Zonneboiler Meedhuizen

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

De woning verduurzamen met een zonneboiler in Meedhuizen? Aan de hand van een zonneboiler systeem maak je warm water met behulp van de zon. Je bezuinigt plusminus 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. De installatie bestaat uit 2 onderdelen: de zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)en een warm-water buffervat. D.m.v. de zonneboiler-vergelijker bekijk je handige informatie over een zonneboiler kopen in Meedhuizen.

zonneboiler systeem installeren in 9937

 • Een zonneboiler is een interessante manier om een groot deel van het warme water zelf aan te maken.
 • Prijsindicatie gemiddelde set: €4000.
 • De subsidies lopen op tot €1900.
 • Een gemiddeld huishouden in Delfzijl verbruikt 1520 M3 gas. Een zonneboiler verlaagt het gasverbruik met wel 10%. Dit betekent een forse besparing van wel €100 op jaarbasis.

ProvincieGroningen
GemeenteDelfzijl
Postcode9937
Netnummer0596 (+31596)
Gasverbruik M31520 M3
Stroomverbruik kWh2630 kWh
Gemiddelde energierekening€159,00

Een zonneboiler installateur in Meedhuizen vergelijken

Veruit het grootste deel van de jaarlijkse energiekosten komt door het verbruik van gas. Om ons huis te verwarmen, en voor warm water om te douchen. Besparen op jouw gasverbruik met een goedkope zonneboiler? Voorkom ontevredenheid achteraf, en selecteer een goede zonneboiler installateur in Meedhuizen! Dankzij zonneboilerrevolutie.nl tref je probleemloos een betrouwbare installateur werkzaam in jouw omgeving. En andere mogelijkheid is het Energieloket in de gemeente Delfzijl. Of surf naar Qbis.nl voor een database met competente installatiebedrijven uit de gemeente. Hieronder check jij diverse aanbevelingen.

 • Vraag bij ten minste 2 bedrijven een offerte op. Zo heb je altijd een referentie.
 • Let natuurlijk niet alleen op de prijs. Een dergelijk systeem gaat ten minste 15 tot 20 jaar mee.
 • Kijk goed na recensies en kleine lettertjes (certificaten). Bijvoorbeeld Sterkin, Solar Keymark, Zonnekeur, VCA, KviNL.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) maakt slim gebruik van zonlicht om warm tapwater te realiseren. De werking is als volgt: In de zonnecollector zit een speciale vloeistof. Door middel van warm zonlicht kan de unieke vloeistof wel 90 graden warm worden. Aan de hand van het buizensysteem wordt de vloeistof getransporteerd naar het buffervat voor warm tapwater. Van november tot en met februari haalt het water niet de gewenste temperatuur. In dit scenario springt de naverwarmer bij (standaard centrale verwarming).

Ik wil de zonneboiler combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Aan de slag met een zonneboilercombi? Dit is een interessante optie. De dergelijke zonneboiler combiketel is een koppeling van een speciale zonneboiler + HR-ketel. Deze installatie kan gebruikt worden voor jouw sanitaire water en een warme woning. Deze installatie wordt gekenmerkt door een pomp, geïntegreerde cv brander, een groot voorraadvat en de benodigde zonnecollectoren. Een periode met weinig zonlicht? Dan heb je de (ingebouwde) CV-brander. Bijzonder relevant voor grotere huizen met vloerverwarming.

Kan deze investering relevant zijn voor mij?

De zonneboiler is met name relevant voor consumenten met een grote vraag naar warm water. Omwille van dalende prijzen, hoge tegemoetkomingen, de potentiële gasbesparing en minder CO-2 uitstoot laten steeds meer mensen een zonneboiler plaatsen in Meedhuizen. Deze setup is nog energiezuiniger als je het combineert met een warmtepomp installatie met zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik nodig?

Vanzelfsprekend moeten er zonnecollectors op de woning geplaatst worden. De collectors (ook wel heat pipes genoemd) kunnen 4 of 5 m2 groot zijn, dat valt dus best wel mee. Voldoende plaats dus voor nog enkele zonnepanelen. Het is belangrijk dat de panelen en/of collectors niet in de schaduw staan. Natuurlijk heb je ruimte nodig voor het voorraadvat voor heet water (buffervat). De omvang van zo’n vat ligt tussen de 80 en 300 liter. Hedendaags zijn er voorbeelden met het voorraadvat voor warm water achter het knieschot of tegen het plafond.


Prijs van een zonneboiler december 2023

De geschatte kosten zonneboiler Meedhuizen liggen tussen de €2475 en €3450, met installatie inclusief. Deze installatie heeft een levensduur van doorgaans 23 tot 27 jaar. De feitelijke prijs is gebaseerd op het aantal zonnecollectors, de capaciteit van het voorraadvat voor warm water, de montage en installatiekosten. Met de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) ontvang je zeker een stukje subsidie. Als je iets verders scrollt tref je hierover meer info.

Hoeveel gas en euro bespaar ik met een zonneboiler?
In de tabel hieronder vind je voor meerdere mogelijkheden de investering en een schatting van de besparing. Hoe meer warm water jullie gezin verbruikt, des te interessanter een zonneboiler is. Gemiddeld gezien is het verbruik circa 50 liter p.p.p.d. De stelregel is: een familie bestaande uit 4 personen bespaart de helft op je energieverbruik voor warm water. Je komt uit op €90 per 12 maanden (gasprijzen december 2023). In principe wordt gas nog duurder, de besparing kan over 5 jaar dus nog veel hoger uitvallen

Inhoud vatHoeveelheid collectorenGeschatte kosten Besparing p/jaar
100 liter1€2.200 – €2.525€70
100 liter2€2.800 – €3.175€75
200 liter2€3.200 – €4.000€115
300 liter3€4.400 – €5.350€185
zonneboiler-kopen-meedhuizen

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  We vragen om jouw adres, naam en contactgegevens. Belangrijk, want zo is het voor ons duidelijk naar wie de specificaties aangeleverd zal worden. Wat volgt is een offerte van een regionaal/lokaal installatiebedrijf.

 2. Energieverbruik bepalen

  Het is essentieel om duidelijk te hebben hoeveel elektriciteit + gas het huis per jaar nodig heeft. Met deze gegevens kan de vakman een voorstel doen voor een bepaald type zonneboiler.

 3. Huistypering

  Omschrijf uw woning. Denk aan leefruimte (m2) en leeftijd woning / mate van isolatie. Goed om te noemen is ook aan te geven wat voor dak u heeft en hoeveel ruimte er op het dak is.

 4. Maak uw vraag tastbaar

  Wat moet er exact voor installatie komen? Kijk je allereerst echt alleen naar een zonneboiler aanbieding, of misschien een combinatie-systeem dat samenwerk met CV-ketel en zonnepanelen? Geef aan welke CO-2 besparende producten er in de woning zijn (denk aan een warmtepomp).

 5. Ga offertes vergelijken

  Er is nog ruimte voor persoonlijke opmerkingen, en verstuur het formulier. Er volgt zo spoedig mogelijk een heldere offerte bij een zonneboiler monteur in Meedhuizen (onderhoud + montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Vanaf 2016 is er de Investeringssubsidie duurzame energie. Deze tegemoetkoming werd twee jaar geleden uitgebreid. Elke Nederlander die een zonneboiler-systeem laat installeren, kan een verzoek indienen. Op de site van RVO is een apparatenlijst te vinden met toegewezen modellen. Alle merken die beschreven staan doen mee met de regeling. De subsidies variëren van €600 tot wel €1100. Hiervoor moet je voldoen aan het volgende:

 • Subsidie-aanvragen mogen nooit vooraf worden ingediend
 • De zonneboiler is na 1 januari 2016 gekocht en de factuur moet beschikbaar zijn
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop worden geïnstalleerd

Enkele voorbeelden van zonneboiler subsidie in Meedhuizen

 • ST-Energy (STZB 200-5600), vermogen 2058 [KW], €1399 subsidie.
 • Enerqy Master (EM-TPW ES-Pro-40T/DJG-RVS-M-400L), vermogen 2172 [KW], €1477 subsidie.
 • Viessmann (VSK 200F), vermogen 1235 [KW], €840 subsidie.

Naast de landelijke subsidie faciliteert de gemeente Delfzijl wellicht nog een lening of tegemoetkoming. Ga naar www.delfzijl.nl voor verdere details of vraag een zonneboiler offerte Meedhuizen aan.

Kan ik een boiler koppelen met zonnepanelen?

Heb jij een groot dakoppervlak? Dan is het combineren van een zonneboiler met zonnepanelen echt een prima optie. De zonneboiler zorgt voor warm water uit de kraan en voorziet jou van een verwarmde woning (bij een zonneboiler combi). Het gasverbruik daalt flink, maar je verbruikt meer kWh stroom. Je stroom kan je zelf genereren met zonnepanelen. Bovendien zijn er meer milieuvriendelijke alternatieven beschikbaar. Perfect in combinatie met de zonneboiler installatie aangaande een gasvrije woning in Meedhuizen!

 • Warmtepomp: wint energie uit onder andere ventilatie en bodemwater.
 • Pelletketel / Pelletkachel: geen gas en toch een aangenaam verwarmd huis. Je gebruikt daarvoor speciale houtpellets. Kan ook als moederhaard als stand-alone CV fungeren.
 • Infrarood panelen: bereikt met stralingswarmte een bepaalde plek in je woning. Niet geschikt als hoofdverwarming.
 • Stadsverwarming: volledig van het gas af. Maakt gebruik van restwarmte van bijv. plaatselijke bedrijven. Nog niet breed ingezet in Nederland.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!