Zonneboiler Termunterzijl

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Interesse in een zonneboiler in Termunterzijl? Door middel van een zonneboiler systeem heb je gratis warm water van het duurzaamste soort. Je bezuinigt grofweg 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Deze duurzame installatie komt tot stand door 2 toepassingen: de zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)en het buffervat t.b.v. verwarmd water. Dankzij onze website ontdek jij uitgebreide details die van dienst kunnen zijn bij een zonneboiler kopen in Termunterzijl.

zonneboiler systeem installeren in 9948

 • Een zonneboiler is een slimme manier om zelf je warmte tapwater te genereren.
 • Een doorsnee installatie kost zo’n €2800.
 • De subsidies lopen op tot €1350.
 • Een doorsnee gezin in Delfzijl stookt 1520 M3 gas. Dankzij een zonneboiler kan dit worden gereduceerd met 10%. Dit betekent een potentiële besparing tot wel €100 op jaarbasis.

ProvincieGroningen
GemeenteDelfzijl
Postcode9948
Netnummer0596 (+31596)
Gasverbruik M31520 M3
Stroomverbruik kWh2630 kWh
Gemiddelde energierekening€159,00

Een zonneboiler installateur in Termunterzijl vergelijken

Veruit het grootste deel van de jaarlijkse energiekosten komt voort uit gasverbruik. Voor de centrale verwarming en voor warm tapwater. Lijkt het jou wat, zo’n goedkope zonneboiler? Kom niet voor verrassingen te staan, en selecteer een betrouwbare zonneboiler installateur in Termunterzijl! Dankzij zonneboilerrevolutie.nl achterhaal je eenvoudig een professionele installateur werkzaam in jouw omgeving. Je kunt ook navraag doen bij het Energieloket dat is opgezet door de gemeente Delfzijl. Of ga naar echteinstallateur.nl voor een schema met betrouwbare installateurs in je omgeving. Verderop lees je belangrijke zaken.

 • Beperk je niet tot de offerte van 1 installateur. Dit biedt een sterkere onderhandelingspositie.
 • Let natuurlijk niet alleen op de prijs. Een dergelijke installatie moet wel 20 jaar meegaan.
 • Vraag ook om verhalen van andere klanten en relevante keurmerken. Zoals bijv. Solar Keymark, KviNL, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, VCA, Sterkin.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een speciale zonnecollector maakt gebruik van de zon als energiebron om water op te warmen. De werking is als volgt: De zonnecollector bevat een speciaal soort vloeistof. Via warm zonlicht kan het wel 90 graden worden. Middels het buizensysteem gaat de warme vloeistof naar het voorraadvat voor heet water (buffervat). In de koudere maanden wordt het water niet warm genoeg. In zo’n geval springt de naverwarmer bij (de gasketel).

Hoe kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Liever een zonneboilercombi? Dit wordt steeds meer toegepast. De zonneboiler combiketel is een integratie van een gewone HR-ketel en een zonneboiler. Dit duurzame product is geschikt voor het warme water en de centrale verwarming. Dit duurzame product behelst een pomp, geïntegreerde cv brander, zonnecollectoren en het buffervat. Is er niet genoeg zonne-energie? In die situatie kan de CV-brander de benodigde warmte bieden. Bijzonder toegepast door gezinnen met 4 personen of meer die vloerverwarming gebruiken.

Hoe aantrekkelijk is deze investering?

De zonneboiler is een uitstekende optie voor huishoudens die relatief veel warm water gebruiken. Door o.a. lage aanschafprijzen, ISDE subsidie, de potentiële gasbesparing en bewustere CO-2 uitstoot laten steeds meer mensen een zonneboiler plaatsen in Termunterzijl. Een zonneboiler werkt ook uitstekend in combinatie met een slimme warmtepomp plus zonnepanelen.

Past een zonneboiler op mijn dak?

Uiteraard moet er ruimte zijn op het dak voor de zonnecollectors. De vlakke plaat / vacuümbuis collectors variëren van 3 tot 6 m2, dat valt dus best wel mee. Er blijft dus ruimte om zelf zonne-energie op te wekken. Houd er rekening mee dat de panelen of collectors niet overschaduwd worden. Verder heb je een plekje nodig voor het buffervat voor warm tapwater. Deze zijn al gauw 1,20 bij 0,6 meter. Op dit moment zijn er voorbeelden met het buffervat t.b.v. verwarmd water achter het knieschot of tegen het plafond.


Prijs van een zonneboiler mei 2024

De huidige kosten zonneboiler Termunterzijl fluctueren tussen de €2675 en €3550, inclusief installeren. Deze duurzame installatie hoort mee te gaan voor ongeveer 25 jaar. De uiteindelijke prijs is gebaseerd op de aard van de zonnecollectoren, de eigenschappen van het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater, het onderhoud en de installatie prijzen. Gebruik makend van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) krijg je mogelijk een mooie subsidie. Als je iets verders scrollt lees jij meer details.

Bespaar ik veel geld met een zonneboiler?
In de onderstaande weergave tref je voor een aantal mogelijkheden de geschatte kosten en de bijbehorende jaarlijkse besparing. Hoe hoger jullie warmwatergebruik, dan stijgt het rendement. Een doorsnee gezin verbruikt circa 50 liter p.p.p.d. Uitgangspunt: een doorsnee huishouden (4 personen) bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Dit is circa €180 op jaarbasis (gasprijs mei 2024). Gas wordt duurder, wat betekent dat de besparing nog verder stijgt.

Inhoud voorraadvatAantal collectorenGeschatte investering Besparing per jaar
100 liter1€2.250 – €2.650€65
100 liter2€2.750 – €3.050€75
200 liter2€3.300 – €3.850€115
300 liter3€4.425 – €5.300€160
zonneboiler-kopen-termunterzijl

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek gegevens

  Van belang zijn voor- en achternaam + contactgegevens. Dan is het voor ons duidelijk naar wie de specificaties verzonden kan worden. Je ontvangt binnen een paar dagen een offerte van een plaatselijke installateur.

 2. Energieverbruik bepalen

  Het is nodig om na te gaan hoeveel gas & elektra er in het huishouden gebruikt wordt. Met deze statistieken kan de installateur bepalen welke installatie geschikt is.

 3. Type huis

  Vul in wat voor soort huis u heeft. Het betreft leefruimte (m2) en de mate van isolatie. Vergeet ook niet wat voor dak het huis heeft en het aantal M2 ruimte dat op het dak beschikbaar is.

 4. Wat heb je precies nodig?

  Hoe wil je dat het systeem gaat werken? Kijk je allereerst echt alleen naar een zonneboiler aanbieding, of soms een combinatie-systeem dat samenwerk met CV-ketel en zonnepanelen? Benoem ook welke CO-2 besparende producten er voorhanden zijn (denk aan zaken zoals een warmtepomp).

 5. Prijzen & Offerte opvragen

  Er is nog ruimte voor persoonlijke opmerkingen, en verstuur jouw aanvraag. Je ontvangt binnen afzienbare tijd een heldere offerte bij een zonneboiler monteur in Termunterzijl (montage & onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Vanaf 2016 is er de Investeringssubsidie duurzame energie. Deze regeling werd in 2017 verder verhoogd. Elke Nederlander die een zonneboiler-systeem wil plaatsen, kan het aanvraagformulier indienen. Op de website van RVO kan men een apparatenlijst vinden met een compleet overzicht. Alle systemen die hierop staan zijn gekeurd en doen mee met de subsidieregeling. De subsidies lopen uiteen tussen de €400 tot €1825. Er zijn een paar zaken waar je rekening mee moet houden:

 • Pas na montage mag subsidie worden aangevraagd
 • De aankoop vond plaats na 1 januari 2016 en het adres komt overeen met de factuur
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop geplaatst zijn

Een aantal voorbeelden van zonneboiler subsidie in Termunterzijl

 • Solvis (2x Solvis Cala C254 & Solvis Max 757), vermogen 1587 [KW], €1079 subsidie.
 • Enerqy Master (EM-TPW+CV ES-Pro-20T/TWL-SO-200L-B), vermogen 1444 [KW], €982 subsidie.
 • HONE (HONE premium 300L 10-SP501), vermogen 3590 [KW], €2441 subsidie.

Naast de genoemde ISDE-subsidieverschaft de gemeente Delfzijl wellicht nog een lening of tegemoetkoming. Bekijk www.delfzijl.nl voor aanvullende info of vraag een zonneboiler offerte Termunterzijl aan.

Een totaalsysteem met boiler en zonnepanelen?

Voldoende ruimte op je dak? In een dergelijke situatie de zonneboiler met zonnepanelen combineren echt een prima optie. De zonneboiler warmt water op voor in de keuken en badkamer en regelt de centrale verwarming (de verwarming gebeurt alleen bij een zonneboiler-combi). Het gasverbruik daalt flink, maar je verbruikt wel meer stroom. Deze stroom kan worden opgewekt met zonnepanelen. Verder zijn er nog allerlei duurzame warmtebronnen. Deze werken goed samen met een zonneboiler installatie wat resulteert in een gasvrije woning in Termunterzijl!

 • Warmtepomp: wint energie via de omgeving.
 • Pelletkachel & Pelletketel: (lokaal) verwarmen zonder aardgas. Je stookt op houtpellets. Een pelletketel kan de huidige HR-ketel volledig vervangen.
 • LT Infrarood warmtepanelen: geeft stralingswarmte af naar een geselecteerde positie in je woning. Kan alleen als hoofdverwarming worden gebruikt bij zeer goede isolatie.
 • Stadsverwarming: CV installatie en warm tapwater zonder gasgebruik. Restwarmte wordt geleverd door bijv. industriële ondernemingen. In geselecteerde gebieden beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!