energiebronnen voorhanden zijn (dit kan gaan om een warmtepomp).

 5. Prijzen & Offerte opvragen

  Er is nog ruimte voor persoonlijke opmerkingen, en verzend het formulier. Je ontvangt z.s.m. een complete offerte afkomstig van een zonneboiler monteur in Den Andel (montage + onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Zit er subsidie op een zonneboiler?

De Investeringssubsidie duurzame energie is in 2016 ingegaan. Deze mogelijkheid is twee jaar geleden verhoogd. Elke bewoner die een zonneboiler-systeem laat installeren, kan een verzoek indienen. Via RVO.nl is de speciale apparatenlijst geplaatst met beschikbare modellen. Alle merken die beschreven staan zijn goedgekeurd door de overheid. De subsidies lopen uiteen tussen de €775 tot €1675. Neem daarbij de volgende voorwaarden in acht:

 • Pas na montage mag subsidie worden aangevraagd
 • De installatie is aangeschaft na 1 januari 2016 en er is een betaalbewijs
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop worden geïnstalleerd

Een aantal voorbeelden van zonneboiler subsidie in Den Andel

 • Solvis (3x Solvis Cala C254 & Solvis Max 957), vermogen 2865 [KW], €1948 subsidie.
 • Enerqy Master (EM-TPW+CV ES-Pro-50T/TWL-SO-400L-C), vermogen 2268 [KW], €1542 subsidie.
 • TechniQ Energy.com (TQE-400L-VW+TW-48HP-15M), vermogen 2038 [KW], €1386 subsidie.

Naast de subsidie van het RVOverschaft de gemeente Winsum een speciale lokale tegemoetkoming. Check www.winsum.nl voor meer informatie of vraag een zonneboiler offerte Den Andel aan.

Een combinatie met zonnepanelen?

Heb je genoeg dakoppervlak? Goed nieuws, want dan de zonneboiler met zonnepanelen combineren de moeite waard. De zonneboiler regelt het warme water om te douchen en koken en draagt zorg voor de verwarming van je huis (in het geval van een een zonneboiler combi). Je stookt aanzienlijk minder gas, maar je stroomverbruik stijgt. De stroom kan op basis van zonnepanelen worden gegenereerd. Daarnaast zijn er meer milieuvriendelijke alternatieven beschikbaar. Ook uitstekend te combineren met een zonneboiler installatie aangaande een gasvrije woning in Den Andel!

 • Een warmtepomp: wint warmte uit bijv. de buitenlucht of bodem.
 • Pelletketel / Pelletkachel: een innovatieve en trendy gasloze verwarming. Zo’n kachel gebruikt duurzame houtpellets. Kan ook worden aangesloten op de CV-ketel.
 • Infrarood panelen: werkt op basis van stralingswarmte richting een geselecteerde positie in je woning. Kan alleen als hoofdverwarming worden gebruikt bij zeer goede isolatie.
 • Stadsverwarming: CV installatie en warm tapwater zonder gasgebruik. Restwarmte in samenwerking met o.a. een fabriek. Nog niet breed ingezet in Nederland.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!