Zonneboiler Wagenborgen

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Zoek jij een zonneboiler in Wagenborgen? D.m.v. een zonneboiler systeem maak je in de zomer gratis warm water. Je bezuinigt pakweg de helft op je energieverbruik voor warm water. De installatie bestaat uit twee zaken: een zonnecollector op het dak en het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Via deze website bekijk jij praktische toelichtingen die van dienst kunnen zijn bij een zonneboiler kopen in Wagenborgen.

zonneboiler systeem installeren in 9945

 • Een zonneboiler is een ideale manier om een groot deel van het warme water zelf aan te maken.
 • De gemiddelde kosten bedragen €4600.
 • Een subsidie bedraagt al gauw €1750.
 • Een gemiddeld huishouden in Delfzijl stookt 1520 M3 gas. Met een zonneboiler kan dit verbruik worden geminderd met 13%. Concreet: een mogelijk besparing van wel €140 op jaarbasis.

ProvincieGroningen
GemeenteDelfzijl
Postcode9945
Netnummer0596 (+31596)
Gasverbruik M31520 M3
Stroomverbruik kWh2630 kWh
Gemiddelde energierekening€159,00

Een zonneboiler installateur in Wagenborgen vergelijken

Meer dan de helft van onze energierekening komt door ons gasverbruik. Voor de centrale verwarming en voor warm water om te wassen en douchen. Wil jij ook duurzaam warm water met een goedkope zonneboiler? Voorkom teleurstellingen, en maak een keuze voor een geschikte zonneboiler installateur in Wagenborgen! Geholpen door onze vergelijker bekijk je eenvoudig een geschikte installateur die werkt in jullie regio. Of bezoek eens het Energieloket gemeente Delfzijl. Of surf naar Qbis.nl voor lijstjes met vakbekwame installatiebedrijven uit jullie streek. Hieronder tref jij enkele adviezen.

 • Ga niet blind voor 1 aanbieder, maar vraag meerdere offertes op. Zo heb je in ieder geval een idee van de prijzen.
 • Kies niet blind voor de goedkoopste. Een dergelijk systeem moet een levensduur van minimaal 15 jaar hebben.
 • Houd ook rekening met recensies en kleine lettertjes (certificaten). Dit zijn o.a. Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Solar Keymark, Zonnekeur, Sterkin, KviNL.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een zonnecollector op het dak maakt gebruik van de zon als energiebron om warm tapwater te realiseren. Dat werkt op de volgende manier: De zonnecollector bevat weer een speciale vloeistof die niet kan bevriezen. Door warme lucht (zon) kan de unieke vloeistof wel 90 graden warm worden. Gebruikmakend van het leidingsysteem pompt het systeem de warme vloeistof naar het buffervat. In de herfst en winter is de werking niet optimaal. In zo’n geval kan de naverwarmer dit compenseren (meestal de CV-ketel).

De CV-ketel combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Gaat jouw voorkeur uit naar de zonneboilercombi? Dit behoort tot de mogelijkheden. Deze zonneboiler combiketel is een combinatie van een zonneboiler en jouw traditionele HR-ketel. Dit milieuvriendelijke product kan gebruikt worden voor jouw sanitaire water en uiteraard centrale verwarming. Dit milieuvriendelijke systeem behelst geïntegreerde cv brander, een groot voorraadvat, zonnecollectoren en een pomp. Is er (in de winter) weinig zon? In die situatie springt de CV-brander bij. In de eerste plaats aantrekkelijk voor gezinnen met 4 personen of meer met vloerverwarming als hoofdverwarming.

Is het een interessante investering voor mij?

De zonneboiler wordt aangeraden voor woningen die in het dagelijks leven veel warm water gebruiken. Omwille van lage aanschafprijzen, overheidssubsidie, een betaalbare energienota en minder CO-2 uitstoot zien we een sterke trend in een zonneboiler plaatsen in Wagenborgen. Deze setup werkt ook uitstekend in combinatie met een warmtepomp installatie en zonnepanelen.

Heb ik veel ruimte nodig?

Allereerst moet er ruimte zijn op het dak voor de zonnecollectors. Deze krachtige collectors zijn ongeveer 3 m2 tot 5 m2, dit kunnen de meeste daken wel kwijt. Er blijft dus ruimte om zelf zonne-energie op te wekken. Zorg er wel voor dat de collector/panelen niet in de schaduw komen. Natuurlijk hebben we nog het voorraadvat voor warm water. Deze zijn al gauw 1,20 bij 0,6 meter. Momenteel zijn er voorbeelden met het buffervat voor warm tapwater geïntegreerd achter het dak.


Prijs van een zonneboiler december 2023

De geschatte kosten zonneboiler Wagenborgen schommelen tussen de €2950 en €3000, met montage. Dit product gaat normaal gesproken mee voor om en nabij de 25 jaar. De totaalprijs is gebaseerd op de aard van de zonnecollectoren, de inhoud van het buffervat voor warm tapwater, het onderhoud en de installatie prijzen. Door gebruik te maken van ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) ontvang je zeker een aantrekkelijke subsidie. Verderop vind jij een nadere toelichting.

Hoeveel bespaart een zonneboiler?
Hierna vind jij voor een variatie aan situatiesde kostprijs en een schatting van de besparing. Hoe hoger je verbruik van het warme water, hoe korter de terugverdientijd. Een gemiddeld huishouden heeft een verbruik van dagelijks 50 liter per dag (p.p). Experts zeggen vaak: een gezin van 4 personen bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Dit is plus minus €80 per jaar (gasprijzen december 2023). Gas wordt duurder, de gemiddelde besparing per jaar stijgt dus nog verder.

Inhoud voorraadvatCollectorenGemiddelde kostenBesparing per jaar
100 liter1€2.350 – €2.550€60
100 liter2€2.950 – €3.075€85
200 liter2€3.100 – €3.875€110
300 liter3€4.450 – €5.200€185
zonneboiler-kopen-wagenborgen

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  Relevant zijn jouw adres, naam en contactgegevens. Dan weten wij ook naar wie de info verstuurd kan worden. Binnen een paar dagen krijg je een offerte van een plaatselijke installateur.

 2. Energieverbruik invullen

  Het is van belang om een indicatie te hebben van hoeveel gas + elektra er op het adres wordt gebruikt. Op basis van deze informatie kan het installatiebedrijf een voorstel doen voor een bepaald type zonneboiler.

 3. Beschrijf de woning

  Beschrijf de woning. Wat belangrijk is zijn leefruimte (m2) en de isolatiewaarden. Wat we ook graag willen weten is het type dak en de beschikbare dakruimte.

 4. Maak uw vraag tastbaar

  Wat zijn voor jou de minimale eisen? Wil je een prijsopgaaf voor puur een zonneboiler aanbieding, of mogelijk een combiketel inclusief zonnepanelen? Verstrek ook details over welke CO-2 besparende producten er in jouw huis staan (dit kan gaan om een warmtepomp).

 5. Offertes vergelijken

  Er is nog ruimte voor persoonlijke opmerkingen, en dien de aanvraag definitief in. Er volgt snel een persoonlijke offerte via een zonneboiler monteur in Wagenborgen (montage & onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Heb ik recht op subsidie?

Per 2016 is er de ISDE-subsidie. Deze tegemoetkoming werd twee jaar geleden nog aantrekkelijker geworden. Elke huizenbezitter die een zonneboiler-systeem plaatst of laat plaatsen, kan hiervan gebruik maken. Via het RVO platform download u een apparatenlijst met daarin alle modellen. Alle systemen op deze lijst doen mee met de regeling. De subsidies liggen zo tussen de €825 tot €1650. Neem daarbij de volgende voorwaarden in acht:

 • Subsidie vraag je aan nadat het systeem is geïnstalleerd
 • De zonneboiler is na 1 januari 2016 gekocht en de factuur is voldaan
 • De periode tussen aankoop en installatie is niet langer dan 6 maanden

Een aantal voorbeelden van zonneboiler subsidie in Wagenborgen

 • Solvis (3x Solvis Cala C254 & Solvis Max 457), vermogen 2983 [KW], €2028 subsidie.
 • Enerqy Master (EM-TPW ES-Pro-90T/DJG-RVS-M-750L), vermogen 3794 [KW], €2580 subsidie.
 • HONE (HONE premium 250L 6-SP501), vermogen 3126 [KW], €2126 subsidie.

In aanvulling op de landelijke subsidie geeft de gemeente Delfzijl mogelijkerwijs een speciele lening. Doorzoek www.delfzijl.nl voor aanvullende info of vraag een zonneboiler offerte Wagenborgen aan.

Een combinatie met zonnepanelen?

Is je dak groot genoeg? Op dat moment is zonneboiler + zonnepanelen combineren de moeite waard. De zonneboiler regelt het warme tapwater en regelt de centrale verwarming (bij een zonneboiler combi). Het gasverbruik daalt flink, maar je verbruikt meer kWh stroom. Deze stroom kan op basis van zonnepanelen worden gegenereerd. Verder zijn er nog andere ‘groene’ alternatieve bronnen. Stuk voor stuk te combineren met een zonneboiler installatie met het oog op een gasvrije woning in Wagenborgen!

 • Een warmtepomp: genereert energie uit onder andere de omgeving.
 • Pelletkachel & Pelletketel: een innovatieve en trendy gasloze verwarming. Verbranding vindt plaats met houtpellets. Mogelijkheid om aan te sluiten op de CV installatie.
 • LT Infrarood warmtepanelen: verwarmt d.m.v. stralingswarmte een specifieke plek in het huis. Kan alleen als hoofdverwarming worden gebruikt bij zeer goede isolatie.
 • Stadsverwarming: volledig van het gas af. Dit is mogelijk door gebruik van restwarmte van bijv. plaatselijke bedrijven. De dekking is echter niet volledig.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!